Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2D Platform Oyunu Astro Duel 2, 7 Mart'ta Geliyor

 
 
Yandan görünümlü platform aksiyon nişancı deneyimi ile beraber bizleri sunulmak istenen bu yapım içerisinde uzay temalı bir yapının yer aldığından bahsedebiliyor ve kendimizi bu hikayenin ve maceranın akışına bırakabiliyoruz bilim kurgu teması ile beraber bizlere sunulan bu yapımda sürekli olarak düşmanlarla beraber savaşabiliyor. Düşmanların üzerimize geldiği anda nasıl kaçacağımıza tamamen biz karar verebiliyor, istersek tek başımıza istersek de eşli oyun modları ile beraber diğer oyuncularla ve arkadaşlarımızla beraber oyunda yol alabiliyoruz.
 
Karşılıklı olarak kapışabileceğimiz ve çift kişilik oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyundan gerçekten zevk alabileceğiniz bu yapımda farklı yer çekimlerine sahip bölgelere doğru ilerleyebiliyor, platform zorluklarını aşmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve farklı bölgelerde yer alan çevre unsurlarından faydalanabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor, kullanmak tamamen bizim maharetimize ve mekaniklere olan alışkanlığımıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor ve böylece oyun içerisinde kendi stratejimizi ve planımızı doğrudan görebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir çünkü yapabileceklerimiz burada değişkenlik gösteriyor ve ona göre de platform zorluklarıyla karşı karşıya kalıyoruz.
 
Yukarıdan aşağıya doğru bir görünümün yer aldığı ve aynı zamanda yandan görünümlü bir yapı ile beraber ilerleyebileceğimiz yakında uzay temalı bir yapının olduğundan bahsettik ve aynı zamanda nişancı unsurlarının olduğunu da söyleyebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimizin haricinde oyunda aynı zamanda yer çekiminin olduğu ortamlardan yer çekimsiz ortamlara kadar çok farklı bölgelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bilim kurgu savaş platform oyunu içerisinde yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor.
 
Hızlı hareket kontrollerini ve düşman çeşitliliğinin yer aldığı yapımda sağdan soldan ilerleyebiliyor, aynı anda birden fazla düşmana karşı savaşabiliyor ve aynı zamanda burada çevre unsurlarını kendiliğimize kullanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elimizdeki silahı ateşleyebiliyor ve hem yakın hem de menzilli dövüş silahları ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda bu tarz silahlarla beraber yer aldığımız süre boyunca yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin haritanın dışından doğrudan içeriye doğru bir dalış gerçekleştirebiliyor ve düşmana bu şekilde yakın dövüş silahıyla beraber ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan oyun içerisinde kendi avantajımıza kullanabileceğimiz çeşitli nesneler bulunuyor. Bunları alarak elbette belirli oranlarda ve zamanlarda kendimize faydalı unsurlar alabiliyor ve bu zaman sınırlı unsurlarla beraber de düşmanların üzerine doğrudan bir dalış gerçekleştirebiliyoruz. Çatışmalara geçiş yapabileceğimizi etrafa tahrip edebileceğimiz yapımda farklı arenalar karşımıza çıkıyor ve buradaki her arena farklı şekillerde çevre unsurlarını ve atmosfere sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Her bölgenin kendine ait özellikleri bulunuyor ve bu bölgeleri kullanmak ve aynı zamanda çevreye unsurlarını lehimize kullanmak oldukça önemli. Arenalar içerisinde çatışabileceğimiz ve çatışmalarımızı daha anlamlı kılabileceğimiz bu yapımda elbette bir bölgeyi ezberlemek ve bölgenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek temel hedeflerimizden bir tanesi. Bu incelikleri öğrendikten sonra düşmanlara karşı nasıl yaklaşabileceğimize ve aynı zamanda onları nasıl indirebileceğimize karar verebiliyoruz. Diğer taraftan hem uzayda hem de yer çekimli ortamlarda istediğimiz şekilde kapışabiliyoruz. Farklı ortamlara geçiş yapabildiğimiz yapımda atmosferlerin ve canlı ortamların bizlere sunulduğunu da belirtmekte fayda var.
Uzayda savaşabileceğimiz ve uzay uçuşuyla beraber yer alabileceğimiz yapımda birden fazla oyun özelliği ile beraber karşılaşabiliyor ve uzay gemimizi burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda bir karakteri kontrol ettiğimizi, uzay gemimizle beraber de ilerleyebildiğimiz yapımında piksel grafiklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Eski tarz ve piksel grafiklerinin yer aldığı yapımda elbette grafik anlamında bir animasyonun üst düzeyde olmadığını da aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmak istendiğinden dolayı elbette beklentilerimizi düşük tutmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda beklentileri düşük tutarsanız ve oyundan zevk almaya çalışırsanız gerçekten de güzel bir deneyim elde edebilirsiniz.
 
 

Uzay gemisine pilotluk yapabileceğimiz ve platform türü ile beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda ilk etapta zorlanabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü oyunun ilk etabında elbette mekaniklerin ve kontrol sistemini belki de tuhaf gelebileceğini ancak ilerleyen kısımlarda ise bunlara alışabileceğimiz ve aynı zamanda usta olabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Alışması ve ustalaşması biraz zor olduğu bu yapımda farklı karakterlerden bir tanesini seçebilir, uzay gemimize doğru atılabiliyor ve aynı zamanda farklı oyun modları ile beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.

Farklı oyun özellikleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi isterseniz tek başınıza isterseniz de diğer oyuncularla beraber savaşlara katılabilir ve bu macerayı elbette kendinize göre genişletebiliyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre tam bot desteği ile beraber 6 oyunculu bir oyuna katılım sağlayabiliyor ve burada botlarla veya diğer oyuncularla beraber kapışabiliyorsunuz. Elbette botların burada yapay zeka kısımları gerçekten de oldukça önem arz ediyor.
 
Bu tarz oyunlarda her yaptığımız hamleye değişkenlik gösteren etkileşim vermesi ve ona göre hareket etmesi oyuncular açısından önemli çünkü yapay zekanın yeterli olmadığı yerlerde bu tarz detaylar oldukça fazla sırıtıyor ve bu da oyuncular tarafından sevilmeyen unsurlar arasında yer alıyor. Ancak yapay zekanın bu kapsamda yeterli olması gerekiyor ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapıya sahip olması oldukça önemli. Diğer taraftan oyunda bir ila 3 oyunculu bir şekilde eşli oyun modu yer alıyor. Bu oyun modu ile beraber de istediğimiz şekilde arkadaşlarımıza omuz omuza verebiliyor ve yanımızda arkadaşlarımızı çağırarak güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyor ve düşmanlara karşı gelmeye başlıyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlarda eşli oyun modlarının yer alması gerçekten de önemli çünkü burada yapacağımız hamlelerle beraber hem kendi takım arkadaşlarımızı koruyabiliyor hem de onlarla beraber güzel ve eğlenceli bir deneyime adım atabiliyoruz. Örneğin oyunda ilerlemeye çalıştığımız esnada elbette arkadaşlarımızla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek, sürekli olarak diyaloglar içerisinde bulunmak ve onlarla beraber bir yandan konuşurken, diğer yandan ise oyunda ilerlemeye çalışmak gerçekten de güzel bir deneyimin kilidini açabiliyor. Bu tarz oyunlarda eğer eşli oyun desteği varsa elbette bu oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda kendi bölgenizi savunabileceğiniz ve bu bölge içerisinde bir kasayı koruma altına alabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Bu mod ile beraber hem kasayı savunabiliyor veya bu kasayı çalma yolunda ilerlemeye çalışıyorsunuz. Bunun dışında ise oyunda çeşitli turlar bulunuyor. Bu turlar arasında da farklı ekipmanları elinize alabilir ve bu ekipmanları da geliştirebiliyorsunuz. Farklı ekipmanlarla ve silah unsurlarıyla beraber yer alabileceğiniz yapımda düşmanlara karşı nasıl geleceğiniz ve onları nasıl indirebileceğiniz sizin hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Birden fazla oyun modu ile beraber yer alabileceğiniz oyun içerisinde aynı zamanda uzay boşluğu içerisinde büyük tehditlerle karşılaşıyoruz. Neden böyle olduğunu ve bunlarla beraber istediğimizde lazerleri veya ağır topları kullanmaya çalışıyoruz. Bir pilot olarak yer alabileceğimiz ve bu pilotlukla beraber uzay gemimizi sürebileceğimiz ve en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz yapımda düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber sömürülmeye hazır bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz. Güneş sistemini keşfedebileceğimiz farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimizi yapımda bütün bunları yaparken etrafta keşfetmek oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Bununla beraber arka planda ilgi çekici müziklerin ve ritimlerin yer aldığını söyleyebiliriz ve bu ritim ve müziklerle beraber doğrudan oyuna hızlı bir şekilde dahil olabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda arka planda yer alan müzikler oldukça önemlidir ve bu müziklerle beraber de oyuna kısa sürede adapte olabiliriz. Bu müziklerin, yaptığımız hamlelere göre ritminin artması ve diğer unsurlara göre de şekil değiştirmesi ve müziğin değişmesi gerçekten önemlidir. Arka planın sade ve hiçbir şey çalmadığı bir ortamda, çok sıradan bir oyunda yer alıyormuş gibi hissedebiliriz.

Oyunda retro tarzı bir grafik yapısı olduğundan dolayı eski tarz nostalji oyunlarını sevenler için gerçekten de zevk alabileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir yapının burada olduğundan bahsedebiliriz. Oyunda farklı tarzda haritaların olduğundan bahsedebiliriz ve her harita içerisinde yapabilecekleriniz değişebilir. Örneğin, bir harita içerisinde önünüzdeki engelleri, yani duvarları, düşmanların mermilerini kısıtlamak için kullanabilir ve burada siper alabilirsiniz. Duvarların arkasına geçerek düşmanların mermilerinden korunabilir ve daha sonra düşmanlara saldırabilirsiniz.
 
Oyunda farklı uzay gemileri bulunur ve bu uzay gemileri ile beraber de farklı yetenekler sergileyebilirsiniz. Örneğin, attığınız bir ışınlanma topu sayesinde düşmanların arkasına ışınlanabilir ve böylece düşmanları kolay bir şekilde alt edebilirsiniz. Oyunda bu tarz farklı yeteneklerin ve becerilerin olduğundan bahsedebiliriz ve bununla beraber hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırarak bir sonraki haritaya geçebiliriz. Güneş sistemi içinde keşfedebileceğiniz ve farklı yetenekleri sergileyebileceğiniz yapımda hızlı ve seri olmak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Hızlı aksiyon ve nişancı sistemlerinin yer aldığı yapımda benzersiz gemiler arasından seçim yapabilir ve her bir geminin farklı şekilde karşınıza çıktığını deneyimleyebiliriz. Bazı gemilerin büyük boyutlu olduğunu, bazı gemilerin ise küçük ama çevik olduğundan bahsedebiliriz ve aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi ışın topunun haricinde doğrudan düşmanlara karşı çeşitli atış şekilleri ile ilerleyebileceğiniz bir yapı yer alır. Her gemi içerisinde farklı özel yetenekler bulunur ve bu özel yeteneklerin hangisinin olduğunu tamamen siz belirleyebilirsiniz. İleri atılabilir, doğrudan sağa sola manevra yapılabilir, düşman saldırılarından korunmak için kalkanlar aktif hale getirilebilir ve daha fazla yetenek ve beceri sistemi ile oyunda ilerlenebilir. Kendi tarzınızı oyuna yansıtabileceğiniz ve elbette bu tarzı düşmanlara karşı kullanabileceğiniz bir yapı bu tarz özelliklerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
Rakiplerinize alt edebileceğiniz ve mayın kalkanlarını kullanabileceğiniz, ayrıca pompalı tüfek ve el bombası gibi faydalı teçhizatları toplayabileceğiniz yapımda, bu ekipmanları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ekipmanlarla beraber yaratıcılığınızı ortaya koymaya çalışır ve aynı zamanda kendi avantajınıza bu ekipmanları kullanarak ve çevre unsurlarını kullanarak ilerlemeye başlıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyunun zaten şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlar, eski tarz oyunları sevenlere ve aynı zamanda nostalji yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Bunun dışında, karakterinize veya uzay geminizle beraber ilerleyebilir ve bölümler arasında geçiş sağlayabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Astro Duel 2
WWE 2K24 En Yeni Güreş Deneyimini Sunmayı Hedefliyor Twitch Türkiye Abonelik Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız