Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: Arkham Asylum İçin Son Sürüm 4K Doku Paketi Yayınlandı

 
 
Batman seri üçlemesi içerisinde önemli bir yere sahip olan Batman: Arkham Asylum için son sürüm 4K HD doku paketi yayınlandı. 2022 yılında mod geliştiricisi 'GPUnity' bu paketin ilk sürümünü yayınladı. Şimdi ise son sürüm ve en gelişmiş yapı ile karşı karşıya kalıyoruz.
 
Batman: Arkham Asylum dokularını yükselten mod
 
 
 
Yayınlanan son sürüm ile beraber oyunun dokuları bir hayli yükseliyor ve daha net bir görüntü elde edebiliyoruz. Bu tarz doku paketleri yüksek sistem gereksinimleri ile beraber karşımıza çıkabiliyor ve oyunun görsel kalitesini yükselttiğinden dolayı sistemleri zorlayabiliyor. Fakat oyun eski olduğundan dolayı ortalama PC'lerde modla beraber rahat bir şekilde çalışacaktır. Öte yandan oyuna yeni bir soluk getirmek isteyenler ve daha iyi bir görüntü elde etmek isteyenler bu moda bir bakış atabilir.
 
Batman: Arkham Asylum bildiğiniz üzere 2009 yılında piyasaya sürüldü. Neredeyse 15 yıllık olan bu yapım elbette eski görünüyor. Bu nedenle dokularını iyileştirmek ve daha iyi bir görüntü elde etmek için 4K HD doku paketi devreye giriyor.
 
Mod dikkatinizi çektiyse buraya tıklayabilir ve son sürümünü indirip kurabilirsiniz.
 
 
 
Batman: Arkham Asylum bizlere neler sunuyor?
 
Batman serisi içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapım bizlere üst düzey bir aksiyon-macera sistemini sunuyor ve içerisinde yer alabileceğimiz süre boyunca türlü düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, Batman karakterinin tüm yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanabiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelebiliyoruz.
 
Daha fazla detaya girecek olursak, gerçekten de burada yapacaklarımıza gidişatımızı yönlendirebiliyor, hızlı bir şekilde yeteneklerimizi geliştirebiliyor ve düşmanları çeşitli kombolarla ortadan kaldırabiliyoruz. Batman karakteri bildiğiniz üzere tepelerden aşağıya doğru süzülebiliyor, kanatlığını açtığı zaman elbette uzaklara doğru geçiş yapabiliyor ve böylece ulaşılamayacak bölgelere doğru elindeki imkânlarla ulaşmak durumunda kalıyor.
 
Aynı zamanda farklı sistemlerle beraber en iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve yukarılara doğru tırmanmak için elindeki kancayı kullanabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca Batman karakterinin her bir detayından ve her bir özelliğinden yararlanabiliyoruz. Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de hikaye odaklı bir yapı yer alıyor ve buna da beraber arka planda yer alan hikayeler hem araç sahnelerle hem de karakterler arasında diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Oyunda daha çok karakterler arasında diyalog sistemi bizlere sunuluyor ve bunlarla beraber elbette kısa kısa hikaye katmanları yer alıyor.
 
 
 
Oyunda ilerlediğimiz esnada farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini görebiliyor, farklı binalara geçiş yaparken elbette düşmanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler yapabiliyor, tepelere çıkabiliyor, gözden kaybolabiliyor, gizli odaklı sistemlerle düşmanları arkadan tek hamlede ortadan kaldırabiliyor ve daha fazla detaylarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber oyun içerisinde elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve aksiyon kapsamında farklı şekillerde yerinize alabiliyorsunuz. Örneğin, bir oyuncu doğrudan aksiyona dalış yapmayı sevebiliyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırmak isteyebiliyor; ancak diğer oyuncu gizlilik odaklı bir yapıyı benimsiyor ve bu tarz detaylardan hoşlanıyor ve buna göre dikkatli bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor. Bunun seçimi tamamen size ait.

Oyunda her bir görevi farklı şekillerde tamamlayabilir ve görevlere bakış açınızın değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Her köşesini keşfedebileceğimiz ve ilgi çekici bir bölgede yer aldığımız süre boyunca farklı olaylarla ve maceralarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda meşhur adayı özgürce keşfedebiliyor, etrafta dolaşabiliyor ve gizli noktaları açığa çıkarabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda sadece tek oyunculu ve hikaye odaklı mod bulunmuyor. Bunun yanı sıra ekstra mücadele haritalarını içeren yepyeni içeriklerin bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda elde ettiğimiz skorları yani puanları yüksek tutmakta fayda var. Bununla beraber oyunda farklı mücadeleler, yani "challenge"lar bulunuyor.
 
Bu mücadeleleri yapmak elbette oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilk etapta kolay mücadeleler, daha sonrasında ise zorlu mücadeleler bizleri bekliyor ve burada düşmanları farklı şekillerde ortadan kaldırabileceğimiz, farklı komboları ön plana çıkarabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber yerimize alabileceğimiz bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yapım içerisinde ana karakterimiz Batman ile beraber ilerlerken ikonik düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyoruz; Joker'den Harley Quinn’e kadar farklı ve ikonik kötülerin olduğundan bahsedebilir ve bunları ortadan kaldırmak, onların planlarını yok etmek ve çok daha fazla detay ile beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyun içerisinde aksiyondan giriş yaptıktan sonra elbette yumruklarınızı, tekmelerinizi, farklı hareketleri, farklı kombinasyonları ve çok daha fazlasını konuşturabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda kombo sayacı bulunuyor ve bu sayaç ile beraber istediğiniz gibi düşmanlara karşı gelebiliyor, her bir aldığınız darbe ile beraber bu kombo sayacının başa döndüğünü görebiliyoruz; yani sayaç sıfırlanıyor. Dolayısıyla sayacı elbette üst seviyeye çıkarmak ve kombo çarpanlarımızı en üst seviye ile beraber ilerletmek için herhangi bir şekilde darbe almamız, hareketlerimizin kesintiye uğramaması ve akıcı bir şekilde dövüşmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca aynı zamanda kombo seviyemiz arttıkça ve çarpanlarımız daha da yükseldikçe hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabilir ve böylece hasarımızın da arttığını aktarabiliyoruz. Bu sayede toplu şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor, her bir düşmanı daha da seri bir şekilde yok edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki aksiyona kendimizi kaptırabiliyoruz. Zaten oyunun aksiyonu oldukça sevilen bir yapıyı beraberinde getirir ve böylece oyunda güzel bir deneyim elde ediyoruz.

Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve eleştirmenlerce beğenilen unsurlarla yer alabildiğimiz yapım içerisinde ek mücadele haritalarına, farklı kısımlara, hikaye içeriğine ve çok daha fazlasına geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz Joker ve Harley Quinn karakterlerinin yanı sıra Poison Ivy, Killer Croc ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla Gotham şehrinin farklı kötüleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda zaten bu kötüleri ortadan kaldırmak için türlü mücadeleler verebiliyor, haritanın farklı kısımlarına doğru ilerleyebiliyor ve Batman'in korku dolu alt etme hareketleri ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Serbest kamera bakış açısı sistemi ile beraber elbette üçüncü şahıs kamera bakış açısının burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu kapsamda hem karakterimizi görebiliyor hem de rahat bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca duvarları parçalayabiliyor, birden fazla düşmanı ortadan kaldırabiliyor, görünmez avcı kılığına girerek tepelerden ilerlemek durumunda kalıyor ve tepelerden aşağıya doğru sarkarak düşmanları tek hamlede yok edebiliyor ve yukarılara doğru asabiliyoruz. Benzersiz kamera bakış açısı sistemi ile beraber ilerlemek durumunda kaldığımız yapımda dilediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda Gotham şehri içerisinde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve polis departmanı ile işbirliği içerisinde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda aynı zamanda ek hikaye içeriklerinin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve bu sayede Batman karakterimizin türlü güçlerinden yararlanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor, buralardan neler olup bittiğini öğrenmek için etraftaki bulmacaları çözmeye çalışıyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanları konuşturabiliyor, onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve onlardan çeşitli ipuçları alabiliyoruz.
 
 

Etkileşime girebileceğimiz unsurların oldukça fazla olduğu yapım içerisinde adanın her bir köşesini tek tek inceleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmekle beraber arka plandaki hikayenin bizlere neler sunduğunu görebiliyor ve daha fazla detay ile beraber en iyi dedektif olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette yakın dövüş mekanikleriyle beraber aksiyona dahil olmak zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Yapımın içerisinde yer aldığı müşteri boyunca son teknoloji araçlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde kancayı atarak yukarılara da çıkabilen, elimizdeki batarangı en iyi şekilde düşmanlara fırlatarak sersemletebileceğimiz ve çok daha fazla detaylarla beraber düşmanları alt edebileceğimiz çeşitli unsurlar bulunuyor. Tüm bu detayların ardından elbette en büyük kötü adamlarıyla yüzleşmek durumunda kaldığımız süre boyunca kendimize ait çeşitli yeteneklerin ve becerilerinin kilidini açabiliyor ve böylece oyunda istatistiklerimizi geliştirebiliyoruz.
 
Oyunda farklı yeteneklerin kilidini açtıktan sonra elbette daha etkili bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor, ada içerisinde özgür bir şekilde dolaşabiliyor ve buralarda düşmanları ortadan kaldırarak elbette kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışıyor ve elimizdeki tüm imkânları kullanmak durumunda kalıyoruz. Düşmanları yok edebileceğimiz ve Batman olarak soruşturmalar yapabileceğimiz yapım içerisinde bunun yanı sıra elimizde bir sprey bulunuyor. Ve sprey elbette uzaktan patlatılabilir bir yapıyı içeriyor; yani sprey ile beraber işaretlediğimiz kısımlar uzaktan kumanda ile patlatılabiliyor ve bu sayede o duvarı yok edebiliyor ve gidebileceğimiz yeri temizleyebiliyoruz. Ancak her duvar elbette ne yazık ki patlatılamıyor ve patlatılacak olan yerlerin ve kısımların neresi olduğu zaten belli olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bunun yanı sıra sadece duvarlar değil, aynı zamanda camları da ortadan kaldırabiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde erişilemeyen bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolumuza engel olanları ortadan kaldırabiliyoruz. Çeşitli gizli zorlukları tamamlayarak farklı şekillerde yer alabileceğimiz yapımda sadece aksiyona dahil olmuyor, aynı zamanda bulunduğumuz adada farklı bulmacaların da olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu bulmacaları çözmek ve aynı zamanda bulmacaları ilerletmek temel hedefimiz dışında yan görev olarak bizlere sunuluyor. Yani oyun içerisinde bu bulmacaları çözmek ve soru işaretlerini toplamak sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ancak bunları çözdükçe elbette daha farklı hikaye içeriğinin karşınıza çıktığını görebiliyor ve bu sayede daha farklı alanlara ilerleyebiliyorsunuz. Bulmacaların zorluğu gitgide artış gösterebiliyor ve daha fazla detay sahibi olabiliyorsunuz.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz yapımda sadece yukarıda bahsettiğimiz araçlar bulunmuyor, aynı zamanda X ışını taraması ile beraber parmak izlerini takip edebiliyor, kanların nerede dökülüp dökülmediğini belirleyebiliyor ve bu sayede dedektiflik becerilerinizi kullanarak bazı karakterlere ulaşabiliyorsunuz. Bununla beraber Joker'in adamlarından oluşan büyük grupları ortadan kaldırabiliyor ve yakın dövüşleri hazırlamak için hızlı bir şekilde kollarınızı sıvayabiliyorsunuz. Batman karakteri oldukça hızlı bir şekilde hareket edebiliyor ve dövüş konusunda elbette üst düzey bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Gizli zorlukları tamamlayarak ve bulmacaları çözerek daha fazla sırrı açığa çıkarabiliyor ve buralarda nasıl bir yapının ne olduğunu görebiliyorsunuz.
 
Bununla beraber deneyim puanları kazanarak ekipmanlarınızı geliştirebiliyor ve bu ekipmanları istediğiniz şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda farklı araçlar ve ekipmanlar bulunuyor ve bu ekipmanları toplayarak ve ekipmanlarımızı en iyi şekilde geliştirerek onlardan daha iyi bir şekilde yararlanabiliyoruz. Bununla beraber oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi kancamız bulunuyor ve kancamızı geliştirerek gidebileceğimiz her yere hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve her yükseklikten atlayarak her yöne doğru kayarak geçişimizi sağlayabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan farklı araçların farklı kullanım alanları olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğimiz her bir araç oldukça önem arz ediyor ve her bir oyuncu farklı şekillerde bunları kullanabiliyor. Örneğin, yapım içerisinde karşınıza çıkan bir düşmanı kanca ile beraber kendinize çekebiliyor ve kombo saldırıları ile beraber onu alt edebiliyorsunuz. Bununla beraber onun sersemlemesine sebebiyet verebiliyorsunuz. Bu sayede onu kolayca alt edebiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, seri içerisinde yer alan oyunlar oldukça önem arz ediyor ve muhakkak oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla seriye giriş yapmamışsanız ve eksik bir şekilde oynamışsanız muhakkak seriyi bitirmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Fallout Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Kasım'da Başlıyor Bloober Team, Artık Daha İyi Oyunlar Yapacağının Güvencesini Verdi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız