id Software'den Mod Yapımcılarına Müjde

Gökhan Yılmaz

id Tech 5, başka yapımcılara satılmayacak. En azından şimdilik.

 
     id Software'in kreatif direktörü Tim Willits, Rage ile birlikte PC kullanıcıları için mod araçları yayınlanacağını açıkladı.
 
     Geçtiğimiz hafta Utah'ta konuşan yapımcı, stüdyonun bir önceki oyunları için yayınladığı araçlar ile aynı özgürlüğü sunacaklarını fakat yeni oyun motorları olan id Tech 5'in daha karmaşık olduğunu söyledi. Yeni geliştirilen oyun motorunda, içeridiği daha yüksek kapasiteli kaplamalar ve veriler nedeniyle tasarımların daha karmaşık gerçekleştiğini belirtti. Yani mod yapımcılarına id Tech 5 ile çalışırken çok daha fazla iş düşecek.
 
     Willits "PC sürümleri için her zaman id Studio'yu yayınlıyoruz. Bu nedenle konsolu açıp "id Studio" yazdığınızda tüm araçlar hizmetinize sunulacak." şeklinde konuştu.
 
     Firmanın bir diğer açıklaması ise Doom 3 oyun motoru ile ilgili oldu. id Software'in gelenekselleşen açık kaynak kod paylaşımı Doom 3 için de yapılacak. Stüdyo, ne zaman yeni bir oyun motoru geliştirse, piyasaya sürüldüğünde eski oyun motorunun kaynak kodlarını yayınlıyor. Bu nedenle Rage piyasaya çıktığında Doom 3'ün oyun motoruna ücretsiz sahip olabileceksiniz.