Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part II Remastered PS5 için Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Naughty Dog, PlayStation 5 için The Last of Us Part II Remastered sürümünü duyurdu. Yeni sürüm 19 Ocak 2024 tarihinde piyasaya sürülecek. PlayStation 4 konsolunda The Last of Us Part II'ye sahip olan kullanıcılar 10 dolar karşılığında The Last of Us Part II Remastered'a yükseltme yapabilecek. Ayrıca oyunun kayıt verileri de aktarılabilecek.
 
Farklı paketlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor 
 
 
 
The Last of Us Part II Remastered sürümü farklı paketlerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun aynı zamanda standart ve W.L.F. sürümlerinin olacağı belirtiliyor. Bu sürümlerden W.L.F. olanı yalnızca belli ülkelerde satışa sunulacak. Bu sürüm yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Benelüks, İtalya, İspanya, Portekiz ve Avusturya ülkelerinde PlayStation Direct üzerinden satışa eklenecek.
 
Bu sürüm içerisinde aynı zamanda holografik kartlar, SteelBook kılıfı, çantanıza veya başka bir yere iliştirebileceğiniz pinler ve daha fazlası yer alıyor. Bu paket ayrıca 47 adet Society of Champions kartlarını içeriyor. Tüm sürümler için ön siparişler 5 Aralık tarihinde açılmayı bekliyor. Dolayısıyla her iki sürüm için de ön siparişlerinizi bu tarih itibariyle verebilir ve böylece oyunu beklemeye koyabilirsiniz. Hangi sürümü seçeceğiniz elbette tamamen size bağlıdır.
 
 
 
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun PlayStation 5 sürümüne yükseltme işlemi 10 dolar karşılığında gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda kaydettiğiniz oyun verileri konsoldan konsola aktarılabiliyor. Yeni düzenlenmiş PlayStation 5 sürümü içerisinde beklediğiniz ve tahmin ettiğiniz üzere çeşitli teknolojik geliştirmeler, iyileştirmeler, yeni modlar ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda burada sahne arkası özelliklerinin olacağı söyleniyor. Bunun dışında ise aşağıda yer alan duyuru fragmanını izlerseniz de hangi gelişmelerin ve değişikliklerin olacağını görebilirsiniz.
 
Oyuncular için dikkat çekici bir sürümün hazırlandığı belirtilen remastered ile daha ilgi çekici görseller, grafik kalitesi, yeni teknolojik gelişmeler ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Yeni Roguelike modu: No Return
 
 
 
The Last of Us Part II Remastered içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni bir mod bulunuyor. Bu mod gerçekten de oyuncuları farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Hayatta kalma modu olarak karşımıza çıkan No Return, oyuncuları rastgele olarak karşılaşmalara atabiliyor. Burada cesaretinizi ortaya çıkarıyor ve hayatta kalma deneyiminin bir başka sürümünü burada deneyimliyorsunuz.
 
Yeni bir içerikle beraber gelmeye hazırlanan mod, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi oynanabilir karakteri içeriyor. Elbette bu karakterler tamamen sizin seçimlerinizle belirlenebiliyor ve böylece istediğiniz karakter üzerine yoğunlaşabiliyorsunuz. Fragmandan da gördüğünüz üzere burada farklı karakterlerin yer aldığını görebiliyor ve aynı zamanda her bir karakterin de farklı oyun tarzlarına sahip olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Mod içerisinde elbette oyuncular farklı koşullarda bulunabiliyor ve her koşulda burada hayatta kalmanız gerekiyor. Aynı zamanda burada kendi rotanızı çizebiliyor ve sizi bir dizi düşmanla karşılaştırabiliyor diyebiliriz.
 
Mod içerisinde aynı zamanda aksiyon dozunun yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Böylece hem doğrudan aksiyona geçiş yapabilir hem de gizlilik odaklı bir karşılaşma ile beraber buradaki yerinizi alabilirsiniz. Mod içerisinde yer aldığınız sürece beklenmedik hamlelerin ve beklenmedik düşmanların bir anda karşınıza çıkabileceğini görebiliyor ve aynı zamanda burada hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Bunun dışında çevre unsurlarını bu mod içerisinde kullanmak oldukça önem arz ediyor ve böylece karşınıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmak ve hayatta kalmak bu modun temel amacı olarak karşımıza geliyor.
 
Mod içerisinde ilerleme seviyesine bağlı olarak ödüller bulunuyor 
 
 
 
Roguelike bir yapıya sahip olan bu mod içerisinde tahmin edebileceğiniz gibi sürekli olarak bir şeyler deneyebilecek ve her türlü farklı karşılaşmalarla beraber buradaki yerinizi alabileceksiniz. Modla beraber farklı farklı karşılaşmalarla beraber büyük bir mücadeleye atılabilecek ve her karşılaşmadan sonra da hangi ödülleri alacağınıza, hangi karakteri belirleyeceğinize ve daha fazlasına karar vermek için de sizlere bir şans sunulacak. Mod içerisinde bir ilerleme sistemi yer alacak ve ilerlemenizle beraber de daha fazla karakterin görünümünün ve diğer unsurların kilidini açabileceksiniz. Yani oyun içerisinde yer alan bu ilerleme seviyesi oyuncuların dikkatini çekecek seviyede olacak ve böylece bu mod içerisinde eğlenceli dakikalar geçirebileceksiniz.
 
Bunun dışında elbette bu modla beraber çevrimiçi tablolara erişebilecek ve günlük etkinliklerin bir parçası olarak da aynı zamanda kendinize liderlik tablolarında üst sıralarda bulmaya başlayacaksınız. Bu üst sıraları çıkmak için elbette mücadelenizi en iyi şekilde vermeniz gerekecek ve bu sayede oyunda en iyisi olmaya çalışacaksınız.
 
Kısa bir tanıtımı yapılan modun şu an için tüm detayları bunlardan ibaret. Geliştirici ekip ilerleyen süreçte daha fazla bilginin ve moda hakkındaki detayların bizlere sunulacağını aktarıyor ve biz de bu modu elbette PlayStation 5 sürümü içerisinde bekliyoruz. Oyunculara farklı bir deneyim sunmayı hedefleyen bu mod bakalım nasıl bir deneyimi bizlere aktaracak hep birlikte göreceğiz.

Gitar çalma
 
 
 
The Last of Us Part II'yi daha önce oynamış olanlar, oyunda gitar çalmanın ve gitar temasının oldukça önemli olduğunu bilir. Burada yine çalınabilir bir gitar içeriğinin yeni PlayStation 5 sürümü ile beraber bizlere aktarılacağını söyleyebiliriz ve aynı zamanda birçok kişinin de favorisi olduğu bu kısımlar ilgi çekici gelişmelerle bizlere aktarılacağını aktarabiliriz. Yeni bir geliştirme ile beraber kilidi açılabilir bir dizi enstrümanın burada olduğunu söyleyebiliriz ve burada farklı oyun içi konumlarda farklı karakterler olarak oynamanızı olanak tanıyan ilgi çekici bir modun bizlere aktarılacağını belirtebiliriz.
 
Elbette burada gitar çalmayı seven oyuncular ve gitar üzerinde usta olmak isteyen oyuncular gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyor ve eline aldığı gitarla beraber tellerine vurup farklı melodileri burada dökebiliyor. Yine Part 2'nin geliştirilmiş sürümü içerisinde de aynı şekilde bu deneyim yer alıyor ve oyuncular bu noktada farklı karakterlerle beraber gitarın tellerini eskitebiliyor. Dolayısıyla bu da hayranlar ve oyuncular için güzel bir ekleme olarak karşımıza çıkıyor ve aynı şekilde daha gelişmiş bir sürümün de burada olabileceğini söyleyebiliriz.
 
Yönetmen yorumu 
 
 
 
The Last of Us Part II Remastered sürümündeki ara sahnelere, aynı zamanda yönetmen Neil Druckmann, hikaye lideri Halley Gross ve oyuncular Troy Baker, Ashley Johnson ve Laura Bailey'nin yeni kaydedilmiş yönetmen yorumları da dahil edildi. Bu yeni yorumlamalarla beraber hem oyuncular  hem de hayranlar için gayet güzel bir deneyimin bizlere sunulduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda bu yorumlamalarla oyun içerisinde, oyunculara birçok şey ifade eden hikaye konusuna da çeşitli açıklamalar getiriliyor ve aynı şekilde karakterler hakkında da farklı detaylar bu yorumlamalar aracılığı ile bizlere aktarılıyor.
 
Diğer taraftan yönetmen yorumu ile beraber bir araya gelen bu isimler, hayranlara ekibin bu hikayeye yaklaşımı konusunda daha fazla detayı aktarıyor ve aynı zamanda oyundaki hikayeyi daha iyi anlamamız için bizlere çeşitli çıkarımlarda bulunuyor. Dolayısıyla bu yorumlamaları da oyun içerisinde olduğunu görebiliyor ve nasıl bir şekilde hikayeye yaklaşıldığını ve oynanışa nasıl uyarlandığını bu kapsamda bizlere sunuluyor.
 
PS5 sürümü için birçok teknolojik gelişme ve destek bulunuyor 
 
 
 
The Last of Us Part II Remastered içerisinde diğer taraftan PS5 sürüm özellikleri ve destekleri yer alıyor. Bu kapsamda Fidelity Mode'da doğal 4K çıkış, Performans Mod'da ise 4K'ya yükseltilmiş 1440p çözünürlük desteği yer alıyor.
 
Diğer taraftan VRR'yi destekleyen TV'ler için Unlocked Framerate seçeneği, artırılmış doku çözünürlüğü, artırılmış Level-of-Detail mesafeleri, geliştirilmiş gölge kalitesi, animasyon örnekleme hızı ve daha fazlası dahil olmak üzere gelişmiş grafik seçenekleri yer alıyor.
 
Tüm bunlar Wyoming'in karla kaplı dağlarından Washington'ın yağmurlu şehir manzarasına kadar Part II'nin hikayesinin dünyasını daha zengin ve daha pürüzsüz ayrıntılarla hayata geçiriyor. Aynı zamanda Ellie ve Abby'nin karmaşık yolculuklarına ilk ziyareti veya geri dönüşü daha da sürükleyici hale getiriyor.
 
Geliştirmeler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor Part II'nin ödüllü erişilebilirlik seçenekleri paketinin PlayStation 5 deneyimi için geri döndüğünü aktarabiliyoruz. Bu kapsamda karakter konuşmasını ve temposunu belirtmek için DualSense kontrol cihazına Descriptive Audio ve Speech to Vibrations gibi yeni eklemeler yapıldı. Bu destek sayesinde karakterler karşınızda konuşuyormuş gibi bir hissiyat uyandırılıyor.
 
Speedrun Modu da yer alıyor
 
 
 
The Last of Us Part I'de bulunan ve açılabilir Speedrun Modu da Part II Remastered'a geliyor ve oyuncuların en iyi zamanlarını yayınlamalarına olanak tanımayı hedefliyor. The Last of Us Part I'i takiben, The Last of Us Part II Remastered'da Ellie, Abby ve diğer karakterler için  Fotoğraf Modu yer alıyor. Bu sayede oyuncular inanılmaz ve ilgi çekici çekimler yaparak bonus görünümlerin kilidini açabiliyor.
 
Duyuru fragmanına aşağıdan bakabilirsiniz. Fotoğraf Modundan bahsetmişken, The Last of Us Part I oyuncularının aşina olabileceği dinamik aydınlatma, bakış açısı değiştirme ve yön ayarlama, logo ekleme seçenekleri de Remastered sürümde yer alıyor.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 
Part 2 bizlere neler sunuyor? 
 
Part 2'nin hikayesinden de kısaca bahsedecek olursak, salgın sonucu mahvolan bir Amerika Birleşik Devletleri içerisinde bulunuyoruz. Buradan tehlikeli bir yolculuktan sonra Ellie ve Joel karakterleri bir araya geliyor. Ancak burada oyuncuları ve hayranları mahveden bir olay yaşanıyor ve yolumuza yer yer istemediğimiz bir karakterle beraber devam etmek durumunda kalıyoruz. Hayranları ikiye bölen ve bir yandan sevdiren aynı zamanda sinirleri bozan bir yapı ile beraber bizlere aktarılan bu oyun, hikaye anlatımıyla, ilgi çekici kurgusuyla ve atmosferiyle beraber dikkatleri üzerine çekiyor.
 
İkinci oyunu oynarken siz de fark edeceksiniz ki oyunda sinir katsayınız bir hayli artış gösteriyor. Ancak bu sinirlenme durumu elbette oyuna değil oyunda yer alan hikayedeki karakterlere karşı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla burada gerçekten de kendi duygularınızı açığa çıkarabilecek bir hikaye anlatımı yer alıyor ve aynı zamanda burada hayatta kalma mücadelesini vermeye başlıyoruz.
 
 
 
Oyunda üst düzey bir grafik ve animasyon sistemi bulunuyor ve aynı zamanda bu sistemlerle beraber de yeni bir sürümle karşılaşmaya hazırlanıyoruz. PlayStation 5 sürümünde elbette bu bahsettiğimiz desteklerin daha fazlası bizlere sunulmayı bekleniyor ve bunlarla beraber de daha iyi bir oyun deneyiminin bizlere aktarılacağı belirtiliyor.
 
Zorlu bir mücadele içerisine girdiğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebiliyor, hikayenin akışını takip edebiliyor ve aksiyona dahil olabiliyoruz. Aksiyona dahil olurken istersek gizli, istersek de doğrudan çatışmaya geçiş yapabiliyor ve buralarda da farklı özgürlük seçenekleri bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda hikaye tabanlı tek oyunculu bir macera deneyimi bizlere aktarılıyor diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Last of Us 2 The Last of Us Part II Naughty Dog Ellie Joel PlayStation 4
Dragon's Dogma II Canlı Yayın Etkinlik Tarihi Açıklandı: Yeni Detaylar Geliyor Baldur’s Gate 3 Fiziksel Sürümleri Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.12.2023 14:00:29

0
ne remasteri bu ya bu oyunda zaten ps4 ps5 beraber cikmadi mi? daha neyin remasteri bu.

BSC Misafiri

18.11.2023 20:13:14

0
Desenize multiplayer mod iptal oldu. Olsa bu sürüme eklenirdi

lextor

18.11.2023 20:02:07

0
Bu nesil iyice moka sardı. Ne yaşıyorsunuz oğlum siz? Exc yok mu? Oyunu aldıysanız 10 dollar verin yükseltin ne demek ya küfür etmek. Neyse. Heeeeeeyyy yaşşa soniiii çıkarın cüzdanları.

BSC Misafiri

18.11.2023 18:59:43

0
Aynı oyuna yenu oyun parası vermeye hazır mıyız? Heeeyyyy

BSC Misafiri

18.11.2023 18:39:29

0
Adamsın şirket, kaç yıldır ps5 için güncellenmesini bekliyorum, teşekkür ederim. Para önemli değil öderiz.

Babblebabble

18.11.2023 17:34:34

0
PC'de hayırlı olsun şimdiden. İki oyunu bundle falan yapsınlar da uyguna alak bari.

BSC Misafiri

18.11.2023 16:11:39

0
her şeyi remasterladın bi bloodborne'u remasterlayamadın sony

TncyKrmn

18.11.2023 14:48:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: xXBerkanXxD Daha önce satın alanlara 10 dolar karşılığında yükseltme sundukları için kimsenin bu sefer Part 1 gibi acımasız eleştireceğini sanmıyorum ama bu kadar yakın tarihli oyunların Playstation tarafında Remastered söylentileri çıktığı zaman artık ilk PS5'e sonrasında PC'ye çıkacağı anlamına geliyor. PC'de 2025'te görürüz heralde, Dizinin 2.sezon tarihine denk getirmeye çalışabilirler.
O kadar sürmeyebilir. Part 1 Ps -Pc arasında 5 aylık gibi bir süre var. Büyük ihtimal bu da hemen hemen aynı zamana denk gelebilir.

BSC Misafiri

18.11.2023 14:37:40

+1
Ps5 resmen oyunsuz makina olacak. Bu oyun ise çıkalı ne kadar oldu da remaster yapıyorsun. 3'üncü oyun neslin sonuna yetişir mi stüdyonun uğraştığı saçma sapan şeyleri görünce o bile şüpheli. Ps4 oyunlarını daha iyi grafik ayarlarlar da oynamak için çıkmış bir makina durumuna getirdiler işi. Bu nesil konsolların xbox, ps birinci parti, exc. oyun desteği düşük, kimse oyun yapmak artık daha uzun zaman alıyor ondan demesin. Bu tek başına asla bahane olmaz. Sony amerika yönetimi sırf Japon stüdyolarını kapatmakla oradan gelecek 2-3 oyunu otomatik olarak silmiş oldu zaten. Bir ps4 kütüphanesi ayarına bile gelemeyecek anlaşılan. Öte yandan oyunlarda ki grafik yükü konsolu gücü itibariyle daha az olsa da Nintendo resmen oyun kusuyor.

BSC Misafiri

18.11.2023 14:11:27

0
Bununla beraber bir dlc çıkmalıydı yada ekstra birşey zaten yeni bir oyun 10 kere oynadık.. Neyse 11. kez oynayacağız mecbur :)

BSC Misafiri

18.11.2023 13:51:38

0
Sadece PS5 için mevcut yazıda ps4 konsolunda sahip olanlar yükseltebilir yazmışsınız.PS4 sürümüne sahip olanlar yazsanız kafayı karıştırmassınız aslında.

BSC Misafiri

18.11.2023 13:22:59

0
sahip olanlara ücretsiz ! yükseltme olmalıydı. onun dısında oynamayan vs varsa hayırlı olsun. ayrıca bence max 1-2 sene içinde pc'ye de çıkacak bu paket. sıralama: ps5- ps plus - pc

xXBerkanXxD

18.11.2023 12:47:02

0
Daha önce satın alanlara 10 dolar karşılığında yükseltme sundukları için kimsenin bu sefer Part 1 gibi acımasız eleştireceğini sanmıyorum ama bu kadar yakın tarihli oyunların Playstation tarafında Remastered söylentileri çıktığı zaman artık ilk PS5'e sonrasında PC'ye çıkacağı anlamına geliyor. PC'de 2025'te görürüz heralde, Dizinin 2.sezon tarihine denk getirmeye çalışabilirler.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us Part II
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız