Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

STORY OF SEASONS: A Wonderful Life rahatlatıcı bir çiftlik deneyimi sunmayı hedefliyor

 
Marvelous tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan simülasyon, macera, rol yapma oyunu STORY OF SEASONS: A Wonderful Life, 27 Haziran'da geliyor. Renkli grafiklere ve sanat stiline sahip bu yapım içerisinde geniş bir içerik haritası bizleri bekliyor. Oyunda kendimize ait bir çiftlik inşa edebiliyor, bu çiftliğe çeşitli ekinler ekebiliyor ve bu ekinleri büyüterek hasat edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde geniş bir kasabada bulunuyor, bu kasabayı bir yandan genişletirken diğer yandan ise farklı karakterler ve canlılar ile tanışabiliyoruz ve onlarla etkileşime geçebiliyoruz.

Rahatlatıcı bir simülasyon deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen bu yapımda temel amacımız büyük ve akılda kalıcı bir çiftlik kurmak. Bu çiftlikle beraber kendimizi hem halka tanıtabiliyor hem çevredeki insanlarla tanışabiliyor hem de bu çiftlik aracılığıyla beraber kendi adımızı duyurabiliyoruz. Oyun içerisinde hem çiftlik unsurları hem simülasyon unsurları hem de rol yapma unsurları yer alıyor. Bu unsurlar tamamen birbirleriyle harmanlanıyor ve bizlere de geniş bir içerik aktarılıyor.
 
Arka planda hikaye içeriği bulunuyor 
 
 

Oyunun arka planında bir de hikaye yer alıyor. Bu hikaye kapsamında çeşitli görevleri yerine getirebiliyor ve görevleri yerine getirdikçe de yeni özelliklerin kilidini açabiliyoruz. Bir yandan çiftliğimizi inşa ederken ve ilmek ilmek genişletirken diğer yandan ise kasaba halkı ile beraber tanışabiliyoruz. Bu çiftliği kasaba halkının yararına kullanabiliyor ve toprağa bir nevi hayat verebiliyoruz. Kurmuş olduğumuz bu çiftlikte beraber birçok farklı sebze ve meyve yetiştirebiliyor, etkilerini ölmemesini sağlayabiliyor ve çiftliği daha da genişleterek yeni yeni tohumlar atabiliyoruz.

Çiftlikte yetiştirmiş olduğumuz bitkilerle beraber hem kendimizi hem de kasaba halkını doyurabiliyor bunun yanı sıra bu bitkilere çok özenli bir şekilde bakmamız ve bunlarla sürekli olarak ilgilenmemiz gerekiyor. Çiftliğe ait olan çeşitli gübreleri, suyu ve daha fazlasını çiftliğe geri veriyor ve bu sayede hızlı bir şekilde hasadımızı gerçekleştirebiliyor ve ekinlerimizi biçebiliyoruz. Bir yandan çiftliğimizi genişletmeye çalıştığımız diğer yandan ise farklı farklı karakterlerle tanışabildiğimiz bu yapım içerisinde etrafta çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri yerine getirerek farklı özelliklerin kilidini açabiliyoruz. Yeni özelliklerle ve içeriklerle beraber de yaptığımız işleri daha da genişletebiliyor ve çeşitlendirebiliyoruz.
 
Hayvan yetiştiriciliğe de yer alıyor 
 
 

Çiftliğimizi geliştirebileceğimiz ve genişletebileceğimiz bu yapım içerisinde sadece bitki yetiştirmekte kalmıyor bunun yanı sıra hayvanları da yetiştirerek onları büyütebiliyoruz. İnekten koyuna köpekten kediye kadar birçok farklı hayvanla ilgilenebileceğimiz bu yapım içerisinde bu canlılarla beraber kasabada kendimize yer edinebiliyor. Gerek inekten gerek koyundan tam bir şekilde de yararlanabiliyoruz. Yani bu hayvanların hem etinden hem de sütünden faydalanarak kasaba halkımızı doyurabiliyor ve bir yandan da hayvan yetiştiriciliğine kollarımıza sıvıyoruz. Bu canlılarla beraber hem kendi çiftliğimizi geliştirebiliyor hem de genişletebiliyoruz.

Oyun içerisinde elde ettiğimiz ve kurduğumuz çiftlikle beraber farklı farklı sebze ve meyvelerin kilidini açabiliyor ve tohumları buraya atabiliyoruz. Bu tohumların yetişmesi için çeşitli gübreleri dökebiliyor ve suyumuzu da bu çiftlikten eksik etmiyoruz. Elde ettiğimiz ve hasat ettiğimiz bu sebze ve meyvelerle beraber bunları pazarda satabiliyor ve tezgahımızı sergileyebiliyoruz. Sattığımız bitkilerle beraber çeşitli miktarlarda paralar elde edebiliyor ve bunlarla da kendimize daha fazla ürün alarak yetiştirebiliyoruz. Ne kadar çok ürün satabilirsek ve ne kadar çok kar edebilirsek çiftliğimizi o oranda genişletebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Bu sayede hem kendi hayat şartlarımızı daha üst seviyeye ulaştırabiliyor hem de kasaba halkı ile beraber üst düzey bir ilişki çemberi kurabiliyoruz.
 
 

Oyunda kurduğumuz çiftliğin yanı sıra elde ettiğimiz paralarla beraber farklı farklı yapılar inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğimiz yapılarla beraber aslında kendimize ait bir kasabayı şekillendirebiliyoruz. Şekillendirdiğimiz bu kasaba ile beraber buralara yeni insanlar gelebiliyor ve yeni hayvanları da buralara yerleştirebiliyoruz. Kendimize ait belirli büyüklükte bir kasaba inşa ettiğimiz ve çiftliği de ana merkez yaptığımız bu yapım içerisinde bir yandan kasaba halkı ile tanışabiliyor ve onlarla beraber ikili  ilişkilerimizi ilerletebiliyoruz. Sıkı sıkıya bağ kurabileceğimiz karakterlerle beraber farklı hikayelere doğru yol alabiliyor ve onlarla beraber farklı şekillerde vakitler geçirebiliyoruz.
 
STORY OF SEASONS: A Wonderful Life içerisinde temel amacımız kendimize ait bir çiftlik kurmak ve bu çiftlik içerisinde bol bol mahsul yetiştirmek yer alıyor. Mahsul yetiştirirken hem hasadın verimliliğini arttırmak hem de toprağı beslemek çok önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde detaylı simülasyon unsurları olduğundan dolayı çiftliğe çok özenli bir şekilde bakmamız lazım ve çiftlikte yer alan sebze ve meyveleri en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir attığımız tohumla beraber tek tek ilgilenebiliyor ve suyunu / gübresini kesinlikle eksik etmiyoruz. Bu sayede hem daha fazla hasadın kapısını aralıyor hem de daha fazla ürünle beraber kendi tezgahımızı sergileyebiliyoruz.
 
 

Oyunda geniş bir kasaba bulunuyor ve bu kasabanın her bir bölgesini gezebiliyoruz. Yine kasabanın çevresinde sahil kıyıları bulunuyor ve bu sahili kıyılarına geçiş yapabiliyor ve buralarda da farklı karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyoruz. Yani canlı bir dünyanın bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Oyun içerisinde diğer taraftan çeşitli özelleştirme sistemleri de yer alıyor ve bu özelleştirme mekanikleriyle beraber kendi görünüşümüzü ve stilimizi ayarlayabiliyoruz. Bununla beraber kendimize ait bir tarz oluşturabiliyor ve bu sayede diğer karakterlerden farklı bir şekilde burada yer alıyoruz.

Oyun içerisinde arka planda bir de romantik bir yol bulunuyor yani tanıştığımız ve etkileşime geçtiğimiz karakterlerle beraber ikili ilişkilerimizi ilerletebiliyor ve onlarla beraber arkadaşlıktan aşka doğru gidebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu şekilde ilerletebileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor ve bunlarla beraber bir gelecek aslında kurabiliyoruz. Gelecek kurmak için de onlarla beraber sıkı diyaloglara girmek gerekiyor ve onlarla aramızı her zaman iyi tutmamız lazım.
 
 

STORY OF SEASONS: A Wonderful Life'da stediğimiz karakterle beraber oynayabiliyor ve hem erkek hem de kadın bir şekilde bu oyun içerisinde yer alabiliyoruz ve kendi karakterimizi de özelleştirebiliyoruz. Oyunda diğer taraftan kendi hikayemizi çizebiliyor ve kendi çiftliğimizi kurarak da buralarda yer edinebiliyoruz. Oyunda geliştirici ekip bizlere geniş bir özgürlük sunmuş durumda. Bu özgürlük ise istediğimiz şekilde oyun oynamaktan geçiyor yani oyunu istediğimiz şekilde oynayabiliyoruz; İstersek ilk etapta çiftliğe yönelebiliyor ve çiftliğimizi geliştirebiliyor istersek de keşif unsurları ile beraber etrafı keşfediyor ve buralarda takılabiliyoruz. Bu tamamen bize kalmış durumda.
 
 

Geniş bir içerik haritasına bizlere aktaracak olan bu yapım 27 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
STORY OF SEASONS: A Wonderful Life çiftlik simülasyon
Oyun gündemi 2si1: Yeni PS5 Pro, FIFA 23 EA Play'e geliyor ve daha fazlası! Kıyamet sonrası taktik severler için Revival: Recolonization 28 Haziran'da geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
STORY OF SEASONS: A Wonderful Life
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız