Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rahatlatıcı Bahçe Deneyimi Garden Life: A Cozy Simulator Yakında Geliyor

 
 
Stillalive studios tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan yönetim, tarım, çiftçilik oyunu Garden Life: A Cozy Simulator, 22 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Dikkat çekici içeriği ve atmosferi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, bitki yetiştirme konusunda oldukça güzel bir deneyim sunuyor. Oyunda dikkat çekici manzaralar, atmosferler, bitki türleri, ortamlar, bahçeler ve daha fazlası yer alıyor. Bu sayede kötü bulduğumuz bahçeleri düzenleyebiliyor, kendimize göre dekore edebiliyor, bitkileri yetiştirebiliyor, çiçeklendirebiliyor, onları gübreleyebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde yapabiliyoruz.
 
Yaratıcılığımızı ortaya çıkarabileceğimiz ve her bir dekor unsurunu burada dilediğimiz şekilde yerleştirebileceğimiz yapımda, sevgi ile beraber bu bitkileri büyütebilecek ve o huzur dolu atmosferin tadını çıkarabileceğiz. Bahçe konusunda deneyimliyseniz bu oyunda kolayca oyundaki yerinize alabilecek ve kolayca bu bitkileri büyütmeye çalışacaksınız. Ancak deneyimli değilseniz de kendinize özgü teknikleri öğrenmeye çalışacak ve oyunun açıklayıcı rehberi ile beraber de oyundaki yerinizi alabileceksiniz.
 
Gerçek simülasyon unsurlarının yer aldığı yapımda, gerçek hayatta yer alan özellikler ve sistemler doğrudan oyuna dahil edilmiş durumda. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bitkilere neler yapılması gerektiği, nasıl sulanması gerektiği ve daha fazlası gerçek hayattan alınmış bir şekilde yer alıyor. Yabani otlardan tohumlara kadar farklı içeriklerin yer aldığı yapımda, elbette bitkileri büyütmek için uygun ortamın sağlanması gerekiyor. Her bitkinin farklı şekillerde uygun ortamının olduğunu biliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir.
 
 
 
Çünkü burada istediğiniz şekilde kendi planlamanızı oyuna dahil edebilir ve kendinize göre bir yetiştirme tekniği benimseyebilirsiniz. Farklı farklı yetiştirme tekniklerinin yer aldığı yapımda, kendinize özgü bir yapı benimseyebiliyor ve bununla beraber de ilerleyişinizi hızlandırabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz ve kendi bahçenize ekip biçebileceğiniz yapımda, ortamının verdiği atmosferi deneyimleyebiliyor ve kendi iç huzurunuzu aslında burada bulabiliyorsunuz. Kuş sesleri ile beraber uyanabileceğiniz ve bitkilerin o güzel kokusuyla beraber etrafta gezinebileceğiniz yapımında, birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor ve burada sürekli olarak ortamların renklendiğini deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde gerçekten de güzel ve etkili bir atmosferden bahsedebiliriz. Bununla beraber de oyunda renkli içeriklerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Renk paletine bakacak olursak oldukça renkli bir içeriğin burada yer aldığını söyleyebilir ve bitkilerin gerçekte uygunluğa ulaştığını aktarabiliriz. Farklı bahçecilik teknikleri ile beraber yer aldığımız yapımda, burada kendi planlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz ve çeşitli renk seçeneklerinin hepsine keşfedebiliyoruz. Örneğin oyunda farklı bitki türlerinin farklı renkleri bulunuyor ve aynı zamanda ekebileceğimiz ve büyütebileceğimiz çeşit çeşit tohumlar da burada karşımıza çıkıyor. Kendi deneyimimizi özelleştirebileceğimiz ve kişiselleştirebileceğimiz yapımda, elbette bitkileri büyütmek zorlu bir maceranın yani içeriğin başlangıcını temsil ediyor. Çünkü elbette tohum atma ile beraber işler bitmiyor.
 
O tohumun filizlenmesi, filizlenirken elbette doğru şekilde gübrelenmesi ve sulanması, aynı zamanda büyürken haşere saldırısına uğramasıyla beraber doğru şekilde ilaçlanması ve daha fazla uğraş gerektirdiğini aktarabiliriz. Aynı şekilde gerçek hayatta nasıl bir bitki yetiştirebiliyorsak burada da yer alan bitki türleri aynı şekilde yetiştirilebiliyor ve doğrudan oyunda bunun yansımasını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu durumları oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve kendi deneyiminiz ve tecrübenizle beraber de bu bilgileri büyütmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında oyunda doğal güzelliklerin olduğu bir bahçeye adım atabiliyor, burada farklı şekillerde havalandırma desteği sağlayabiliyor, kendinize özgü dekore edebileceğiniz nesnelerle ve varlıklarla buluşabilir ve aynı zamanda bitkilerinizi sulayabiliyor, gübreleyebiliyor ve budayabiliyorsunuz. Bahçecilik deneyimi ile beraber adım atmaya hazırlanabildiğimiz yapımda, elbette bu tarzda ilgi duyuyorsanız ve bahçe işleriyle beraber uğraşmak hoşunuza gidiyorsa bu oyun tam size göre diyebiliriz. Çünkü oyun özünde tamamen bahçecilik üzerine oluşturulmuş bir simülasyon deneyimini bizlere aktarıyor ve bu simülasyon deneyimini de gerçekçi bir şekilde bizlere sunuyor. Oyunda tohumlar alabiliyor, tohumları ekebiliyor ve büyütebilecek kendi alanlarımızı burada oluşturabiliyoruz. Aynı şekilde, her bitki türü her mevsim burada ne yazık ki yetişmiyor. Buna göre de kendimize uygun ortamı oluşturabilir ve üst tarafları kapatarak çatılar oluşturarak ve aynı zamanda korumaya alarak bu bitki türlerini de her mevsim yetiştirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda atmosferin ve mevsimde değiştiğini görebilir ve bununla beraber de güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.

Uygun materyallerle beraber en uygun ortamı oluşturabileceğiniz ve yabani otların tümünü sökmeyi ve haşerelere karşı onları korumaya çalışabileceğiniz yapımda, elbette bitkilerle beraber yakından ilgilenebilir ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Onun içerisinde aynı zamanda dinamik mevsim geçişi sistemi yer alıyor. Elbette bu mevsim geçişleri ile beraber mevsimlere uygun bitki türleri ortaya çıkıyor ve bunları belirlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Bunun dışında oyunda elbette her mevsimin getirdiği zorluklar ve avantajlar yer alır. O avantajlarla ve dezavantajlarla beraber oyundaki yerinizi alabilir ve mevsimlere değişirken görebilirsiniz. Bitkilerinize olan sevginiz de burada elbette kök salabiliyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bitkiler elbette yılın her döneminde gelişebiliyor. Ancak buna uygun ortamı sağlamak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Ek olarak oyun içerisinde farklı farklı oyun modları yer alıyor. Bu modları dilediğiniz gibi geçiş yapabilir ve bu modları deneyimleyerek kendi deneyiminizi özelleştirebilir ve geliştirebilirsiniz. Oyun içerisinde iki farklı oyun modu yer alıyor: hikaye modu ve yaratıcı mod. Bu modlara dilediğiniz gibi geçiş yapabilir ve buradaki yerinizi alabilirsiniz. Hikaye modu içerisinde elbette oyunun temellerini öğrenebilir, rehberler içinde bir bitkinin nasıl yetiştirildiğini, nasıl ekildiğini ve nasıl biçildiğini görebilir ve daha fazlasını bu hikaye modu içerisinde deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda hikaye modu içerisinde arka planda yer alan hikaye içeriği bizlere aktarılıyor.
 
Elbette burada yüksek oylu bir hikaye içeriğini bizlere aktarılmayacağını belirtebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda elbette ön plana çıkan oyunun atmosferi ve mekanikleridir. Dolayısıyla hikaye modundan elbette beklentilerinizi düşürürseniz ve ona göre bir giriş yaparsanız elbette tatmin edici bir deneyimle karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında yaratıcı mod ile beraber atıldığınız bu macera içerisinde istediğiniz şekilde ortamları düzenleyebilir, istediğiniz gibi bitkiler ekebilir ve sınırsız kaynaklarla beraber buradaki yerinizi alabilirsiniz. Bununla beraber, yaratıcılığınızın oldukça fazla olduğu bu modda dilediğinizi oyuna dahil edebilir ve ustalarınızı burada sergileyebilirsiniz. Ancak öncelikle hikaye modunu deneyimlemenizi ve bununla beraber oyuna adım atmanızı tavsiye ediyoruz. Daha sonrasında ise yaratıcı moda geçiş yapabilirsiniz. Elbette temelleri öğrendikten sonra.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bitki türlerini ve renk seçeneklerinin olduğunu görebilir ve her renk seçeneğiyle beraber de buradaki yeniliklere ulaşabilirsiniz. Çeşitli renk seçenekleri ile beraber burada keşiflere atılabilir, tüm bitkilerin tam potansiyele ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Elbette bu tam potansiyele ulaşma durumu sizin yaptığınız hamlelere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ve sulamanız, gübrenin kalitesi ve daha fazlası bu etkene doğru da etki edebilir. Bunun dışında kendi tekniklerinizi oyuna dahil edebilir ve gerçek hayattan esinlenilen bir yapı ile beraber burada karşılaşabilirsiniz.
 
 
 
Tohumları ekebileceğiniz ve büyütebileceğiniz yere alanlar oluşturabileceğiniz yapımda, onlara uygun bölgelerde sağlamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü her bitki türünün kök saldığı alan oldukça fazla değişkenlik gösteriyor. Bunları o bitkiye sağlamamız gerekiyor ve uygun ortamı oluşturmak bu oyun içerisinde tamamen temel hedeflerimizden biri olarak yer buluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bitkileri en iyi şekilde yetiştirmek tamamen sizin işimiz oluyor ve bu bitkileri yetiştirerek etrafını elbette renk renk olduğunu görebilirsiniz. Bir bitki türünün bir noktaya odaklandığını ve o noktayı elbette renklendirdiğini oyun içerisinde görebiliyorsunuz. Bunun dışında nasıl bitki türleri ile beraber karşılaşmak istediğinizi ve hangi bitki türleri ile beraber ilerlemek istediğinizi de belirleyebiliyorsunuz. Bu sayede etrafı şekillendirebiliyor ve renklendirebiliyorsunuz.

Terk edilmiş bir bahçeye adım atabileceğimiz ve bu terk edilmiş bahçeye dilediğimiz gibi tasarlayabileceğimiz ve canlılık getirebileceğimiz yapımda, eski görkemine kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve kollarımızı burada sıvıyoruz. Elbette verdiğimiz kararlarla beraber çeşitli ödüller kazanabilir, yeni aletlerin, tohumların, süslemelerin ve bahçe alanlarının kilidini açabilir ve daha fazlasını oyun içerisinde görebiliyoruz. Yeni alanlarla beraber gerçekten güzel deneyimlere adım atabilir, her bölgenin kendine ait manzaraları, bitki türleri ve daha fazlasını deneyimleyebilir, kendinize ait bu bölgeleri tasarlayabilir ve bir bölgeye istediğiniz türde bitkiler ekebilirsiniz. Dolayısıyla burada kendinize özgü tasarladığınız bahçeyi büyütebilir ve bitkileri burada dilediğiniz şekilde yetiştirebilirsiniz. Aynı zamanda bahçe içerisinde gizlenen noktalar bulunuyor. Bu gizli noktalarla beraber daha fazla şey öğreniyor ve bunlarla beraber de etrafı keşfederek farklı içeriklere adım atabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde bahçenin tüm noktalarına erişebilir, tüm köşelerine kendi yaratıcılığınızı yerleştirebilir ve kısıtlamalarını kaldırıldığını burada deneyimleyebilirsiniz. Serbest mod içerisinde dilediğiniz şekilde burada kısıtlamaları kaldırabilir ve istediğiniz tema ile beraber oyundaki yerinize alabilirsiniz. Bu mod ile beraber, yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüm kaynakları doğrudan erişebilir, tüm bitki türlerinin kilidini açabilir ve aynı zamanda tüm bölgelere erişim sağlayabilirsiniz. Ancak hikaye modu içerisinde bu bölgelere doğrudan erişim sağlayamaz ve görevleri yaptıkça bu yerlere erişim elde edebilirsiniz. Dolayısıyla aradaki fark tamamen bundan ibaret diyebiliriz. Aynı zamanda oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre algoritmik bir büyüme mekaniği bulunuyor. Bu büyüme mekaniği ile beraber elbette bitkilerin o en ufak büyümesi bile oldukça farklı bir şekilde bizlere sunuluyor ve bitkiler büyüdükçe bu değişkenliği de oradan hissedebiliyoruz. Her bitki kendine özgü seviye sistemi ile beraber büyümeye çalışıyor ve bununla beraber de bulunduğu ortama ayak uydurabiliyor. Dolayısıyla gerçekten de güzel bir sistemle beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 

Aynı şekilde, bazı bitki türlerinin yakınlarına ekildikleri süre boyunca kendine özgü şekilleri ile beraber büyüyebiliyor, çevre ile beraber uyumlu bir şekilde gelişebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde görebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan dinamik mekaniklerden biri olarak karşımıza çıkıyor ve oyundaki gerçekçiliği artıran unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde çiçekleri büyüterek ve bu bitkileri elbette en iyi şekilde besleyerek çiçek satıcılığı işine de girebilir ve yaptığımız işin elbette kazancını burada deneyimleyebiliyoruz. Kendi tasarımlarımızı oluşturabileceğimizi, bitkilerimizi istediğimiz şekilde yerleştirebileceğimizi ve tezgahımızda sergileyebileceğimizi seviyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve oyunun şu anda Steam sayfasının açık olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Garden Life: A Cozy Simulator
PUBG Awards 2023 Daha Büyük Bir EMEA Topluluğunu Kapsıyor ve İkonik Anlarla Oyuncuları Birleştiriyor Yeni Booster Set Maze of Millenia Yu-Gi-Oh! Koleksiyon Kart Oyununa Geliyor

KristalTürk

20.1.2024 22:54:40

0
Severim böyle oyunları güzel gözüküyor. Türkçe eklemeleri şaşırttı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız