Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valheim geliştiricileri ücretli modlar hakkında çağrıda bulundu: Modlar yasaklanıyor mu?

 
 
Açık dünya hayatta kalma oyunu Valheim'ın geliştiricisi Iron Gate ekibi ücretli modlar hakkında resmi bir açıklamada bulundu. Geliştiriciler bu kapsamda ücretli modların ücretsiz olarak oyunculara sunulmasını istedi ve bu kapsamda isterlerse bağış talebinde bulunabileceklerinin altını çizdi.
 
Ekip şu anda modları engelleme niyetinde değil
 
 
 
Iron Gate ekibi şu anda hiçbir ücretli modu engelleme niyetinde değil. Ancak bu tarz modların tüm oyunculara ücretsiz bir şekilde sunulması gerektiğini belirtiyor. Bu kısımda mod geliştiricilerine açık kapı bırakan ekip ayrıca bu kişilere gönüllü olarak bağış yapmak isteyenlerin bağışlarını yapabileceğini aktarıyor.
 
Ekip ücretli modlar hakkında tam olarak şunları söylüyor: "Bir mod için ücret talep etmenin içeriğin yaratıcı ve özgürlükçü ruhuna aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle tüm mod geliştiricilerine bir çağrı yapmak istiyoruz. Belirli miktarlarda ücret talep eden geliştiricilere modlarının ücretsiz olarak sunulmasını ve gönüllü olarak sizlere bağış yapılmasını talep ediyoruz.
 
Ekip şu şekilde açıklamalarına devam ediyor: "Bir modun geliştiricisine olan minnettarlığınızı göstermek istiyorsanız elbette gönüllü olarak onlara bağışlarda bulunabilir ve destek olabilirsiniz. Ancak bir moda erişmek için belli bir miktar ücret ödemenin bir gereklilik olmasını istemiyoruz."
 
Iron Gate ekibi bu açıklamalarıyla beraber ücretli modların ücretsiz bir şekilde sunulmasını ve destek olmak isteyenlerin de "gönüllü" olarak desteklerde bulunmasını talep ediyor. Yine bu kapsamda herhangi bir mod içeriğini yasaklamıyor ve kısıtlamıyor.
 
Peki siz modların bu şekilde ücretli olarak sunulmasını nasıl buluyorsunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Valheim ücretli mod
AEW: Fight Forever gerçekçi bir güreş deneyimi sunmaya hazırlanıyor Minecraft için Fallout: New Vegas haritası yayınlandı

xXBerkanXxD

30.5.2023 15:47:54

0
Bu ücretli mod saçmalığı nereden çıktı çok merak ediyorum. Geliştirici firmanın oyununa izin alınmadan mod yapılıyor ve kendi yapmadığı oyun içeriklerini kullanarak, geliştiriciye para vermeden bunun üzerinden para kazanılıyor... Geliştirici firma yine "bağış alabilirsiniz" diyerek iyi tepki vermiş ama bağış muhabbetinin de olmaması gerekiyor, bu sefer "aylık şu kadar bağış yapan gold üyelikli takipçiler mod'a sahip olabilir" muhabbetine dönmeye başlıyor. Eskiden modlar para için değil, insanlar kendilerini yazılım konusunda geliştirmek ve gönülden bağlı olduğu oyunları kendi kafalarında oluşturdukları şeklinde hayata geçirmek için yapardı. Bir oyun yapmak isteyen yazılımcının ilk başta oyun yapmak yerine mod yapması gerektiği gerçeği var.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Valheim
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız