Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bakış Açınızı Değiştirecek Bulmaca Oyunu Viewfinder Geliyor: Tüm Detaylar

 
Sad Owl Studios tarafından geliştirilen ve Thunderful Publishing tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, platform oyunu Viewfinder, 18 Temmuz tarihinde geliyor. Olaylara farklı perspektiflerden bakabileceğimiz yapım içerisinde gördüğümüz her şey aslında bir yanılgıdan ibaret olacak. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru adım atabilecek ve buralarda bulunan bulmacaları çözmeye çalışacağız. Oyunda çok farklı bakış açılarıyla görebileceğimiz ve bakış açılarımızı değiştirmeye çalışacağımız çok farklı bulmacalar karşımıza çıkacak ve bunları aşmak için de elbette kendi zihnimizin sınırlarını zorlayacağız.
 
Farklı bir gerçekliğe adım attığımız ve buralarda bulunan bulmacaları çözmeye çalıştığımız oyun içerisinde dünyayı kendi fikirlerimizi değiştirmeye çalışacak ve biz oyuncular olarak oyun içerisinde bir bulmacayı açmak için çok farklı şekillerde düşünmek durumunda kalacağız. Oyunda farklı şekiller farklı farklı bulmaca türleri ve olaylara farklı şekillerde bakabileceğimiz yapılar olacak ve buraları aşarak diğer bölgeye doğru adım atabileceğiz. Tek oyunculu ve birinci şahıs bir deneyim sunmayı hedefleyen oyun içerisinde çok farklı türde yapılar bulunacak ve bunları aşmak için de kendi zihnimizi oldukça fazla kullanmaya çalışacağız. -Oyunda görünen her şey aslında çok farklı olarak karşımıza çıkacak ve görüneni arka planında daha fazla içeriğin olduğunu anlayabileceğiz.
 
Farklı bakış açılarıyla bakabileceğimiz bulmaca türleri yer alacak
 
 
 
İlginç bir deneyim olarak karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde etrafı tanımlayabilecek, buraların ne olduğunu öğrenmeye çalışacak ve bulmacanın temel amacını öğrenmeye çalışacağız. Oyun içerisinde karşımıza çıkan bulmacaları ilk etapta belki de çözemeyecek ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu bulamayacağız .Ancak bu oyunda biraz ilerlediğimiz ve oyunun temel mantığını çözmeye çalıştığımız orta ve ilerleyen safhalarda ise bu bulmacalara daha farklı açılardan bakabilecek ve onları da artık bir yerden sonra kolayca aşmaya başlayacağız. Farklı gizemleri ve sırları açığa çıkarabileceğimiz oyun içerisinde eğlenceli ve ilginç anlar yer alacak. Bu ilginç deneyim içerisinde saatler boyunca belki de yer alacağız.
 
Dünyayı şekillendirebileceğimiz ve farklı farklı bölgelere adım atabileceğimiz yapım içerisinde her bir bölgenin kendine ait bulmaca tasarımı ve fizik unsurları bulunacak. Bunları aşmak işte Eebette öncelikle bölgenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeye çalışacak ve gözlemlerimizi çok iyi bir şekilde yapmamız gerekecek. Gözlemlerimizi yaptıktan sonra bulmacanın mantığını çözmeye çalışacak, etrafında bulunan nesneleri hareket ettirmeye çalışacağız. Bazen bir aynanın etrafından dolanıp diğer tarafa bakabilecek bazen ise bir nesneyi döndürerek başka bir açıdan bulmacayı görebilecek ve kendi perspektifimizi oyun içerisinde bulmaya çalışacağız. Oyunda çok farklı türde bulmacalar yer alacak ve her an her şeyin olabileceği bir yapı bizlere aktarılacak. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bölgelere doğru adım atarken buraları öncelikle iyice araştırmalı ve keşfetmeliyiz. Oyun içerisinde ancak bu şekilde bölgelere ve yeni kısımlara doğru adım atabiliriz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgeler arasında çok çeşitli bulmacalar yer alacak. Örneğin bir yerde bir odanın içerisindeyken diğer yerde ise tamamen etrafı sularla çevrili bir adada olacak veya çok farklı bir yere doğru adım atabileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde çok farklı kısımlar ve bölgeler bulunacak ve buraların da farklı bir yapıda olduğunu görebileceğiz.
 
 
 
Gerçekliği yeniden şekillendirebileceğimiz ve farklı gizemleri açığa çıkarabileceğimiz oyunda etrafı araştırmak etrafa göz atmak ve olayın neyin etrafında döndüğünü bulmak oldukça önemli. Zaten oyunun temelinde bu tarz bulmacalar ve farklı açılardan bakabileceğimiz yapılar yer alacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bu yapı ile beraber ilerlemeye koyulacak ve bu bulmacaları çözmeye başlayacağız. Eğlenceli bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefleyen ve saatler boyu oyun içerisinde kalmayı isteyen yapım bakalım düzeni nasıl bir içeriği aktaracak.
 
Oyunda gördüğümüz kısımların arkasında farklı anlamlar bulunacak
 
Oyunda gerçekliği farklı bir boyuta taşıyabileceğimiz ve çevremizdeki dünyayı yeniden tasarlayabileceğimiz bir yapı bulunacak. Oyun içerisinde bir yere baktığımız zaman aslında o yerin başka bir gerçeklikten olduğunu ve başka bir görüntüde yer aldığını görebilecek ve bu işin aslını öğrenmeye çalışacağız. Oyunda bir yere başka bir açıdan baktığımız zaman farklı bir içeriği görebilecek ve aslında oranın nasıl bir yer olduğunu öğrenmeye koyulacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde gördüğümüz her yerin aslında farklı bir anlamı olacak ve bu ortamda da etrafı iyice araştırmayı koyulacak ve farklı kısımlara bu şekilde farklı açılardan bakmayı öğrenmeye başlayacağız.
 
Bakış açımızı değiştirmemiz gereken bulmacalar yer alacak
 
 
 
Viewfinder içerisinde araştırabileceğiniz ve farklı açılardan görebileceğimiz çeşitli kısımlar bulunacak. Örneğin bir ekran görüntüsüne bakarken bunun aslında farklı bir görüntüye sahip olduğunu görebilecek ve bu ekran görüntüsünün temel amacını öğrenmeye çalışacağız. Bunun yanı sıra yine duvar üzerinde bulunan resimlere, pencere manzarasına ve daha fazla içeriğe bakış atacak ve buraların ilk gördüğümüzden çok farklı olduğunu hissedebilecek ve görebileceğiz. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyeceğimiz yapım içerisinde her şeyi ilk elden görebilecek ve yakın şekilde de bu nesnelerle beraber etkileşime geçebileceğiz. Çeşitli sırları açığa çıkarabileceğimiz ve zorlu bulmacaları çözebileceğimiz yapım içerisinde kendinizi zorlayacak kısımlar da bulunacak ve belki de buralarda bu bulmacayı çözmek için oldukça fazla vakit geçirebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi perspektifimizi oldukça fazla genişletmeye çalışacak ve bakış açımızı gerçekten de çok farklı boyutlara taşımamız gerekecek.
 
Oyun içerisinde bir yandan bulmacaları çözerken bir yandan ise kendi varlığımızı sorguluyor ve dünyanın neden oluştuğunu bu oyun içerisinde sorgulamaya başlıyoruz. Arka planda aslında bizlere bir hikaye anlatılıyor bu hikayeyi kapsamda bizde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette bu hikaye biraz bizlere felsefi ve karmaşık olarak gelebilir. Ancak oyunun hikaye konusunda çok daha ön planda olacağını düşünmüyorum ve bu tarz oyunlar zaten bulmacaları ve ilgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefler. Dolayısıyla oyunda bulunan bu hikaye daha çok arka planda kalacak ve biz de bu şekilde oyundaki bulmacaları çözmeye adapte olacağız.
 
 
 
Zengin dünyası ile ön plana çıkmaya hazırlanan ve bulmacaları ile dikkat çekmeyi isteyen yapım 18 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz bulmaca oyunlarından hoşlanıyorsanız ve zorlu bulmaca deneyimleriyle eğleniyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde bir yandan ilgi çekici sanat tarzı ve renkli içerikler bulunuyor. Bu tarz içerikler de oyun içerisinde yer alıyor ve kendi bakış açımızı oyun içerisinde adapte edebiliyoruz. Oyunda bir yandan zorlu bulmacalar bulunurken bir yandan ise kendi bakış açımızı geliştirmeye ve yükseltmeye çalışıyoruz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Viewfinder
Walkabout Mini Golf VR, Golf Deneyimini Sanal Başlıklara Taşıyor Cyberpunk Temalı Turbo Overkill Yeni Nesil Konsollara Geliyor: Çıkış Tarihi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız