Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

WWE 2K24 En Yeni Güreş Deneyimini Sunmayı Hedefliyor

 
 
Amerikan Güreşi temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan WWE 2K24 yakın zamanda bizlere sunulmak isteniyor ve geçtiğimiz günlerde bazı yeni haberlerin ortaya çıktığını aktarabiliyoruz. Ünlü rapçi Post Malone'un bu seriye katılacağını ve hem müzikleriyle hem de oynanabilir bir karakter olarak oyunda yer bulacağını bildiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu haberle beraber elbette hem müzisyenin hayranlarının hem de serinin hayranlarını bu oyuna akın edeceğini tahmin ediyoruz.
 
Oyun, bildiğiniz üzere Amerikan Güreşi temasıyla beraber bizlere sunuluyor ve burada ring içerisinde diğer profesyonel güreşçilerle beraber kendimizi kanıtlamaya çalışıyoruz. Daha önce birçok sürümüyle beraber karşımıza çıkan bu yapım şimdi ise en son 2024 sürümüyle beraber bizlere sunulmak isteniyor ve burada hem yeni teknolojiler hem de yeni grafikler ve animasyonların olacağını söyleyebiliyoruz. Yeni karakterlerin ve güreşçilerin de yer alacağı bu yapımda elbette eski ve ikonik karakterlerin bulunacağını ve aynı zamanda farklı komboları gerçekleştirebileceğimize de aktarabiliyoruz. Bildiğiniz üzere burada farklı şekillerde kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Bu kombolarla beraber rakip güreşçileri saha dışına itebiliyor, saha dışında da bu mücadelelerinizi sürdürebiliyor ve adınızı burada altın harflerle yazdırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Güreş temasıyla beraber bizlere sunulmak istenen yapımın elbette şu anda ön siparişlerin açık olduğundan bahsedelim. $60'lık standart sürümü fiyatıyla beraber karşımıza çıkan bu yapımı şu anda ön sipariş verebilir ve doğrudan beklemeye koyulabilirsiniz. Ön siparişle beraber elbette bazı özelleştirmelere ve kişiselleştirmelere sahip olabilir ve aynı zamanda hem ikonik kapüşon hem de maske ile beraber de farklı karakterleri özelleştirebilirsiniz. Bunun dışında oyunda bildiğiniz üzere birçok profesyonel güreşçi yer alıyor. Bu güreşçiler arasında Cody Rhodes "The American Nightmare", John Cena, Rhea Ripley ve Roman Reigns gibi isimler bulunuyor. Bunları alabileceğiniz ve diğer güreşçilere karşı kapışabileceğiniz yapımda elbette farklı hareketler sergilemek ve onları estetik bir şekilde nakavt etmek için farklı hamleler gerçekleştirebiliriz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimini de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Nitekim bu oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı hareketler sergileyebiliyor, rakip güreşçilerin üzerine doğrudan gidebilir, kendi hareketlerinizi ortaya koyabilir ve eğer strateji ve planlamalarınız başkaysa elbette bunları da doğrudan oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu şekilde farklı durumlara karşı da temkinli olabiliyorsunuz.
İkonik karakterlerin yer aldığı ve bu karakterleri kullanabileceğimiz yapımda ilerleyen süreçte daha fazla oynanabilir karakterin oyuna dahil edileceğini tahmin ediyoruz. Nitekim yukarıda da bahsettiğimiz gibi ünlü rapçinin ilerleyen süreçte, yani oyunun çıkışından sonra belli bir zaman diliminde ek paket olarak oyuna dahil olacağına ve aynı zamanda bundan sonrasında ise yeni karakterlerin de gelmesinin oldukça muhtemel olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Bunun dışında yine ünlü rapçinin müziklerinin de oyunda olacağına ve oyunun arka planını süsleyeceğini doğrulayabiliyoruz. Uzun yıllar boyunca karşımıza çıkan bir seri olarak bulunan ve efsanevi kadroya bünyesinde barındıran bu yapım sürükleyici bir anlatımla beraber de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Nitekim, yer aldığınız süre boyunca adeta canlı maç anlatır gibi maçlar bize sunuluyor ve bununla beraber her yaptığımız hamle oyundaki spikerin ağzında dolaşıyor. Dolayısıyla oyunda yaptığımız hamlelerle beraber hem bir yandan spikerin ve sahadaki izleyenlerin seslerinin yükseldiğini işitebiliyor, hem de bu şekilde kendimizi daha fazla gaza getirebiliyoruz. Ek paketlerin yer alabileceği ve daha fazla içeriğin bize sunulacağı yapımda sürükleyici bir anlatımla beraber oyunu deneyimleyebiliyor ve böylece oyuna daha hızlı bir şekilde adapte olabiliyoruz.

Öncelikle oyun içerisinde elbette alıştırma modu bulunuyor. Bu alıştırma modu ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor ve bununla beraber de bir karakter üzerinde usta olmaya çalışıyoruz. Elbette burada karakterler arası farklı özellikler bulunuyor. Ancak bunlar sınıfsal farklılıklar değil, tamamen vücudun yapısıyla ve hareketleriyle bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda küçük bir karakteri seçerseniz, elbette onunla daha hızlı ve daha çevik hareket edebilir, daha büyük ve iri karakteri seçerseniz, onunla beraber küçük karaktere göre daha yavaş ve hantal bir şekilde hareket edebilirsiniz. Ancak daha güçlü bir şekilde de oyundaki yerinize alabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda bu tarz vücuda bağlı olarak ve kapasiteye bağlı olarak değişkenlik gösteren karakterler bulunuyor ve bu ikonik karakterleri de dilediğiniz gibi seçebilir ve oynayabilirsiniz.
 
 
 
Aynı zamanda oyunda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz eşli mod bulunuyor. Bu modlarla beraber de oyunda arkadaşınızla beraber kapışabilir ve kendi güreşçinizin ne kadar usta olduğunu diğer arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.
 
Hem kariyer modunun hem de eşli oyun modunun yer aldığı yapımda elbette kariyer modu ile beraber kendi karakterinizi ve kariyerinizi oluşturabilir ve basamakları yukarı tırmanmaya çalışıyorsunuz. Kariyer modu ile beraber birçok müsabakaya atılabiliyor, şampiyonalara katılabiliyor, çevre unsurlarını kendi lehinize kullanmaya çalışıyor ve daha fazla adınızı duyurmak için elinizden geleni yapmaya koyuyorsunuz. Kariyer basamaklarını tırmanmak elbette zorlu bir yolun başlangıcını temsil ediyor çünkü oyun içerisinde gerçekten de zorlanabileceğiniz ve kariyer basamaklarında sekteye uğrayabileceğiniz bir zorluk seviyesi bulunuyor. Bu zorluk seviyesi ilk etapta kolay, daha sonra ise sendeyse zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyunda ne kadar çok usta olursanız, o kadar çok güçlü rakiplerle beraber de karşılaşmada suralamanız yüksek olabiliyor.
 
Her müsabaka burada farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve her arenanın içerisinde de yapılabilecekler farklılık gösterebiliyor. Örneğin arenanın kenarında bir merdiven bulunuyorsa, bu merdivene dilediğiniz şekilde kullanabiliyor ve rakibinize bu merdivenle beraber nakavt etmeye çalışıyorsunuz. Diğer taraftan bir sandalye bulunuyorsa, bu sandalyeyi de merdivene göre daha farklı şekilde kullanabiliyor ve bu sandalye ile beraber ne kadar çok efektif hamleler yaparsanız, o kadar çok rakibi alt edebiliyorsunuz. Bu tarz farklı şekillerde arenalarda çevre unsurları bulunuyor ve bu çevre unsurlarını da kullanmak oldukça önem arz ediyor, diyebiliriz.
 
 

Bunun dışında oyunda kariyer modunun haricinde yukarıda bahsettiğimiz gibi eşli mod bulunuyor. Bu eşli mod ile beraber arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor, isterseniz 2v2 isterseniz de birebir kapışmalar gerçekleştirebiliyorsunuz ve böylece dilediğiniz şekilde eğlenebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlar arkadaşlarla beraber oynanması daha eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor ve biz de bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz, çünkü bununla beraber daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir ve böylece arkadaşlarınızla beraber yan yanayken eğlenebilir veya uzaktayken de sesli sohbet aracılığıyla oyundaki yerinize alabilirsiniz.
 
Bunun dışında kendi başınıza kariyer yapmak istiyorsanız, elbette dilediğiniz şekilde tek oyunculu mod içerisinde bu deneyiminizi özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir, aynı zamanda kariyer modu dahilinde hem yeni bir hikaye hem de özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz de donanımların ve kostümlerin sahibi olabilirsiniz. Dikkat çekici unsurları bünyesinde barındıran ve farklı karakterlerle beraber yer alabileceğimiz yapımda aynı zamanda bu karakterleri özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz, güzel bir şekilde yer aldığımız yapımında farklı kombolar gerçekleştirebiliyor, rakiplerin üzerine yumruklar atabiliyor, rakiplerin üzerine arenanın kenarındaki lastikleri kullanabilir ve üzerlerine uçabiliyoruz. Bunun dışında tekmelerimizi savurabiliyor ve ringin üstüne çıkarak rakiplerimizin üstüne zıplayabiliyoruz. Bu tarz oyunda farklı şekillerde estetik vuruşlar ve gösteriler yapabilir ve bununla beraber de seyircileri coşturabiliyorsunuz. Zaten oyunda canlı bir anlatım olduğundan dolayı, seyircilerin her hamlenize coşacağından emin olabilirsiniz ve bu şekilde hamlelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Efsanevi kadro ile beraber yer alabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi ikonik karakterler bulunuyor ve bu karakterleri kullanarak da diğer oyunculara karşı gelmeye hazırlanıyoruz. Yeni maç türlerinin yer aldığı yapımda farklı şekillerde konuklarımızı coşturabiliyor ve aynı zamanda tabut, eldiven ve ambulans maçlarına kadar farklı şekillerde oyun türlerine geçiş yapabiliyoruz. Bunlarla beraber elbette anlayabildiğiniz üzere tabut maçlarında ortada bir tabutun olduğu ve aynı zamanda bunu istediğimiz şekilde kullanabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bununla beraber de yer aldığımız yapımda istediğimiz şekilde arenayı kendi lehimize kullanmaya çalışıyor ve bu şekilde oyunda rakiplerimize alt etmeye başlıyoruz. Yapabileceklerimizin oldukça farklı olabileceği yapımda kendi yeteneğimizi açığa çıkarabileceğimiz ve kendimizi yükseltebileceğimiz kariyer modunda erkek veya kadın kategorilerden ilerleyebiliyor ve istediğimiz şekilde iki farklı kategoride de yıldız olmaya çalışıyoruz.

Orijinal hikayeye yer verilen bu kısım içerisinde elbette kendi yükselişimizi burada altın harflerle yazdırmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda deneyimleyebileceğimiz oldukça fazla maçlara çıkış yapabiliyoruz. Kendimizi ispatlayabileceğimiz bu yapımda en büyük şampiyon olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve grubumuzu oluşturabileceğimizi yapımda da farklı amaç türlerine geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda burada superstarları ve efsaneleri bir araya getirebileceğimiz ve kartları ele geçirebileceğimiz bir grup sistemi bulunuyor. Baskın grubu oluşturabileceğimiz bu yapımda çevrimiçi çok oyunculu moda geçiş yapabiliyor ve bu mod dahilinde de dereceli ve hızlı maçlarda kapışabiliyoruz.
 
Aynı şekilde bu sistem dahilinde de sezon sezon ilerleyen bir mekaniğin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu sezon içerisinde de liderlik tablolarının bulunduğunu aktarabiliyoruz, buna dereceli rekabetçi mod diyebiliriz.
 
 

Saf yeteneğimizi ortaya koyabileceğimiz ve karakterlerimize en iyi şekilde yönetebileceğimiz yapımda büyük kararlar verecek ve böylece rakiplerimizi ortadan kaldırarak nakavt etmeye çalışabileceğiz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda özel hareketler, ultra gerçekçi grafikler ve yıldızlarla dolu bir kadro bulunacak. Bu kadro ile beraber de oyunda olağanüstü geçişler yapabilecek, çevrimiçi modlara giriş yapabilecek ve dereceli hızlı modlarla beraber oyunda kapışabileceğiz. Bu modlarla beraber hem kendimizi geliştirebilecek hem de kariyer modu ile beraber kendi gidişatımıza karar verebileceğiz.
 
Oyunda aynı zamanda farklı ikonik karakterleri kontrol edebilecek hem klavye fareyle hem de kontrolcü ile beraber oyunu deneyimleyebileceğimiz farklı komboları yapabileceğimiz, rakiplere farklı hamleler gerçekleştirebileceğimiz yapımdan çevre unsurlarını da kullanmak oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber oyunda ilerleyebildiğimiz esnada çeşitli bonus ödülleri sahibi olabiliyor, aynı zamanda kostümlerin kilidini açabilir ve yeni yeteneklerle beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlar gerçekten de güreş severlere hitap ediyor, diyebiliriz.
 
 

Eğlenceli oyun modları ile beraber yer alabileceğimiz yapım 8 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun ön siparişleri şu anda açık durumda ve dilerseniz ön siparişleri şimdi verebilirsiniz. Eğer ön sipariş vermek istemiyorsanız ancak oyunu beklemek istiyorsanız, Steam platformu üzerinden istek listenize eklemenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
WWE 2K24
Withering Rooms, 2 Nisan'da PS5, Xbox Series ve PC için Çıkıyor 2D Platform Oyunu Astro Duel 2, 7 Mart'ta Geliyor

KristalTürk

21.2.2024 14:57:21

0
Aynı şeyi yapmayı bıraktıkları zaman bir denemek isterim. 20 yıllık oyun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız