Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yapımcı: "Let's Play Videoları Yüzünden Kazanç Elde Edemedik"

 
     Ryan ve Amy Green çiftinin otobiyografik oyunu That Dragon, Cancer; 12 aylıkken ölümcük bir kanser teşhisi konulan oğulları Joel'in yaşadıklarını duygusal bir yoğunlukla anlatmaya çalışan bir macera oyunu. Ancak oyun bugüne kadar 1 dolar dahi kazandırmadığı için yapım maliyetini de karşılayamamış.
 
Durum hakkında bir açıklama yapan Ryan Green şunları dile getiriyor:
 
"Oyun geliştirmek için harcanan çaba, yatırımdan geçiyor. Ve biz de mümkün olan en kısa sürede borçlarımızı kapatmak istedik. Ama hesaba katmadığımız şey büyük bir çoğunluğun oyunu kendileri deneyim etmeyi değil izlemeyi tercih etmesiydi."
 
Green'e göre YouTube'da milyonlar izlenen  ve oyunun tamamını gösteren That Dragon, Cancer videoları harcanan emeğe en ufak bir katkı dahi sağlamıyor. Bunun üstüne YouTube'da ContentID programına dahil olan yapımcılar bazı videoların kaldırılmalarını sağlamış, gelen tepkiler sonrasında bu hamlenin yanlış olduğunu fark ederek geri adım atmışlar:
 
"Amacımız telif hakkından yola çıkarak videoların kaldırılmasını sağlamak değildi. Ortaya gönlünü koyarak başarılı bir müzik albümü çıkartan müzisyenimizin kazanç sağlamasını istedik."
 
     Green, Let's Play videolarına imza atan yayıncıların oyunlarla olan deneyimlerini aktarmaya devam etmeleri ancak bunu yaparken sadece oynanış videosu yayınlamakla kalmamaları gerektiğine inanıyor. Steam'de sadece 14.000 adet satan That Dragon, Cancer'in gelirleri sadece yapımcı ekibin emeğini karşılamayacak aynı zamanda kanserle mücadeleyle ilgili kurumlara maddi yardım olarak dönecekti.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Polygon That Dragon Cancer Kickstarter kanser pc mac ouya bağımsız indie
Playstation 4 için Sıradışı Bir Korku Oyunu: "Lithium: Inmate 39" Dark Souls 3 Fantezileri Başladı: Çıplak Elle Boss Dövmek (Video)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Holy-Ghost

31.3.2016 03:47:23

0
siz benim yorumumu düzün okumamışsınız belliki yoksa konuyla ilgili az çok bilgim olduğunu anlardınız, onu yazmış olması gerçekten öyle olacağı amaçlarının o olduğunu göstermez ki kar etmesi halinde de kazandığının sadece %1-5 ini verse yardım ettim dicek belki bunu bilebilcek misiniz? Oyuna harcadıkları paranın yerine madem yardım etmek istiyor verebildiklerince vermeleri yetiyor kimse onlardan daha fazlasını zaten beklemiyor çok yardım etmek istyiolarsa insalara danışıp onlara gönüllü yardım etseniz yapabileceğiniz en iyi şey.

Sercan Ç.

30.3.2016 16:17:37

0
Oynamayı sevmediğin türleri izleyebiliyorsun. Mesela ben survival oyunları oynamayı beceremiyorum hiç fakat seyirciyle bağını iyi kuran yayıncıları izlemeyi seviyorum.

oveo531

30.3.2016 13:32:08

+2
Aslında videosu konulan oyunun firmasına, videoyu youtube'a yükleyen kişiye verilen para içinden pay verilmeli. Böylesi daha mantıklı, sonuçta videoyu yükleyen kişi o oyun üzerinden para kazanıyorsa, bedelini ödemeli... Yani en azından şuan düşününce bu şekilde mantıklı geliyor :))

diverapo

29.3.2016 23:41:41

0
Şimdiye kadar hiç bir oyunu sonuna kadar izlemedim. İstisnalar haricinde alıp almamaya karar verene kadar bakıyorum.

agathadaemonn

29.3.2016 23:08:05

0
Açıkçası buradaki durumun her açıdan sıkıntı olduğu doğru, mesela ben de genellikle oyun videoları izleyen ve izlemeyi de seven biriyim, ancak izlediğim videolar çoğunlukla Rust, BF4 vs. tarzı oyunlar, kısacası hikayesi ile öne çıkmayan oyunlar. Onlar haricinde yeni bir oyun alacağım zaman öncelikle oynanış videolarına bakıyorum elbette, ancak oturup bölüm bölüm izlemiyorum, çünkü senaryoyu ben oynamadıkça ne anlamı var anlayamıyorum, bana saçma geliyor. Kısacası senaryo odaklı oyunların video serilerinin yapılmasına, oturup dizi gibi izlenmesine karşı değilim ancak saçma buluyorum, yani gerçekten bir anlamı yok oturup insanların kendilerinin deneyim etmektense, başka insanların deneyimlerini izlemelerinin. Bu bir pastayı yemek varken, yiyen insanları izleyip zevk almak gibi bir şey.

FOX-BytkN

29.3.2016 22:20:19

0
Bazı Oyunları gerçekten izlemesi oynamasından daha zevkli ama öte yandan oyunun oynanış videolarından görüp veya twich deki canlı yayınlardan görüpte aldıcım birçok oyun var. Sonuçta oyunu almadan önce bu oyun nedir ne değildir diye bi oynanış videosuna bakarım. Eğer beni çekecek bi oyunsa alırım yoksa sadece biraz izlerm o bana yeter. Ama günümüzde bu canlı yayınlar ve oynanış videoları oyunların tanıtımı ve satışında pozitif etkisi olduğunu düşünenlerdenim

Jack Rabbit Slims

29.3.2016 20:53:02

0
Videolar yüzünden asıl olayı senaryo olan oyunlar azalsın da oyun sektörü iyice b*ka sarsın bari.

Caped 117 Crusader

29.3.2016 20:19:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: alike03 Devir artik Let's Play devri. Ana olayi Firewatch, Gone Home, bu oyun gibi Senaryo ve Hikaye olan oyunlarin isi zor. Bu tarz oyunlarin tekrar oynanabilirligi cok düsük oluyor ve fazla Gameplay icermedigi icin oynamadinmi birsey kaybetmis hissi yasamiyorsun. Ben öyle degil böyle karar veririm diyebilecegin de birsey olmuyor bu yüzden ben bu tarz oyunlari izemeyi tercih ediyorum. Böylelike oyunu bastan sonra kadar görmüs oluyorum ve param da cebimde kaliyor.
müthiş bir low'luk örneği, sağda solda oyuncuyum diyor bu tipler bi de lol

lterlemez

29.3.2016 17:59:59

0
Oyun, bu tip işler için en uygun olmayan şey.

Guest-BB2CECC18

29.3.2016 17:57:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: Holy-Ghost Bu insanların ilk açıklamalarıda insanların neler yaşadığını göstermekti sözde şimdi dertleri para olmuş, oynanış videosundan oyunu görüp oyun alan insanlarda var bilgisayarı kaldıramadığı ya da ona bütçesi olmayıp ilk çıktığında oyunu izleyip o hazzını geçirip parası olup ya da uygun fiyata düşünce alanda ki ben bu oyunun yapıldığının haberini okumuştum çıktığınıda hiçbir yerde görmedim.Belkide o şikayet ettiği oynanış videoları sayesinde görüp alan insanlarda vardır, takkeyip önüne alıp düşünsünlerdi biraz bir işi yarım yamalak yapıp bahane üretmeye kalkılırsa haklı hep sizsiniz.
Dertleri para olmuş diyorsun son cümleyi okumadın herhalde al şimdi oku "aynı zamanda kanserle mücadeleyle ilgili kurumlara maddi yardım olarak dönecekti." Adamlar maliyeti karşılamak istemiş borçları çıkarsın yeter demiş. Oyuna gelirsek ortada güzel bir yapım yoktu gerek oynanış gerek grafik olarak.Ama sesler ve o kanserden ölen küçük çocuğu düşünüp oynayınca atmosferle beraber duygulanıyordun.

Holy-Ghost

29.3.2016 17:39:03

0
Bu insanların ilk açıklamalarıda insanların neler yaşadığını göstermekti sözde şimdi dertleri para olmuş, oynanış videosundan oyunu görüp oyun alan insanlarda var bilgisayarı kaldıramadığı ya da ona bütçesi olmayıp ilk çıktığında oyunu izleyip o hazzını geçirip parası olup ya da uygun fiyata düşünce alanda ki ben bu oyunun yapıldığının haberini okumuştum çıktığınıda hiçbir yerde görmedim.Belkide o şikayet ettiği oynanış videoları sayesinde görüp alan insanlarda vardır, takkeyip önüne alıp düşünsünlerdi biraz bir işi yarım yamalak yapıp bahane üretmeye kalkılırsa haklı hep sizsiniz.

BSC Misafiri

29.3.2016 17:06:53

0
Kesinlikle bu Youtube yüzden oyunlarda azalma oldu. Birde oyun maliyetleri arttı tuzu biberi oldu. Belli başlı büyük firmalar hariç ayakta kalamıyorlar. Elin soytarısı 1 saatte yükleyip paraları götürüyor

Attila the Great

29.3.2016 16:53:39

+1
Oyunla ilgili fikir edinibilmek için izlenmesini anlıyorum. Fakat birçok insan alışkanlık haline getirmiş, sadece izliyor. İzlemenin oynamaktan daha fazla keyif verdiğini söyleyenler bile var.

MytHnfr

29.3.2016 15:57:12

+3
Kusura bakmayın ama bir oyunun oynanmasından ziyade izlenmesi tercih ediliyorsa yapımcının dönüp oyun mu yaptığını tekrar gözden geçirmesi gerek.

OnrGrTR

29.3.2016 15:23:11

+1
hiçbir 'hardcore' oyuncu oturup da 'let's play' videosu izlemez. Maalesef ki bazı boş insanlar video oyun sektörünü bozuyor.

alike03

29.3.2016 15:07:32

+2
Devir artik Let's Play devri. Ana olayi Firewatch, Gone Home, bu oyun gibi Senaryo ve Hikaye olan oyunlarin isi zor. Bu tarz oyunlarin tekrar oynanabilirligi cok düsük oluyor ve fazla Gameplay icermedigi icin oynamadinmi birsey kaybetmis hissi yasamiyorsun. Ben öyle degil böyle karar veririm diyebilecegin de birsey olmuyor bu yüzden ben bu tarz oyunlari izemeyi tercih ediyorum. Böylelike oyunu bastan sonra kadar görmüs oluyorum ve param da cebimde kaliyor.

BSC Misafiri

29.3.2016 15:04:28

0
Çok saçma... Oyunici ya da oyun oynama videolari izlenir de bunları izleyip oyunu oynamamak ya da oynadı yerine saymak ne işe yarar ki...? Oyunu alır indirir yukler oynarsın...

WiiSmash

29.3.2016 14:05:46

0
sonuna kadar haklı aslında, bi çıkış yolu bulmak lazım

mahsur kalan adam

29.3.2016 13:13:23

+3
Ben genelde oynamadığım tür oyunları seyrediyorum adam haklı
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
That Dragon, Cancer
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız