Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Konsol Üretme Talimatı Verdi

 
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hükümetine video oyun konsolları geliştirmeyi araştırma talimatı verdiği bildirildi. Haber kaynağı RT tarafından bildirilene göre Putin'in bu talimatı bu haftanın başlarında gerçekleşti.
 
Konsolun sıfırdan geliştirilmesi 10 yıl sürebilir 
 
 
 
Vladimir Putin tarafından verilen talimat içerisinde “Rusya'da hem ev hem de taşınabilir oyun konsollarının üretiminin organize edilmesi gerektiği” cümleleri yer aldı. Bu talimat yakın zamanda gerçekleşen bir toplantının ardından verildi. Talimatın uygulanması için son tarihin ise 15 Haziran 2024 olduğu bildirildi.
 
Kremlin'in internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Başkan, talimatın bir parçası olarak Bakanlar Kurulu’na "oyunların kullanıcılara hızlı bir şekilde ulaştırılması için bir işletim sistemi ve Bulut sistemi geliştirilmesi" gerekliliğini de vurguladı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in bir Rus konsolu oluşturma yönündeki talimatının Rusya'nın yerli oyun endüstrisini geliştirmesine yönelik olduğunu açıkladı.
 
PC Mag tarafından bildirildiği üzere Rus Kommersant gazetesi, Putin'in planı gerçekleştirmesi için Rus teknoloji şirketi VK'yi görevlendirdiğini bildirdi. Diğer taraftan böyle bir sistemi sıfırdan oluşturmanın 10 yılı bulabileceği belirtildi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Vladimir Putin
Silent Hill 2 Remake Derecelendirildi: Çıkışa Yakın Olabilir Jim Ryan, PlayStation 2 Konsolunun 160 Milyon Sattığını Bildirdi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.4.2024 14:03:17

0
bence güzel olur. rekabet artışı olsun yeterki kalite de artar.

Babblebabble

1.4.2024 21:24:56

0
Сукастейшен

BSC Misafiri

1.4.2024 20:27:36

0
Doğruysa güzel haber.

BSC Misafiri

1.4.2024 16:13:50

0
Lan oyun yap alo oyun yok ne konsolu Garibim ukraynalılar stalker 2 yapıyordu o da sizin yüzünüzden heder oldu
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız