Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Alters Hayatta Kalma Deneyimini Üst Düzeye Çıkarmak İstiyor

 
 
Dikkat çekici içeriği ve hayatta kalma unsurlarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, tam bir bilim kurgu teması işliyor. Aynı zamanda etrafı keşfedebileceğimiz ve tuhaf unsurlarla karşılaşabileceğimiz bir yapı da bizlere sunuluyor. Oyunda bir yandan gizem dalı unsurlarıyla beraber uzak bir gezegende ilerlemeye çalışırken diğer yandan ise sıradan bir işçinin rolüne bürünüyoruz. Burada gerçekten de dikkat çekici olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.
 
Ölümcül bir gezegenden kaçmaya çalıştığımız ve aynı zamanda kendi bölgemizi kurabildiğimiz bu yapımda tuhaf olaylarla karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde bilim kurgu temasıyla beraber etrafı keşfederken elbette olağanüstü teknoloji destekleriyle ilerlemeye çalışıyoruz. Güneş ışınlarının bile ölümcül olduğu bu gezegen içerisinde hayatta kalma mücadelesini dibine kadar yaşamaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda yapacağımız seçimlerle beraber ilerleyebileceğimiz ve ilerletebileceğimiz hikaye içeriği bulunuyor. Bu içeriklerle beraber hem kendi kararlarımızı verebiliyor hem de yanımızda bulunan diğer karakterlerin gidişatını da etkileyebiliyoruz. İlişkimizi ilerletebileceğimiz veya diğer karakterlerle beraber tamamen farklı boyutlara ulaşabileceğimiz bu yapımda her kararımızı beraber onları etkilemeye çalışıyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerin burada ne kadar değişkenlik gösterdiğini de aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyimi kendinize göre burada özelleştirebiliyorsunuz. Dilediğiniz şekilde kendi bölgenizi kurabileceğinizi ve aynı zamanda geliştirebileceğiniz bu yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise duygusal bir bilim kurgu hikayesini deneyimlemeye hazırlanıyorsunuz.
 
Oyunda tuhaf bir gezegende bulunuyoruz ve daha çok karanlık atmosferlere sahip bu gezegenler içerisinde hayatta kalma unsurlarıyla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda olasılıklarla beraber karşı karşıya kalmış tuhaf bir gezegen içerisinde kendimizi hikayeye kaptırmaya hazırlanıyoruz. Uzak bir gezegende yer aldığımız bu yapımda her bir unsurun ne kadar ölümcül olduğunu deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda önemli kararlarla beraber burada yüzleşmeye hazırlanıyoruz.
 
Burada verdiğimiz her bir karar gidişatımızı doğrudan etkiliyor ve iç içe geçmiş hikayenin içerikleriyle beraber de o yönde bir nevi bazı şeyleri başarmak durumunda kalıyoruz.
Oyunda farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber ilerlemeye çalışırken aynı zamanda onların nasıl bir yapıya sahip olacağını tamamen biz karar verebiliyoruz. Nasıl bir duygu içerisinde olabileceğimizi ve aynı zamanda hangi yöne doğru ilerleyebileceğimize tamamen biz karar verirken gidişatı doğrudan etkilediğimizden dolayı da bu kararları elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Kararları verirken ileride neler olup biteceğine bir göz gezdirebiliyor ve ileri görüşlülüğümüzü burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan oyun içerisinde hayatta kalmak için elbette gezegenin döngüsünden faydalanarak kaynaklar toplayabiliriz. Oyunda etrafı keşfederek bu kaynakları elimizden geldiğince kendimizce kullanabilir ve kendi üssümüzü yani bölgemizi kurarken bu kaynaklardan faydalanabiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğimiz ve verdiğimiz kararlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz bu yapımında gerçekten de ilgi çekici ortamlarla karşılaşabiliyoruz. Mağaraların içlerine doğru veya dağın eteklerine doğru çıkabildiğimiz bu yapımda farklı bölgeler içerisinde gezip tozabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda bu arada farklı kaynaklarla beraber karşılaşabiliyoruz. 
 
Kaynakları toplayarak kendi bölgemizi daha hızlı bir şekilde keşfedebiliyor, oyunda bulunan karakterlerle beraber ilişkimizi ilerletebiliyor ve bu kaynaklarla da aynı şekilde teknolojik destekleri açabiliyoruz. Sürekli olarak hareket halinde kaldığımız bir bölgeyi yönetmeye çalıştığımız bu yapımda güneş ışınlarının bile ölümcül olduğu bir dünya ile karşılaşabiliyor ve kendi başımıza yapamayacağımız şeyleri aslında burada görebiliyoruz.
 
Oyunda çok ilgi çekici bir mekanik bulunuyor. Bu mekanikte beraber kendi kopyalarımızı oluşturabiliyor ve kendi versiyonlarımızla beraber başaramayacağımız şeyleri aslında farklı bölgelere doğru ilerleterek bu kopyalardan faydalanabiliyoruz. Kopyaları oluştururken elbette bazı kaynakları kullanabilir ve bir kopyaları oluşturmak için de kaynakları doğrudan elde etmemiz gerekiyor. Kopyalarla beraber farklı bölgelere ve zorluklara doğru ilerleyebiliyor, bu kopyaların öldüğü zaman elbette yeni kopyalarını oluşturabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten ilgi çekici mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve ilgi çekici grafik ve animasyon stillerinden de bahsetmek lazım.
 
 
 
Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca grafik ve animasyonlara bakacak olursak gerçeğe yakın olduğundan bahsedebiliriz. Hem yüz animasyonları hem de karakter animasyonları gerçekten de dikkat çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Sıradan bir adam olarak oynayabileceğimiz bu yapım içerisinde mahsur kaldığımız bir ortamda bulunuyor ve kendi bölgemizi burada oluştururken elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Kendi bölgemizi oluşturabildiğimiz bu yapımda tek başımıza değil, aynı zamanda diğer karakterlerin de olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Jan Dolski adında sıradan bir karakteri yani işçiyi oynadığımız bu yapımda elbette tuhaf olasılıklarla beraber karşılaşabiliyor ve evimize dönme yolculuğunda burada farklı noktalara değinmek durumunda kalıyoruz. Burada bulunan karakterlere Alter deniliyor ve her alter içerisinde farklı kişilikler bulunuyor. Bu kişilikleri keşfetmek ve aynı zamanda onlarla beraber ilişkimizi belirlemek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
This War of Mine geliştiricilerinden bizlere sunulmaya hazırlanan bu yapım elbette bu oyunda benzer şekildeki mekanikleri bizlere aktarmak istiyor. Çünkü bu oyun içerisinde de aynı zamanda savaş ortamı gerçekten güzel bir şekilde bizlere aktarılmış ve yan görünümü yapısıyla beraber de o kaosu gerçekten güzel bir şekilde hissettik. Aynı zamanda dikkat çekici ve akıcı animasyonlarla beraber de güzel bir deneyim elde ettik. Dolayısıyla bu oyunda da o oyuna benzer şekilde mekanikler bulunuyor. Ancak daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor diyebiliriz.
 
Oyunda her bir karakterin kendine özgü kişiliği bulunuyor ve farklı duygularla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla onları keşfetmek ve onları neler yaşadığını öğrenmek aynı zamanda bizim işimiz oluyor. Onlarla beraber kendi ilişkimizi belirleyebiliyor, yaptığımız seçimlerle beraber iyi veya kötü olabiliyor veya aramızı tamamen bozabiliyoruz. Her bir kişiliğin burada farklı geçmişleri bulunuyor. O geçmişi irdelemek ve aynı zamanda bu karakterlerin geriye dönmesini sağlamak burada verdiğimiz kararlar sonucunda meydana geliyor.
 
 
 
Verdiğimiz kararlarımız elbette burada doğrudan sonuçlarla beraber bizlere sunulmak isteniyor ve yaptığımız hamleler bu oyun içerisinde oldukça önemli. Bu kararlarla beraber verdiğimiz direktifler doğrultusunda hem kendi bölgemizi geliştirebiliyor hem de burada hayatta kalma olasılığımızı arttırıp azaltabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve verdiği kararlarla beraber dikkat çekici içeriğe doğru adım atmaya hazırlanıyor. Uzak bir gezegende yalnız başımıza kaldığımız ancak farklı karakterlerin bulunduğu bu yapımda bir yandan kendi bölgemizde hayatta kalma mücadelemizi sürdürürken diğer yandan ise etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda kendi bölgemiz içerisinde farklı odalar bulunuyor. Her odanın içerisinde yapabileceklerimiz değişkenlik gösteriyor. Araştırma odasına girdiğimiz zaman burada neler yapacağımızı görebiliyor, kaynak odasına girdiğimiz zaman hangi kaynakların ne kadar kaldığına bakabiliyor ve diğer odalar içerisinde ise farklı noktalara değinebiliyoruz.

Zamana karşı yarışabileceğimiz ve tuhaf olaylarla karşılaşabileceğimiz bu yapımda, gezegende farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve farklı donanımlarla beraber tekrardan kendi bölgemize doğru geri dönmeye hazırlanıyoruz. Oyunda ilerlerken elbette koruyucu giysi takmamız gerekiyor. Etrafındaki radyasyon seviyesinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
 
Koruyucu giysilerimizle beraber etrafı keşfederken tuhaf unsurlarla ve yapılarla karşılaşabiliyor, dağların içlerine doğru girebiliyor ve tuhaf halka görünümlü teknolojik binalarla karşılaşabiliyoruz. Güneş ışınlarının bile ölümcül olduğu bu gezegende bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bu kaynakları kendi bölgemize yani üssümüze götürmek durumundayız. Radyasyon seviyesi burada gitgide artış gösterirken bazı noktalarda ise ölümcül olabilir. Dolayısıyla bu konuya oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve her bir bölge içerisinde yapacağınız hamlelerle beraber hayatta kalma mücadelenizi burada sürdürmeye hazırlanıyorsunuz.
 
 
 
Hayatta kalmak için burada yarışlara katılabilir ve zamana karşı yarış içerisinde elbette doğru şekilde doğru hamle yapmanız gerekiyor. Gezegen oldukça zorlu bir ortama sahip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bazı noktalarda aşmamız gereken engellerin olduğundan da bahsedebiliriz. Dikkat çekici platform unsurlarına ve bulmaca içeriklerine yer aldığı bu yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bu unsurlara oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bu zorlukları aşmak için de karakterimizin temel becerilerinden yararlanmamız lazım.
 
Oyunda elbette bir yerlere tırmanabiliyor, farklı noktalara doğru erişmek için oradan geçiş yapabiliyor ve kaynak bulup çıkarmaya hazırlanıyoruz. Oyunda elbette bazı noktalarda zaman sınırı bulunuyor. Bu kaynakları zamanında elde etmek gerçekten de oldukça önem arz ediyor ve kaynakların vaktinin dolmaması burada önem vereceğimiz konular arasında yer alıyor.
Kısaca bahsedecek olursak oyunda güzel bir hayatta kalma deneyimi bizleri bekliyor ve aynı zamanda kendi bölgemizi oluşturabileceğimiz, bu bölgeyi geliştirebileceğimiz ve yükseltebileceğimiz bir yapı ile karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda farklı farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber ilişkimizi kendimiz belirleyebiliyor ve aynı zamanda kendi bölgemize kaynaklar getirerek bu bölgeyi geliştirirken diğer karakterler arası ilişkilerimize de burada kendimiz belirleyebiliyoruz. Bu zorlu ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve aynı zamanda karakterlerimizle beraber ilerleyebildiğimiz bu yapımda zorlayıcı ortamlarla karşılaşabiliyor ve hayatta kalma mücadelesini burada kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Farklı görevleri doğru şekilde tamamlayabildiğimiz ve her bir oyuncunun burada farklı deneyim elde ettiği yapım bizlere genel anlamda bu deneyimi sunmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Grafikler ve animasyonlar gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanırken dikkat çekici fragmanlarla ve ekran görüntüleri ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunları seviyorsanız ve türe karşı ilginiz varsa bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dil destekleri gerçekten de oyunun gidişatını değiştiren ve aynı zamanda deneyimini arttıran unsurlar arasında bulunuyor. Yapacağımız hamleleri burada net bir şekilde görebilir ve aynı zamanda tüm ince detayları kolay bir şekilde anlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu oyunda Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanır ve Steam sayfası üzerinden de istek listenize eklemenizde fayda var diyebiliriz.
 
Oyunda aynı zamanda kendi bölgemizde yan görünümlü bir bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber istediğimiz gibi odaları yönetebiliyor ve farklı odaları burada keşfetmeye ve oluşturmaya hazırlanıyoruz. Elbette bunları kaynaklarla beraber oluşturabilir ve bu kaynakları doğru şekilde doğru zamanda kullanmamız gerekiyor. Zamana karşı yarışabileceğiniz ve gezegende tuhaf olaylarla beraber karşılaşabileceğiniz bu yapım bakalım bizlere daha neler sunacak, hep birlikte çıkış yaptığı zaman göreceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Margot Robbie'den The Sims Filmi Geliyor Devam Oyunu Outward 2 Orijinal Yapıyı Geliştirecek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız