Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Thomas Was Alone 19 Şubat'ta Switch'e Geliyor

 
Geliştirici Bithell Games, Thomas Was Alone Switch versiyonunun 19 Şubat'ta çıkış yapacağını duyurdu.

Nintendo eShop'ta $7.99 fiyattan ön siparişte. Demo sürümü de mevcut.

Minimalist 2D platform oyunu Thomas Was Alone ilk olarak 2012'de çıkışını gerçekleştirmişti ve şu anda PC, Mac, Linux, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, iOS ve Android platformları üzerinde ulaşılabilir durumda.

Oyunun tanıtım yazısı:
 

Thomas Was Alone bir bilgisayarın içinde geçiyor. Bu bilgisayardaki birkaç kod dizisi açıklanamayacak bir şekilde aniden bağımsız düşünme yeteneğine sahip oluyor ve kişilik kazanıyor. Bunların lideri ise ekranda küçük, kırmızı bir dikdörtgenle resmedilen Thomas. Thomas'ın yapay zekanın artık neden pek de yapay olmadığına dair hiçbir fikri yok, ancak iyi bildiği bir şey var: Artık bu programın içinde hapis kalmak istemiyor. Ve kaçış denemesine başlıyor.

Sanal dünyasının labirentinin derinliklerine doğru ilerlerken Thomas farklı engeller ve tehlikelerle karşılaşıyor ve tek başına ilerlemesinin mümkün olmadığını kısa süre içinde anlıyor. Neyse ki kendi bilinçleriyle barışık olan diğer yapay zeka varlıklarıyla karşılaşması uzun sürmüyor. Dahası, tanıştığı her yeni dostu Thomas'ın özgürlük yolundaki mücadelesine yardımcı olacak beceriler veya özel yetenekler sunuyor.

Soyut ve olağandışı olan Thomas Was Alone, hikaye anlatımı açısından tam bir şaheser olan ve klasik platform oyunlarını hatırlatan bir oyun. Hikayesi o kadar büyüleyici ve ustaca anlatılıyor ki kısa süre içinde kontrol ettiğiniz karakterlerin renkli poligonlardan ibaret olduğunu unutuyorsunuz. Fazla zaman geçmeden tüm karakterler eski ve sevdiğiniz dostlarınızmış gibi hissetmeye başlıyorsunuz; bu da özgürlük mücadelelerini her zamankinden daha önemli kılıyor.  
Thomas Was Alone modern, minimalist tasarımıyla içten ve insancıl bir havaya sahip.
Görseller parlak, ışıltılı renkleri ve kısa süre içinde beklediğinizden çok daha fazlasını sunan sade geometrik yapılarıyla keyif veriyor. Oyun, sadeliğiyle davetkar bir estetiğe sahip olan sessiz şekiller ordunuzla sizin aranızda hem zekice hem de yaratıcı olan duygusal bir bağ kuruyor. Kısacası, Thomas Was Alone son derece şirin bir oyun.

Zekice hazırlanmış hikayenin hafif mizahi ve yumuşak havası ilginç konuya bire bir uyum sağlarken Thomas'ın yeni kazandığı bilinciyle zıplamayı veya ters düşüş konseptini keşfetmesi gibi birçok an en katı kalpleri bile yumuşatmayı başarıyor.

Sonuncu, fakat bir o kadar önemli olarak Thomas Was Alone harika animasyonları ve sezgisel kontrolleriyle oynaması çok kolay olan bir oyun. Zıplarken, süzülürken veya jet motorlarıyla uçarken bu yeni ve eğlenceli deneyimin yaşattığı hislerin en az oyunun görüntüleri ve sesleri kadar iyi olduğunu göreceksiniz.

Thomas Was Alone dostluk, topluluk ve işbirliği hislerini uyandıran benzersiz bir bulmaca platform oyunu.  

Oyunun başında Thomas'ı kontrol ediyorsunuz. Yapayalnız olan Thomas, hareket ederek ve zıplayarak labirent benzeri aşamalarda çıkışı bulmaya çalışıyor. Ancak, kısa süre sonra önünde uzanan engeller aşılması imkansız hale geliyor ve karşılaştığı tehlikelerin seviyesi artıyor. Uzun bir mesafeyi zıplamaya veya bir sıvı havuzunun içine dalmaya çalıştığınızda Thomas o anda yok oluyor ve son kontrol noktasına geri dönüyor. Küçük kırmızı dostunuzun ihtiyacı olan tek şey yardım. Neyse ki canlanan tek başıboş kod parçası Thomas değil.

Beyni zorlayan düzinelerce aşamada özgürlüklerine kavuşmaya çalışan diğer yapay zeka varlıkları bulunuyor. Bunlar arasında geçiş yaparak her birini çıkışa ulaştıracak farklı becerileri kullanabilirsiniz. Zıplayamayan bir karakter için arkadaşları merdiven oluşturabilir. Havuz geçemeyen bir karakteri yüzebilen bir arkadaşı karşıya geçirebilir.

Bu sayede oyunun ana hedefi (tüm karakterleri özgürlüklerine kavuşturmak) oyunun ilerleyen safhalarında daha da zorlu bir hal alıyor ve küçük çetenizin ilerlemek için nasıl bir işbirliği yapabileceğini çözmek kafa karıştırıcı hoş bir zorluk oluyor. Thomas Was Alone'un güzelliği, ileri gitme isteği ile acele etmeyip yolunuzdaki bulmacaları çözmeye çalışma gereksinimini dengelemesinde yatıyor. Dahası, oyunu ister kısa süreli ister uzun oturumlar halinde oynayabilirsiniz, dolayısıyla oyun hem evde hem de dışarıda oynamak için ideal bir seçenek teşkil ediyor.

 
Switch versiyonu fragmanı:

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Dark Deception: Monsters & Mortals için Silent Hill DLC'si Duyuruldu Biomutant Geliştiricisi Oyunun Neden Çok Fazla Geciktiğini Açıkladı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız