Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, gelecekte PC sürümlerinden 2 kat daha fazla gelir kazanacağını tahmin ediyor

 
 
Teknoloji ve oyun firması Sony, PC'deki birinci taraf oyun kütüphanesini genişletmeye devam ediyor ve bu kapsamda çeşitli çalışmalarını sürdürüyor. Yayınlanan rapora göre şirket 2025 yılına kadar birinci taraf oyunların yüzde 40'nı PC platformuna getirmeyi hedefliyor.
 
PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst her birinci taraf oyunun PC'ye geleceğinden şüphe duysa da SIE patronu Jim Ryan bu özel oyunların iki ila üç yıl sonra PC'ye geleceğini belirtiyor ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade ediyor.
 
Sony oyunları PC'ye gelmeye devam edecek
 
 
 
Ortaya çıkan yeni bir rapora göre Sony'nin mevcut stüdyoları tarafından yapılan oyunların yüzde 40'ı PC'ye yüzde 5'i mobil cihazlara / PlayStation 4'e ve kalan yüzde 50'si ise PlayStation 5'te gelecek. Bu kapsamda 2025 mali yılına kadar PC'ye gelen oyunların oranı korunacak.
 
Yine rapora göre 2025 mali yılına kadar PS4 konsolu genel anlamda arka planda kalması ve mobil oyun oranı ise bu kapsamda yüzde 10'lara çıkarılması hedefleniyor. Bu çalışmayla beraber Sony, PC tarafındaki kazançların iki kat daha artacağını ve daha fazla gelir elde edeceğini öne sürüyor. 
 
 
 
Öte yandan Sony, Marvel's Spider-Man Remastered ve The Last of Us Part I gibi önemli oyunların PC sürümlerinin satış sayılarını da açıkladı. Açıklanan verilere göre Spider-Man Remastered'ın PC sürümü 1,5 milyon adet sattı ve 52 milyon dolar gelir elde etti. The Last of Us Part I'in PC sürümü ise 368 bin adet sattı ve 15,5 milyon dolarlık bir kazanç sağladı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Wccftech oyun geliştirme stüdyo firma sony
Dead Island 2 satmaya devam ediyor: Satışlar iki milyona ulaştı Metro Exodus'un bugüne kadarki satış sayısı açıklandı: 8.5 milyon

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız