Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Skull and Bones, Assassin’s Creed IV'ün Oyuncu Sayısını Arttırdı!

 
 
Korsan teması ile Ubisoft tarafından 16 Şubat tarihinde piyasaya sürülen Skull & Bones, oyuncular tarafından bir hayli eleştirilen ve talihsiz bir proje olarak değerlendirilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Birçok ertelemeye maruz kalan bu yapım nihayetinde yakın zamanda çıkışını gerçekleştiriyor ancak uzun süredir bekleyen oyuncular için maalesef hayal kırıklığı yaşatıyor.
 
Skull and Bones'un geliştirmesi gerektiği alanlar olduğu belirtiliyor
 
 
 
Skull & Bones'un piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra Assassin's Creed IV: Black Flag oyununa oyuncular akın ediyor ve korsan temasının ne demek olduğunu ve aynı zamanda nasıl bir yapıda olması gerektiği bu oyun aracılığıyla örneklendiriliyor. Dolayısıyla çevrimiçi çok oyunculu Skull & Bones'un piyasaya sürülmesi, Assassin's Creed IV'e olumlu olarak yansımış diyebiliriz.
 
Daha önce bildirildiği üzere Assassin's Creed IV: Black Flag'in yeniden yapım sürümü şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Ancak bu sürümün elbette yakın zamanda karşımıza çıkacağını tahmin etmiyoruz. Diğer tarafta, korsan temalı yapım sebebiyle Black Flag 'in oyuncu sayısında bir hayli artış görülüyor. Korsan temasını en iyi yansıtan bu yapım, 3.500'den fazla oyuncuyla beraber ön plana çıkmaya devam ediyor. Oyunun 2013 yılında piyasaya sürüldüğünü de belirtelim.
 
 

 
Skull and Bones özellikleri
 
Ubisoft tarafından oyunculara sunulan ve genel itibarıyla bakıldığında oyuncuların ne yazık ki beklentilerinin karşılanamadığı bu yapım şu anda piyasadaki yerini korumaya hazırlanıyor. Oyun, bildiğiniz üzere Assassin's Creed serisinin dördüncü oyununda yer alan korsan temasını benimsiyor ve burada daha gelişmiş bir sistemi aslında bize sunmak istiyordu. Ancak geldiğimiz noktada baktığımız üzere, ne yazık ki Assassin's Creed serisinde yer alan özelliklerin birçoğu bu yeni yapım içerisinde yer almıyor. Uzun süreler boyunca geliştirilen ve sürekli olarak yeni içeriklerin geleceği vadeden bu yapımda karakterimizle beraber açık dünya içerisinde sularda yüzemiyor, karaların her bölgesini keşfedemiyor, belirli alanlara sadece girebiliyor ve belirli kısıtlamalarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca ne yazık ki bazı durumlarda elbette kısıtlamalar mevcut diyebiliriz. Genel olarak burada gemi ile beraber ilerleyebiliyor, görevleri burada gemimizi atabilir ve gemilerin burada tamamen bizim uzvumuz gibi olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilerlememiz ve gelişmemiz tamamen gemi üzerine kuruluyor.
 
Örneğin gemi üzerine istediğimiz şekilde topları alabiliyor, gelişmiş toplara buraya takabilir ve diğer oyunculardan burada daha güçlü konuma gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan oyunda karakterimiz elbette bazı noktalarda işimizi görüyor ve çeşitli görevler almamızı sağlıyor. Bu da daha çok iskelelere çıkış yapmamıza ve buralarda küçük alan içerisinde gezip tozmamıza olanak sağlayan mekanikler bulunuyor.
Korsanlığın altın çağını yaşattığı bu yapım içerisinde oyuncular tarafından beklenen özelliklerin birçoğu burada bulunmuyor. Oyuncular yukarıda bahsettiğim gibi sularda gezinmek istiyor, diğer oyuncularla beraber adaların her birine karakteriyle beraber gezmek istiyor, karakterine burada özelleştirmeler almak ve aynı zamanda karakterin seviyesini arttırmak istiyor. Ancak ne yazık ki birçok özellikten mahrum olan bu yapımın daha fazla gelişmeye açık olduğunu aktarabiliriz.
 
 
 
Oyunda yine sezon bileti bulunur ve bu sezon geçişleri ile beraber farklı içeriklerin ve özelleştirmelerin bize sunulacağını aktarabiliyoruz. Nihayetinde oyunda gemi tabanlı bir yapı olduğundan dolayı, bu gemimizi istediğimiz şekilde geliştirmek, görevleri yapmak için daha güçlü gemilere sahip olmak ilk olarak başladığımız küçük gemiden yani kayık gibi başladığımız gemiden daha sonra devasa korsan gemilerine kadar burada gemiler satın almalı ve akabinde ise bu gemilerimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bazı noktalarda irili ufaklı düşmanları ve görevlerin haricinde, diğer taraftan patron savaşlarına geçiş yapabiliyor. Patron savaşları ile beraber daha çok kaynağın ve unsurun sahibi olabiliyor ve bu kaynaklarla beraber de elbette kendi kimimizi geliştirebiliyor ve hatta yeni gemiyi burada satın alabiliyoruz. Oyunda ilerlemeye çalıştığımız zaman ilk etapta kolay görevlerle karşılaşabilir ve oyuna alıştıktan sonra da bu görevlerin akabinde daha zorlu görevler bize aktarılıyor. Ancak bazı görevleri yapmak için de elbette yüksek boyutlu ve yüksek güçlü gemilere ihtiyacımız oluyor.
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu gemileri istediğimiz şekilde kullanabiliyor, açık dünya okyanuslarında dilediğimiz gibi gezebiliyor, farklı adalara geçiş yapabiliyor ve gemimizi burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazı gemilerle beraber burada yer aldığımız süre boyunca onlarla dost olabiliyor, ittifak kurabiliyor veya diğer taraftan doğrudan düşman olarak görebiliyoruz; onlara saldırabiliyoruz. Burada PVP alanlarının olduğundan bahsedelim ve belirli bölgeler içerisinde diğer oyunculara karşı savaşabiliyor, onlara kendi geminizin gücünü gösterebiliyor ve kendi korsanlarınızın burada daha da yüksek boyutlara ulaşmasını sağlayabiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla kendi korsan klanınızı kurmak ve aynı zamanda bu klanınızı geliştirmek için elbette burada bazı hamleler yapabiliyorsunuz.
 
Oyun gelişimi açık bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bununla beraber de yeni içeriklerin ve sezon geçişlerinin burada bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Elbette sezon geçişleri diğer oyunlarda olduğu gibi servis tabanlı oyunların benzer içerikleriyle örtüşüyor. Burada yine gemimize takabileceğimiz veya daha farklı unsurları elimize alabileceğimiz donanımlar verilebilir veya karakter özelleştirmeleri ile beraber farklı içeriklere ulaşabiliriz ve diğer taraftan yeni sezonları burada beklemeye koyulabiliriz. Dolayısıyla bu sezon geçişleriyle elbette ücretli bir şekilde satın alınabiliyor ve ekibin burada para kazanma mantığı hem sezon geçişleri hem de özelleştirmeler oluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlara dikkat edebilir ve aynı zamanda bu özelleştirme sistemlerini de ilerleyen süreçte daha fazlasının bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
 

Ek olarak, oyunun yukarıda sezon geçişleriyle veya diğer özelleştirme sistemleriyle beraber para kazanacağını aktarırken, ancak oyunun yine de ücretli bir şekilde satıldığını söyleyelim. Oyun ülkemizde Epic Games Platformu üzerinden şu anda 1000 Türk lirasından satışta bulunuyor. Yani yüksek bir fiyatlandırma ile karşılaşabiliyoruz ancak uzun süreler boyunca oynayabileceğiniz ve sürekli olarak güncellenen içeriklerle beraber yer alabileceğiniz bir yapıyı da bünyesinde barındırıyoruz, diyebiliriz. Fantastik bir ortamda korsanlığa geçiş yapabildiğimiz ve deniz savaşları ile beraber sürekli olarak yükseltebildiğimiz yapımında gemimizde yer alan topları geliştirebiliyor, daha yüksek konumlu ve güçlü toplar buraya alabilir ve devasa boyutlara ulaşan zıpkınlarla beraber de düşman gemilerini burada batırmak durumunda kalıyoruz.
 
Elbette burada düşman gemilerini batırdıktan sonra onların kaynaklarını ele geçirebiliyor ve böylece kaynağınızı daha da güçlendirebiliyor ve envanterinizi bu şekilde besleyebiliyorsunuz. Ne kadar çok kaynağa sahip olursanız o kadar çok görev tamamlayabilir, bu kaynaklarla beraber istediğiniz gibi kendinizi geliştirebilir ve geminize gelişmişlik sağlayan unsurları bu kaynaklarla temin edebilirsiniz.

Öte yandan, oyunun şu anda karışık incelemelere sahip olduğunu belirtelim ve diğer taraftan PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülmüş durumda olduğuna da aktaralım. 16 Şubat tarihinde piyasaya sürülen bu yapım öncesinde elbette açık betası yapıldı ve bu açık beta ile beraber de birçok kullanıcı ve yayıncı oyunu deneyimledi. Ancak benim denk geldiğim yayın içerisinde oyun bir noktada kırıldı ve herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca bir topu takma görevi üstlendik ve ancak yeni alınan bu top ne yazık ki herhangi bir şekilde takılamadı ve oyun burada tıkandı, diyebiliriz. Ek olarak, bunu aşmak için birçok unsur denendi.
 
Örneğin, hesaptan tamamen çıkıldı, oyun kapatılıp açıldı ve daha fazla denemeler yapıldı, ancak hiçbir şekilde herhangi bir düzelme olmadı, diyebiliriz. Ancak daha sonrasında bu sorunun çözüldüğüne inanıyoruz ve şu anda da oyuncular genel olarak bu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabiliyor. Tabii bu durum bazı oyuncular için geçerli oluyor ve bazı oyuncular da hiçbir sorun yaşamadan oyunu deneyimleyebiliyor; bunun da belki de sunucularla alakalı veya herhangi bir şey tetikledikten sonra ortaya çıkan bir sorun olduğunu düşünüyoruz.
 
 
 
Skull and Bones genel olarak bakıldığında korsan temasını gerçekten de güzel işlemeyi hedefleyen ve özel görevlerle bezenmiş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ancak görevlerin ilk etapta bizlere kolay bir şekilde sunulduğundan dolayı çok yavan gelmesi oldukça normal. Çünkü oyunda ilk etapta küçük gemimizle kaynak toplama görevlerini ilerleyebiliyor, belirli bölge içerisinde toplayabildiğimiz bu kaynakları görevleri tamamlamak için kullanabiliyoruz. Bu kaynakların belirli şartlarda toplanması ve belirli sayıda toplanması gerekiyor. İşte bu açık dünya içerisinde haritamızı açarak o yere doğru ilerleyebiliyor ve gemimizle beraber buradaki kaynakları toplayabiliriz. Elbette ilerleyen süreçte bu kaynak toplama görevlerinin haricinde yok etme, deniz canlılarını veya deniz düşmanlarını ortadan kaldırma gibi daha fazla durumla karşılaşabiliyoruz.

Elbette ilerleyen süreçte daha zorlu ve çeşitli görevlerin bize sunulmasını istiyoruz. Bu görevlerin akabinde ise hem karakterler arası diyaloglarla hem de ufak tefek ara sahnelerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Böylece görevler arasındaki diyaloglarda arkadaşlarımızla beraber oynadığımız zaman bu görevleri beraber tamamlayabiliyor, kaynak toplama veya yok etme görevlerine geçiş yapabiliyor ve burada ekipten bir oyuncu görevi tamamlayınca diğer oyuncular da birbirlerini beklemek durumunda kalıyor, yani bir önce görevi tamamlayıp teslim ettikten sonra diğer arkadaşlarını da beklemek durumunda kalıyor. Böylece her bir oyuncu hazır olduktan sonra ekip olarak diğer göreve doğru atılabiliyor, hem kendi gemimizin seviyesini yükseltebiliyor hem de bu şekilde daha fazla donanımı ve paranın sahibi olabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber kendimize ait bir grup kurabiliyor, bu grubu istediğimiz gibi özelleştirilebilir ve grubumuza farklı arkadaşları davet edebiliyoruz. Grupla beraber görevleri atılabiliyor ve grup içerisinden istediğimiz gibi çıkıp tekrardan geçiş yapabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde savaş ve aksiyon sistemi de oldukça ön plana çıkıyor. Zaten oyunun temeli tamamen bunun üzerine yatıyor diyebiliriz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca rüzgarın konumunu bile hesap ederek ona göre gemimizle beraber daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, düşmanları top atışına tutabilir ve aynı zamanda düşmanları alevli oklarla beraber ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Hint Okyanusu içerisinde yelken açabildiğimiz ve farklı hazinelere doğru geçiş yapabildiğimiz bu yapımda aynı zamanda gizemli yerlerden bahsedebiliriz. Gizemli mağaralara geçiş yapabildiğimiz, gemilere kaba kuvvetle saldırabildiğimiz ve hatta gemilere karşı direkt olarak çarpabildiğimiz yapımda gemilerimizle beraber düşmanlara karşı top atabiliyoruz.
 
Temel bileşenlerle beraber elde ettiğimiz unsurları düşman üzerine atabilir ve böylece düşmanların saldırılarına karşı koyabilir ve onları ortadan kaldırabiliriz. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca elinizde bir dürbün bulunuyor. Bu dürbünle beraber uzaktan gelen tehlikeleri analiz edebilir, nereye gideceğiniz konusunda belirlemeler yapabilirsiniz. Elbette bu dürbünden yararlanabilir ve etrafı keşfetmek için kullanabilirsiniz. Deniz savaşlarından ilham alan bu yapım içerisinde istediğiniz gibi gözetleme noktalarına ilerleyebilir, kaleleri ve yerleşimleri yağmalayabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
Black Flag oyunundaki deniz savaşlarından ilham alan yapısı ile beraber bu yapımda elbette devasa oyunculuğu rol yapma unsurları bulunuyor. Bunlarla beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve geminizi geliştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar elbette korsan temasını sevenleri ve aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor. Oyunda uzun süreler oynayabileceğiniz ve dikkat çekici görevlerin bulunduğu bir yapı benimsenmiş durumda. Kısaca toparlayacak olursak, korsan temasından hoşlanıyorsanız ve Hint Okyanusu içerisinde deniz savaşlarına katılmak istiyorsanız, gemilerinizi burada geliştirmek ve hatta yeni gemileri almak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz.
 
Oyunun yukarıda da bahsettiğimiz gibi şu anda ki fiyatı 1000 Türk Lirasına karşımıza çıkıyor ve istediğiniz gibi Epic Games sayfasından veya Ubisoft Store sayfasından satın alabilir veya konsolunuz varsa konsol mağazaları üzerinden de oyuna erişim sağlayabilirsiniz. En fazla 5 oyuncuya kadar grup kurabileceğiniz ve bu grupla beraber ittifak içerisine girebileceğiniz yapımda aldığınız hasarları oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve rüzgarın yönüne ayarlayarak da kendinize göre bir rota çizmeniz lazım. Böylece düşmanların saldırılarından kaçabilir ve top atışları altında ezilmezsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming Skull & Bones Ubisoft
Mart Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunlarından Biri Sızdırıldı! Age of Empires Serisi: Tüm Oyunlar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

28.2.2024 01:27:07

0
AHAHHAHAHAAH ya hiç güleceğim yoktu. Ama haklısın harbiden. Gerçekten bir firma bu kadar oyuncuların istediğiyle alakasız iş çıkartabilir. İnanılır gibi değil yahu.

KristalTürk

27.2.2024 20:20:06

+1
Ubisoft ucuza oyun oynattırdığı için üzülmüştür
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Skull & Bones
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız