Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Bridge Curse 2: The Extrication Bu Yıl Geliyor

 
 
Japonya ve Asya yayıncısı Game Source Entertainment, Softstar Entertainment tarafından geliştirilen korku oyunu The Bridge Curse 2: The Extrication'ın 2024 yılında daha önce duyurulan PC (Steam) sürümünün yanı sıra PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Switch için piyasaya sürüleceğini duyurdu.
 
Birden fazla karakterin bakış açısından yeni bir hayatta kalma korku oyunu
 
 
 
The Bridge Curse 2: The Extrication, The Bridge Curse: Road to Salvation'ın bağımsız bir devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun aynı zamanda The Bridge Curse 2: Ritual'ın yeniden tasarlanmış bir uyarlaması olarak piyasaya sürülmeyi bekliyor. Birden fazla karakterin bakış açısından oynayabileceğiniz yapım içerisinde farklı teknolojilerden destekler bulunuyor.
  
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde hayatta kalma deneyimini bizzat yaşayabilir ve aynı zamanda arka planda karanlık bir atmosferin olduğunu görebilirsiniz. Hayalet hikayesinin temel alındığı yapım içerisinde olay örgüsü ile beraber çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve o karanlık atmosfer içerisinde yolunuzu bulmaya başlıyorsunuz.
 
Yeni fragman
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Korku dolu unsurlarla beraber atılacağımız yapım içerisinde serinin 2. bölümü olarak karşımıza çıkan bir hikaye içeriği yer alıyor ve gerçekten de farklı bölgelere doğru ilerlerken arkadaki Korku Seansı kısımlarını hissedebiliyoruz. 1. şahıs kamera bakışı ile beraber ilerlemeye başladığımız yapım içerisinde hayatta kalma mekanikleriyle ve unsurlarıyla beraber karşılaşabilir ve her köşedeki gizlenen çeşitli unsurlarla beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunda korku dolu anlar elbette bir anda karşımıza çıkan kısımlardan arka planda bizlere koşturan veya koşturmaya yeltenen çeşitli varlıklarla beraber sağlanıyor. Bağımsız bir devam oyunu olarak karşımıza gelen bu yapım içerisinde gerilim filmi tadında yeni bir deneyim izleyicilere aktarılmak isteniyor. Yeniden düzenlenmiş bu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de güzel atmosferlere sahip bölgelerden farklı odalara geçiş yapabilir ve aynı zamanda burada arka planda yer alan gerilim müzikleri ile beraber de güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz.

Oyun içerisinde 4 farklı karakteri kontrol edebileceğimiz bir yapı benimseniyor. 4 farklı karakter elbette her birinin farklı özellikleri ve yeteneği kullanıyor. Burada o karakterlerin gözünden bu olayları görebiliyor ve aynı zamanda olayları nasıl gerçekleştiğini bizzat deneyimleyebiliyoruz. Elbette burada farklı karakterlerin yer alması veya herhangi bir oyunda bu tarz karakter geçişlerinin olması elbette bazı oyuncuların canını sıkabiliyor. Çünkü burada bir oyuncu o karakterle beraber arasında bir bağ oluşturmak üzere. Ancak birden fazla karakterle beraber oynadığın zaman elbette bu bağ biraz daha zor kurulabiliyor. Dolayısıyla oyunda öncelikle bu karakterlere alışabileceğimiz ve bizi içine çekecek ve hatta aramızda bir bağ kurabileceğimiz bir sistemin olması gerekiyor. Bu da tabii ki hikaye anlamında ve bizlere anlatılacak kısımlar anlamında etkili olması gerektiğinin göstergesi diyebiliriz. Eğer etkili bir şekilde bu karakterlerle beraber yer alabilirsek ve ilgi çekici hikaye ile harmanlanırsa gerçekten de güzel bir şekilde oyunda bu karakterleri kontrol edebilir ve onlarla aramıza bir bağ kurabiliriz.
 
 

Lanetli olaylarla beraber karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde Tayvan temalı bir ortam bizlere sunuluyor ve Tayvan'ın bildiğiniz üzere rahatsız edici varlıkları ve yaratıkları ile karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Eski hayalet hikayelerinden esinlenilen bu yapım içerisinde üniversite bazında okuyan karakterlerle beraber tanışabiliyor, Wen Hua adlı üniversite içerisinde gezip tozabiliyor ve burada bir film kulübüne üye olabiliyoruz. Elbette üniversite içerisinde farklı kısımlara, odalara ve bölümlere doğru geçiş yapabiliyoruz. Buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için üniversitenin her bir bölgesine karış karış araştırabiliyor ve buralarda farklı odalara geçiş yaparak etraftaki nesneleri inceleyerek ve ipuçları bulmaya çalışarak güzel bir ilerleme kat etmeye çalışıyoruz.
 
Zaten korku oyunlarında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etraftaki nesnelerle beraber etkileşime geçmek oyunun temelini oluşturuyor. Korku oyunlarında bu olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve zaten hikaye bazı durumlarda ara sahnelerle, bazı durumlarda karakterler arası konuşmalarla, genel olarak ise sağda solda bulduğumuz ve keşfettiğimiz ipuçları aracılığıyla bizlere aktarılıyor. Ara sahneler elbette korku oyunlarının kalitesini bir hayli arttıran unsurlar arasında bulunuyor. Ancak ara sahneler genellikle büyük çaplı korku ve hayatta kalma oyunlarında yer alıyor. Diğer bağımsız stüdyolar tarafından geliştirilen projeler içerisinde bu durum ne yazık ki karşımıza çıkmıyor. Burada sadece etraftaki nesnelerden ve ipuçlarından hikayeyi öğrenebilir ve karakterler arası diyaloglarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Modern bir kampüs içerisinde yer aldığımız yapımda bu kampüsü dilediğimiz şekilde gezebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elbette karakterleri kullanabilir ve karakterlerimizi beraber hem gece hem de gündüz döngüsüyle beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette genel olarak burada geceleri hayat buluyor ve etrafı aydınlatmak için elimizdeki ışıklandırmalarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Karanlık atmosferlere sahip oyun içerisinde siz de biliyorsunuz ki etrafa aydınlatmak ve etrafta bulunan aydınlatmalı nesneleri kullanmak bir hayli önemli. Hem önünüzü görmek hem de hikayenin geri kalanını deneyimlemek için bu durumdan yararlanabiliyor ve ışık kaynağını sürekli olarak kullanmaya çalışıyorsunuz. Işık kaynağı ile beraber hem önünü aydınlatabiliyor hem de yeniden tasarlanmış bölgeler içerisinde yer alabiliyorsunuz.
 
 
 
Tayvan temalı yapım içerisinde bildiğiniz üzere korku unsurları bir hayli oyuncuları korkutan türden olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce oynadıysanız nasıl korkutucu unsurlarla beraber karşılaşabileceğinizi az çok tahmin edebilirsiniz. Bir anda karşınıza çıkan yaratıklar, hareket etmeye başlayan nesneler ve daha fazlası burada bizleri bekliyor diyebiliriz. Kampüs içerisinde yer alacağımız ve dilediğimiz gibi kayıp vakaları çözmeye çalışacağımız yapımda geçmişte burada yaşanan birçok kayıp vakası bulunuyor. Bu vakaları bir yandan araştırırken diğer yandan ise geçmişle beraber yüzleşebiliyor ve aynı zamanda gizemli olayları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Korku unsurlarının film temasıyla beraber harmanlanmasında yapımda onlarca yıl boyunca kampüs içerisinde yaşananlar bizlere sunuluyor ve burada tuhaf olayları yeniden canlandırmaya başlıyoruz. Oyunda aslında temel amacımız bu kampüs içerisinde yer alan üniversite öğrencilerinin amacı, geçmişte yer alan bu tuhaf olayları bir filme dönüştürmek ve böylece izleyenleri ekranlara kilitlemek. Ancak bu durum ne yazık ki istenildiği gibi gitmiyor. Burada film konusu değil, film konusu tam olarak biz oluyoruz.

Bir dizi ipucu ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımda etrafı sürekli olarak araştırmak gerekiyor. Bu araştırma ve gizli unsurları açığa çıkarma hedefi ile beraber burada sırlarla dolu ortamlarla karşılaşabiliyor, her oda içerisinde farklı unsurları açığa çıkarabiliyor ve burada iblislerle beraber karşılaşabiliyoruz. Kıyamet vaktinin yaklaştığı ve hayaletlerin bu kampüsü istila ettiği yapımda binanın içinde, dışında veya diğer taraflarında farklı varlıklarla beraber karşılaşabiliyor ve onlardan kaçmak için tabana kuvvet koşmaya başlıyoruz. O yüzden hızlı bir şekilde koşabiliyor, varlıklardan saklanmak için etrafı gezebiliyor, farklı nesnelerin arkasına sığınabiliyor ve daha fazla etkileşim unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Çeşitli komple unsurlarını açığa çıkarabileceğimiz ve bir dizi etkileşime geçebileceğimiz unsurlarla beraber oyunda gerçekten de güzel bir hayatta kalma korku temasıyla karşılaşabiliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyunu mutlaka bir göz atmanız gerekiyor diyebiliriz. Çünkü oyun şu anda yenilenmiş sürümü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yenilenmiş sürüm oyuncuları bir hayli etkileyecek türden olduğu belirtiliyor. Geliştirici kimin belirttiğine göre de oyunda gerçekten üst düzey animasyonlar, grafikler, çevre detayları, manzaralar ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 

Film çekmeye çalışırken filme konu olabileceğimiz yapım içerisinde varlıklardan çılgın bir şekilde kaçmaya çalışırken hayaletlerin her birini istila ettiğine göre biliyor ve bina içerisinde elbette sağ kurtulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Gecenin dehşetinden sağ kurtulmaya çalışabileceğimiz yapımda yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız her bir hamle oldukça kritik şekilde sonuçları bizlere aktarıyor. Bunun dışında oyunda iblisler üzerimize doğru yaklaşırken elbette onlardan nasıl kaçacağımıza tamamen biz karar veriyor ve böylece farklı odalara, bölgelere, kısımlara ve daha fazla yere doğru adım atmaya çalışıyoruz. İlgi çekici karakterlerin yer aldığı yapımda korkutucu canavarların olduğunu görebiliyoruz ve bu ürkütücü canavarlarla beraber de baş döndürücü bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Aynı zamanda arka planda yer alan müzikler ve sesler oyunda büyük oranda bizleri oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor.
 
Siz de biliyorsunuz ki korku oyunlarında yer alan müzikler ve sesler oyuna gerçekten de korku oyunu yapan unsurlardan birkaç tanesi. O gergin ortamı içerisinde aniden bizlerin karşısına çıkan ve kulaklarımızda çınlayan sesler ve bunun yanı sıra arka planda yavaş yavaş ilmek ilmek işlenen gerilim müzikleri gerçekten de bizleri oyuna kısa sürede bağlayan ve o ortam içerisinde kısa sürede gerilmemizi sağlayan güzel detaylardan birkaç tanesi. Aynı şekilde geliştirici ekibin belirttiğine göre de oyun içerisinde yer alan müzikler ve ortam sesleri gerçekten de güzel bir şekilde harmanlanmış durumda diyebiliriz. 
 
Gizemli unsurların yavaş yavaş kendini açtığı ve hem korku hem de mizah unsurlarıyla beraber yer aldığımız yapımda hem duygusal bir deneyim yaşıyor hem de bir yandan mizah unsurlarıyla beraber kendimizi güldürü içerisinde bulabilme şansı yakalıyoruz. Kampüs içerisinde yer aldığımız yapım içerisinde sağ çıkmaya çalıştığımız yapımda gerçekten de ilgi çekici performansa ne olduğunu görebiliyor ve animasyon kalitesi ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Tayvan temelli yapım olduğundan bahsettik. Tayvan mimarisinin, yaşam tarzının ve günlük ortamlarının burada karşımıza çıktığını ve aynı zamanda o ortamda ve kültürde yer alan unsurların bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyor ve diğer taraftan burada yaşayan yerel halkın hem batıl inançlarla hem de normal dinleriyle beraber düşündüğü varlıkların karşısında kalabilme fırsatı yakalıyoruz.
 
 

Oyunda farklı oynanış kısımları yer alıyor. Bu kısımlar arasında kaçma, bulmaca çözme ve keşif detayları bulunuyor. Zaten korku oyunlarında siz de bildiğiniz üzere kaçma olayı sürekli olarak yaşanıyor ve bu kaçma olayının dışında ise iblislere veya varlıklara karşı çıkma detayı bulunuyor. Ancak bu oyunda sadece dikkat dağıtmak, saklamak ve kaçmak gibi çeşitli eylemler karşımıza çıkıyor. Oyunda takip edilmekten kaçınmak için sürekli olarak gizli gizli ilerlemeye çalışıyor, bazı nesnelerin arkasına saklanıyor, varlıkların karşımıza çıktığı zaman onlardan kaçmak için gözlerden Irak oluyor ve eğer önümüzde bir iblis varsa ona dikkatini dağıtarak o gideceğimiz yere doğru geçmeye başlıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gizlilik odaklı korku temalı bir yapı bizleri bekliyor. Bunun dışında oyunda bulmaca çözme mekanikleri bulunuyor.
 
Her korku oyununda olduğu gibi burada da karşımıza riskli bulmacalar geliyor. Bazı benzersiz bilmecelerin burada olduğunu görebilir ve bu bulmacalar çözmek için de elbette etrafı keşfetmek gerekiyor. Zaten bulmaca çözme mekaniği keşif kontrolleriyle beraber harmanlanmış durumda ve biz de bu şekilde son gizemi çözene kadar bulmaca unsurlarıyla karşılaşabiliyor ve bulmaca türlerinden farklı kısımları ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunda farklı farklı etrafa dağılmış ipuçlarını bulmaya çalışıyor ve bu ipuçları ile beraber de gizemli unsurları ve öğeleri açığa çıkarabiliyoruz. Çevreyi keşfedebileceğimiz yapında tam bir hayatta kalma korku deneyimi bizlere aktarılıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Tayvan temalı yapımları daha önce oynadıysanız bu oyun içerisinde az çok neyin olacağını neyin olmayacağına görebilir ve tahmin edebilirsiniz. Korku dolu bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu korku pc The Bridge Curse: Road to Salvation
Dragon’s Dogma II için 18 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı Epic Games, Marvel's Guardians of the Galaxy'i Ücretsiz Veriyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Bridge Curse: Road to Salvation
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız