Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Kapitalizm ve Ekonomi Etkinliği: 5 Dolar ve Altı Oyun Önerileri

 
 
PC oyuncularının uğrak noktası Steam platformu üzerinde dönem dönem yeni etkinlikler yapılıyor ve şu anda ise yeni bir etkinliğin karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Kapitalizm ve Ekonomi Festivali olarak karşımıza çıkan bu etkinlik 15 Ocak tarihine kadar sürecek ve bu kapsamda farklı simülasyon ve yönetim oyunlarını daha ucuz bir şekilde elde edebileceksiniz. Ancak ülkemizde Steam platformunda bildiğiniz üzere dolar kuru ile beraber satın alım yapabildiğimiz için Türk lirasıyla karşılık gelen miktarlar elbette yukarı seviyelerde olabiliyor. Ancak yine de bazı oyunlar üzerinde normal bir fiyatlandırma ile beraber karşılaşabiliyor ve bu oyunları kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.
 
Bu liste içerisinde sizler için 5 dolar ve altındaki oyunları derledik. Bu kapsamda satın alabileceğiniz oyunları aşağıdan bakabilir ve bunun dışında kalan elbette birçok oyun daha karşınıza çıkabilir. Dolayısıyla listede yer almayan ve dikkatinizi çeken bir yapım varsa bunları da yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Şimdi geçelim listemize:
 
- Storage Hustle (2.44 dolar)
 
 
 
Depo savaşları olarak nitelendirebileceğimiz ve depo ihalelerine girip oradan daha yüksek kazançla beraber çıkabileceğimiz simülasyon oyunu Storage Hustle, Steam Kapitalizm ve ekonomi Festivali'nde satın alabileceğiniz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun fiyatı 2.44'lık bir etiketle beraber yerini alıyor ve şu anda erken erişim sürümü ile beraber yayınlandığını söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde gerçekten de eğlenceli ve ilgi çekici içerikler yer alıyor. Bağımsız bir ekip tarafından geliştirilen bu yapım elbette bir yere kadar bizleri götürüyor. Ancak bir yerden sonra oyunda sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı ve daha fazla yapılacak bir görev kalmadığından dolayı da elbette sıkabiliyor. Ancak ucuz bir fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkan bu oyunu oynamanızı ve deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz.
 
Oyun içerisinde istediğiniz şekilde depolara geçiş yapabiliyor, depo ihalelerine katılarak içerisinde ne olduğunu bilmediğiniz bir yere para ödeyebiliyor ve gizemli eşyaları ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Aldığınız bir deponun ihalesi ile beraber bu depoyu açabiliyor, deponun içerisinden çıkanları değerlerine göre satıcıya götürebiliyor ve depoya verdiğiniz miktarın üzerinde bir kazanç elde etmeye çalışıyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerden çeşitli kaynaklar satın alabiliyor ve çok yüksek kazançlar elde etmek için de pazarlık yeteneğimizle beraber daha da kazanç elde etmeye çalışıyoruz. Yüksek kazanç elde etmek için pazarlık yeteneği üzerinde daha da ustalaşmaya çalışıyor ve ne kadar çok uzman olursak o kadar çok satış yapabiliyor ve bölgenin en iyi tüccarı olarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
En iyi depoyu elde etmeye çalıştığımız ve gözümüze kestirdiğimiz depoyu kendi bünyemize dahil ettiğimiz yapımda çeşitli teklifler verebiliyor ve en yüksek teklifi elbette bizim vermemiz gerekiyor. Çünkü ihaleye birden fazla kişi katılabiliyor ve yüksek tekliflerle beraber açık artırmayı kazanmak durumunda kalıyoruz. Açık artırmayı kazandıktan sonra depoyu satın alabiliyor, depodaki gizemli eşyaları açığa çıkarabiliyor ve verdiğimizden daha fazlasını kazanmak için elbette depoyu eşelemeye çalışıyoruz.
 
Televizyonlarda da görebileceğiniz gibi depo savaşları olarak nitelendirilen bir yapının burada olduğuna doğrudan görebiliyor. Ancak simülasyon oyunu olduğu için elbette yüksek animasyonlar ve grafik tarzına ne yazık ki burada beklemeniz gerekiyor. Küçük beklentilerle beraber oyuna geçiş yaparsanız ve oyunun temelini anlarsanız elbette güzel ve eğlenceli bir deneyim elde edebilirsiniz diyebiliriz. Oyun ilk çıktığı günden bu yana hem yayıncılar hem de oyuncular tarafından oynanmaya ve tavsiye edilmeye devam ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Prison Architect (3.59 dolar) 
 
 
 
Dikkat çekici detayları ile beraber karşımıza çıkan ve hapishane içerisinde yer alacağımız yapımda dilediğimiz şekilde bir cezaevi tasarlayabiliyor ve kendimize göre özelleştirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici detaylarla karşılaşabiliyor, yaptığımız hamlelerle beraber cezaevinin işleyişini değiştirebiliyor, kendimize göre optimize edebiliyor ve dilediğimiz gibi yatırım yapabiliyoruz. Steam'in yeni etkinliği kapsamında oyun şu anda 3.59 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız da muhakkak bir göz atmanıza ve oynamanızda fayda var diye biliyoruz.

Yatırım yapabileceğiniz yeniliklere katılabileceğiniz ve çeşitli destekler alabileceğiniz yapımda aldığımız fonlarla beraber çok çeşitli özelleştirmeler yapabiliyor, tutuklulara özel düzenlemeler gerçekleştirebiliyor, her bir tutukluyla beraber burada farklı çalışma programları ortaya çıkarabiliyor ve buradaki hapishaneye en iyi şekilde işletmeye çalışıyoruz. Hapishaneyi kişiselleştirip geliştirebileceğimiz ve farklı şekillerde bu hapishaneyi kullanabileceğimiz yapımda farklı farklı oyun modları da yer alıyor. Örneğin Kaçış modu içerisinde büyük riskler almaya koyuluyor ve kendimizi maksimum güvenlikli bir hapishaneden kaçarken bulabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi modlar yer alıyor. Çevrimiçi mod içerisinde diğer oyuncuların inşa ettiği hapishaneler bulunuyor. Oyunda 10.000'in üzerinde hapishane çeşidi yer alıyor ve burada her bir hapishane farklı stillerle beraber karşımıza çıkıyor. Hapishaneden firar etmeye çalışacağımız korunaklı alanlara dikkat göstereceğimiz ve kendi hamlelerimizi gerçekleştirebileceğimizi yapımda temel olarak bu mekanikler bulunuyor.
 
 

Oyunda özelleştirilmiş bir hapishane hayatı bulunuyor ve yaptığımız hamlelerle beraber de tesisin işleyişini burada değiştirebiliyoruz. Yaptığımız hamleler arasında kaynak dağıtımlarını özelleştirmek, mahkumların hareketlerini kısıtlamak veya arttırmak, su baskınlarından, yangınlardan, kavgalardan ve diğer afetlerden korumak ve bunun akabinde ise isyana karşı her zaman temkinli olmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında oyunda dava takipleri gibi farklı alanlara yönelebiliyor ve yaptığımız hamleler burada tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Yönetimi personel işlerine de karışabileceğimiz yapımda silahlı gardiyanlardan doktorlara, avukatlardan muhbirlere kadar çok çeşitli personeller buradaki yerlerini alabiliyor ve bu personellerin desteğiyle beraber de burayı tamamen güvenli bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde işleyişi tamamen değiştirebileceğimizi ve hapishaneye tamamen daha güvenlikli hale getirebileceğimiz bir yapıyla beraber sürekli olarak farklı hamlelerde bulunabiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 

Oyunu Steam sayfasına bakacak olursak çok olumlu etiketine sahip olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada Türkçe dil desteği ile beraber de bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Türkçe dil desteği ile beraber elbette yerel dilimizde daha anlaşılır ve daha eğlenceli bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve minimal ve eğlenceli bir oyun deneyiminde buluşabiliyoruz. Oyun içerisinde üstten görünümlü bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber çizgi tarzı grafikleri ve renkli unsurların burada bulunduğunu görebiliyor ve aynı zamanda işleyişi tamamen değiştirebileceğimiz yönetim unsurları tamamen elimize verilebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bu oyuna bir göz atmak istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. Çünkü oyun etkinlik kapsamında daha ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kütüphanenizde yer vermek istiyorsanız da oyuna 15 Ocak tarihine kadar satın alabilir ve deneyimleyebilirsiniz. 

Son olarak şunu da belirtmek gerekiyor ki elbette oyunda yer aldığınız ilk etapta oyun sizlere karışık gelebilir ve oyunda yer alan HUD ekranına aşina olamayabilirsiniz. Ancak oyunda biraz vakit geçirdikten sonra kısa süre içerisinde oyuna daha hızlı bir şekilde hakim olabilir ve usta olmaya çalışabilirsiniz.
 
- Pumping Simulator 2 (4.39 dolar) 
 
 
 
Benzin istasyonu işletebileceğimiz ve tüm yönetim unsurlarını elimizde tutabileceğimiz Pumping Simulator 2, Steam etkinliği kapsamında 4.39 dolardan karşımıza çıkıyor ve alınması gereken oyunlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de eğlenebileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz bir içerik haritası bulunuyor ve yeni bir dünya içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.

Oyunda girişimci olarak küçük bir başlangıç yapabilir ve kendi başlangıcınızla beraber yatırımlarınızı daha da yükseltebiliyorsunuz. Bu sayede miras olarak aldığınız aracınızı satarak birikim yapmaya başlayabiliyorsunuz. Elde ettiğimiz sermaye ile beraber kasaba içerisinde yer aldığımız yapımda benzin istasyonuna doğrudan yatırımlar yapabiliyor, bu benzin istasyonunu dilediğimiz gibi geliştirebiliyor ve yeni seçeneklerle beraber de yatırımınızı arttırabiliyoruz.

Sıfırdan inşa edebileceğimiz ve sürekli olarak yükselebileceğimiz yapımda benzin istasyonunu temelden ve sıfırdan inşa edebiliyor ve aynı zamanda genişletip geliştirebiliyoruz. Oyunda istediğimiz şekilde özelleştirme seçenekleriyle beraber karşılaşabiliyor ve bu seçenekleri kendi tarzımıza göre de düzenleyebiliyoruz. Oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapabilecekleriniz oldukça farklılık gösterebiliyor ve diğer taraftan kendinize göre tasarlayabiliyorsunuz. İstasyona dilediğiniz şekilde daha fazla pompayla donatabiliyor, daha fazla araca hizmet verebiliyor, dolum araçları ile beraber toplu bir şekilde benzin dağıtabilir ve karınızı burada arttırmaya çalışıyorsunuz.
 
 

Oyunda sadece benzin satışı ile değil aynı zamanda daha fazla müşteriye bünyenize çekmek ve daha fazla hizmet vermek adına burada araç yıkama hizmetlerine de sunmaya çalışıyoruz. Yan hizmetler ne kadar çok olursa o kadar çok müşteriye bünyemize çekebiliriz ve böylece daha fazla para kazanabiliriz.

Oyun içerisinde müşteri odaklı bir yapı yer alıyor ve bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda sürekli olarak kar elde etmek için elbette yeni içerikleri istasyonumuza getirmek gerekiyor. Sadece benzin satmak ve araç yıkama işiyle beraber gündeme gelmekten ziyade burada yapabileceğimiz daha da farklı işler bulunuyor. Yine gerçek hayattan bildiğiniz üzere buraya bir market açabiliyor, marketten ihtiyacı olan müşteriler istediğini alabilir ve yiyecek-içecekle beraber de buradaki stokları doldurabiliyor ve aynı zamanda burada karımıza kar eklemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla istasyonun içerisinde verebileceğimiz hizmetler oldukça değişkenlik gösteriyor ve gitgide daha farklı yapıların ve kar unsurlarının kilidini açabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yeni ve ilgi çekici simülasyon unsurlarını bünyesinde barındıran ve aynı zamanda güzel bir oyun deneyimini bizlere sunan bu yapım Türkçe dil desteğini de içeriyor. Steam sayfasına bakacak olursak genel olarak kullanıcıların oldukça olumlu oy verdiğini görebilir ve çok olumlu etiketine sahip olduğunu da aktarabiliriz. Oyun ayrıca erken erişim sürümü olarak değil tam sürümü olarak Steam platformundaki yerini koruyor ve yapacağınız hamlelere göre de kendi istasyonunuzu düzenleyebiliyor, özelleştirebiliyor ve satış yapabiliyorsunuz.

Son olarak sıfırdan inşa edebileceğiniz bu istasyon içerisinde yoğun saatlerde zamanı etkili şekilde kullanmak için farklı yönetim unsurları ile beraber karşılaşabiliyor, canlı yayın hizmeti Twitch ile beraber bağlantı kurabiliyor ve doğrudan oradan yayınınızı yapabiliyorsunuz. Eğer bir yayıncı iseniz elbette bu entegrasyonu ile beraber daha kolay bir şekilde siz de izleyenlere kendinizi çekebiliyor ve bir yandan da oyunu bitirmeye ve istasyonunuzu geliştirmeye çalışıyorsunuz. Elbette oyun belli bir noktaya kadar gerçekten güzel bir şekilde içerikleri bizlere sunuyor ve sonrasında ise kolaydan zora doğru bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
- Tavern Master (3.99 dolar)
 
 
 
Kendi tavernanızı kurabileceğiniz ve o soğuk havalarda sıcacık bir yuvaya adım atabileceğiniz yapımda gerçekten de eğlenceli bir yapı bizleri bekliyor. Steam etkinliği kapsamında Tavern Master 3.99'lık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkabiliyor. İlgi çekici detaylarıyla beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde Orta Çağ teması bulunuyor ve bu temayla beraber de aynı şekilde yönetim unsurlarıyla karşılaşabiliyoruz. Oyunda masalar satın alabiliyor, bankaları oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tavernamıza yerleştirebiliyor, fıçıları içeceklerle beraber doldururken elbette diğer taraftan personel tutabiliyor ve çalışanlarla beraber oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.

Oyunda kendi tavanımızı istediğimiz şekilde yönetebiliyor ve etrafı dilediğimiz şekilde dekore edebiliyoruz. Farklı odalara ekleyebileceğimiz ve üst katı bile çıkabileceğimiz yapımda çalışanlarla beraber burada geniş bir hizmet bölgesine burada aktif olarak tutubiliyoruz. Oyunda aynı zamanda müşterileri kendimize çekmek için depoları dolu tutmaya çalışıyor, içeceklerle ve yiyeceklerle beraber büyük oranda hizmet vermeye çalışıyor ve aynı zamanda çalışanları mutlu etmeye başlıyoruz. Müşterilerimizi ne kadar çok mutlu etmeye çalışırsak o kadar çok fazla müşteriyi bünyemize dahil edebiliyor ve aynı zamanda konuklarımız için çeşitli etkinlikler de düzenleyebiliyoruz. Etkinliklerle beraber hem daha çok müşteri çekebiliyor hem de daha fazla kazancımıza kazanç ekleyebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde elbette kazanmamız gereken bir para birimi bulunuyor. Bu paralarla beraber daha fazla içeriğin kilidini açabilir ve her bir ilerleyişle beraber de daha farklı yapılarla karşılaşabiliyoruz. Oyunda koltukları yerleştirebiliyor, etrafı dilediğimiz şekilde dekore edebilir, duvarlara farklı tarzlarda kalkanlar, bayraklar ve daha fazlasını yerleştirebiliyor ve soğuk havalarda ısınabileceğiniz bir şömineyi odaya dahil edebiliyorsunuz. Yönetim unsurlarının bol bol karşımıza çıktığı yapımda diğer taraftan mutfağımızı inşa edebilir, bu mutfağı inşa etmekle beraber buraya şefler alabiliyor ve her çeşit yemeği burada sunmaya başlıyoruz. Elbette yeterli yemeği ve içeceği sunmak için burada depomuzun her türlü dolu olması gerekiyor ve kaynağımızın aynı şekilde yeterli olduğundan emin olmamız lazım. Bu şekilde hem parayı bu kaynakları harcayabiliyor hem de diğer taraftan bunları satarak para kazanabiliyoruz.
 
Tavern Master içerisinde aynı zamanda gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu döngülerle beraber atmosferin nasıl değiştiğini ve şekillendiğini deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda müşterileri sürekli olarak mutlu tutmamız gerekiyor ve eğer onlara hizmet vermezsek ne kadar çok öfkelendiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla zamanında onlara hizmet vermek, onları mutlu etmek oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Onlara özel yiyeceklerle beraber şovları yapabiliyor, içecek taleplerine doğrudan karşılayabiliyor ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi özel etkinlikler düzenleyebiliyorsunuz. Ne kadar çok müşteri çekerseniz o kadar çok kazancınız artıyor ve hayalinizdeki tavernayı burada kurmaya başlıyorsunuz.
 
 

İş akışınızı dilediğiniz şekilde burada düzenleyebiliyor ve bu akışla beraber hem personellerinizin nerede çalışacağını hem de hangi zamanda hangi tarzı etkinliklerin düzenleneceğine tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Aynı şekilde bu etkinliklerin boyutu sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor ve ne kadar çok dekorasyon dahil ederseniz o kadar çok müşterinin dikkatini çekebiliyorsunuz. Etrafı ne kadar çok güzel olduğuna aynı zamanda siz karar verebiliyor ve kendi kafanızdaki planları ve tasarımı oyundaki tavernanıza dahil edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun bir yere kadar gerçekten güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor ve içeriklerin tamamen tüketene kadar yüksek oranda saatler geçirebiliyorsunuz. Dolayısıyla şu anda listemizdeki yerini alıyor.
 
- Game Dev Tycoon (2.31 dolar) 
 
 
 
İlgi çekici detaylarla ve simülasyon unsurlarıyla beraber karşımıza çıkan Game Dev Tycoon, oldukça eski bir yapıya sahip olmasına rağmen günümüzde hala oynanmaya devam ediyor ve şu anda Steam etkinliği kapsamında 2.31 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde kendimize ait bir video oyun şirketi inşa edebiliyoruz. İnşa ettiğimiz şirketle beraber yeni oyunların geliştiricisi ve yayıncısı olabiliyor ve bununla beraber de çok satan oyunları burada oluşturmaya başlıyoruz. Oyun oynayarak ve oyun geliştirerek ne kadar çok para kazanacağınızı aynı şekilde bu oyun içerisinde görebiliyor ve yeni teknolojileri araştırabileceğiniz ve aynı zamanda yeni oyun türlerine icat edebileceğiniz yapımda gerçekten de üst düzey bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz.

Kendi şirketimizi kurabileceğiniz ve 1980'li yıllarda kendimize ait bir şirkette ilerleyebileceğiniz yapımda oyun sektörüne adım atmak ve oyun sektörüne adımızı kazımak tamamen sizin işiniz oluyor. İlk olarak garajı bir ofise çevirerek buradaki adamımızı atabiliyor ve küçük ofisle beraber artık daha büyük işlere yelken açmak için kazancımıza kazanç eklemeye çalışıyoruz. Farklı seçeneklerle beraber ilerleyebileceğimiz, tecrübe kazanabileceğimiz ve yeni seçeneklerin kilidini açabileceğimiz yapım içerisinde kendi tarzımızda yapımlar oluşturabiliyor ve diğer taraftan aldığımız kararlar burada oldukça önem arz ediyor. Hangi alanlara odaklanabileceğimiz ve hangi türlere yatırım yapabileceğimiz burada bizim seçimlerimize beraber gerçekleşebiliyor.
 
 

Kendimize oyun dünyasına adayabileceğimiz yapımda daha büyük ve karmaşık oyunları da aynı şekilde burada yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra oyunda tecrübe edindikçe yanımıza çeşitli ekip arkadaşları çağırabiliyor ve ekip arkadaşları ile beraber elbette bir oyunu daha hızlı bir şekilde geliştirebiliyor ve ekibiniz ne kadar büyük olursa ve tecrübeli olursa o kadar daha fazla kaliteli oyunları piyasaya sürebiliyorsunuz. Oyunda personel alabiliyor, onları dilediğiniz şekilde eğitebiliyor ve yine seçeneklerin kilidini aynı şekilde açabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca gerçekten de güzel bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Bu deneyimi dilediğiniz gibi özelleştirilebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.

Serbest kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkan yapım ilk etapta belki de sizler için büyük bir zorluğu bünyesinde barındırabilir. Çünkü oyunda her bir detaya kendiniz bakabiliyor ve bu detaylarla beraber de kendinize burada boğulmuş hissedebiliyorsunuz. Ancak oyunda yer aldığınız süre boyunca bu detayları yavaş yavaş öğrenebilir ve Türkçe dil desteği ile beraber de oyunu kısa sürede anlayabiliyorsunuz. İlgi çekici karakterlerin, renkli grafiklerin ve animasyon tarzının yer aldığı yapım şu anda Steam etkinliği kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu oyun da listemizde yerini alıyor. Çünkü oyuncular tarafından oynanan ve gerçekten de hala oynanmaya devam eden ve aynı zamanda Steam sayfasına bakacak olursanız çok olumlu etiketine sahip olan bir yapım olduğunu görebilirsiniz.
 
 

Bir oyun şirketi açmak istiyorsanız ve bu oyun şirketine gerekli yatırımları yaparak büyümek istiyorsanız gerçekten de bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyunda popüler oyunlardan ilgi çekici türlere kadar dilediğiniz şekilde kendinize ait bir şirket kurabiliyor ve bu şirketle beraber kendi kariyerinize odaklanabiliyorsunuz. Küçük ofise başladığınız ve daha sonra büyük ofislere geçebileceğiniz ve aynı zamanda mod desteği ile beraber kendi oyun deneyiminizi özelleştirebileceğiniz ve hatta geliştirebileceğiniz yapım şu anda sizleri bekliyor. Aynı şekilde başarım hastasıysanız da Steam sayfası üzerinde 35 farklı başarı elde etmeye çalışabilir ve oyunda uzunca vakitler geçirmeye başlayabilirsiniz.
 
- Internet Cafe Simulator (2.02 dolar) 
 
 
 
Sizleri uzun süre ekranları başına kilitleyebilecek ve kendi kafenizi kurabileceğiniz Internet Cafe Simulator, şu anda Steam indirimleri kapsamında 2.02 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve oldukça ucuz bir şekilde bu oyuna sahip olabiliyor ve kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bir iş olarak kafenizi tasarlama ve bu tasarımla beraber müşterileri açabilme deneyimi sunuluyor ve simülasyon unsurlarının oldukça yoğun bir şekilde hissedildiği bir yapım olarak biz de buradaki yerimizi alabiliyoruz. O yönde yer aldığımız süre boyunca farklı tasarımlarla beraber kendi kafemizi işletebiliyor, tasarımlarımızı doğrudan oyuna dahil edebilir ve farklı satın alımlarla beraber de kendi stratejimize oyuna ekleyebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekli kafemize tasarlayabiliyor, odalarına yeni odalara ekleyebiliyor ve kafeye lazım olan sistemleri buraya dizebiliyoruz. Masalardan sandalyelere, havalandırma sistemlerinden ısıtma sistemlerine kadar oldukça farklı nesnelerin bulunduğu yapımda bunları satın alabiliyor ve bankalardan aynı zamanda kredi de çekebiliyoruz. Kredilerle beraber elbette ekstra ve yüksek sistemleri buraya dizebilir ve kullanıcılara daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda bunun dışında farklı bir deneyime adım atabiliyor ve şehrin bazı kısımlarına doğru ilerleyebiliyorsunuz. Elbette bu arada açık bir dünya bulunmuyor, sınırlı ve küçük bir ortamın bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Bu ortam içerisinde etkileşime geçebileceğiniz karakterler ve farklı binalar bulunuyor. Bunlarla da aynı şekilde deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
 

İllegal işlere ulaşabileceğiniz ve farklı yollarla beraber daha fazla para kazanabileceğiniz yapımda elbette bazı seçimlerin bedeli ağır olabiliyor. Dolayısıyla bu bedele hazırsanız elbette illegal yollara başvurabiliyor ve kripto para ile beraber burada mining yapabilirsiniz. Ancak polisler burada devriye geziyor ve belli zamanlarda bu devriyesini arttırabiliyor veya azaltabiliyor. Eğer devriye içerisinde yer aldığınız süre boyunca illegal işler yaparken yakalanırsanız elbette bedeli sizleri ne yazık ki ağır bir şekilde ödetiliyor. Dolayısıyla bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor ve etkileşime geçtiğimiz kişileri de dikkat etmeniz lazım. Yasa dışı yollarla beraber de kendi kazancınıza kazanç ekleyebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda kripto para satın alabiliyor, kafenizi doğru yatırımlarla beraber büyütebiliyor ve popüler oyunları da satın alarak kafenize dahil edebiliyorsunuz. Kafenizdeki sistemlerle beraber müşterileri daha fazla yanınıza çekebiliyor ve bu müşterilerle beraber de tüm planlamalar ve stratejiler tamamen size ait olabilir. Oyunda elbette bir yere kadar bizleri meşgul edecek ve oynatacak çeşitli unsurlar bulunuyor. Simülasyon oyunlarında siz de biliyorsunuz ki elbette içerikler belli bir yerden sonra tıkanabiliyor ve yapabilecekleriniz burada her zaman değişkenlik gösteremiyor. Dolayısıyla oyunda belli noktaya kadar oldukça güzel bir şekilde eğlenebiliyor ve kendi kafenizi tasarladıktan ve tamamladıktan sonra da elbette oyuna veda edebiliyorsunuz.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bu simülasyon oyununa göz atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda devam oyunu bulunuyor ve devam oyunu içerisine daha fazla mekaniğin ve özelliğin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki elbette grafikler ve animasyonlar oldukça kötü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra belirli hatalarında olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca beklentileri yüksek tutmamak ve buna göre giriş yapmak oldukça önemli. Ek olarak Steam etkinliği 15 Ocak tarihinde bitiyor ve bu etkinlik bitmeden her oyuna sahip olmak istiyorsanız şimdi tam sırası diyebiliriz.
 
- Chef: A Restaurant Tycoon Game (4.99 dolar) 
 
 
 
Serbest kamera bakış açısı ile beraber atılabileceğimiz ve lokantaları işletebileceğimiz Chef: A Restaurant Tycoon Game, Steam etkinlikleri kapsamında 4.99 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve burada mutfak önlüğü giyerek bizzat işin başına koyuluyoruz. Profesyonel olarak yemek pişirmenin ne demek olduğunu burada öğreniyor ve aynı zamanda burada heyecanlı bir kariyere adım atabiliyoruz. Düşük bütçe ile beraber başlayabildiğimiz ve bu bütçeyi yukarılara doğru çıkarmaya çalıştığımız yapımda büyük hayallere dalabiliyor ve burada mütevazi bir aşçının hayatından enstantanelerini görebiliyoruz. Şefin hayatını yaşayabildiğimiz ve daha sonrasında ise lokantaları işletebildiğimiz yapımda müşterilere en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve simülasyon unsurlarının bolca karşımıza çıktığını burada deneyimleyebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette tepelere tırmanmak ve kariyerin basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmak için herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak bunları aşmak için de zorlu bir yolun olduğundan söz edebiliyoruz. Tecrübe edinebileceğimiz ve ilerleyen süreçte lokantaları işletebileceğimiz yapımda farklı farklı oyun modları da yer alıyor. Bu modlarla beraber kendi avatarımızı oluşturabiliyor, seçebileceğimiz yüzden fazla beceri seti yer alıyor ve bunlarla beraber de kendi oyun deneyimimizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla bu oyun bazında ve özelinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi şef hikayesini yazabiliyor. Bu da oyunda yer alan özgürlüklerden birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Oyunda içerisinde farklı farklı kariyer basamakları bulunuyor ve bunları adım atmak için de çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Hangi tür lokanta tarzına karar verebileceğimiz ve hangi yolda yürüyebileceğimiz tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak ulaşabiliyor. Örneğin oyun içerisinde bir et lokantası kurabiliyor veya etlerden hiç hoşlanmayan veganlar için buraya farklı bir lokanta inşa edebiliyor veya tamamen makarnalara odaklanan bir içerikle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla bunların seçimi tamamen bize ait olarak karşımıza çıkıyor. Tam restoran yönetimiyle beraber karşılaştığımız yapımında elbette ilk etapta karışık bir deneyim bizlere sunulabilir. Çünkü oyunda oldukça fazla simülasyon unsurları ve yönetim unsurları olduğundan dolayı elbette sağda solda sürekli olarak çeşitli yazıların karşınıza çıktığını deneyimleyebilirsiniz. Ancak oyunun ilerleyen süreçlerinde ve kısa sürede bu oyuna adapte olabilirsiniz.
 
 

Bunun dışında elbette restoranları işletebileceğimiz yapımda yanımıza elbette çalışanlar alabilir ve bu çalışanları da dilediğimiz şekilde koordine edebiliyoruz. Çalışanları dilediğimiz kısma yerleştirebiliyor, onların nasıl çalışması gerektiğine karar verebiliyor, menülerini oluşturabiliyor ve restoranın idari politikalarına tamamen biz karar verebiliyoruz. Burada elbette müşteri odaklı olarak ne kadar çok hizmet verebilirsek o kadar çok kazançlı olabiliyor ve restoran zincirlerini burada kurabiliyoruz. Sadece tek bir restorandan oluşan ve aynı zamanda birçok restoranın da içerisinde yer aldığı bu yapım gerçekçi bir yemek tarifi düzenleyicisi ile beraber de bizlere sunuluyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinize restoranlarla dolu bir simülasyon deneyimine bırakmak istiyorsanız elbette buna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Chef: A Restaurant Tycoon Game, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve Steam etkinliklerinde alabileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda kendi yemek tarzınızı doğrudan sisteme dahil edebiliyorsunuz. Müşterileri nasıl kendinize çekmek istiyorsanız ona göre hizmet verebiliyor ve aynı zamanda lokantanın tasarımına da karar verebiliyorsunuz. Bu tasarım özgürlükleri ile ve diğer unsurlarla beraber oyunda diğer oyunculardan farklı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi hikayenizi burada yazabiliyorsunuz.
 
- Project Highrise (4.59 dolar)
 
 
 
Karmaşık içeriklerden hoşlanıyorsanız ve detaylı yönetim usulü ile beraber yeni bir oyunda yer almak istiyorsanız Project Highrise tam size göre diyebiliriz. Oyun Steam etkinliği kapsamında 4.59 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve burada büyük bir gökdeleni kontrol edebiliyor ve aynı zamanda inşa etmeye çalışıyorsunuz. Her biri odanın farklı bir işi temsil ettiği yapım içerisinde sanattan mühendisliğe, mimarlıktan geliştiriciliğe kadar oldukça fazla iş alanına hakim olmaya çalışıyor ve bununla beraber de karmaşık bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca ilk adımı atabiliyor ve her kararın burada size ait olduğunu belirtebiliyoruz. Mimar olarak buradaki her şeyin bizden sorumlu olduğunu aktarabiliyor, her duvarın ve her bir nesnenin burada bizim elimizden çıktığını deneyimleyebiliyoruz.

Çok katlı ofislerin ve çok amaçlı işlerin bulunduğu yapım içerisinde yaptığımız binalarla ve odalarla beraber onlardan nakit karşılığı ödemeler alabiliyor ve apartmanı dilediğimiz şekilde inşa edebiliyoruz. Tüm seçimlerin bize ait olduğu yapımda modern bir gökdelenin temelini burada atabilir ve karmaşık simülasyon unsurlarıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Çok çeşitli kiracıların yer aldığı yapım içerisinde elbette onlardan çeşitli düzeylerde ödemeler alabiliyor ve aynı zamanda burada başlangıç zorluklarından daha sonrasında ise zorlu içeriklerle beraber karşılaşmak mümkün. Bunun dışında oyun içerisinde zorlu senaryolardan tamamıyla başarıdan başarıya koşmaya çalışıyor ve bunları yapmak için de elbette bu ufak detaylara hakim olmamız gerekiyor.

Oyunda farklı farklı modlar yer alıyor ve bu modlarla beraber zorlu bir deneyime adım atabiliyoruz. Örneğin ana hikaye modu içerisinde farklı görevlere doğru adım atabiliyor, burada artan taleplere ayak uydurmak zorunda kalarak onların üstesinden gelmeye çalışıyor, binamızın farklı noktalarına yeni bir bakış açısı getirebiliyor ve aynı zamanda en verimli şekilde operasyonları sürdürmeye başlıyoruz. Burada elbette yüksek başarılar elde etmek için elimizden geleni ardımıza koymuyor ve daha fazla başarı için uzman danışmanlar kiralayabiliyoruz. Elbette bu danışmanlarla beraber kazancımıza kazanç eklemeye çalışıyor ve diğer taraftan ise yönetim unsurlarına daha fazla hakim olmamız gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda ne kadar çok unsurlara hakim olabilirsek o kadar çok tecrübe sahibi olabiliyoruz ve tecrübe sahibi olursak da daha yüksek mertebelere ulaşabiliyoruz.
 
 

İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorluk koşullarıyla beraber karşılaşabileceğimiz yapımda inşa etme becerilerimize de aynı şekilde burada keşfetmeye çalışıyor ve bu becerileri ustalıkla beraber harmanlamaya başlıyoruz. Çok katlı bina inşa etme becerilerimizle beraber oyunda yerimizi almaya çalışıyor ve gerçekten de karmaşık yapıların burada olduğuna tekrar tekrar aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlar elbette her bir oyuncuya ne yazık ki hitap etmiyor. Ancak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi karmaşık ve inşa etme mekanikleriyle beraber bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam etkinlikleri kapsamında 4.59 dolarlık bir fiyat etiketiyle beraber karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz.

Oyunda yer alan yönetim unsurları ekranın alt kısmında bulunuyor ve burada farklı farklı butonlara tıklayarak operasyonel anlamda düzenlemeler gerçekleştirebiliyorsunuz. Binanın yapısından odaların boyutuna kadar farklı şekillerde oyunda hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda serbest kamera bakış açısıyla beraber odaları gezebiliyor, buralarda farklı insanlar ne olduğuna görebiliyor ve oyunda üç ana tip kiracı türünün olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
- Startup Company (4.37 dolar) 
 
 
 
Steam etkinlikleri kapsamında hem ekonomi hem de simülasyon unsurlarının öne çıktığı oyunlar karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda biraz da olsa ucuz oyunlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Ancak her ne olursa olsun dolar üzerinden oyunları satın aldığımız için elbette Türk Lirası ile beraber satın aldığımız oyunlar kadar ucuz olmuyor. Nitekim geldiğimiz noktada Startup Company, 4.37 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu oyun içerisinde bir şirketi yönetebiliyor ve burada şirketi büyütmek için hevesli bir CEO olarak oyundaki yerimizi almaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde büyük teknoloji şirketleri ile beraber yarışabiliyor, onlarla büyük mücadeleye girişebiliyor ve aynı zamanda karımıza kar eklemeye çalışıyoruz. Yer aldığımız dünya içerisinde en değerli şirket olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve buradaki temel hedefimiz elbette yaptığımız hamlelerle beraber şirketi büyütmek ve tamamen diğer şirketlerin önüne geçmek. Yaptığımız her hamle burada oldukça önem arz ediyor çünkü hamlelerimize beraber ekonominin gidişatı şekilleniyor ve aynı zamanda ofis yönetimi ve diğer yönetim unsurları ile beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Bu unsurların hepsi elimizde bulunuyor ve aslında ilk etapta bu durum belki de sizlere karmaşık olarak sunulabiliyor.
 
 

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki yönetim unsurları ve simülasyon unsurları tamamen bizim elimizde bulunuyor ve sürekli olarak karşımıza çeşitli ve küçük detaylar çıkabiliyor. Bunları alışmak ve bunların neler olduğunu öğrenmek elbette zaman alabiliyor. Oyunda ne kadar çok zaman geçirebilirseniz ve ne kadar çok ilerleyebilirsiniz, elbette o kadar çok ince detaylara aşina olabiliyor ve böylece oyunda daha fazla usta olma yoluna gidebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca şirketimizin başarısı elbette bizim çalışma yöntemimize ve becerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında oyunda web sitesi yönetiminin olduğundan bahsedebiliyor ve web sitesinin kapasitesini ve pazarlama kampanyalarına nasıl yapılacağını tamamen biz belirleyebiliyoruz.

Startup Company içerisinde her yaptığımız hamle yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimini dilediği gibi özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir. Bununla beraber oyunda istediğiniz strateji ve planı ortaya çıkarabilir, doğrudan kafanızdaki planları oyuna dahil edebilir ve bununla beraber hem ofis yönetiminizi yükseltebilir hem de nasıl daha fazla kar sağlarız onun düşüncesine katılabilirsiniz. Burada yaptığınız hamlelerle beraber elbette oldukça değişkenlik gösteren bir ekonomi modeli yer alıyor. Bu değişkenliği ayak uydurmak ve bununla beraber hayatta kalmak elbette buradaki temel hedefleriniz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde dekorasyon sistemi de oldukça ön plana çıkıyor ve bu sistemle beraber ofisi nasıl düzenleyeceğiniz ve ofisin hangi bölgelerine masa ekleyebileceğiniz, çalışma masalarını nereye yönlendirebileceğiniz ve dekoratif unsurları nereye koyacağınız tamamen sizin elinizde değişkenlik gösteriyor. Burada aynı zamanda bu unsurlarla beraber kendi ofisinizi tasarlayabiliyor, çalışanları yönetebiliyor ve şirket geliştikçe daha fazla işçi yani personeli bünyenize dahil edebiliyorsunuz. Elbette burada ilk etapta küçük bir başlangıç yapabiliyor ve sonrasında ise tamamen genişleme odaklı bir yapı bizleri bekliyor.

Oyunda web sitesi ve web geliştirme odaklı bir yapı olduğundan dolayı sunucuların yönetimi, web sitenin iyileşmesi ve geliştirilmesi tamamen size ait oluyor. Bunun dışında tüm özelliklere sahip web merkezinde istediğiniz şekilde yer alabilir ve aynı zamanda burada küçük, orta veya büyük sunucular satın alabiliyorsunuz. Bu sunucuların doğrudan aktif olması gerekiyor ve bu satın alımlarla beraber de şirketinizi daha da büyük yerlere taşıyabiliyorsunuz. Piyasadaki en büyük web sitesi olmak için yarışabileceğiniz bu yapım şu anda Steam etkinliği kapsamında alınabilecek ve oynanabilecek yapımlar arasında bulunuyor.
 
- Farm Manager 2021 (3.25 dolar) 
 
 
 
Dikkat çekici ve detaylı çiftlik unsurlarının yer aldığı Farm Manager 2021, Steam ekonomi etkinliği kapsamında 3.25 dolarlık fiyatla beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre bu yapım 120.000'den fazla satış yapmış durumda ve 2021 sürümünde elbette önceki yıllardan aşina olabileceğiniz daha fazla özellik bulunuyor ve daha fazla mekanikle beraber oyunda tam bir çiftlik simülasyonunu adım atabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tarlalar sürebiliyor, ekinler ekebiliyor ve ekinleri istediğiniz verimlilikle beraber yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Mevsimlerin geçtiği ve günlerin birbiri ardına kovaladığı yapımda en iyi çiftliğe sahip olmak buradaki temel amacınız olarak karşınıza çıkıyor.

Çiftlik yöneticisi olarak yer aldığınız yapım içerisinde bu çiftliği tamamen yönetmek ve yükseltmek sizin işiniz. Burada yanınıza çalışanlar alabiliyor, çiftliğinizi geliştirebiliyor, sağını solunu düzenleyebiliyor, dekoratif unsurlarla beraber etrafı da renklendirebiliyor, arsalar satın alıp terk edilmiş binaları burada sökebiliyor ve yerine yenisini dikebiliyorsunuz. Oldukça fazla oyun içi mekanik ve içeriğin yer aldığı yapımda ekipmanları doğru şekilde kullanarak ekinlerin verimliliğini arttırabiliyor ve doğru zamanda doğru ekinleri ekerek de mevsimlerin zorlu şartlarından bitkileri koruyabiliyorsunuz. Bu sayede kışın yetişecek olan bitkileri elbette buraya dikebilir, yazın yetişecek olan bitkileri ise en iyi verimle beraber burada hasat edebiliyorsunuz. Dolayısıyla günleri ve mevsimleri kovalamak bu oyun içerisinde oldukça önemli arz ediyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda kendinize çeşitli çalışanlar alabiliyor ve çiftliğiniz için burada en iyi deneyimi elde etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Bunun yanı sıra sadece tarla ekip biçmek değil, ek olarak binalarda da dikebiliyorsunuz. Örneğin hasatınızı toplarken elbette bir depoya ihtiyacınız oluyor. Bu depoyu yani ambarı dikmek için de belirli para kaynağınızın olması lazım. Elbette buralara depoya yani ambar dikebilir ve hasat ettiğiniz ürünleri yani kaynakları ambarınıza atabilirsiniz. Bu şekilde çeşit çeşit binalar bulunuyor ve her binanın da farklı şekillerde sizlere avantajlar sunuluyor. Dolayısıyla bu dengeyi oyun içerisinde oldukça iyi korumanız gerekiyor ve bununla beraber de daha hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Çiftlik oyunları genellikle oyuncular tarafından sevilen ve bir hayli oynanan içerikleri bünyesinde barındırıyor. Genel olarak belli bir alan içerisinde yapabileceklerimiz sınırlı olduğundan dolayı elbette bazı noktada oyun tıkanabiliyor ve yaptığımız hamleler artık bizleri sıkmaya başlıyor. Ancak o noktaya kadar elbette güzel bir şekilde bizleri çiftlik deneyimi aktarılıyor ve en iyi çiftliği burada biz oluşturmaya başlıyoruz. Oyunda farklı farklı oyun modları yer alıyor ve ana hikaye moduyla beraber de çeşitli görevleri adım atabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak da oyunu aslında bir nevi ısınabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda hikaye modunun olması elbette oyuncular açısından oldukça değerli.

2021 yılında çıkış yapmış olan bu yapımda oldukça fazla bitki türü bizleri bekliyor ve organik olanlarla organik olmayanlar arasında elbette dağlar kadar fark bulunuyor. Bunların her birinin farklı bir değeri bulunuyor ve bunları satarak da elbette kazancınıza kazanç eklemek durumunda kalıyorsunuz. Ek olarak hayvancılıkla beraber de burada yerinizi alabiliyor ve hayvancılık elbette çiftliğinizin yanında olmazsa olmaz unsurlar arasında bulunuyor. Bununla beraber tarım makineleri alabiliyor, bu satın alımlarla beraber daha hızlı bir şekilde tarlaları ekip biçebiliyor ve daha fazla kar sağlayacak unsurları burada deneyimleyebiliyorsunuz. Biliyorsunuz ki bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Çiftlik oyunları tam size göre diyorsanız bu oyuna muhakkak göz atmakta fayda var.
 
- Anno 2205 (4.79 dolar) 
 
 
 
Ubisoft tarafından yayınlanan ve ilgi gören bir seri olan Anno, oyuncular tarafından oynanmaya ve sevilmeye devam ediyor. Anno 2205 oyununda ise oyuncular uzay temalı bir yapıyla karşılaşıyor ve burada hareketli şehirlerle büyük sanayi kompleksleriyle beraber oyundaki yerini alıyor. Oyun içerisinde yönetim simülasyon unsurları bulunuyor ve bu unsurlarla beraber elbette siz de en iyi şehri oluşturmaya başlıyorsunuz ve bu şehrin istihdamı sizin tarafından sağlanıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca halkınızın refahı için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz ve bir yandan da uzağa seyahat etmeniz gerekiyor.

Bilimsel teknolojilerle beraber yer aldığımız yapım içerisinde ekonomik bir model belirlemeniz gerekiyor ve bununla beraber stratejik şehir kurma unsurlarıyla oyunda ilerleme kat etmeniz lazım. Sınırsız şehir kurma içerikleri ve modlarıyla beraber karşımıza gelen bu yapımda seri aslında bir nevi diğer bir boyuta geçiyor ve burada artık uzaya geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Halkımızı refaha ulaştırabileceğimiz ve halkımızı en iyi şekilde karşılayabileceğimiz bu yapımda elbette bulunduğumuz şehrin elektrik enerjisini ve diğer ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Hangi binanın hangi yere kurulması gerektiğine ve diğer unsurlara tamamen biz karar veriyor ve bunlarla beraber de teknoloji geliştirmeleri kovalayabiliyoruz.

Şehir kurma serisinin 6. oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım uzaya doğru genişlemeyle beraber son buluyor. Dünyadaki kıtaların kolonileştirildiği, kaynak ve güç için yarışa girdiğiniz ve daha fazlasını gerçekleştirebildiğiniz yapımda uzay yarışlarına katılım sağlıyor ve aynı zamanda aya yerleşmek için burada farklı farklı hamleler gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Elbette bu teknolojileri burada kovalamanız gerekiyor ve bunlarla beraber de sürekli olarak kaynaklar toplamak ve bu kaynakları en doğru şekilde harcamanız lazım.
 
 

Yıldızlara ulaşabileceğiniz, kıtaları kolonileştirebileceğiniz, Ay üzerinde üsler kurabileceğiniz ve şehrinizi geliştirebileceğiniz yapının içerik bakımından gerçekten de zengin bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Bu deneyimle beraber kendinizi dilediğiniz şekilde özelleştirebilir ve aynı zamanda şehrinizi kişiselleştirebiliyorsunuz. Şehrinizi metropollere dönüştürebileceğiniz ve ana hikaye modunun dışında farklı ve sınırsız oyun modlarının bulunduğu yapımda dilediğiniz mod içerisine geçiş yapmak elbette sizin seçimlerinizle değişkenlik gösterebiliyor. Birden fazla adada ve bölgede oynayabileceğiniz ve her oyunla beraber farklı yerlere adım atabileceğiniz yapın her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor ve burada yapacaklarınız tamamen diğer oyunculardan değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü oyunda yapacağınız stratejiler, planlamalar ve kurulumlar oyuncudan oyuncuya değişiyor.

Seriyi farklı bir boyuta çıkarmaya çalışan şehir kurma simülasyonu Anno 2205 teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındırıyor. Burada yapacağınız gelişmelerle beraber uçan arabalara sahneye sürebiliyor, fabrikalardan madenlere kadar kaynak üretme tesisleri kurabiliyor ve daha fazla teknolojik gelişme ile beraber burada üst seviyelere ulaşmaya çalışıyorsunuz. Yapacağınız her seçimle beraber etrafın ne kadar canlandığını ve değiştiğini doğrudan görebiliyor ve vahşi yaşamın da burada hayat bulduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlar elbette şehir kurma ve simülasyon oyunlarını sevenlere hitap ediyor ve serinin bir hayranıysanız ve bu oyun içerisinde de yer almak istiyorsanız mutlaka bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 4,79 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor.
 
- Drug Dealer Simulator (3.59 dolar)
 
 
 
Ahlaki seçimlerle beraber yüz yüze kalabileceğimiz ve bu seçimleri doğrudan hissedebileceğimiz Drug Dealer Simulator, Steam etkinlikleri kapsamında 3,59 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde simülasyon unsurları ön plana çıkıyor ve burada yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor. Zehir tacirliği olarak adlandırabileceğimiz yapım içerisinde farklı farklı ipuçları yakalayabiliyor, karanlık sokaklara doğru geçiş yapabiliyor, farklı mekanlara ve ortamlara doğru giriyor ve burada elbette çeşitli satıcılarla karşılaşabiliyoruz. Pis işlerle beraber uğraşabileceğimiz ve içerisinde olduğumuz bölgeyi kontrol etmeye başlayacağımızı yapımda her yol mübah diyebiliriz.

Oyun içerisinde farklı farklı laboratuvar işleri ile beraber haşır neşir olabiliyor ve farklı kaynaklarla beraber yeni ilaçlar ortaya çıkarabiliyoruz. Bu ilaçları elbette diğer satıcılara satabilir ve alternatif müşterilerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Müşterilerin ne kadar çok ilaç satabilirsek o kadar çok kazancımıza kazanç ekleyebiliyor ve aynı zamanda geliştirici ekibin ücretsiz güncellemesi ile beraber de oyunda daha iyi bir deneyim elde edebiliyoruz. Dar sokaklara girebileceğimizi ve sokak arkalarında farklı satıcılarla beraber karşılaşabileceğimizi yapımda kendi suç imparatorluğumuzu kurmaya çalışıyor ve bununla beraber de kendi sınırımızı genişletmeye başlıyoruz. Sınırımız ne kadar geniş olursa o kadar çok bölge hakimimiz güçleniyor ve kuvvetleniyor.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca küçük işlerle başlayarak ilerleyen süreçte daha da büyük işlere geçiş yapabiliyor ve kendi yardakçılarımızı işe alabilir ve aynı zamanda çalışanlarımızın sayısını arttırabiliyoruz. Yasal olarak farklı noktalarda yer alabileceğimiz ve kendimize ait laboratuvarlar açabileceğimiz ve bu laboratuvarlarda farklı kaynaklar üretebileceğimiz yapımda elbette öncelikle kaynaklara sahip olmamız gerekiyor. Bu kaynakları elde etmek için de elbette satıcılarla iç içe olmamız lazım. Bununla beraber elemanlarımızın burada eğitebiliyor, onları dilediğimiz şekilde kıvama getirebilir ve böylece satıcılarla aramızı yapabiliyoruz. Sokaklarda işler elbette istediğimiz gibi gitmediği zamanlarda da kendi aklımızı ve zekamızı burada kullanabiliyor ve en sert kayaya çarptığımız anda bile geriye dönmesini sağlamaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunda bu işleri yaparken elbette dikkat etmemiz gerekiyor çünkü devriye ekipleri, polisler, pusuya düşürmek isteyen karşı taraf ve daha fazla düşman bizleri bekliyor. Bunlardan dilediğimiz şekilde gizlenebilir ve gizlenebileceğimiz yerlere elbette öncelikle kafamızda tasarlayabiliyor veya bunlara yönelik işler yapabiliyoruz. Mal kaçakçılığı yapabileceğimiz bir kaçakçılıkla beraber elbette yolumuzu açabileceğimiz yapımda yurt dışında yer alan suç örgütleriyle ve kartellerle beraber işbirliği yapabilir ve onlardan çeşitli kaynaklar elde edebiliyoruz. O kaynakları elde ederek şehir sınırlarına getirebilir ve daha sonrasında ise potansiyel müşterilerimize bunları satabiliyoruz. Bu şekilde para kazanma yöntemimiz bulunuyor veya bunun dışında elbette kendi laboratuvarlarımızda da çeşitli kaynaklar üretebilir ve bunları da kendi bölgemizde satışa sunabiliyoruz. Elbette bunları yaparken diğer gruplara da oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü diğer gruplar da aynı şekilde bu imparatorluğa sahip olmanın çabasında.

Oyunda istediğimiz şekilde bireysel olarak satışlar yapabilir veya büyük çetelerle anlaşmalar gerçekleştirebiliyoruz. Durum böyle olunca akıllı ve sinsi olmamız gerekiyor. Düşmanlar her köşede pusuya yatıyor ve bu pusu elbette doğrudan bizleri etkileyecek cinsten karşımıza çıkıyor. Çünkü burada dikkat etmediğimiz sürece dar sokakların ve karanlık sokakların hakimlerine burada boyun eğiyor ve aynı zamanda burada dikkat etmezsek elbette suç imparatorluğumuz da burada geriye düşebiliyor. Dolayısıyla böyle bir durum olmaması için sağda solda gezinen düşmanlardan korkmamanız ve ona göre kendi önleminizi almanız lazım. Oyunun temel mottosu içerisinde dünyayı cesur olanlar yönetir cümlesi yer alıyor. Bu motto ile beraber yer aldığımız yapım içerisinde hiçbir zaman korkmamanız gerekiyor ve aynı zamanda bu arada kendi laboratuvarımızı kurduğumuzdan da bahsedebiliyoruz.
 
Elbette laboratuvar kurmak, öncelikle büyük bir kaynağın getirisi ile beraber başlıyor ve laboratuvarı kurduktan sonra da farklı farklı kimyasal maddeleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Her kimyasal madde birbirleriyle farklı şekillerde tepkimeye girebiliyor ve bu tepkime ile beraber de kendi bağımsızlığımızı kazanmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi mallarımızı üretmek ve kendi kaynaklarımızı satıcılara sunmak, bağımsızlığımızın göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber de farklı kaynakları ele alabiliyor, bu kaynakları birleştirebiliyoruz. Sanatkarlık mekaniği sayesinde bunları iç içe alabiliyor ve farklı üretim sekansları içerisine giriş yapabiliyor ve daha fazlasını bu yapım içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Laboratuvar içerisinde aynı zamanda çok fazla para gerekliliğinden de söz etmemiz gerekiyor. Çünkü bu laboratuvar savaşları elbette oldukça zorlu bir sürecin başlangıcı olarak temsil ediyor ve hazırlık olmamız burada en iyi başlangıç olduğunu söyleyebiliyoruz. Öncelikle para kaynağımızın sağlam olması ve kaynaklarımızın da bir hayli yeterli olması lazım ki bu laboratuvarı açalım ve laboratuvar içerisinde de büyük oranda mallar üretelim. Laboratuvar içerisine ne kadar çok mal üretirsek o kadar çok kendi ticaret yolumuzu açabilir ve böylece hem müşterilere doğru da mal satarken hem de diğer çetelere de bu malları tedarik etme durumunda kalabiliriz. Böylece kendi imparatorluğumuzu daha da büyütebilir ve bu imparatorluktan da deliler gibi para kazanmaya başlayabiliriz.

Zirveye oynayabileceğimiz ve hedefimizin tamamen bizim seçimlerimizle beraber belirleneceği yapımda yaptığımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız hamlelerle beraber çetelerle düşman olabilir veya onlarla ikili iyi ilişkiler kurabiliriz. Müşterilere kazık atmak veya müşterilerle dalga geçmek elbette bu oyun içerisinde yer alan mekanikler arasında bulunuyor. Ancak onlarla bu dava içine girerseniz zararlı olarak ayrılabiliyoruz. Çünkü her olayın bir riski bulunuyor. Bu riski göze alırsanız ona göre de karşılığını buluyorsunuz. Doğru insanlarla işbirliği yapmanız bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü doğru insanlarla iş yapmazsanız ve malları onlara satmaya kalkarsanız arkanızdan işler çevirecek ve böylece sizi belki de suçluyu yakalamak için polise işbirliği yapacak. Dolayısıyla oyunda kimlerle işbirliği yapacağınıza öncelikle çok dikkat etmeniz ve ona göre de planlamalar yapmanız mühim.

Elinizde bulunan parayı nereye harcayacağınız burada yine oldukça önem arz ediyor. Paraları çarçur etmek elbette oyun içerisinde kötü bir senaryonun başlangıcının temsil ediyor diyebiliriz. Yakalanmamanız gereken, kötü müşterilerle beraber buluşmamanız gereken ve servetinizi boşa harcamamanız gereken yapım içerisinde ne kadar çok uzun süre yaşayabilirsek ve hayatta kalabilirsek o kadar çok kendi karımıza kar ekleyebiliriz. Aynı zamanda burada elbette zorlu bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve bu zorlu dünya içerisinde hayatta kalmak için kendimize ait korumalar ve bodyguardlar da alabiliriz. Elbette bunları almak için de onları maaşa bağlayabilir ve böylece onları eğitmek için de kullanabiliriz. Burada istersek zenginliğimize beraber gösteriş içerisine geçebilir ve kendimize ait bir malikane satın alabiliriz. Bunlar tamamen zengin hali olarak karşımıza çıkabilir.
 
 

Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Elbette oyun içerisinde yapabilecekleriniz oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Steam indirimleri kapsamında satın alabileceğiniz ve kütüphanenizi ekleyebileceğiniz güzel oyunlardan bir tanesi diyebiliriz. Simülasyon oyunlarını elbette siz de bilirsiniz ki gerçekçilik kapsamında oldukça detaylı bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Ancak grafik ve animasyon bakımından da kötü görünebilir. Çünkü bağımsız geliştiriciler tarafından bizlere sunulduğundan dolayı bu tarz oyunlar kötü görünebilir ve animasyonları da oldukça kötü olabilir. Ancak bunlara dikkat etmezseniz ve göz ardı ederseniz elbette sizin için daha iyi olabilir. Çünkü oyunun zaten amacı yüksek grafikler ve animasyonlar değil. Oyunun amacı tamamen hangi tema ile beraber karşımıza çıktı ve o temayı iyi yansıtıp yansıtmadı. Genel olarak simülasyon oyunları tamamen başlığa yani oyunun başlığına yönelik doğrudan içerikler sunuyor ve ona göre mekanikleri bünyesinde barındırıyor.
 
Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde dilediğimiz şekilde kendi suç imparatorluğumuzu kurabiliyor ve bu imparatorlukla beraber de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Farklı sokaklara da hakim olabildiğimiz ve bu sokaklara hükmedebileceğimiz yapımda, arkamızdan işler çeviren insanlar da bulunuyor. Elbette onlardan uzak durmaya çalışıyor ve potansiyel müşterileri burada sürekli olarak kovalamak durumunda kalıyoruz. Potansiyel müşterilerle beraber kendi kazancımıza kazanç ekleyebilir ve bu kazançları biriktirerek kendimize ait bir laboratuvar kurabiliyoruz. Laboratuvar işine başladıktan sonra elbette sürekli olarak nakit akışının olması lazım ve böylece kendi kaynaklarımızı üretmemiz gerekiyor. Laboratuvarla beraber kendi suç imparatorluğumuzun aslında bir nevi imparatorluk kısmını halletmiş oluyoruz ve böylece daha da büyümeye başlıyoruz. Aynı zamanda zengin hayatının başlangıcını temsil ediyor diyebiliriz.

Kartellerden kaçak sevkiyatlar alabileceğimiz ve onlarla beraber işbirliği yapabileceğimiz yapımda, arkamızda sürekli olarak kollamamız gerekiyor. Ve sürekli olarak kollamak için de elbette kendimize ait korumalar yani bodyguardlar alabiliyoruz. Çeşitli personelleri ve çalışanları burada bünyemize dahil edebileceğimizi yapımda, elbette para akışının olduğu yerde her yolun mübah olduğundan bahsedebiliyoruz. Bireysel olarak satış yapabilir veya topluca çetelere bu malları satmaya çalışıyor ve aynı zamanda kendi tariflerimizi de burada oluşturabiliyoruz. Laboratuvar kapsamında elbette farklı farklı tarifler oluşturabiliyor ve hatta bazı tarifler müşteriler tarafından oldukça dikkat çekebiliyor. Dolayısıyla burada hem kaliteli hem de ilgi çekici malların olduğundan emin olmanız lazım.
 
 

Oyunda yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda burada yaptığınız her hamle çok önem arz ediyor. Bu hamlelerle beraber devriye ekiplerinden uzak durmanız ve onlardan gizli kalmanız lazım. Çünkü devriye ekiplerinden gizli kalırsanız, yakalama şansınız elbette daha da zorlaşır. Böylece hayatta kalma olasılığınızı artırırsınız. Ekibinizi arttırabileceğiniz ve sayısını yükseltebileceğiniz yapımda, kendinize ait bir malikane satın almak istiyorsanız, bu gösterişle beraber dilediğiniz gibi ilerleyebilir ve kaçak mal üretiminde ve satışında bölgede güç sahibi olabilirsiniz. Bölgeye ne kadar çok hükmedebilirseniz, o kadar güçlü olursunuz ve böylece diğer çetelere boyun eğdirebilirsiniz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bununla beraber de kendi deneyimini özelleştirebilir. Çünkü burada yapacağınız hamleler oldukça değişkenlik gösterebilir ve hangi yöne doğru yönelebileceğiniz tamamen sizin seçimlerinizle beraber değişebilir.

İşinizi büyütebileceğiniz ve paranızla beraber istediğiniz yatırımı yapabileceğiniz yapımda, neler yapmak istiyorsanız o yöne doğru ilerleyebilir ve böylece istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyun kısaca bu tarz özellikleri bünyesinde barındırıyor ve içeriklerin tamamen tüketilene kadar bizlere güzel bir deneyim sunuyor. Elbette ilerleyen süreçte oyun bir yerden sonra tıkanabiliyor ve oyundan bir noktadan sonra sıkılabiliyorsunuz. Bu da oldukça normal bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak o noktaya gelene kadar elbette o oyunda güzel bir deneyim elde edebiliyor ve kütüphanenizde olması gereken, zaman zaman da geri dönüş yapabileceğiniz bir proje olduğundan bahsedebiliriz.
 
- RollerCoaster Tycoon: Deluxe
 
 
 
Nostalji hissiyatı yaşamak istiyorsanız ve 90'lı yılların bir oyununa geçiş yapmak istiyorsanız RollerCoaster Tycoon: Deluxe tam size göre diyebiliriz. Steam etkinliği kapsamında 2,99 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşınıza çıkan bu nostalji oyun içerisinde kendi roller coaster'ınızı inşa edebilir ve aynı şekilde burada dilediğiniz şekilde lunapark içerisinde yerinizi alabilirsiniz. Oyunda korkutucu ve heyecan verici oyuncakları inşa edebilir, bununla beraber müşterilere karşı daha ılımlı olabilir ve müşterileri ne kadar çekebilirseniz o kadar çok kazanç elde edebilirsiniz.

Oyun içerisinde detaylı simülasyon unsurları bulunuyor ve bu unsurlarla beraber elbette nostaljik görüntü ve grafikler bizlere harmanlanıyor. Bununla beraber dikkat çekici oyun mekaniği ile beraber eğlenceli ve dikkat çekici içerikleriyle beraber yer alan oyun içerisinde elbette kendine has hareket fiziği bulunuyor. Bu fiziklerle beraber dilediğiniz şekilde oyundaki yerinize alabilir ve farklı tasarımları oyuna dahil edebilirsiniz. Oyunun içerisine dilediğiniz şekilde hızlı trenleri inşa edenler, bunlarla beraber müşterilere yanınıza çekmeye çalışıyor ve aynı zamanda emniyet kemerinizi bağlamak durumunda kalıyorsanız. Bu tarz oyunları elbette eğlenceli bir yapı ile beraber bizlere sunulmak isteniyor ve eğlenceli yapı elbette oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebilir ve dilediğiniz stratejiyi oyuna dahil edebilirsiniz.

Farklı temalarla beraber yer alabileceğiniz ve bu temayı oynattırabileceğiniz yapımda en iyi deneyimi elde etmek için müşterilerle iç içe gelebilir ve roller coaster senaryosuna oyun içerisine deneyimlemeye çalışıyorsunuz. Yeniden oynanabilirlik içerikleriyle beraber yer aldığımız yapımda elbette heyecan verici içerikler tasarlayabilir, bu oyuncaklarla beraber müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıyor ve buralara daha çok eğlenceyi ve yüksek heyecanı sevenler gelebiliyor. Siz de bu yüksek heyecanı karşılamak için elbette elinizden geleni yapmaya çalışıyor ve hız treni sürüşlerinizi dilediğiniz şekilde tasarlayabiliyorsunuz. İnşa edebileceğiniz hız treni ile beraber aynı şekilde farklı tür hız trenlerini birleştirebilir, kendi yolunuzu buraya inşa edebilir ve en iyi hız treni deneyimini burada sunmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar çok deneme yaparsanız o kadar çok farklı şekillerde elbette usta olmaya çalışıyor ve bunlarla beraber de farklı şekillerde hareket fiziği ile karşılaşabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda yer aldığınız süre boyunca göreceksiniz ki farklı şekillerde ve daha önceden tasarlanmış çeşitli tasarımlarının burada olduğunu deneyimleyebilir ve diğer taraftan kendi senaryolarınızı ve tasarımlarınızı da oyuna dahil edebilirsiniz. Bu tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu sürüm içerisinde temel oyun ve iki farklı genişletme içeriği de yer alıyor. Bu genişletmelerle beraber hem oyununuzu genişletebilir hem de deneyiminizi daha da özelleştirebilir ve yükseltebilirsiniz. Eski tarz bir yapım olduğu için elbette nostalji severlere daha çok hitap eden yapısıyla ön plana çıkıyor ve aynı zamanda eski grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber de buradaki yerinizi alabilirsiniz. Dolayısıyla bu tarzı geçiş yapmak istiyorsanız ve 90'lı yılların eğlenceli anlarına adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam etkinliği kapsamında 2,99 dolarlık fiyat etiketiyle beraber karşımıza çıkıyor. Elbette şu anda günümüzde Türk lirasına çevirdiğimiz zaman belki de yüksek fiyatlandırma ile beraber karşılaşabiliyoruz. Ancak kütüphanenizde olmasını istiyorsanız elbette şu anda yer vermenizin tam sırası diyebiliriz. Kısacası toparlayacak olursak, roller coaster deneyimini oyuna adapte edebilir, burada kendinize ait lunapark inşa edebilir ve hastası olacağınız bir yapım diyebiliriz. Bu tarz yapımları geçiş yapmak istiyorsanız göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Tekken 8 için Zafina Oynanış Fragmanı Yayınlandı Superdome 2023: Mısır Şampiyonu BBL Esports!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız