Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Walkabout Mini Golf VR, Golf Deneyimini Sanal Başlıklara Taşıyor

 
 
Mighty Coconut tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan golf, macera, spor oyunu Walkabout Mini Golf VR, golf deneyimini sanal başlıklara taşıyor. Eğlenceli bir Golf deneyimini bizlere aktaran bu yapım daha önce Steam üzerinden VR başlıklar ve PS VR 2 için  çıkış yaptı. Oyun içerisinde farklı farklı Golf sahaları bulunuyor ve bu Golf sahalarını geçiş yaparak istediğimiz şekilde deliklere topu atmaya çalışıyor ve bu kapsamda kendimizi daha da geliştirmeye uğraşıyoruz. Oyunda farklı farklı atmosferlere sahip farklı bölümler bulunuyor ve bu bölümlerin kendine ait zorlukları yer alıyor ve biz de bu kapsamda bu zorluklar içerisinde yer alarak aşmaya çalışıyoruz.
 
Farklı sahalar ve atmosferler yer alıyor
 
 
 
Gerçekçi top fizikleri ile beraber karşımıza çıkan bu yapımda elbette sanal gerçek deneyimiyle beraber daha iyi bir oyun hissiyatı elde ediliyor ve adeta kendimizi bu golf sahası içerisinde hissedebiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı arenalar ve farklı farklı bölümler bulunuyor. Bu bölümlerin her birinin kendine ait yapısı, atmosfer ve zorlukları bulunuyor. Bunlarla beraber de kendimizi geliştirmeye ve topu istediğimiz şiddette vurmaya hazırlanıyoruz. Oyunda topu deliğe atmamızı gerektiren çok çeşitli kısımlar bulunuyor ve bu kısımlar içerisinde de farklı platform unsurları yer alıyor. Golf sporunu yapabileceğimiz bu oyun içerisinde eğlenceli bir oynanış bizlere aktarılıyor.
 
Hem golf sevenler için hem de diğer oyuncular için çeşitli mekanikleri bünyesinde barındıran oyunda topa vurmak ve topun şiddetini ayarlamak oldukça kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor ve herhangi bir zorluk bu kısımda bulunmuyor. Dolayısıyla oyun, her oyuncuya hitap etmek için bu kolay kontrolleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve gerçek fizik içerikleriyle beraber de topu nasıl vurursak o şekilde ilerleyişini görebiliyoruz. Eğlenceli bir dünyayı bizlere aktarmaya çalışan bu yapım içerisinde mini golf heyecanını yaşayabiliyor ve gerçek hayattaki gibi bir golf deneyimi elde etmeye çalışıyoruz. Farklı sahaların olduğu ve çeşitli sahalara geçiş yapabildiğimiz bu oyunda tabii ki temel amacımız topu deliğe atmaktan ibaret. Ancak tabii ki bunu yaparken de farklı zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz ve belki de bir sahada oldukça fazla vakit geçirebiliyor ve bu zorluğu aşmak için tekrar tekrar burayı oynamak durumunda kalabiliyoruz.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi PvP modu bulunuyor
 
 
 
Oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapı bulunuyor ve diğer oyuncularla beraber de bu golf sahalarında kapışabiliyor ve en iyisini kim olduğunu onlara gösterebiliyoruz. Oyunda 8 kişiye kadar özel odalara geçiş yapabiliyor ve bu sahalar içerisinde kapışabiliyoruz ve topu deliğe atmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde çevrimiçi mod kısmında tabii ki diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor veya bir arkadaşımızı bu rekabete davet edebiliyoruz ve onlarla beraber bu golf deneyimini yaşayabiliyoruz. Gerçekçi fizik mekanikleriyle beraber karşımıza çıkacak bu oyunda yeni biriyle tanışabiliyor veya kendi arkadaşlarımıza bu lobiye davet ederek golf macerasına atılabiliyor ve en iyisini biz olduğunu gösterebiliyoruz.
 
18 farklı saha karşımıza çıkıyor
 
 
 
Çeşitli meydan okuma içeriklerinin yer aldığı bu yapım içerisinde elbette birbirinden farklı parkurlar ve sahalar karşımıza çıkıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre 18 farklı sahanın bizlere aktarıldığını görebiliyoruz. Klasik mini golf hissiyatını yaşayabileceğimiz oyunda her bir bölüm özenle tasarlanmış durumda ve farklı atmosferi ve farklı yapısı ile beraber karşımıza çıkıyor. Örneğin bir kısımda kurak ve çöl hissiyatı yaşarken diğer sahada ise kendimizi küçük bir adaya atabiliyor ve etrafının tamamen sularla kaplı ve gemilerle kaplı olduğunu görebiliyoruz. Yani oyun içerisinde farklı farklı atmosferlere ve farklı temaya sahip sahalar ve bölgeler bulunuyor. Dolayısıyla her bir sahaya adım attığımız zaman buranın tamamen farklı bir yer olduğunu hissedebiliyoruz. Elbette bu kısımların da farklı zorlukları karşımıza çıkabiliyor. Bir yandan bu zorlukları aşmaya çalışırken diğer yandan ise bu parkurları keşfetmeye başlıyor ve etrafı keşfederek de ne kadar güzel bir atmosfer içerisinde olduğumuzu görebiliyoruz.
 
Oyunda tabii ki kendimizi çok fazla atmosfere kaptırmamamız gerekiyor çünkü yapmamız gereken bir spor deneyimi bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bulunan golf topunu deliğe atmamız gerekiyor. Elimizde bulunan golf sopası ile beraber istediğimiz şekilde vuruş şiddetini ayarlayabiliyor ve kendimize göre de yön verebiliyoruz. Böylece oyun içerisindeki tüm hakimiyet bizim elimizde oluyor ve dilediğiniz şekilde de bu topun nereye gideceğini kestirebiliyor ve öngörebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bir yandan atış tekniklerini öğrenmeye çalışırken diğer yandan ise hileli vuruşlarla beraber de diğer oyuncuların önüne geçebiliyor ve kendimize ait bir stil oluşturarak oyun içerisinde daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda diğer taraftan çevre unsurları bulunuyor ve her bölgenin kendine ait farklı çevre etmenleri bulunarak bunları kullanabiliyor ve çevren detaylarını kullanarak rakiplerin daha fazla önüne geçebiliyor ve kolay bir şekilde topu deliğe atabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde çevre unsurları da çok önem arz ediyor ve bunları kullanmak da oldukça mühim.
 
Gece ve gündüz modu
 
Walkabout Mini Golf VR içerisinde bir yandan golf  sporunu deneyimlerken diğer yandan ise çeşitli kozmetiklerle beraber kendimize ait bir stil oluşturabiliyoruz ve diğer oyunculardan daha farklı bir hale gelebiliyoruz. Oyunda eğimli arenalardan şelale kısımlarına kadar çok farklı bölümler bulunuyor ve bu bölümler arasında geçiş yapabiliyoruz. Buradaki atmosferi deneyimlenin yanı sıra oyun içerisinde gece modu bulunuyor ve gece modu içerisinde de bu oyunu deneyimleyerek atmosferin daha farklı bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz ve ışıklandırmaların da yeniden tasarlandığını hissedebiliyoruz. Yani oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsünün olduğunu görebiliyor bu kapsamda da aynı arenada hem gündüz hem de gece saatlerinde oynayabiliyoruz. Bu da geliştirici ekip tarafından bizlere aktarılan güzel bir ekleme olmuş diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde tam çapraz oyun desteği yer alıyor ve hangi platformdan katılırsak katılalım her bir oyuncuyla beraber eşleşebiliyor ve bu oyun içerisindeki rekabete katılabiliyoruz. 8 kişiye kadar destek sağlayan bu oyun içerisinde istersek tek başımıza istersek de 1-1 çevrim içi maçlarda oynayabiliyor veya çok oyunculu maçlara geçiş yaparak 8 oyuncuyla beraber kapışabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde kendi lobimizi oluşturabiliyor ve kendi turnuvamızla beraber bu oyun içerisinde yer alabiliyoruz.
 
Oyunda bir yandan standart golf sopaları bulunurken diğer yandan ise çeşitli görevler aracılığıyla farklı sopalarla beraber erişebiliyor ve fark atıcılarla beraber de bu atışlarımızı yapabiliyoruz. Siz de golf sporundan hoşlanıyorsanız ve elinizde sanal gerçeklik başlığı varsa bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam üzerindeki fiyatı 25 Türk lirasından karşımıza çıkıyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Walkabout Mini Golf VR
PlayStation Patronu Jim Ryan, Yayıncıların Xbox Game Pass'ten "Nefret" Ettiğini Söyledi Bakış Açınızı Değiştirecek Bulmaca Oyunu Viewfinder Geliyor: Tüm Detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Walkabout Mini Golf - Atlantis
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız