Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Skyrim VR'da Görülmeye Değer Manzaralar

 
 
Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan Skyrim'in üzerinden on bir yıl geçmesine rağmen oyuncular hala oyunu oynama devam ediyor ve buradaki açık dünyayı keşfetmeye çalışıyor. Oyun ilk piyasaya sürüldüğünde muhteşem bir ivme yakaladı ve o zamandan beri oyun oynanmaya, modlar tarafından desteklenmeye ve oyunculara hitap etmeye devam ediyor.
 
Oyun PC platformunda diğer konsollardan da erişilebiliyor ve oynanabiliyor. Sanal Gerçeklik teknolojisinin de daha iyi, daha erişilebilir ve daha yaygın hale gelmesiyle birlikte Skyrim başka bir boyut yakalıyor. Sanal gerçeklik ile çok çeşitli ve nefis kış temasına kadar nefesimizi kesecek manzaralara akın ediyoruz. Bu muhteşem haritayı tekrar VR'de deneyimlemek, en sevdiğiniz yerlerden bazılarına yepyeni bir bakış açısı sunuyor. Oyunu tekrar oynamamızı sağlayan VR teknolojisi bizleri manzaraların eşiğine getiriyor.
 
Bu listemizde sizlere Skyrim'de VR ile görmeniz gereken manzaraları derledik. İşte liste: 
 
- Whiterun
 
 
 
Oyun içerisinde görsel olarak pek de ilgi çekici bir yer olmasa da Whiterun, çoğu oyuncunun boş zamanlarını geçireceği bölge olarak karşımıza çıkıyor. Whiterun, bazı önemli görevleri ve yan görevleri erkenden alacağınız ilk büyük şehirdir. Genel olarak bakacak olursak hazinelerinizi saklamak ve eşinizle paylaşmak için bir ev satın alacağınız ilk bölgelerden biridir.
 
Hareketli pazar yerinde gezinmek ve merdivenleri çıkarken heybetli Dragonreach'i görmek oyuncuları bir nebze olsun rahatlatıyor. Whiterun'u VR başlığıyla görmek ve deneyimlemek oyuncular için gerçekten de hoş bir anın başlangıcı.
 
- Riften Woodlands
 
 
 
Rift bölgesindeki geniş ormanlık alanın yarattığı harika sonbahar sıcaklığı gerçekten de görülmeye değer manzaralardan biri. Haritanın güneydoğu köşesinde yer alan bu sakin bölge, Skyrim'de yer alan diğer mekanlara kıyasla daha bir ön plana çıkıyor.
 
VR deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak için Riften Woodlands bölgesine kesinlikle gitmeniz gerekiyor. Canlı turuncu ve sarı sonbahar yaprakları ayaklarınızın altına düşerken, sık ormanlık alanlar arasında güzel bir at gezintisi yapabilirsiniz. Burayı sakin sakin gezmeyi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ancak etrafınıza dikkat edin, sükuneti bozan şeyler karşınıza çıkabilir.
 
- Bard’s Leap Summit
 
 
 
Markarth'ın güneydoğusundaki Lost Valley Redoubt'ın yanında yer alan bu bölge oyundaki en çarpıcı yerlerden bir tanesi. Bard's Leap Summit, The Reach'in dağ zirveleri arasında muhteşem bir şekilde göze çarpan ve yükselen bir şelaleye sahiptir ve kesinlikle görülmesi gereken bir manzaradır. 
 
Bard’s Leap Summit, etkileyici ve tüm ihtişamını görmek için boynunuzu kaldırmanız gereken bunun yanı sıra VR başlığında muhakkak görülmesi gereken bir yer. Üst tarafta aşağıdaki suya atlamak isteyenler bir taş köprü bile var. Bunu denemek isteyen oyuncular varsa sizi hoş bir küçük sürpriz bekliyor diyebiliriz. Tabi hayatta kalırsanız...
 
- The Throat Of The World
 
 
 
Tüm Tamriel'deki en yüksek dağ zirvesi olan ikonik The Throat Of The World bölgesi, nefes kesici ve muhakkak görülmesi gereken mekanlardan biri. 
 
Skyrim'i daha önceleri çok az bile oynamış olan herkesin High Hrothgar'a ulaşmak için ikonik yedi bin adımı atmış olması muhtemel. Bu olayı VR'da bir kez daha yaşamak oldukça dikkate değer. Zirveye ulaştığınızda göz alabildiğine büyüleyici manzaralarla ve oyunun sunduğu en iyi görsel sanat ile karşılaşacaksınız.
 
- Shrine Of Azura
 
 
 
Azura Tapınağı'ndaki heybetli ve görkemli heykele rastlamak, tam boyutunu ve ölçeğini VR'da gözlemlemek oldukça heyecan verici bir durum. Daedric Prensi'ne adanan bu tapınak, Mage's College of Winterhold'un güneyinde yer alıyor. 
 
Daedric Lord standartlarına göre bile devasa bir manzarayı temsil ediyor. Bir dağın tepesinde dururken, neredeyse zirvenin hakimiyeti onda. Devasa heykel güneş ve ayı elinde tutan bir tanrıyı tasvir ediyor. Dikkate değer manzaralar arasında yer alan Shrine Of Azura, VR'da deneyimlerken bizlere farklı bir bakış açısı sunabiliyor.
 
- Dayspring Canyon
 
 
 
Dayspring Canyon, Skyrim'in Dawnguard DLC'sine sahip olanlar için uğramaya değer bir yer. Burası VR'da muhteşem gözüken yerlerden bir tanesi ve geniş bir buzul şelalesini bünyesinde barındırıyor. 
 
Buraya ulaşmak için Stendarr's Beacon'un hemen kuzeyindeki bir dağın yamacındaki çok küçük ve dar bir açıklıktan geçerek erişebilirsiniz. Dolayısıyla bu bölge kolayca gözden kaçırılabilir.
 
Tüm oyundaki en güzel gizli yerlerden biri olduğu için görülmeye değer bir yer. Küçük göl boyunca yavaş yavaş yürüyüşünüzü yapabilir ve güzelce sisli dağlarla çevrili donmuş şelaleye bir bakış atabilirsiniz.
 
- Eldergleam Sanctuary 
 
 
Yarı gizli bir başka yer olan Eldergleam Tapınağı, Windhelm'in güneybatısında ve Eastmarch kaplıcalarının yakınında bir mağarada yer alıyor. Mağara, 'Doğanın Nimetleri' arayışında gitmeniz gereken bir yer ve başlı başına görülmeye değer bir manzara.
 
Eldergleam Sanctuary, bir simyacının güvenli sığınağı olmanın ötesinde göze çok hoş gelen bir mağara. Tavanında muhteşem Mürver Parıltı Ağacı da dahil olmak üzere içindeki çeşitli flora ve faunayı aydınlatan doğal ışık ışınları, mağarayı resmen şenlendiriyor. Birazcık rahatlamak ve doğanın güzelliğini keşfetmek için gayet ideal bir yer.
 
- Ancestor Glade
 
 
 
Ancestor Glade, Dawnguard DLC ile erişilebilen başka bir alandır ve Skyrim'in sunduğu en güzel bitki örtüsüyle dolu bir koyu temsil eder.
 
Merkezdeki pembe yapraklı güzel bir ağacın üzerinde altın rengi sonbahar ışığı parlıyor. Bunu VR'da görmek gerçekten paha biçilemiyor. Bu harika hazırlanmış saklanma yerinde etkileyici Stone Henge-esque kaya oluşumlarının etrafında dolaşabiliyorsunuz. Burası manzarasıyla etkilemenin yanı sıra biraz da tehlikeli bir yer. Çünkü manzaranın güzelliğine biraz fazla kapılmış olanları bekleyen çeşitli yaratıklar ve canavarlar olacak. VR'de bu durum biraz şaşırtıcı bir hale gelebilir. 
 
- Blackreach 
 
 
 
Blackreach, esas olarak antik bir şehir olarak karşımıza çıkıyor ve devasa bir yeraltı mağarasını gözler önüne seriyor. Işıldayan mantar ağaçlarından gelen rüya gibi mavi parıltı, bu eski şehrin çarpıcı mimarisini aydınlatmaya hizmet ediyor. Bu yüzden her şey olağanüstü ve mistik görünüyor.
 
Bu ilgi çekici yeraltı metropolüne, çevredeki üç Dwemer şehri Alftand, Mzinchaleft ve Raldbthar üzerinden ulaşabilirsiniz. Burası harika bir manzarayı oyunculara sunsa da burada uğraşacağınız çok sayıda kötü Falmer ve bronz renkli devasa bir ejderha yer alıyor. Bu durum VR'da biraz daha ürkütücü bir hal alabiliyor. Dolayısıyla birazcık diken üstüne olabilirsiniz.
 
- Sovngarde
 
 
Skyrim'de gece gökyüzünü çevreleyen yıldızlarla beraber büyüleyici güzellikteki çok renkli auroraların tadını çıkardınız mı? O zaman büyük ihtimalle, astronomik ışık gösterisi sunan burayı hayranlıkla izleyecek ve seyredeceksiniz.
 
Sovngarde, tüm Nordların gideceği bir yer ve en iyi manzaralar arasında yer alıyor. Ejderha kemiklerinden yapılmış bir köprüyü geçerken, devasa karlı tundraları, dağları ve ormanları görebilirsiniz. Burası Savaşçı, Hırsız ve Büyücünün yolunu temsil eden muhteşem aurora takımyıldızları tarafından aydınlanıyor. Ne yazık ki, alana yalnızca oyunun sonunda erişilebiliyor. Ancak Skyrim'deki en dikkat çekici güzel alanlardan biri olduğu için kesinlikle bir VR başlığıyla gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. 
 
Bu listemizde sizlere özellikle VR başlığıyla gezebileceğiniz manzaraları derledik. Bu mekanları tabi ki diğer platformlardan ve konsollardan da erişebilirsiniz ancak VR başlığıyla bu yerler daha da ilgi çekici ve hayran bırakıcı gözüküyor. Siz de oyun içerisinde sevdiğiniz mekanları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Triangle Strategy'nin PC Çıkış Tarihi Açıklandı Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge - Enhanced Edition PSVR2 için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

JaReD22

14.9.2022 16:55:52

0
Kusacam yeter artık şu skyrim ile gta v mide bulandırmaya başladı

BSC Misafiri

14.9.2022 16:06:59

0
yok böyle bir oyun ya

BSC Misafiri

14.9.2022 14:27:01

+1
Bana vr aldıran, kalbimde yeri ayrı olan yegane oyun SKYRIM.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız