Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

id Software'den Mod Yapımcılarına Müjde

id Tech 5, başka yapımcılara satılmayacak. En azından şimdilik.
 
     id Software'in kreatif direktörü Tim Willits, Rage ile birlikte PC kullanıcıları için mod araçları yayınlanacağını açıkladı.
 
     Geçtiğimiz hafta Utah'ta konuşan yapımcı, stüdyonun bir önceki oyunları için yayınladığı araçlar ile aynı özgürlüğü sunacaklarını fakat yeni oyun motorları olan id Tech 5'in daha karmaşık olduğunu söyledi. Yeni geliştirilen oyun motorunda, içeridiği daha yüksek kapasiteli kaplamalar ve veriler nedeniyle tasarımların daha karmaşık gerçekleştiğini belirtti. Yani mod yapımcılarına id Tech 5 ile çalışırken çok daha fazla iş düşecek.
 
     Willits "PC sürümleri için her zaman id Studio'yu yayınlıyoruz. Bu nedenle konsolu açıp "id Studio" yazdığınızda tüm araçlar hizmetinize sunulacak." şeklinde konuştu.
 
     Firmanın bir diğer açıklaması ise Doom 3 oyun motoru ile ilgili oldu. id Software'in gelenekselleşen açık kaynak kod paylaşımı Doom 3 için de yapılacak. Stüdyo, ne zaman yeni bir oyun motoru geliştirse, piyasaya sürüldüğünde eski oyun motorunun kaynak kodlarını yayınlıyor. Bu nedenle Rage piyasaya çıktığında Doom 3'ün oyun motoruna ücretsiz sahip olabileceksiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Rage id Software id5 tech Bethesda PC PS3 Xbox 360 iPhone id Tech 5 Doom 3 Tim Willits
Torchlight 2'nin Irkları Miyamoto, Nintendo 3DS' Daha Fazla Remake İstiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.4.2011 01:30:18

0
buda harika :D

BSC Misafiri

24.4.2011 01:17:19

0
Bence unreal engine falan çok iyi değil epic games yapmadıgı sürece oyunlarında hep bug oluyor kaplama vs..Ama id tech teknolojisi her zaman farklı firmalarda dahil çok güzel yapımlar sunmuştur.. Ve id Tech 4'ü kullanmayı sabırsızlıkla bekliyorum hemde kaynak kodlarıyla beraber :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rage ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
44 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız