Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Devam Oyunu Outward 2 Orijinal Yapıyı Geliştirecek

 
 
Sürpriz bir şekilde duyulan devam oyunu içerisinde elbette şu anda belirli bilgilerle sınırlı kalıyor ve aynı zamanda oyunu merakla beklemeye koyuluyoruz. Devam oyununda beklentiler arasında üst düzey mekanikler, grafikler, içerikler ve daha fazlası yer alıyor. Hayatta kalmaya çalışabileceğimiz ve aynı zamanda aksiyon rol yapma unsurlarıyla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapım gerçekten de güzel bir ortamı bizlere sunmak istiyor ve aynı zamanda güzel dünyası ile beraber ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.
 
Oyunda seviyeli karşılaşmaların olmadığını ve aynı zamanda düşmanların üzerinde bizim üst düzey bir güce ulaşamadığımız bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla burada hayatta kalma unsurlarıyla beraber sürekli olarak karşılaşabiliyor, yemeğimizi yiyebiliyor, haritamızı kontrol edebiliyor, çantamızı ve sırtımızı alabiliyor ve tatmin edici bir hayatta kalma mekanikleri ile beraber burada kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz.
 
Sıradan bir insan olarak yer alabildiğimiz bu yapımda aşılanan hastalığın ve daha fazlasının bulunduğunu aktarabiliyor ve maceracı olarak atadığımız bu büyük macerada elbette bazı tehlikeler bizleri bekliyor. Oyunda bizleri tehdit eden bazı yaratıkların olduğundan da bahsedebiliriz. Ancak bu yaratıklar sadece bizlere değil, aynı zamanda diğer haydutlara karşı da gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda sadece canavarlar değil, aynı zamanda haydutlar da bulunuyor. Bunlara karşı gelmekte tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyunun özelinde hayatta kalma mekanikleri olduğundan dolayı biz de burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Sıradan bir insan olarak ilerleyebildiğimiz ve gerçekten de iyi bir hayatta kalma deneyimiyle adım atabileceğimiz bu yapımdan her bir zaferle beraber farklı donanımları ve kaynakların sahibi olabiliyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz ve kendi kafamıza göre takılabileceğimiz bu yapımda bazı görevleri tamamlayarak donanımların sahibi olabilir ve böylece etrafı keşfederek de kaynakları ele geçirebiliyoruz.
 
Oyunda açık dünya olduğundan dolayı elbette kendinizi farklı bölgelerde bulabiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve istediğiniz gibi bu bölgelerde gezip tozabiliyorsunuz. Bölgeler boyunca ilerleyebildiğiniz ve aynı zamanda kendinizi düşmanlara karşı savunabildiğiniz bu yapımda elinizden geldiğinde güvenli bir şekilde oynamanız gerekiyor. Çünkü oyunda yer aldığınız süre boyunca hayatta kalma mekanikleri ön planda olduğundan dolayı elbette karakterinize, sağlığına, açlığına veya diğer unsurlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Tüm bunlarla beraber uğraşmak elbette bir yerden sonra belki de yorucu hale gelebilir. Ancak oyunun temel mekanikleri arasında bunlar yer alıyor. Tüm bunlara dikkat etmek için envanterinizi ve kaynaklarınızı bol bol stoklu tutmanız gerekiyor ve sürekli olarak etrafı keşfetmek durumunda kaldığınızdan dolayı da etraftaki kaynakları toplayarak sırt çantanızı alarak bu şekilde hayatta kalma şansınızı daha da arttırabiliyorsunuz.
Oyunda yer aldığınız süre boyunca her bölge içerisinde farklı ortamların ve temele sahip bölgelerin yer aldığından bahsedebiliriz. Bölgelere göre canavarların değişkenlik gösterdiğini ve ortamların atmosferlerinde değişiklik olduğunu görebilirsiniz. Böylece kendinizi güzel bir deneyimin içerisinde bulabiliyorsunuz. Her bölge içerisinde kendine ait atmosferler, ortamlar, manzaralar, canavarlar ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda farklı şekillerde de kaynaklarla karşılaşabiliyor ve böylece kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bölge içerisinde farklı bir deneyimin olması, farklı unsurların bizlere sunulması ve kendimizi yeni bölge içerisinde gerçekten farklı hissetmemiz oldukça önemli.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda bu önemin ve özelliğin ön plana çıkması oyuncular açısından oldukça güzel bir deneyimi temsil ediyor. Bu sayede hem kendimizi farklı bölgelere doğru atabiliyor ve oralarda neler olup bittiğini merak etmeye koyuluyoruz hem de hayatta kalma mekaniklerini bu şekilde etrafta kullanabiliyoruz. Aynı zamanda etrafı yağmalamak ve etrafı keşfetmek zaten bu oyunda temel olarak karşımıza çıkıyor. Hem etrafı keşfederek yeni donanımların ve kaynaklara sahip olabiliyor, bu kaynakları envanterinize atabiliyor ve bu şekilde hayatta kalma şansımızı daha da arttırabiliyoruz.

İnandırıcı ve gerçekçi bir deneyimi bünyesinde barındıracağı iddia edilen bu yapımda hayatta kalma unsurları oldukça ön plana çıkıyor ve aynı zamanda zorlu bir yapıyla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda biraz daha normalin üstünde bir zorluk bulunuyor ve ancak yeterli olduğumuz zaman ve elimizde bol bol kaynak bulunduğu zaman bu zorluğu aşmak durumunda kalıyoruz. Farklı doğa koşullarına karşı da gelebileceğimiz bu yapımda her bölge içerisinde uğraşabileceğiniz farklı zorluklar bizleri bekliyor diyebiliriz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda doğaüstü güçlerin bulunduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda doğal ortamlarda yer aldığı süre boyunca farklı hastalıkların ve uğraşmamız gereken zorlukların olduğunu da aktarabiliyoruz. Yine belirtilerine göre oyunda gerçekten de güçlü olabileceğiniz ve kendimizi tamamen yüceleştirebileceğimiz bir güç bulunmuyor. Bu durum daha çok gerçekçi bir şekilde bizlere sunuluyor ve böylece biz de seviyeli karşılaşmalarla beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda kendimizi bu tatmin edici bir deneyim içerisinde kaybetmeye hazırlanıyoruz. Bunun dışında oyunda Aura'nın değiştiğini, bu değişimle beraber etrafta neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz bir yapı ve daha fazlası bizleri bekliyor.

Hayatta kalma unsurlarını içeren bu zorlu mücadelede yukarıda bahsettiğimiz gibi otomatik kayıt sistemi bulunuyor. Bu otomatik kayıt sistemine birazcık değinmek istiyoruz çünkü bununla beraber herhangi bir şekilde geri dönemiyor veya geriye dönüş yapamıyorsunuz ve sürekli olarak kaldığınız yerden devam etmek durumunda kalıyorsunuz. Çünkü oyun içerisinde bazı seçimler sizleri başarısızlığa sürükleyebiliyor. Ancak bu başarısızlığı tekrardan geriye çevirmek isterseniz, işte bu otomatik kayıt sistemi devreye giriyor.
 
 
 
Bu sistem sürekli olarak otomatik kayıt ettiği için ne yazık ki 5 dakika öncesine veya birkaç dakika öncesine geri dönüş yapamıyorsunuz. Bu da oyunda sürekli olarak an ve an yaşayabileceğiniz ve yapacağınız hamleleri ne yazık ki geri döndürülemez olduğunun kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede de geliştirici ekip zorlu bir deneyimi bizlere sunacağını aktarıyor. İşte zaten oyunun zorluğu ilk etapta buradan başlıyor diyebiliriz.
 
endi yaratıcılığımızı ortaya koyabileceğimiz ve otomatik kayıt sistemi ile beraber zorlu bir yapı içerisinde bulunabileceğimiz bu oyunda, yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğu bir dünyada yer alıyoruz. Oyunun özünde arka planda farklı hikayelerin olduğunu ve bu hikayeler boyunca kendimizi kaybedebileceğimizi söyleyebiliriz. Elbette bu tarz oyunlarda hızlı bir şekilde ilerleyebilmek ve aynı zamanda kendimizi kaptırmak için bazı görevlerin senaryo içeriği ile beraber harmanlanması gerekiyor.
 
İşte bu noktada güzel bir senaryo içeriği ile beraber karşılaşabilirsek ve aynı zamanda burada bu görevleri yapmak için merak uyandıracak içeriklerin olduğunu görebilirsek gerçekten güzel bir deneyimle beraber karşılaşabiliriz.

Senaryo kısmı bir yana dursun, elbette oyun içerisinde hayatta kalma mekanikleri ön planda olduğu için burada karakterimizin genel ihtiyaçları ile beraber ilgilenmemiz gerekiyor.
 
Dolayısıyla diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi yemeğimizi yememiz, haritamızı kontrol etmemiz, karakterimizin sağlığı ile ilgilenmemiz ve daha fazlasıyla buradaki yerimize almaya hazırlanıyoruz. Oyunda aynı zamanda sırt çantamızı kontrol ederek envanterimize neler alıp bittiğini görmeye başlıyor ve bizlere hangi durumlarda yararlı olacak kaynakları burada çıkarmaya hazırlanıyoruz. Olağanüstü olaylarla karşılaşabileceğimiz ve tuhaf canavarların yanı sıra haydutlarla beraber kapışabileceğimiz bu yapımda tam bir hayatta kalma deneyimini adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Dikkat çekici özelliklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda istediğimiz gibi tek oyunculu bir şekilde ilerleyebilirken diğer taraftan ortaklaşa veya çevrimiçi oyun modları ile beraber de oyuna adım atabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda önceki oyun açıklamalarından da belirttiğimiz gibi eğer eşli veya çevrimiçi mod desteği varsa, elbette bu oyunu bu desteklerle beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca arkadaşlarla beraber planlamalar yapmak, beraber düşmanlara karşı gelmek, hayatta kalma şansımızı daha da arttırmak için etraftaki kaynakları hızlı bir şekilde toplamak ve arkadaşlarımızla beraber bir grup olarak hızlı bir şekilde koordineli olmak oldukça önemli. Hem bu şekilde zamandan tasarruf sağlayabiliyor hem de daha güçlü canavarlara karşı burada bir grup olabiliyoruz.
 
Sırtımızı kollayabileceğimiz ve tek oyunculu yapıdan ziyade arkadaşlarla beraber oynayabileceğimiz bu yapım içerisinde arkadaşlarımıza bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, görev paylaşımı yapabiliyor ve bu sayede daha hızlı bir şekilde kaynak toplarken daha hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelebiliyor ve aynı zamanda görevleri bu şekilde tamamlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyim sunabiliyor ve biz de bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı muhakkak tavsiye ediyoruz. Eğer elinizde böyle bir imkan varsa muhakkak bunu değerlendirmenizi öneriyoruz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre duyarlı ve esnek bir savaş sistemi yer alıyor. Bu sistemle beraber hem karşılaşmalar daha gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor hem de farklı kombolara oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra çok sayıda gizli efekt içeren sihir ve büyü sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber hem kendimizi daha efektif bir yapı içerisinde bulabiliyor hem de göz boyayan sistemlerle beraber oyundaki yerimize almaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Bizi tetikte tutacak dinamik yenilgi senaryolarının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Elbette bu senaryoların nasıl bir şekilde karşımıza çıkacağını şu an için ne yazık ki bilemiyoruz. Fakat ilerleyen süreçte bu detaylar hakkında daha fazla bilginin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Çünkü şu anda oyunun detayları bir hayli kısıtlı olduğundan dolayı sizlere çok fazla detay veremiyoruz. Sadece genel detaylar arasında sizlere çeşitli aktarımlar yapabiliyoruz.
 
Basit fakat zengin bir işçilik sistemi ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda kaynakları toplayabiliyor, bunları bir araya getirebiliyor ve yine donanımlarla beraber de daha hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Ekipmanlarımızı kendimiz oluşturabileceğimiz, farklı ekipman nadirlikleriyle beraber yer alabileceğimiz ve çok sayıda keşfedilecek ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz bu yapımda bir yandan kendimizi farklı bölgelere doğru atarken görebiliyor, diğer yandan ise kendi dövüş becerilerimizi ve büyüleri burada yükseltebiliyoruz.
 
 

Oyunun şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve muhakkak bu oyunu bir göz atmanızdır ve bir şans vermenizde fayda var. Aynı zamanda devam oyunu elbette ilgi çekici içeriklerle ve devam hikayeleri ile beraber karşımıza çıkmak istiyor. İlk oyunu oynadıysanız veya yeni bir hayatta kalma deneyimini adım atmak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
The Alters Hayatta Kalma Deneyimini Üst Düzeye Çıkarmak İstiyor eFootball’da Anime Fırtınası Başlıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız