Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Red Dead Redemption ve Gerçek Tarihi Olaylar


 
      Kotaku'da Luke Plunkett tarafından yayınlanan makalede Red Dead Redemption'ın geçtiği tarih sorgulanmış.

     Red Dead Redemption, 1908 yılında geçiyor ve Vahşi Batı'nın bir çok klasik unsurunu oyunda bulmak mümkün. Hükümete karşı ayaklananlar, altına hücum edenler, kargaşanın hakim olduğu kasabalar, düellolar, Meksikalı çeteler ve Kızıldereliler gibi bir çok tanıdık olay ve grup ana senaryoda bolca yer bulacak.
 
     Buna rağmen Red Dead Redemption'ın geçtiği tarih gerçek zamanla uyuşmuyor. Klasik Western filmleri genel olarak 19. yüzyılın 2. yarısında Amerikan İç Savaşı'nın bittiği bir dönemde 1870'li yıllar civarında geçiyor.
 
     Oyunun geçtiği tarih 1908'de hava araçlarının bile ortaya çıktığını, tankların, savaş gemilerinin kullanılacağı 1. dünya savaşının birkaç yıl sonra başlayacağını göz önüne aldığımızda bu işte bir yanlışlık var diyoruz. Yani 1908 yılında Vahşi Batı efsanesinin çoktan ortadan kalktığını söyleyebiliriz.
 
 
     20. yüzyılın ilk yarısı modern dönem olarak bile görülebilir. Oyunun geçtiği tarihte Ford Model T adlı otomobil dahi kullanıma sunulmuştu.1908 yılı, endüstri ve demiryolu ağlarının geliştiği, Washington kurallarının baskısını hissettirdiği bir dönem. Yani oyundaki gibi kargaşa ortamının olduğunu pek söyleyemeyiz.

     Peki, Rockstar San Diego tarihler konusunda hata mı yapmış? Aslında bu sorunun yanıtı hayır. Firma bir bakıma oyuna post-apocalyptic (kıyamet sonrası) Western havası katnak istemiş. Zaten kimse oyunların gerçek tarihi olaylara ve zamanlara dayanmasını beklemiyor.
 
     Tabi oyunu oynamadan ayrıntılı bilgi edinemeyeceğimizden oyundaki dünyaya sadece dışarıdan kısıtlı olarak bakabiliyoruz. Sonuçta  Red Dead Redemption, 23. yüzyılda geçse de oyunu merakla bekleyen kitlenin fikri değişmeyecektir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Red Dead Redemption Rockstar Take2 Western Tarih
Avrupa PSN Güncellemesi (22 Nisan 2010) PSN Çizgi Roman Güncellemesi (22 Nisan 2010)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bernhard

23.4.2010 08:34:17

0
Bilgiler için teşekkürler hofirat, ben de hoş bir dengenin yakalandığını düşünüyorum. Gerçek tarihi olaylar ile ilgili fazla bilgim olmasa da bu oyundan sonra iyice araştırmaya başlayacağım sanırım :)

hofirat

22.4.2010 23:37:56

0
yalnız şöyle birşey daha var, sanayi gelişimlerinin çok büyük bir kısmı ABD'nin doğu kıyısında gerçekleşti. Vahşi Batı diye anılan batı şeridinde ise gelişim yıllar aldı. Oyunda yer alan meksika devrimi ise 1910 ile 1917 yılları arasında gerçekleşti. savaşın en şiddetli dönemleri ise 1914'ten sonra pancho villa'nın da ayaklanmasıyla birlikte gerçekleşti. Devrimin ana lideri Zapata tek başınayken bölgesel savunma yapıyordu çünkü, Pancho Villa ordu benzeri gerilla birlikleri kurup ülkenin her yerinde savaştı vs. yani oyun bazı gelişmeleri gereğinden önce veriyor, bazılarını ise sonra. Hoş bir hava ve denge yakalanmış bence
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Red Dead Redemption
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız