Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Suicide Squad: Kill the Justice League için Denuvo Koruması Eklendi

 
 
Yakın zamanda yayınlanması planlanan ve çıkış yapmadan önce eleştirilerin odağında bulunan kötü kahraman temalı nişancı aksiyon oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League için yeni bir detay ortaya çıktı. Steam sayfasının güncellenmesi ile beraber SteamDB taafından ortaya çıkan bilgiler arasında oyunun Denuvo teknolojisini kullanacağı belli oldu.
 
Eleştirilerin odağında kalan bir yapım 
 
 
 
Denuvo koruması bildiğiniz üzere birçok oyuncu topluluğu ve geliştirici tarafından eleştirilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu korumanın sahip olduğu oyunlarda genel olarak takılmalar ve performansta düşüşleri meydana geliyor. Durum böyle olunca bu korumanın kullanılması pek tavsiye edilmiyor.
 
Batman: Arkham geliştiricisi tarafından bizlere sunulmayı bekleyen oyun 2 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfasına bakacak olursak 70 dolarlık bir fiyat etiketine sahipken Epic Games platformunda 1.299 TL satışta. Oyunda uyumsuzlar ekibi olarak 4 farklı karakteri kontrol edebiliyor ve adalet birliği üyelerini burada ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz.
 

 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Batman Arkham serilerini geliştiren Rocksteady tarafından bizlere sunulmayı hedefleyen bu yapım, çıkış yapmadan önce eleştirilerin odağında bulunuyor. Bunun nedeni, oyunda sürekli olarak uçup kaçabiliyor ve servis oyunu tarzı içeriklerin yer alması. Bu tarz oyunlarda hikaye odaklı bir yapının yer alması daha da önem arz ediyor. Çünkü süper kahraman temalı ve arkasında büyük bir hayran topluluğunun bulunduğu markalı oyunlar gerçekten de büyük beklentilerle beraber bekleniyor. Durum böyle olunca oyuncularda bu kısımda bir servis oyunu yerine tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapının olmasını istiyor. Ancak, gelen bilgilere göre bu oyun ne yazık ki tek oyunculu bir hikaye odaklı oyun tarzını bizlere sunmayacak ve nişancı ve aksiyon unsurlarını barındıran tamamen servis temelli bir yapının bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Zaten sırf bu durumdan dolayı da eleştirilerin bir hayli odağında olan bu yapım artık çıkışa çok az bir süre kala son dokunuşlarını yapıyor.

Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz oyunda 4 farklı karakteri kontrol edebiliyoruz. Oyun içerisinde kötü karakterleri kontrol ediyoruz ve DC evreninde yer alan bu karakterler ön plana çıkıyor. Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang ve Deadshot karakterlerinden oluşan bu dört farklı kötü kahraman, aslında bu evrenin iyisi olarak yer alıyor. Çünkü burada yer alan Adalet Birliği tamamen kötü güçlerle çevrilmiş durumda ve burada bulunan süper kahramanlar bile kötü bir hal almış. İşte burada Kötünün iyisi karakterler devreye giriyor ve süper kahraman temalı bu yapım içerisinde sağa sola uçup kaçabiliyor, elimizdeki karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyor, teknoloji ağacı ile beraber yine becerilerin kilidini açabiliyor ve daha fazla akrobatik hareketler sergileyebiliyoruz.

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere daha çok mor ve renkli bir renk paleti bulunuyor. Bu renk paleti de elbette eleştirilerin odağında bulunan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü bir ağırlığı olan serinin bu tarz renklendirmelerle ve cıvıl cıvıl olmasıyla beraber ne yazık ki ciddiliğini yitirmiş olarak görülüyor. Geldiğimiz noktada oyun nasıl bir durumda çıkar merak konusu. Oyunun çıkışına gerçekten çok az bir süre kaldı ve bu süre zarfında da oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağı ve daha önce çıkış yapmasını az bir süre kala ertelenen ve içeriğinin değişip değişmeyeceği bilinmeyen bu yapım için beklentiler artık çok yüksek değil. Çünkü gerek oynanış videolarından gerekse yeni fragmanlarından anlayacağınız üzere oyunun az çok nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve anlayabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda özellikle patron savaşları oldukça uzun süren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Devasa patronları burada öldürmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve ekibimizle beraber bu patronu ablukaya alabiliyoruz. Etrafını çevirdiğimiz ve silahlarımızı patrona karşı savurduğumuz yapımda elbette her bir karakterin burada farklı becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Bu becerileri ve yetenekleri kullanmak için de o karakteri elinize alabiliyor ve temel kontrolleri ile beraber o karakterleri yönetebiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan, burada elbette Deadshot karakteri nişancı becerisi ile beraber ön plana çıkıyor. Diğer karakterler ise daha farklı yeteneklerle bizlere sunuluyor. Köpekbalığı karakteri ise burada tank bir karakter olarak bulunuyor ve dayanıklılık seviyesinin oldukça yüksek olduğundan bahsedebiliyoruz. Harley Quinn karakteri ise burada daha çok uçup kaçması ve hareketli akrobatik hareketleriyle beraber yer alıyor. Son olarak, Kaptan Boomerang ile elbette temel yetenekleri sergileyebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Burada, elbette iş birliği temalı bir modun da olacağına ve arkadaşlarımızla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda eğlenceli dakikalar geçirebileceğimizi söyleyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlardan hoşlanan elbette bir oyuncu topluluğu bulunuyor. Bu oyunu tek oyunculuk yerine arkadaşınızla beraber çevrimiçi eşli oyun modu içerisinde oynamak, daha fazla eğlencenin bizlere sunulacağını söyleyebiliriz. Nitekim, Adalet Birliği üyelerini ortadan kaldırmamız gereken bu yapımda, imkansızı başarmak için büyük bir maceraya atılabiliyor ve arka planda elbette hikaye kırıntılarından da bahsedebiliyoruz.

Arka planda bulunan hikaye, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi Adalet Birliği üyelerini ortadan kaldırmak ve bu kapsamda evrene dahil olan kötüleri tamamen yok etmek. Elbette bu kapsamda hikaye, bizlere hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber sunuluyor. Bu hikayenin ne olduğunu burada öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette, yukarıda bahsettiğimiz dört farklı karakterin dışında daha da farklı DC karakterleri burada yer alıyor ve bu karakterlerin elbette direkt olarak modellenmiş sürümlerini burada görebiliyoruz.
 
 

Oyunda, her bir karakterin arka plan hikayesi de bulunuyor. Bu hikayeleri elbette oyun içerisinde bir rehber aracılığı ile göz atabilir ve okuyabilirsiniz. Çeşitli notlarda da burada karşımıza çıkıyor. Farklı mekaniklerle ilgi çekici içeriği ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda, özgürce etrafı dolaşabiliyor ve Metropolis adlı bir şehir içerisinde dilediğimiz şekilde yer alabiliyor, farklı görevlere doğru adım atabiliyor ve çeşitli oyun sahneleriyle beraber burada karşılaşabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda, siz de bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve karakterini geliştirmek için burada elinden geleni yapmaya koyuluyor. Çünkü burada yapabileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz karakterler kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor. Burada kullanacağınız karakterin elbette ilk olarak belirlenmesi tamamen sizin seçiminizde oluyor. Örneğin, Harley Quinn karakterini seçtiniz ve bu karakterin gelişim ağacı ile beraber farklı becerileri ortaya çıkarmaya çalışır ve aynı zamanda onu seviye atlatarak da farklı donanımların, ekipmanların ve hatta becerilerin sahibi olabiliyorsunuz. Ancak, diğer taraftan diğer karakterler elbette geri planda kalabiliyor. Dolayısıyla, burada bir karakter belirleyebilir ve buna göre siz de ilerleyişinizi şekillendirebilir ve çeşitli görevleri çıkabilirsiniz. Bunun dışında, elbette irili ufaklı düşmanların haricinde patron savaşlarının olduğundan da bahsettik. Patron savaşları, yukarıda da bahsettiğimiz gibi devasa patronların karşımıza çıktığını ve zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz. Şehir içerisinde sürekli olarak düşmancı öğelerin bulunduğu yapımda, buraları temize çıkarmak tamamen bizim işimiz.

Metropolis şehri içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre dinamik bir açık dünya yer alıyor. Bu açık dünya içerisinde elbette sağa sola salça olabileceğimiz çeşitli görevler bulunuyor. Bunun dışında, etkinlikler ve çeşitli etkileşimli görevler de bizleri bekliyor. Ek olarak, istila edilmiş bu dünya içerisinde elbette şehrin farklı bölgelerine doğru ilerleyerek buralardaki düşmanları ortadan kaldırabilir ve uçup kaçarak da düşmanların üzerine mermi yağdırabiliriz. Örneğin, köpekbalığı karakteriyle beraber düşmanlarının üzerine bir tank gibi düşebilir ve onları ortadan kaldırmak için de alan hasarlı saldırılarımızı gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla, oyunda gerçekten de yapabileceğimiz oldukça fazla yetenek ve beceri bulunuyor. Ancak bir yandan da eleştirilerin odağında bir HUD ekranı yer alıyor. Nitekim, geçtiğimiz süreçte oyunun HUD ekranını gösteren bir görüntü paylaşıldı. Bu paylaşım içerisinde elbette ekranın içerisinde çok fazla detayın olduğu ve çok fazla yazının burada karşımıza çıktığını deneyimledik. Durum böyle olunca, elbette oyun mu oynuyoruz yoksa bir şeyleri çözmeye mi çalışıyoruz diyen birçok oyuncu grubu ortaya çıktı.
 
 
 
Bu ekran içerisinde elbette karmaşıklığın oldukça fazla olması, oyuncuları yoran ve neler olup bittiğini anlamasını güçleştiren unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla, oyunda sade bir ekranın olması daha iyi olabilir. Ancak, oyun servis odaklı olduğu ve elbette bir yandan dört karakterin de burada bulunduğu için elbette çok fazla detayın bizlere sunulacağını zaten önceden tahmin edebiliyorduk. Karakterler arası diyalogların elbette bir telsiz aracılığıyla bizlere sunulması, karakterimizin can barının bir tarafta olması, diğer taraftan kullanacağımız yeteneklerin bizlere gösterilmesi ve aynı zamanda karakterler arası diyalogların alt kısımda gösterilmesi ve düşmanların durumu da farklı şekillerde ekranda olması büyük bir kalabalığı bünyesinde barındırır. Dolayısıyla, bu kalabalık umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha sade bir duruma getirilir veya kısa sürede alışacağımız bir yapıyı bünyesinde barındırır diyebiliriz.

Metropolis dünyasında elbette karakterlerimizin gelişimi ve evrimi oldukça önem arz ediyor. Burada her karakterin kendine has mekanikleri ve savaş özellikleri bulunuyor. Bunları elbette dilediğin şekilde keşfedebilir ve kullanabilirsin. Farklı farklı oynanış stilleri ile beraber yer alabildiğimiz yapımda elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bunun dışında, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunu ister tek ister de çevrimiçi olarak arkadaşlarınla beraber oynayabilir ve 4 karakterin de arkadaşlar tarafından kontrol edildiğini deneyimleyebilirsin.
 
Elbette bu tarz oyunları daha çok arkadaşlarla beraber oynaması, daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Biz de bu oyunu elbette arkadaşlarla beraber oynamanızı öne sürüyoruz.
Kötüler olarak burada yer aldığımız süre boyunca çevreyi araştırabilir, Metropolis şehri içerisinde oyun içi etkinlikleri dalış yapabilirsin. Bu etkinlikler dışında, çevrede bulunan yan görevlere de alabiliriz ve daha fazlasıyla burada yer alabilirsin. Bunun dışında, farklı silahlar ve donanımlarla beraber de kendimizi güçlendirebilir ve aynı zamanda ana oyun içerisinde yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor.
 
 

Savaştan perişan hale gelmiş olan bu Metropolis şehrini elbette yeniden istihdam ettirmek ve yeniden yükseltmek için elimizden geleni yapabileceğimiz yapım, kısacası bu tarz unsurları bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda, 2 Şubat tarihinde resmi olarak çıkışını yapacak günler kala oyunu şu andan itibaren ön sipariş verebilir ve Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
Son olarak oyun hakkında elbette neler beklediğinizi ve nasıl bir yapıya sahip olmasını istediğinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Şu ana kadar oyun hakkında aktaracaklarımız bu kadar. Elbette oyunun çıkışı ile beraber nasıl bir deneyimi bizlere sunduğunu bizzat görebilir ve kendi yorumlarımızı yapabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Suicide Squad: Kill the Justice League Rocksteady Studios Harley Quinn Deadshot Captain Boomerang King Shark
El Konsolu Lenovo Legion Go Oyunculara Neler Vadediyor? Neversoft'un İptal Edilen Call of Duty Oyunundan Görüntüler Yayınlandı

BSC Misafiri

30.1.2024 17:36:50

0
Denuvo'ya ödedikleri paranın karşılığını çıkarırsa dua etsinler. Denuvo eklemeseler daha az zarar ederlerdi bence :D Neyse çıkınca görürüz artık!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Suicide Squad: Kill the Justice League
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız