Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rockstar Games, Remedy'i Satın Alabilir mi?

Max Payne 3 iki firmanın daha fazla yakınlaşmasına yol açtı

     Rockstar Games hiç kuşkusuz oyun dünyasının en iyi geliştirici firmalarından birisi. Take Two Interactive'in sahip olduğu bu şirket GTA ve Red Dead serileri başta olmak üzere mükemmel yapımlara imza atıyor. Max Payne serisinin 3. oyunu da bu firmanın ellerinden çıkacak.
 
     Bir süre önce Rockstar Games yetkilileri Max Payne 3 konusunda Remedy Entertainment'ten görüş aldıklarını belirtmişlerdi. Her ne kadar Remedy, Max Payne 3'ün geliştirme aşamasında doğrudan yer almasa da, oyundaki dengeler konusunda Rockstar'a çok yardım ediyor. Son dönemlerde iki firma arasından su sızmıyor desek yanlış olmaz.
 
     Rockstar Games'in sayfasında Alan Wake's American Nigtmare gibi oyunların piyasaya çıktığının duyurulması ise gerçekten dikkat çekici. Bu yakınlaşmanın sonucunda ise Rockstar Games, Remedy Entertainment'i satın alırsa bu hiç şaşırtıcı olmaz.
 
     Bunu düşünceye kapılmamızın çeşitli nedenleri var. Öncelikle Remedy Entertainment, Microsoft ile pek mutlu değil. İlk Alan Wake oyununun yeterince satmaması sonucunda Microsoft, yeni bir Alan Wake'i kutulu olarak satmayı reddetti. American Nightmare'in kutulu satılmaması aslında Microsoft'un aldığı bir karardı. Remedy Entertainment yetkilileri de aslında bu duruma çok üzülmelerine rağmen (kutulu satış için çok ısrar etmişlerdi) Microsoft'un kararına boyun eğmek zorunda kaldılar. Bu da doğal olarak Microsoft ve Remedy Entertainment'in uzaklaşmasına yol açtı.
 
 
     Geliştirici stüdyolarına büyük imkanlar sağlayan Rockstar Games ise Remedy Entertainment'in beklediği kurtuluş olabilir. Remedy gerek teknik, gerekse de maddi anlamda Rockstar Games'ten fazlasıyla yararlanabilir. Gerçi zaten Remedy Entertainment'in teknoloji konusunda ne kadar yetenekli olduğu Alan Wake ve Max Payne oyunlarının görsel düzeyinin çok yüksek olmasından da anlaşılabiliyor. Yani Rockstar Games de, Remedy'nin yeteneklerinden yararlanacaktır. Hatta Max Payne 4'ü Rockstar Games bünyesindeki Remedy'nin geliştirmesi bile beklenebilir. Asıl önemli olan Rockstar Games'in Remedy'nin arkasında durabilecek kadar sağlam bir firma olması ve oyunlarda maddiyat kadar sanatsal yöne, kaliteye de önem vermesi. Rockstar ve Remedy Entertainment bu konuda ortak bir görüşe sahip diyebiliriz.
 
      Sonuç olarak henüz Rockstar Games'in Remedy Entertainment'i satın alacağına dair net deliller olmasa da iki firma arasındaki yakınlaşma dikkatimizden kaçmadı. Remedy Entertainment'i Rockstar Games bünyesine katılması oyun dünyası için de yararlı olacaktır. Umarız böyle bir şey en kısa sürede gerçekleşir. Ne de olsa Alan Wake's American Nightmare de piyasaya çıktı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Max Payne Max Max Payne 3 Rockstar Games Action PC PS3 Xbox 360
Amazing Spiderman'de Sahne Sırası Rhino'nun PS Vita'nın Türkiye'deki 3G Partneri Vodafone Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

20.5.2019 13:38:11

0
Max Payne 4 yayınlanmayacak. Saçmalamayın. Oyunu oynamadığınız belli. Adam ne yapsın intihar mı etsin? Teröristlik mi yapsın? Ne yapsın? Max Payne psikolojik bunalım yaşayan bir karakter olarak tasarlandı. Fakat Max Payne 3'te yaşadığı olaylar dolayısıyla paranoyak ve lanetli gibi hisseden bir karakter. Yani sürekli birilerinin geberme sebebi. Haliyle bunalım yaşıyor ve Raul Passos denen karakterle New York - Sao Paulo aksiyonu yaşanıyor. Sonra yeni hayat kurmaya karar kılıyor. Arkadaş şimdi Max Payne origin hikayesi şeklinde tasarlanmaz. Oyun polise oyun olarak tasarlanmadı. Dört yayınlanmaz. Beklemeyin. Aynı evrende yaşanan olaylar tasarlanır. Max Payne denmez

No-One

24.2.2012 20:14:08

0
R*'a katılması çok iyi olur. En azından Xbox exc.'liğinden kurtulur.

BSC Misafiri

24.2.2012 17:27:17

0
eğer öyle olursa max yine ertelenir

EmuMaster

24.2.2012 16:56:38

-1
Katılsın katılsın.Ama gözünü seviyim şu max payne 3 ucubesininden(He benim görüşüm) sonra max payne 4 geliştirilecekse Remedy , Alan wake motoru ile geliştirsin.

nForcer

24.2.2012 16:35:12

0
Microsoft'un yayıncılığını yaptığı Midtown Madness'ı geliştiren Angel Studios 2002 yılında Rockstar'a katılıp Rockstar San Diego olunca oldukça coştu. Tıpkı Angel Studios gibi Remedy'nin de Microsoft'un baskılarından kurtulup Rockstar'a katılması fena olmayacaktır. Yalnız Rockstar'dan bir ricam var, Midtown Madness ve Alan Wake isim haklarını da Microsoft'tan alsınlar lütfen.

2K

24.2.2012 15:30:36

0
Satın aldıktan sonra kadrosunu bozmayacaklar ise Remedy için hayat çok güzel olur.

BSC Misafiri

24.2.2012 14:16:24

0
Remedy ve Rockstar ortak olsun.Remedyi satın almasın bence Rocktar.Ortaklık her zaman daha iyi.

BSC Misafiri

24.2.2012 13:58:23

-1
Ayrı dursunlar piyasayı tekelleştirmesin rockstar..

Alves.

24.2.2012 13:25:34

0
Remedy zaten çok sorunlu bir geçmişi olan bir firma. Microsoft ile papaz olmasına şasırmadım hiç. Rockstar Games taşın altına elini soksaydı bundan önce Team Bondi firmasına kıyak yapardı. Rockstar Games ile Remedy arasında sadece çok sıkı dostluk olabilir o kadar.

Joker64

24.2.2012 13:14:49

+1
İnanırmısınız bugün Rockstar'ın sayfasında Alan Wake's American Nigtmare'i görünce aynı şey benimde aklıma geldi. :) Remedy, "Rockstar Finland" olma yolunda gibi.. Fena olmaz.

hasta-!

24.2.2012 13:13:09

-1
iki firmanında hastasıyım!eğer rockstar remedy'yi satın alırsa varrrrrr ya havalara uçarım.hem max payne 4 çıkarsa bu sefer sam lake'siz kalmamış olur!!!!!!!!!!!!!

BSC Misafiri

24.2.2012 13:12:39

+4
Remedy ve Rockstar gerçekten mükemmel bir ikili.İkisi de piyasanın kaliteli firmalarından.neden ayrıldılar ben onu da anlamıyorum zaten.max payne 4'ü bilmem ama alan waketen sonraki oyunları kesin Rockstar çatısı altında çıkacaktır eski günlerdeki gibi.

Meurglys

24.2.2012 12:43:13

0
Umarım öyle olur.

senseman62

24.2.2012 12:42:05

0
Team Bondi'ye yaptıkları gibi olmaz inşallah
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Max Payne 3
+ TAKİBE
AL
248 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız