Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Warhammer 40,000: Rogue Trader Yakında Geliyor: Tüm Detaylar

 
 
Owlcat Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan sıra tabanlı, strateji, taktik oyunu Warhammer 40,000: Rogue Trader, 7 Aralık tarihinde gelmeye hazırlanıyor.
 
İlgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen serinin yeni oyunu, eleştirmenlerce beğenilen Pathfinder: Wrath of the Righteous oyununu geliştiricisi tarafından biz oyun severlere sunulmak isteniyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda aksiyon ve rol yapma öğelerini bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Uzay temalı bir yapım olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde çok sayıda sistem arasında seyahat edebiliyor ve farklı farklı gezegenlere doğru adım atabiliyoruz. Elbette ilgi çekici detaylarla ve detaylı içerikleriyle beraber bizlere sunulmak istenen bu yapım içerisinde uzayın derinliklerine doğru ilerleyebiliyor ve uzayın henüz keşfedilmemiş olan o haritasına doğru yol almaya başlıyoruz. Elbette burada farklı farklı bölgelere ilerlerken karşımıza türlü zorluklar çıkabiliyor ve buradaki düşman çeşitliliğini sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber azaltmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız sürece sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber elbette yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu taktik savaşları gerçekten de her bir karakterimizi yönettiğimiz ve sıra sıra hamleler yaptığımız bir deneyimi bizlere aktarıyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber kendi planlarımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebiliyor ve bununla beraber de elbette karakterlerimizi yani grubumuzu elimizde tutmaya ve hayatta tutmaya çalışıyoruz. Bunun dışında oyunda kendi ekibimizi kurabiliyor, bu ekip içerisinde farklı karakterleri alabiliyor ve istediğiniz bir şekilde güçlendirebiliyoruz. Oyunda farklı karakterlerle ilerlediğimiz esnada farklı yaratıkların karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu yaratıkları alt etmek için de elbette sıra tabanlı taktik savaşlarına giriş yapabiliyoruz. Bu taktik savaşları içerisinde karakterlerimizi işletim bir şekilde yönetebiliyor, saldırılarından kaçmak için istediğimiz bölgeye doğru çekebiliyor ve yaptığım hamleler sonrasında ise karşı rakibin hamlesini bekleyebilir ve ona göre de kendi stratejimizi burada konuşturabiliyoruz. Dolayısıyla burada kısaca bahsedecek olursak, sıra tabanlı savaşlarında elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve farklı planlamalarla beraber de koyundaki yerini alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı fırsatlar karşımıza çıkıyor ve aynı şekilde kendi uzay gemimizle beraber istediğimiz şekilde farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor ve hızlı bir geçişle beraber de farklı gezegenleri bir anda varabiliyoruz. Işık hızına erişebildiğimiz ve farklı evrenleri keşfedebildiğimiz yapının içerisinde çok sayıda sistem arasında gezip tozabiliyor ve buralardan neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı şekilde oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi aksiyon ve rol yapma unsurları bulunuyor. Rol yapma öğeleriyle beraber kendi karakterlerimizi ve grubumuzu genişletebiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Bunun dışında farklı ekipmanları donanabiliyor ve bu ekipmanlarla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada kullanabileceğimiz yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen birçok silah çeşidi bulunuyor. Bunları istediğimiz şekilde kullanabilir ve düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda kendi gemimizi geliştirebileceğimiz ve parçaları değiştirebileceğimiz ve hatta güçlendirebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda bu yapılarla beraber de etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Etrafı keşfederek farklı kaynakların ve ödüllerin sahibi olabiliyor ve aynı zamanda farklı donanımların da burada karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu donanımları karakterlerimize yerleştirebilir ve onların daha güçlü konuma gelmesine olanak sağlıyoruz. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok güçlü olabilirsek ve ne kadar çok güçlü silahlarla beraber savaşabilirsek, o kadar çok güçlü rakipleri ve düşmanları burada ortadan kaldırabilir ve daha fazla kaynağı sahibi olabiliriz.
 
Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunun arka planında zengin bir hikaye içeriği yer alıyor ve bu hikayeyi kapsamında ise bizler de neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Bu hikayeyi kapsamında elbette hem ara sahnelerle beraber hem de karakterler arası diyaloglarla beraber destekleniyor ve böylece burada hangi hikaye içeriğini bizlere aktarıldığını görebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Tehlikeli sularda kalanlardan yaratıklarla dolu bir bölgeye kadar, çorak arazilerde farklı kısımlara kadar devasa bir sistem yığını bizleri bekliyor. Oyunda devasa boşluklar içerisine giriş yapabilir ve buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz. Aynı şekilde keşif ve macera odaklı yapı ile beraber istediğimiz şekilde taktik savaşları ile beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda gezegenlerde yer alan tuhaf yaratıkları da ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Buralarda bulunan yaratıkların elbette farklı saldırı stilleri ve farklı çeşitleri bulunuyor. Dolayısıyla onları nasıl hamle yaptığını savaşları içerisinde görebiliyor ve onların hamlelerine karşılıklı burada kendimize göre bir planlama yapabiliyoruz.
 
Oyunda ilerlediğimiz esnada vereceğimiz kararlar oldukça önemli olduğu bir yapı bulunuyor. Yine geliştirici ekibe göre görevler sırasında vereceğimiz kararlar ve yaptığımız seçimler gidişatı etkiliyor ve buradaki grubumuzu bir hayli etkiliyor diyebiliriz. Dolayısıyla burada istediğimiz kişilerle beraber arkadaşlık yapabilir ve düşmanlarla beraber de burada arkadaşlıklarla dostluklar kurabiliyoruz. Dolayısıyla bir kişiye ekibimize dahil etmek için elbette onunla beraber ilişkilerimizi arttırabilir ve farklı bağlar ile beraber burada arkadaş seçebiliyoruz. Dolayısıyla burada yaptığımız seçimlerin oldukça önemli olduğundan bahsedebiliyor ve istediğimiz şekilde merhamet gösterebilir veya onları küçümseyebilirsiniz.
 
Bunun dışında oyunda farklı görevler atılabilir ve bu görevler elbette ilk etapta kolay bir şekilde, daha sonrasındaysa bu görevlerin zorluğunu arttığını görebiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde merhamet gösterebileceğimiz veya küçümsemeyeceğimiz bir tebamız bulunuyor. Bu yapı ile beraber de istediğimiz şekilde istersek imparatora sadık kalabilir veya insanların düşmanları ile beraber de burada arkadaşlık kurabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda karakter oluşturabilir ve bu karakter yaratma ekranı ile beraber de ne kadar geniş içeriği bizlere sunulduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada her kararınız ve her eyleminiz oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla istediğiniz şekilde bir gruba yani tarafa doğru yönelebilir ve bu seçim tamamen size ait oluyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde açık bir dünya yer alıyor ve bu açık dünyayı dilediğimiz gibi gezebiliyor ve farklı evrenlere ve uzay kısımlarına doğru geçiş yapabiliyoruz. İçinde yaşanılan dünyadan çorak arazilere kadar çok farklı bölgelerin ve evrenlerin yer aldığı bu sistem dahilinde elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Buralarda farklı karakterlerle tanışabilir, istediğimiz karakterlerle beraber dostluk kurabilir ve onları belki de grubumuza dahil edebiliriz. Bunun dışında mürettebatımızı toplayabileceğiniz ve grubumuzu genişletebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsettik. Burada istediğimiz karakteri ekibimize davet edebiliriz. Sınıflara bağlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin, bir karakter yakın dövüş mekaniklerine aşinayken, diğer bir karakterse menzilli dövüş üzerinde usta olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bunları grubumuza davet ederek elbette çok çeşitli bir ekip oluşturabiliyoruz. Bu seçimi de elbette tamamen bize ait oluyor ve istediğimiz şekilde farklı sınıfların harmanlandığı bir gruba burada elimizde tutabiliyoruz. Dolayısıyla bunları da burada istediğimiz şekilde yönetebiliyor ve yaptığımız hamlelerinde oldukça önem arz ettiğini söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda yaptığımız hamleleri biraz daha detaylandıracak olursak, örneğin bir karaktere karşı verdiğimiz karar onu küçümseme veya yüceltme olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir karakteri küçümsersek, elbette onunla olan bağımız azalıyor ve bunun akabinde ise farklı dostluklar kurabileceğimiz yerde elbette farklı düşmanlar edinebiliyoruz. Bunun dışında yaptığımız hamleler arka planda bulunan canlı dünyayı etkiliyor ve buna göre de kendi düşmanlarımız ve dostlarımızla artış veya azalma gösterebiliyor. Dolayısıyla aynı şekilde farklı bir gruba doğru burada yönelim gösterebiliyor ve başka grupları da karşımıza alabiliyor veya onlarla tamamen dost olabiliyoruz. Durum böyle olunca yaptığımız kararlar elbette hem bu dünyadaki düşmanları etkiliyor hem de buradaki dostlukların azalıp yükselmesine sebebiyet veriyor.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı kahraman türleri yer alıyor. Bu kahramanların elbette insan olanından ve yaratıklara kadar farklı çeşitleri bulunuyor. İstediğimiz şekilde kendi grubumuzu kurabileceğimiz bu yapım içerisinde elbette kaynaklar oldukça önem arz ediyor ve karakterlerimizin gücünü burada yükseltebiliyoruz. Bunun dışında daha fazla güç toplamak için elbette etrafı keşfetmeye çalışıyor ve savaşta bizlere yardımcı olmak için bu gruptan yararlanabiliyoruz. Nitekim, bunun dışında karakterlerin kişisel yolculukları bulunabiliyor ve bu macera içerisinde elbette onların da farklı arka plan hikayelerini görebiliyoruz. Bu arka plan hikayeleri elbette oyun içerisinde bizlere sunulan farklı çeşitli unsurlar arasında yer alır ve bu da çeşitlilik getirmiş diyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde elimizde bulunan grubumuzun elbette kaderini değiştirebilir ve içerisinde yer alan karakterlerin tamamen kaderiyle oynayabiliyoruz. Dolayısıyla farklı noktalarda yapacağımız hamleler oldukça önem arz eder ve burada eylemlerimizi dikkatlice planlamamız gerekiyor. Sıra tabanlı izometrik bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursak, oyunda taktiksel savaşların oldukça ön planda olduğunu ve düşmanlarımızı alt etmek ve gerektiğinde siperlere saklanabileceğimizi aktarabiliyoruz. Aynı zamanda çevre unsurlarını burada kullanmak oldukça önem arz ediyor ve bu çevre unsurları ile beraber de dikkatli bir şekilde karakterlerimizi konumlandırmak durumunda kalabiliyoruz. Böylece çevre unsurları ile beraber burada oldukça fazla haşır neşir olabilir ve bu durumda yeterli olmadığı durumlarda ise kendi karakterlerimizi daha da güçlendirmek durumunda kalabilir ve diğer bir karakterle beraber diğer farklı karakterimize burada yardımcı olmaya çalışabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda aksiyon ve rol yapma öğeleri bulunuyor ve bu öğelerle beraber de farklı donanımlara karakterlerimizle beraber erişebiliyoruz. Aynı şekilde farklı sınıflara sahip karakterleri ekibimize davet edebilir ve seçimlerimizin de burada oldukça önemli olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada savaşın gidişatını değiştirmek için elbette farklı hamleler yapabilir ve aynı zamanda buradaki karakterlerin kaderini değiştirebiliyoruz. Bunun dışında zafere ulaşmak için ve karşıdaki düşmanları alt etmek için karakterlerimizin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve farklı kaynaklarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde çok farklı olasılıklar bulunuyor ve bu olasılıklarla beraber elbette kendi çıkarımıza olan hamleleri yapmak durumunda kalıyoruz.
 
İlgi çekici yapısı ile ve içeriği ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun, yukarıda da bahsettiğim gibi 7 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bunun dışında oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığında birbirinizi alabilirsiniz. Bu tarz izometrik sıra tabanlı taktik ve rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Ek olarak oyun istek listenize eklediğiniz zaman mail adresinize bir bildirim aracılığıyla gelecek ve böylece oyun çıktığından haberdar olabileceksiniz.

Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Warhammer 40 000: Mechanicus Kasedo Games Bulwark Studios Sıra tabanlı strateji oyunu
Soulslinger: Envoy of Death, 14 Aralık'ta Geliyor A Highland Song Dikkat Çekici Manzaralarla Platform Deneyimi Sunuyor

BSC Misafiri

27.11.2023 14:26:04

0
Kendileri 2 hafta içinde çıkacak oyunu ön siparişe açmayarak 1 müşteri kaybettiler bile. Bu saatten sonra Türkiye'de kimse bu tarz niş oyunlara dolar bazında para vermez. Bakalım epic'de kaç tl'den çıkaracaklar?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Warhammer 40,000: Mechanicus ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız