Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

POP Filminin Türkçe Tanıtım Videosu ve Röportajlar

Merakla beklenen Prince of Persia : Sands of Time filminin tanıtım videosu geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. 
 
Ülkemizde de tüm dünya ile aynı tarihlerde vizyona girecek olan filmin Türkçe tanıtım videosu ile birlikte filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer ve başrol oyuncusu Jake Gyllenhaal röportajını sizlerle paylaşıyoruz.
 
Filmin Türkçe tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.
 
Filmin Konusu ve Detaylar
 
"PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI
WALT DISNEY PICTURES/JERRY BRUCKHEIMER FILMS

Tür: Aksiyon/Macera
Rating: TBD
Çıkış Tarihi: May 28, 2010

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton, Alfred Molina
Yönetmen: Mike Newell
Yapımcı: Jerry Bruckheimer
Sorumlu Yapımcılar: Mike Stenson, Chad Oman, Jordan Mechner, John August, Patrick McCormick, Eric McLeod

"Prince of Persia" video oyunu serisine dayanmaktadır
 
Oyunun geliştiricisi: Jordan Mechner
Senaryonun hikayesi: Jordan Mechner ve Boaz Yakin
Senaryo: Doug Miro & Carlo Bernard
 


"Karayip Korsanları" üçlemesini beyaz perdeye taşıyan ekip, Walt Disney Pictures ve Jerry Bruckheimer Films sunar
 
PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI
 
Gizemli Pers diyarlarında geçen destansı bir aksiyon/macera filmi. Haylaz bir prens (JAKE GYLLENHAAL) istemeden de olsa gizemli bir prensesle (GEMMA ARTERTON) güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları'nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlerle bir yarış içine girerler.

Mike Newell'ın yönettiği (“Harry Potter ve Ateş Kadehi”), SIR BEN KINGSLEY ve ALFRED MOLINA gibi oyuncuların yer aldığı, PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI 2010'da Mayıs ayının son haftasonu vizyona girecek.

Notlar:
• Mike Newell’ın yönettiği filmler arasında “Harry Potter ve Ateş Kadehi,” Al Pacino ve Johnny Depp'in oynadığı “Köstebek,” “Pushing Tin,” “Dört Nikah Bir Cenaze” ve “Yabancıyla Dans.”
• Jerry Bruckheimer Films yapımları pek çok ödülün ve ödül adaylığının yanısıra 41 kez Oscar ödülüne aday gösterilmiş ve 6 Oscar kazanmıştır. Ayrıca 23 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş ve dört kez ödül almışlardır.
• PERS PRENSİ: ZAMANIN KUMLARI, Marakeş, Ouarzazate ve Erfoud, Fas'ta ve İngiltere'deki Pinewood Studios'da büyük ölçekli bir platoda çekilmiştir.

Gizemli Pers diyarlarında geçen destansı bu aksiyon/macera filminde haylaz bir prens (JAKE GYLLENHAAL) istemeden de olsa gizemli bir prensesle (GEMMA ARTERTON) güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları'nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlerle bir yarış içine girerler."
 
Jerry Bruckheimer Röportajı
 
"Jerry Bruckheimer, günümüz Hollywood’unun en başarılı yapımcısı ve çalışmaları arasında “Karayip Korsanları” üçlemesi ve iki “Büyük Hazine” filmi var. Son yapıtı “Pers Prensi: Zamanın Kumları” ve her zamanki gibi bu filmde de bol macera, komedi ve en gelişmiş özel efektler bizi bekliyor. Yeni film, aynı adı taşıyan popüler video oyunundan ilham alınarak hazırlanmış, Filmde Jake Gyllenhaal, tarihin akışını değiştirebilecek eski ve gizli bir nesne olan Zaman Hançerinin kötülerin eline geçmesini engellemeye çalışan isyankar genç prens Dastan’ı canlandırıyor. Dastan’a bu çabalarında yardımcı olan veya onu engellemeye çalışan karakterleri Sir Ben Kingsley, Alfred Molina canlandırıyor, güzel ve alıngan Prenses Tamina’yı ise sinemaya yeni adım atan Gemma Arterton oynuyor. “Pers Prensi”nin çekimleri Fas’ta birkaç ay boyunca egzotik mekanlarda ve Londra yakınlarında “James Bond” filmlerinin çekildiği Pinewood Studios’un platolarında gerçekleşti. Bay Bruckheimer’la Pinewood’da buluştuk ve gişelerde fırtına gibi esecek son filmi hakkında konuştuk.

Q: Kendinizin gidip seyretmek isteyebileceğiniz türde filmler yapmaktan hoşlandığınızı söylemiştiniz. “Pers Prensi”nde sizi çeken neydi?
A: Bolca entrika, dram, macera ve aşk dolu harika, heyecan verici bir hikaye. Benim çok sevdiğim “Arabistanlı Lawrence” gibi destansı filmlere gönderme yapıyor.
 
Q: Filmin esin kaynağı “Prince of Persia” video oyunuydu. Bu oyunu hiç oynadınız mı?
A: Evet, oynadım. Pek büyük bir video oyunu tutkunu değilim fakat bunun neden bu kadar popular olduğunu anlayabiliyorum. Farklı bir zaman diliminde egzotik, orijinal bir dünyada geçiyor ve oyunun cazibesi burada. Oyunda farklı hedeflere ulaştıkça bir sonraki seviyeye çıkmak istiyorsunuz.
 
Q: Jake Gyllenhaal ilk kez büyük bir aksiyon filminde baş rol oynuyor. Prens’i oynayacak doğru aktörü bulmak sizin için ne kadar zor oldu ve Jake’i doğru tercih kılan etkenler neydi?
A: Oyuncu seçimi son derece önemli. Filminizi batırabilir de, çıkarabilir de. Bu yüzden bu konuya çok kafa yorarsınız. Fakat ben hep Jake’le çalışmak istiyordum. O müthiş bir aktör, çok yakışıklı ve atletik. Prensi oynaması için onu mükemmel kılan şey ondaki yoğunluk ve mizahın kombinasyonu. Jake ayrıca çok çalışkan. Bu rol için gerekli fiziksel forma ulaşmak için aylarca çalıştı. Ayrıca kılıç dövüşü ve binicilik konusunda da çok iyi hazırlanması gerekti. Onun açısından muazzam bir eğitim dönemi oldu.

Q: Peki ya Gemma Arterton, Jake ile baş rolü paylaşan genç aktris? Keira Knightly, Karayip Korsanları’nın ardından hemen büyük bir yıldız oldu. Gemma’da da aynı potansiyel var mı?
A: Kesinlikle. Bir dönem filmi için oyuncu belirlemek zordur. Bazı insanlar çok modern görünümlüdür ve asırlar önce geçen bir hikayeye uymazlar. Ancak bizim oyuncu seçme ekibi Gemma’yı getirdi, okuma provası yaptık ve prova çekimi yaptık. Beyazperdede büyüleyiciydi. O çok özel biri.

Q: Mike Newelll gibi bir yönetmenle çalışmak nasıl?
A: Mike Newell muhteşem. Bu kadar büyük bir filmi yönetmek için belli başlı yönetmenler gerekir ve o “Harry Potter ve Ateş Kadehi” filmini başarıyla yönetmişti ve ayrıca son derece dayanıklı biri. Ayrıca böyle bir filmi kotarabilmek için çok uzak görüşlü olmalısınız. Bu, kameralı bir odadaki iki aktörün olduğu bir film değil. Hareketli çok şey var.

Q: Dediğiniz gibi, Pers Prensi çok büyük bir film. Onlarca farklı mekan, büyük setler ve binlerce figüran falan var. Karayip Korsanları’yla kıyaslandığında ne kadar büyük?
A: Karayip Korsanları’yla doğrudan bir karşılaştırma yapmak zor çünkü o filmlerde birkaç adada ve suyun üzerinde çalışıyorduk ve bu her zaman zordur. Buna karşın Pers Prensi için sadece iki ülkeye gittik, Fas ve İngiltere’ye. Yani Fas’ta zaman zaman 50 dereceyi bulan sıcaklıkların getirdiği fiziksel zorluğun dışında pek de zor değildi.

Q: Daha serin bir yerde çekim yapmayı düşünmediniz mi?
A: O benzerliği, o mekanda bulunmanın sunduğu gerçekliği istiyorsunuz ve Fas’ta gerçekten çok güzel mekanlar var. Ayrıca Londra yada Los Angeles’ta bulamayacağımız harika Faslı figüranlar vardı. Orada çok sayıda film çekildiği için pek çok yetenekli teknik eleman da var.

Q: Filmlerinizi belli bir seyirci kitlesi için mi çekiyorsunuz acaba? Pers Prensi kimler içindi sizce?
A: Dilerim herkes içindir. Dediğim gibi çok farklı unsurlar içeriyor; macera, komedi, aşk, dram ve çok iyi bir oyuncu kadrosu. Bence eğlenmek isteyen, günlük hayatlarından birkaç saatliğine kopmayı amaçlayan herkes “Pers Prensi”nin bunu onlara sunduğunu görecek."
 
 
Jake Gyllenhaal Röportajı
 
“Bu film, 'Pers Prensi' adlı video oyununun uyarlamasından öte bir şey olacak. Çıkış noktamız bu oyun olsa bile. Son derece eğlenceli olacak ve ayrıca bu harika bir hikaye. Çok ilginç karakterleri barındırıyor ve destansı özellikleri var.”

Oscar ödülü adayı Jake Gyllenhaal son filmi “Pers Prensi: Zamanın Kumları”yla ilgili olarak “Karakterimi Rafael Nadal, Mick Jagger ve Afacan Dennis’in bir karışımı olarak görüyorum.” dedi. “Her şey eğlenmekle ilgili.” diye devam etti.

Genç aktör en çok “The Day After Tomorrow,” “Brokeback Mountain” ve “Zodiac” filmleriyle tanınıyor. Karayip Korsanları ve Büyük Hazine gibi gişe rekortmeni filmlerin yapımcısı olan Jerry Bruckheimer ise her zamanki gibi bir çalışma içinde. Pers Prensi, büyük bir macera, bolca komedi, biraz aşk ve bolca şaşırtıcı özel efekt sunuyor. Karayip Korsanları gibi Pers Prensi de son derece büyük bir yapım. 2000 ekip üyesi ve sayısız figüran, Pinewood Stüdyoları ile Fas’taki mekanlar arasında 5 ay süren çekimlerde çalıştı. Gyllenhaal, tarihi değiştirebilecek Zaman Hançeri’nin yanlış ellere düşmesini engellemeye çalışan genç bir prensi canlandırıyor.
 
Sir Ben Kingsley, Alfred Molina gibi tecrübeli aktörler ve sinema dünyasına yeni adım atan Gemma Arterton destekleyici rollerde. Filmin yönetmeni Mike Newell, “Harry Potter ve Ateş Kadehi” filmiyle, gişe başarısına aşina bir isim. Uzun saçlı Gyllenhaal, kostümü içinde olduğu halde Pinewood çekimleri sırasında söyleşi için bize katıldı. Dizine kadar gelen çizmeleri, deri pantolonu, önü açık bir gömlek ve kemerinde iki hançerle son derece yakışıklı ve kahramansı görünüyor.

Q: Bu filmin sizin için farklı olduğunu söylemek mümkün mü? Bu yüzden mi bu filme katılmaya karar verdiniz?
A: En büyük nedeni, bu tür filmleri seyretmeyi seviyor olmam. Bu yüzden bunlardan birinde oynama fırsatından kendinizi mahrum etmeniz çok zor. Aktörlüğün pek çok farklı yönleri var. Benim gibi fiziksel yönleri ön planda biriyseniz oradan oraya sıçramak, binalardan atlamak, ata binmek, kılıçlarla oynamak ve bolca dövüşmek son derece harika bir şey. Bu çok eğlenceli. Öteki taraftan büyük bir filmde oynayacaksanız, bunu işi bilenlerle yapmalısınız ve bu konuda Jerry Bruckheimer’dan iyisi yok.

Q: Birkaç sahne seyrettim ve Dastan’ın kanında biraz Indiana Jones’luk var. Amacınız bu muydu?
A: Evet, kesinlikle, aynı zamanda Afacan Dennis ve diğerlerine benzesin istedim. Dastan’ın sorun çıkartan, huysuz kişiliği, sürekli kendisinin haklı olduğunu düşünmesi, alaycılığı ve yüzsüz oluşu hoşuma gidiyor.

Q: Gerçek insanlara dayalı farklı karakterler canlandırdınız. Peki 6. yüzyıldan hayali bir Pers prensi için çıkış noktası nedir?
A: Öncelikle çok uzun süren araştırmalar olduğunu söyleyebilirim fakat her şey aksan ve sesimi yansıtma çabalarıyla başladı. Bunun gibi bir filmin başarılı olabilmesi için her şeyin büyük düşünülmesi gerekir. Bir ses hocasıyla tanıştım ve bana çok eski metinler getirdi. Los Angeles’ta bir havuzun bir ucunda ben dururdum, diğer ucunda da o ve “Surları aşın askerler! Surları aşın!” gibi şeyler bağırırdım. Tiyatro yapmak gibiydi. Beni biraz daha ateşledi, kendimi biraz daha savaşçı gibi hissetmemi sağladı. Yapılacak çok fiziksel çalışma vardı.

Q: Bunlara neler dahildi?
A: Altı ay süren idmanlar ve benim açımdan bunların işlevsel olması çok önemliydi. Yaptığım her şey, sette bir şeyleri yapabilmeme yönelikti, estetik bir amacı yoktu. Ağırlık çalışmaya giderken mont giyiyor ve ağır olan zırhın etkisine benzesin diye koşarken fazladan 10 kg taşıyordum. Koşarken, kılıçla koşmaya alışabilmek adına elimde bir şeyler taşıyordum. Sağımın ve solumun dengeli olması için bolca boks da yaptım çünkü Dastan sık sık aynı anda iki kılıç kullanıyor ve her şey simetrik olmalı.

Q: Zor kısımları bir dublöre yaptırmayı hiç düşünmediniz mi?
A: [güler] Hayır, ben mümkün olduğunca her şeyi kendim yapmak isterim. Dövüş sahnelerinde biraz mükemmeliyetçiyim. Her hamleyi mükemmel yapmak istiyorum ve bundan azını kabul etmiyorum.

Q: Çok büyük filmlerde rol aldınız ancak Pers Prensi çok ayrı bir boyutta gibi...
A: 'Vay canına!" diye düşündüm. Provalar sırasında, yapım tasarımcısının planladığı şeylerin resimlerini gördüğümde bile böyle düşündüm. Devam ettikçe aklım almaz oldu. Muhteşem kostümlerden, büyük setlere ve Fas'taki müthiş mekanlara kadar. Ve tüm bunlar sadece ve sadece filmin büyüklüğü ve ölçeğiyle ilgili değil. Kostümlerdeki ve setlerdeki ayrıntılar da önemli. Bir sette köşeyi döndüğünüzde hiç çekim yapmayacağınız bir yere gelebilirsiniz ancak yine de o ayrıntılar oradadır. Örneğin muhteşem oyma işleri ya da güzel çiniler. Mike Newell, köşeyi dönüp çekim yapmaya karar verirse ya da ben köşeyi koşarak dolaşmam gerektiğini düşünürsem, o ayrıntı düşünülmüş ve hazırlanmış oluyor.

Q: “Pers Prensi” filminin yapımcısı 'Karayip Korsanları'nın da yapımcısı. Bu filmin aynı şekilde etkileyici olabileceğini düşünüyor musunuz?
A: Bence 'Karayip Korsanları' bir eğlence parkı yolculuğunun uyarlaması gibiydi ve bu film ise 'Pers Prensi' adlı video oyununun uyarlamasından öte bir şey olacak. Çıkış noktamız bu oyun olsa bile. Son derece eğlenceli olacak ve ayrıca bu harika bir hikaye. Çok ilginç karakterleri barındırıyor ve destansı özellikleri var. Bu filmin sırf çocuklara ya da video oyunu hayranlarına yönelik olduğunu asla söylemedik. Çok geniş kitlelere hitap edeceğini düşündük hep. Şu anda ise hepimiz bu filmi olabildiğince sağlam ve güçlü bir hale getirmeye odaklanmış durumdayız."
 
*Konu, detay ve röportajlar alıntıdır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak pop prince of persia movie Pers Prensi : Zamanın Kumları prince of persia Sinema
Japonya'da Konsol&Oyun Satışları (26 Ekim-1 Kasım) Bayonetta'nın Yeni Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

SatCommando

6.11.2009 08:22:15

0
Oyunu Kadar Tutulmaz...

Or-Chan

6.11.2009 02:20:33

0
Valla filmin kaliteli olmasıyla Türkçe dublaj arasında pek bağlantı yok. Daha çok firmaların anlaşmalarıyla ilgili. Zaten Disney yapımlarının %99 una Türkçe fragman yapılıyor. Karayip Korsanları'nda da vardı zamanında Türkçe fragman ayrıca Disney yapımı çoğu animasyonda da. Fragmana bakarsak oldukça beğendiğimi söylemeliyim. Atlama,zıplama sahnelerini bile yapmışlar oyundaki. Bakalım iyi iş çıkar gibime geliyor bu yapımdan. Karakter her ne kadar amerikalı olsa da gerçekten ,Sands of Time oyunundaki prensle bayağı uyumlu olmuş.(Gerçi Warrior Within'deki kıyafetin olmasından kaybediyor gerçi )

In Isaac We Trust

6.11.2009 00:17:44

0
Bütçesi 200 milyon dolar arkadaşlar ama söyliyim o kadar manyak olmiycak konusu görsel olarak olaya bakarsanız tabikide doyurur 1 hafta için. Jake süper bi aktördür inanılmaz yetenekli ve çok gerçekci oynayan favori aktörlerimden olmasa baya bi beğendiğim takip ettiğim aktörlerdendir işini süper başarmıştır kesinlikle prince i manyak oynar ama aynı şey senaryo için diyemem umarım senaryoda tamamlar jake i ve ortaya manyak bişey çıkar ve şimdiden söyliyim bu serinin devamıda kesin gelicektir. Fakat yinede benim bu sene en çok beklediğim 2 film var. 1.Iron Man 2(Yeah Tony Stark(bkz:ben)(bkz:mrstark)) ve 2.Avatar(ama o küçük kel çocuğu demiyorum) James Cameron amcamızın Avatarını anlayan anlar Üzerinde 15 sene çalıştı adam be gelmiş geçmiş en iyi görsel efektler filan onda olucak hatta George Lucas dedemiz de yeni Star Wars olucak diyo hadi hayırlısı .

ps_3S_lim

6.11.2009 00:09:58

0

FiréLord

5.11.2009 23:43:56

0
Prince karakteri için Jake Gyllenhaal tam olmuş.

iscanthere

4.11.2009 23:51:35

0
herşey için çok teşekkürler de şu Türkçe trailerı indirebileceğim bi link var mı?

Guest-4EF5D30D9

4.11.2009 22:13:19

0
çok güzel bekliyordum zaten disney yapmasa da şöyle kanlı canlı bi film olsaydı daha güzel olurdu ama olsun gideri var

dipcihino

4.11.2009 22:09:34

0
çok güzel olmuş çıksında gidip izleyelim sinemada

baneful

4.11.2009 21:59:27

0
Bende tuttum filmi. Filmi izlerken oyundan alınan yerler olursa daha güzel olur.

fateeh33

4.11.2009 21:51:44

0
Bu Film tutar. deli manyak tutar hemde

SolidRises

4.11.2009 21:30:00

0
Film kaliteli olunca Fragman'a Türkçe Dublaj yapıyorlar hemen. Harika bir film geliyor. Diğer oyun filmlerinden öte, Prince of Persia'nın filminde bambaşka bir hava var. Yapımcıların birebir oyunu filme aktarmamasına çok sevindim. Kendileride bir çok şey katmış, en büyük olay ise Assasin's adında 4,5 kişilik ölümcül iblislerin Dastan'i fazlasıyla uğraştıracak olması. Bunun dışında Prince'in seçimi çok başarılı. Jake Gyllenhaal, Prince'in dalgacı ve eğlenceli yanını kendi kişiliğinden birşeyler koyup çok iyi bir şekilde oynamış. Bunun dışında dövüş sahnelerinde de Prince'in stilini fazlasıyla bizlere gösterecektir. Türkçe Video ve Röportajlar için teşekkürler.

By_e

4.11.2009 21:23:24

0
Arkadaşlar çevirileri direk basın ajansın gönderdi. Bizde haber haline getirdik. Bu dip notuda sizlere iletelim.

jawsiki

4.11.2009 21:10:07

0
jerry bruckheimer!!!! NOKTA :D:D

ps_3S_lim

4.11.2009 20:36:30

0
hemşehrim olur kendisi

Leingrad

4.11.2009 20:22:29

0
bu tyazıları falan türkçe yayınlamanız hakkaten çok güzel takdir ediyorum

glazer

4.11.2009 20:21:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cry of Cyrus Teşekkürler Film de Ben Kingsley oynuyor,o oynuyorsa film iyidir
hıııı tabi tabi......bkz. bloodrayne,love guru

MiQelangelo

4.11.2009 19:51:36

0
Teşekkürler Film de Ben Kingsley oynuyor,o oynuyorsa film iyidir

counterdoctor

4.11.2009 19:49:48

0
yıllardır bu filmi bekliyorum

RONSPY

4.11.2009 19:41:14

0
Bir POP fanatiği/hayranı/delisi/manyağı vs. olarak filmin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum

cryptdlg

4.11.2009 19:36:58

0
Fragman dehset olmus sabirsizlikla bekliyorum filmin gelmesini...

kucuk

4.11.2009 19:26:22

0
Teşekkürler Hocam Benimden Filmden Haberim Yoktu.. Fragman baya iyi

wosswoss

4.11.2009 19:18:01

0
[:'(]

I-C-O

4.11.2009 19:00:09

0
Gerçekten çok zahmet etmişsin, emeğine sağlık. Bu filmden hiç haberim yoktu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Prince Of Persia
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız