Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! İnceleme


     Herkese merhabalar,

     Bu yazımızda sizlerle birlikte Yu-Gi-Oh! serisinin çıkış yapan en yeni oyunu Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!!’in dünyasına giriş yapacağız. Yu-Gi-Oh! dünyası uzun yıllardır pek çok farklı alanda karşımıza çıkıyor ve ülkemizde de meraklıları olduğu bir gerçek. Özellikle çocukluğu 90’ların sonu, 2000’lerin başına denk gelenler PoKéMoN, Digimon, Beyblade ve Yu-Gi-Oh! gibi serilere uzun süredir aşinalar.


     Yu-Gi-Oh! serisi en temelinde kart oyunlarına dayanıyor diyebiliriz. Oyunun ismindeki Battle Royale takısı ister istemez akıllara göklerden süzülerek bir haritaya inip mühimmat aradığımız battle royale türü oyunları getiriyor olsa da burada durum oldukça farklı. KONAMI tarafından oyuncuların karşısına çıkarılan Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! ile birlikte serinin önceki oyunlarından aşina olduğumuz kart oyunu yapısı bu kez yeni kurallar ve dinamiklerle farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.


     Oyun içerisinde hikaye ve çevrimiçi modlarına yer verilmiş. Hikaye tarafında oyunun konusu Yu-Gi-Oh! serisinin güncel olarak en son işlendiği yer olan Sevens evreni içerisinde geçiyor. Ancak daha önceden işlenmiş herhangi bir hikayeyi değil oluşturacağımız yeni karakter üzerinden tamamen yeni bir hikayeyi bizlerle buluşturuyor. Oyuna, bu bölgeye değişim öğrencisi olarak gelen bir karakter olarak giriş yapıyoruz ve Rush Duel sisteminin işleyişine dair bilgileri öğrenerek maceramıza başlıyoruz.


     Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! için temelinde bir kart oyunu dedik ama işleyiş olarak kesinlikle bir kart oyunundan fazlası. Nintendo oyunlarında alışık olduğumuz tarzda bir sunumla oyunumuz büyükçe bir haritaya sahip. İlerlemeniz sırasında bu haritanın pek çok noktasına uğruyorsunuz ve buralardaki karakterle konuşup onlardan merak ettiğiniz konulara dair bilgiler alabiliyorsunuz. Aynı şekilde bu alanlarda meydan okuyabileceğiniz karakterler de bulunuyor. Hazır konu meydan okumadan açıldığına göre biraz da düello tarafına değinelim.


     Uzunca bir süre meraklısının ilgi odağı olan kart oyunları dünyası özellikle Hearthstone’un çıkışıyla tekrardan popüler türler arasına girmişti. Bu oyunda da kart oyunu sevenlerin hoşuna gidecek türden pek çok stratejik öğe mevcut. Üstelik kapışma sisteminin yenilenmesi sayesinde seriye aşina oyuncular için bile yenilikler barındırıyor. Eğer daha önce Yu-Gi-Oh!’a dair herhangi bir içerik tüketmemişseniz bile bunu düşünerek oyun içerisine karakterler hakkında bilgi alabileceğiniz menüler yerleştirilmiş. Ayrıca demin de bahsettiğim gibi etraftaki karakterlerle konuşarak hem oyunun dünyası hem karşılabileceğiniz durumlar hem de karakteriniz özelinde yapabileceklerinizi onlardan dinleyerek oyun dünyasına hakim olabilirsiniz.


     Gelelim oyunun esas ilgi çekici noktasına. Yani kapışmalara. Neredeyse tüm kart oyunlarında olduğu gibi burada da destenizi doğru ayarlamak ve oyun alanındaki gelişmelere stratejik olarak doğru tepkiler vermek en önemli unsur. Tabi her destede farklı alanlarda daha başarılı olan kartlar olacak. Kartlarınızı atak veya savunma yapacak şekilde yerleştirebiliyor olmanız bir kenara, desteden çıkan kartları birbirleriyle birleştirerek farklı özellikler de kazanabiliyorsunuz. Tabi savaşın gidişatını belirleyen en önemli faktörlerden biri de şans. Yani destenizden çekeceğiniz kartlar eğer istediğiniz gibi gelirse savaşı çok daha hızlı sonlandırabilirsiniz. Ancak kafanızdaki plana uygun kartlar gelmezse stratejinizi elinizdeki kartlara göre yeniden gözden geçirmeniz gerekli. Aslında bu bahsettiğimiz durumların pek çoğu neredeyse tüm kart oyunlarında var. Ancak eğer ki Yu-Gi-Oh! dünyasına karşı ayrı bir sempatiniz varsa oyunun bu evrende geçiyor oluşu ve karakterlere olan aşinalığınız sizin için oyundan alınacak keyfi bir tık daha arttırabilir.


     Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! sunum tarafında oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Karşılaştığınız karakterlerle olan etkileşiminiz, kart animasyonları ve tepkiler sizi içinde bulunduğunuz maceranın bir parçası gibi hissettirmek adına yeterli seviyede. Gerek şehirde dolaşırken gerekse de maç içinde yaptığınız hamlelere karşı rakiplerinizin mutlaka verecek bir tepkisi bulunuyor. Ancak her zaman için konuştuklarını söyleyemem. Yani kimi durumlarda bir kaç kelime konuşsalar bile devamında anlattıkları her şeyi yazı tabanlı olarak takip ediyoruz. Tabi oyunun yapısını göz önünde bulundurduğumuzda esas odak noktamızın kapışmalar ve daha iyi desteler kurma üzerine olduğunu düşünürsek bu durumun çok kafaya takılmayacak bir detay olduğunu söyleyebiliriz. Sesle ilgili bir diğer unsur da müzikler. Açıkçası öyle hafızalarda yer edecek, müzik stream servislerinden bulup playlistlere kendini eklettirecek türde öne çıkan bir şey duyamadım ki böyle bir beklentim de yoktu. Bu tarz bir oyunda duymayı bekleyeceğiniz melodiler neyse tam olarak o tatta parçalar duyuyorsunuz. Oyunun önüne geçmeyen, oynanışa eşlik edecek bir müzik tarzı seçimi yapıldığını söyleyebiliriz.


     Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!!, Nintendo Switch’e özel olarak çıkış yapmış bir oyun. Bu nedenle görsel tarafta beklentileri çok yüksek tutmamak gerek. Zaten Nintendo cephesindeki oyunlarında fotorealistik gerçekçilikte grafikler sunma gibi bir amacı yok. Nitekim konsolun kapasitesi belli. Nintendo cephesindeki başarılı oyunların sırrı oynanış tarafında kusursuza yakın bir iş çıkarması ve çeşitlilik sunması. Eğer bu konuyla alakalı bir sıkıntınız yoksa bu oyunu da gayet keyif alarak oynayabilirsiniz. Şahsen Yu-Gi-Oh! dünyasına çok yakın olmayan bir oyuncu olarak oyunun ilk saatlerinden itibaren dünyayı benimseyip keyif alarak oynayabildim. Sonrası zaten kartları tanıma ve daha iyi desteler yaparak kendinizi geliştirme üzerine. Eğer kart oyunlarını seven bir Nintendo Switch oyuncusuysanız Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! oyununa göz atabilirsiniz.

     Bu yazımızda sizlerle birlikte Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!! oyununa yakından baktık. Bir başka incelemede görüşmek üzere!

     Herkese iyi oyunlar.

Bu haberin bağlantısı
URL
kart strateji düello macera
AMD Ceo'su: 2022, PS5 ve Xbox Series Konsollarının Yılı Olacak PlayStation Now'a Ocak Ayında Fury Unleashed, Mortal Kombat 11 ve Dahası Geliyor

BSC Misafiri

4.1.2022 09:59:44

0
Bu oyuna 40 dolar 524 TL hayatta verilmez
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız