Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Xbox Game Pass'e Rakip Olmanın Birkaç Yıl Süreceğini Belirtiyor

 
 
Sony, rakibi Microsoft hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda abonelik hizmeti Xbox Game Pass hakkında çeşitli yorumlar yaptı. Açıklamalar arasında Microsoft'un aylık abonelik hizmeti şeklinde kullanıcılara sunduğu Xbox Game Pass konusundaki düşünceler yer aldı.
 
ResetEra tarafından tespit edildiği üzere Sony, son beş yılda Xbox Game Pass'in dünya çapındaki abonelik hizmetleri pazarının yaklaşık yüzde 60 ila 70'ini hakimiyetine aldığı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Sony, önemli yatırımlar alınsa bile Xbox Game Pass gibi bir hizmetin karşısında gerçekten yer edinmenin birkaç yıl alacağını bildirdi.
 
Sony bu açıklamanın yanı sıra abonelik hizmetlerinin oyunların kalitesini düşürebileceğini ve tüketicilere zarar verebileceğini öne sürdü. 
 
Öte yandan geldiğimiz noktada Sony, PlayStation Plus abonelik hizmetini yeniledi ve artık daha fazla oyun kütüphanesini ve seçeneği oyunculara sunuyor. Bu doğrultuda Sony, mevcut abonelik hizmetini daha da genişletmeye ve belirttiği üzere Xbox Game Pass gibi bir ekosistemin karşısında yer almaya çalışıyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz oyun geliştirme stüdyo firma sony
Söylenti: Eidos Montreal, Deus Ex Serisine Geri Dönmek istiyor Monster Hunter Rise: Sunbreak Canlı Yayın Etkinliği 9 Ağustos'ta Yapılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Antikaruh

8.8.2022 23:56:47

+2
Babamı duşta bulmaca, tarla ekmece, domuzcukla zıplamaca tadında flash oyunlarla yada 5-6 yıl öncesinin kırık dökük oyunları ile muhatap etmeyin adamı artık. Adam gibi oyun yapın ! AAA oyunları ekleyin, o zaman inanalım bu servis modelinin prodüksiyon gücüne. Zira Sony haklı, bu model AAA oyun piyasasını derinden sarsıyor. Hele ki Day 1 muhabbeti. Forza Horizon, Gears of War, Halo Infinite satış rakamaları neden açıklanmadı ? Neden sızıntılarda 1-2 milyonu bile geçememişlerdi ? Bu şekilde bu oyunların kan bulma olasılıkları var mı ? 100-200 milyon dolarlık prodüksiyona girişir misin ayda 3 liraya sattığın hizmet uğuruna ? GTA, Elden Ring, RDR, GoW, Spider-Man, Last of Us, Uncharted gibi oyunları bu sistemle "ilk günden" oynayabilecek miyim ? Ve bu oyunlar sık sık çıkabilecekler mi ? 2 yılda 1-2 tane AAA 'taze' oyunu ben ne yapayım ? Aylık en az bir tane çok çok güçlü ve en önemlisi yaşlı olmayan bir AAA vermeliler. 2-3 haftadır Gamepass kataloğunda geziyorum. Oynanacak oyun yok. Hepsini hatim ettik, geri kalanı da çer çöp indie. Bizim paralar duman oldu. Oyun yok oynayacak 2-3 aydır gamepass yatıyor. Ya fiyatları arttırıp AAA oyun piyasasını da komple dahil edecekler, yada oyun dünyasının Netflixi olup buradaki gibi fakiroların umut teknesi haline gelecekler. Ama kalite düşmüş olacak ...

BSC Misafiri

8.8.2022 12:03:05

0
Sony'nin ağızından abonelik sisteminin oyun kalitesini düşürebileceğini söylemesi çok ilginç çünkü şuanda xbox gamepass'e rakip olmak için tamda onu yapıyorlar. Stray Sony tarafında tamamıyla PS Plus Extra alanların ilk günden ücretsiz oynayabileceği bir oyun olarak görülüyor. Sony'nin çıkarttığı yeni oyunlar git gide Ubisoft oyunlarına benzemeye başladı. Birbirinin aynısı yan etkinlikler ile dolu yaşamayan açık dünya. Şuanda bu türde yaklaşık on tane oyun geliştirildiğini düşünüyorum Bungie'i satın alması ile birlikte zaten free to play RPG oyunlara yönelecekler bir daha Last of Us Part 2 gibi kaliteli oyunların yeni GTA bekler gibi bekleyeceğimizi düşünüyorum. Açıkçası oyun dünyası kaliteli yapımlardan uzaklaşıp gamepass gibi sistemlerde düşük bütçeli hemen tüketilebilen ufak oyunlar yapıp bedava vererek abonelik satacaklar ve AAA oyunlarda açık dünyada bir oraya koş bir buraya koş, şunu craft'la dan öteye geçemeyecek.

BSC Misafiri

8.8.2022 12:01:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Fanboylara göre geçti şimdiden adamlar kendileri bile 1 kaç yıl sürecek diyor
Adı üstünde, Fanboy... Kraldan çok kralcı çocuklar.

arnavut_efe

8.8.2022 09:01:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: -Dark Poison- Bence ps plus da hic fena gitmiyor.Gamepass de ilk ciktiginda baya eksikleri vardi zamanla kapattilar.Ps de olgunlastikca daha iyi yerlere gelir.
daha dün xbox ımı satıp ps5 aldım aslında kataloğu güzel ama full sinlge player oyun kaynıyor rainbow six siege yi dual sense de deneyimlemek isterdim mesela ama yok bu indirdiklerimi bitirince oynayacak oyun yok resmen. Oyun hariç başka konulardada xbox ın baya gerisinde bence dün öğlen 2 den gece yarısına kadar oyun indirdim oyunlar aşıır yavaş iniyor xboxta olsam 2 kere yüklerdim yüklediklerimi xboxta 96mb internet alıyordum ps de 65 mb alıyorum.. İnternet explorer yok, online oyunlarda sorun çıkıyor(lanet nat tipi), ps storeden arada alışveriş hatası veriyor.. online oyun altyapısı bu kadarmı kötü olur. Sanki nintendo switch sahibi gibi hissettim kendimi mahrum hissettim bazı şeylerden

MaeglinElendil

8.8.2022 07:58:56

0
ResetEra neyi tespit etmiş ? Haberi üç kere okudum bi şey anlamadım da beyler

emin-hawk

7.8.2022 21:04:37

0
Evinizin yakınlarında baz istasyonu varsa ps5 joystick düzgün çalışmıyor

lextor

7.8.2022 15:22:58

0
Sistemi çıkardıktan sonra Sony nin başı şeyi ayrı oynamaya başladı. Yok kalite azaltıyor yok kazanç az. Parayı basıyorsun işte daha ne istiyorsun.

rick dangerous

7.8.2022 07:17:20

+1
Ayranım dökülmesin demiş Sony.

aschil

7.8.2022 03:06:01

0
Bunlar yarıştıkca ben beleşe oyunuyorum

BSC Misafiri

6.8.2022 23:09:58

+4
Ben konsol tarafında Xbox'tan yana olsam da Sony haklı gerçekten bu servis sistemi oyun kalitesini çok düşürüyor ve düşürecek. Oyun yapmak kolaylastikca daha iyi oyun oynarız diye beklerken şuan ki teknolojiyle PS2'nin oyun kalitesine hasret gittik artık bütün oyunlar aynı geliyor ya orta yaş sendromuna girdim ya iyi oyun yok bilemedim.

BSC Misafiri

6.8.2022 22:04:39

+7
Fanboylara göre geçti şimdiden adamlar kendileri bile 1 kaç yıl sürecek diyor

-Dark Poison-

6.8.2022 21:43:20

+2
Bence ps plus da hic fena gitmiyor.Gamepass de ilk ciktiginda baya eksikleri vardi zamanla kapattilar.Ps de olgunlastikca daha iyi yerlere gelir.

BSC Misafiri

6.8.2022 20:47:23

0
3 yıllık ps extra ve 1.5 yıllıkta gamepass ultimate ile hayvan gibi işime gelir bu durum
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız