Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nisan ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #1

 
 
Nisan ayı listelerini paylaşmaya devam ediyoruz. Nisan ayının ikinci haftasında yani 8-14 tarihleri arasında çıkış yapacak birçok oyun bulunuyor. İşte bu tarihte çıkış yapacak oyunlar: 
 
 
- Cynthia: Hidden in the Moonshadow (10 Nisan: aksiyon, macera, keşif, gizlilik)
 
 
 
Catthia Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, keşif, gizlilik oyunu Cynthia: Hidden in the Moonshadow, 10 Nisan tarihinde geliyor. Kadın bir karakterle beraber atılacağımız bu büyük macera içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve bizlere sunulan bu manzaraların ve atmosferin tadını çıkartabileceğiz. Oyun içerisinde yine gizlilik odaklı bir yapı yer alacak bunun yanı sıra karşımıza çeşitli bulmacalar çıkabilecek ve bu bulmacaları da çözmeye çalışacağız. Bu bulmacaların zorlukları kolaydan zora doğru değişkenlik gösterecek ve ilk etapta oyuna alışmamız için tabii ki kolay bulmacalar karşımıza çıkacak.

Renkli bir sanat stilinin yer aldığı ve üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye koyulduğumuz bu macerada çevresel etkenler oldukça önem arz edecek. Oyun içerisinde çevre unsurları ile beraber etkileşimine geçebilecek ve elimizdeki yay ile beraber büyük bir maceraya atılacağız. Elimizdeki yay ve ok silahı ile beraber ilerleyerek yayımızı ve silahımızı belirli bölgelerde ve kısımlarda geliştirebilecek ve yükseltebileceğiz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz ve sırtımızda daima yer alacak olan bu yay ile beraber çeşitli bulmacaları çözebilecek, düşmanların dikkatini dağıtabilecek ve üzerimize doğru çekerek onları gafil avlayabileceğiz. Oyundaki bu yay ve ok kullanabileceğimiz tek silah olarak bulunacak.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem bulmaca hem de gizlilik mekanikleri bulunacak. Çevresel unsurlarla beraber etkileşime geçebileceğimiz bu oyun içerisinde farklı farklı öğeler bulunacak. Oyunda bunun dışında farklı farklı platform zorlukları da yer alacak ve bu platform zorluklarını aşmak için karakterimizi doğru bir şekilde kontrol etmeye başlayacağız. Oyunda karşımıza yüksek bir tepelik alan çıkabilecek, bu yüksek alana tırmanabilecek ve istediğimiz gibi düşmanlara gizlice yaklaşabileceğiz. Tehditleri ve tehlikeleri alt etmeye çalıştığımız bu renkli dünya içerisinde bir yandan atmosfere kendimizi kaptırırken diğer yandan ise gizli kapaklı işler çevirerek arka planda yer alan tehditleri ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde tehditlere karşı gizlice yaklaşabilecek, onları bir anda alaşağı edebilecek ve yüksek alanlara doğru tırmanabileceğiz. Dikkatlerini dağıtabileceğimiz çeşitli becerilerin de bulunduğu bu oyun içerisinde elimizde bulunan yay ve ok ile beraber iyi işler başarmaya çalışacak ve bu konuda usta olmaya başlayacağız.
 
 

Üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip bu gizlilik odaklı macera aksiyon oyunu içerisinde bir de arka planda bizlere hikaye anlatılacak. Bu hikaye kapsamında ilgi çekici bir yapının bizlere sunulması hedeflenecek. Bu hikayeyle beraber bir yandan hikayenin sonuna ulaşmaya çalışacak diğer yandan ise tehditleri alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde bir köyümüz bulunacak ve bu köyümüze neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak ve sevdiklerimizi kurtarmak için büyük bir işe girişmeye koyulacağız. Oyunda yine karanlık güçler bulunacak ve bu karanlık güç teması oyunda sürekli olarak karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde karanlık güçlerin nereden geldiğini bulabilecek, onları alt etmek için neler yapabileceğimizi öğrenebilecek ve elimizdeki yay ve ok ile beraber bu tehditleri ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Cynthia: Hidden in the Moonshadow içerisinde hem gündüz hem de gece süresince büyük mücadelelere atılabilecek ve bu iki zaman döngüsü içerisinde de kendimizi büyük maceranın içerisinde bulabileceğiz. Oyunda gece olduğu zaman ayın yüzeye yansımasını ve parlaklığını görebilecek yine gündüz olduğu zaman da güneşin alabildiğince vurduğu ışık hüzmelerini deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde genel anlamda aydınlık bir hava benimsemiş durumda ve bizlere renkli bir sanat stiliyle sunulması hedeflenmiş. Zaten grafik tarzına bakacak olursak daha çok çizgi tarzı bir sanat stili benimsemiş durumda. Dolayısıyla gerçek dışı bir yapının bizlere sunulduğundan bahsedebiliriz. Eğer gerçeklik takıntınız varsa en azından grafik konusunda belki de bu oyunu oynamak istemeyebilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi bir köyümüz bulunacak. Bu yaşadığımız köyde sevdiklerimiz bulunacak ve bir gün bu köye büyük baskınlar düzenlenecek. Baskınlar ise çeşitli güçler tarafından yapılacak ve bu güçlerin  nereden geldiğini öğrenmeye çalışacağız. Karanlık güçlerin hakim olmaya çalıştığı bu dünyada biz de kendimizi korumaya alacak, bu karanlığı ortadan kaldırmak için ışığı anahtar olarak kullanacak ve daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Bir yandan etrafı keşfedebileceğimiz diğer yandan ise neler olur gittiğini anlamaya çalışacağımız bu oyun içerisinde bir kadın karakteri kontrol edecek, bu kadın karakterle beraber farklı bölgeleri ilerleyecek ve ortada bulunan bulmacaları çözmeye ve platform zorluklarını aşmaya çalışacağız.

Oyunda yine karakter animasyonları ve vuruş dinamikleri gayet eğlenceli bir şekilde karşımıza geliyor. Oyunun şu anda zaten Steam üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Dilerseniz demo sürümü üzerinden oyunun bir kısmını deneyebilir ve oyunu bizlere neler vadettiğini bu yapı içerisinde görebilirsiniz. Bu demo sürümü içerisinde oyunun ilk kısımlarına oynayabilir, karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve bizlere nasıl bir dünyanın sunulacağını görebilirsiniz. Bu demo sürümü oldukça önemli çünkü oyunu satın alıp almayacağınızı da karar veren bir yapıyı büyüyesinde barındırıyor diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde elimizde bulunan yay ile beraber bu renkli dünyadaki tehditleri ortadan kaldırmaya koyuluyoruz. Oyundaki yayımız ile beraber attığımız oklar çok çeşitli becerilerle beraber düşmanları bulabiliyor ve biz de elimizdeki yaya farklı farklı geliştirmeler yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yine tekli oklardan çoklu ok atmaya kadar patlayıcı onlardan farklı ok türlerine kadar çeşitli becerilere sahip atışlar yapabiliyor ve bu atışlarla beraber düşmanları gafil olarak avlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde bulmaca sekansları da oldukça yer kaplıyor. Bu bulmaca sekanslarıyla beraber yine yayımızı kullanıyoruz. Bulmaca alanları zaten karşımıza geldiği anda buranın bir bulmaca içerdiğini görebiliyor ve bulmaca alanları da yer yer karşımıza çıkıyor diyebilirim. Oyun içerisinde bu bulmacaların dışında bir de craft sistemi bulunuyor. Bu craft yani zanaatkarlık sistemi ile beraber etraftan bulduğumuz kaynakları birleştirebiliyor, bu kaynakları birleştirerek yeni öğelerin kilidini açabiliyor ve yayınımızı ve okumuzu güçlendirebiliyoruz.

Craft sistemi ateş başında işliyor ve ateş başında birçok farklı kaynağı birleştirerek yeni öğeler elde edebilme şansına erişebiliyoruz. Bu mekanikle beraber hızlı bir şekilde yeni öğelerin kilidini açabiliyoruz. Bu sistem oyuna çeşitlilik getiriyor diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde uzun bir deneyim izleri beklemiyor. Dolayısıyla kısa sürecek bir macera bu oyun içerisinde bizlere sunulacak diyebilirim. Zaten büyük çaplı bir yapım olmadığı için kısa ve öz bir hikaye bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli beceriler bulunacak, bu becerilerle beraber etrafı keşfetmeye koyulacağız ve tehditleri alt etmeye çalışacağız. Duygusal bir hikayenin yer aldığı bu oyun içerisinde biz de kendimizi bu tehditlere karşı koruyabilecek ve sevdiklerimizi de bu uğurda kaybetmemeye çalışacağız.
 
- Beyond the Long Night (13 Nisan: aksiyon, roguelike, macera)
 
 

Noisy Head Games tarafından geliştirilen ve Yogscast Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, roguelike, macera oyunu Beyond the Long Night, 13 Nisan tarihinde geliyor. Farklı farklı bölgelerin ve mekanların bulunduğu platform oyunu içerisinde birçok bölgenin üstesinden gelmeye çalışacak ve karşımıza çıkan tuzakları alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde kötülerin hakim olduğu bir dünyada bulunacak, bu kötülüğü alt etmenin ve ortadan kaldırmanın yolu ise karşımıza çıkan bulmacaları çözmek olacak. Oyun içerisinde farklı farklı bölümlere ilerleyebilecek ve bu bölümler arasında geçiş yapabileceğiz. Her bölümde farklı platform zorlukları ve çözmemiz gereken bulmacalar bulunacak. Bunları çözmek ve aşmak için de çeşitli hamleler yapmak zorunda kalacağız.

Dikkat çekici bir temaya ve sanat stiline sahip olan bu oyun içerisinde ortalık bir anda kaosa sürüklenebilecek ve kendimizi büyük bir alanda bulabileceğiz. Oyunda karşımıza çıkan platform zorluklarını aşmak için çeşitli hamleler yapmak durumunda kalacağız ve burada farklı karakterlerle etkileşime geçebileceğiz. Oyun içerisinde her bölgede farklı karakterler bulunacak ve bu karakterlerle diyaloğa girerek buralardan nasıl çıkabileceğinizi öğrenebileceğiz. Bunun yanı sıra hikayenin detayları hakkında da bilgi sahibi olabileceğiz.
 
 

Sevimli karakterlerin yer aldığı bu oyun içerisinde bir balona bağlanıp yukarılara doğru süzülebilecek, kendimizi bu çukurdan yukarıya doğru çıkarabileceğiz. Oyunda farklı farklı platform zorlukları ve  kullanabileceğimiz çeşitli oyun içi unsurlar bulunacak. Bu oyun içi öğelerle beraber kendimizi kurtarmaya çalışacak ve içerisinde bulunduğumuz durumdan sıyrılmaya başlayacağız.

Aksiyonun ve bulmacanın bir arada olduğu bu oyun içerisinde diğer tarafta da nişancı unsurları bulunuyor. Örneğin bir balonla yukarılara doğru süzülürken bizi takip eden bir ışık hüzmesi olduğunu görebiliyoruz, bu hüzmeyi ortadan kaldırmak için de çeşitli ateşlemeler yapabiliyor ve onu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bir balonla uçarken sağımızdan sorumuzdan uçan nesneler de gelebiliyor, bu uçan nesneleri ortadan kaldırmak için de silahımıza davranabiliyoruz diyebilirim. Dolayısıyla oyun içerisinde hem aksiyon hem bulmaca hem de nişancı ve platform unsurları bulunuyor. Böylece bizlere geniş bir oyun içi içerik sunulmaya çalışılıyor.
 
 

Yeraltı dünyasına atıldığımız bu platform aksiyon oyunu içerisinde hem etrafı keşfedebiliyor hem de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Karanlık bir yapının ve atmosferin bizlere sunulduğu bu oyun içerisinde birçok farklı ve yeni bölüm bizleri bekliyor olacak. Oyunda hem Rogue-like unsurları hem de aksiyon ve macera unsurları bulunacak. Bu tuhaf ve karanlık yeraltı dünyasından yukarılara doğru çıkmak için çeşitli hamleler yapmak durumunda kalacağız.

Oyun içerisinde bir balonla beraber yukarılara doğru süzülebilecek, karşımıza çıkan ve etrafımızda dolanan uçan öğeleri de ortadan kaldırmaya çalışacağız. Atıldığımız bu macera platform oyunu içerisinde büyük bir yeraltı mağarasında ve dünyasında bulunacak, yeraltı dünyasının kötü krallığını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyun içerisinde kötülüğün hakim olduğu bir dünyada bulunacak ve buradaki insanları aslında bu kötü durumdan kurtarmaya çalışacak ve çeşitli platform zorluklarını ve bulmacalarını da bu esnada aşmaya çalışacağız. Etrafın kaosa sürüklendiği ve farklı yeraltı yaratıkların ve çevre etmenlerinin ortaya çıktığı bu oyun içerisinde farklı farklı düşman tiplemeleri de bulunacak. Düşman tiplemeleri arasında ışık hüzmelerinden bizi takip eden nesnelere kadar birçok farklı tür yer alacak.
 
 

Düşmanların toplandığı ve ortalığın kaosa sürüklendiği alanlar da bulunacak. Örneğin bir alana atıldık ve bu alan içerisinde hem bizi takip eden ışık üzmesi hem de bizi takip eden çeşitli düşman türü ve daha fazlası bizlere sunulacak. Sağdan soldan gelen düşman atışları, bizim ateşleme yaptığımız silahımız  -ve daha fazlası ortalığın kaosa sürüklenmesine sebebiyet verecek detaylardan biri. Yani etrafta bu kadar çok oluşumun ve hareketin bulunması ortalığı kaosa sürüklenmesinin bir sebebi olarak karşımıza çıkacak.

Farklı bölgelere atıldığımız ve farklı maceralara yol aldığımız bu yeraltı dünyası içerisinde rastgele oluşturulmuş  mekanlara doğru adım atabiliyor ve her bir alanda farklı unsurları deneyebiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli bulmacaları çözebiliyor ve çeşitli bulmacaları alt etmek için zihnimize güvenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yine bulmacalara karşı çeşitli hamleler yapabiliyor bu parçaları çözerken karşımıza çeşitli düşman türleri çıkabiliyor ve bunları alt etmek için de çeşitli hareketler yapabiliyoruz. Oyunda yine sonsuz savaş döngüsü ve sonsuz düşman türleri bulunuyor. Bunlar sürekli olarak üstümüze gelebiliyor ve biz de buradan bir an önce çıkmaya çalışıyoruz. Hem etrafı keşfedebiliyor hem bu parçaları çözebiliyor hem de düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Yani üç hareketi de bir arada yapmaya çalışıyoruz.
 
 

Bir dizi gizemi ortaya çıkarabileceğimiz bu oyunun içerisinde kaos teması işleniyor. Oyun içerisinde yapacağımız hamleler arasında ateş etmek, eşya fırlatmak, süper güçlerimizi kullanmak, yukarılara doğru süzülmek, sağa sola hareket etmek ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda yapacağımız şeyler her ne kadar geniş olsa da sürekli olarak diken üstünde olacak ve bir şekilde bu bölgeden çıkmaya çalışacağız. Yine oyun içerisinde düşmanları alt etmek ve bulmacaları çözmek için çeşitli özel öğeler toplayabilecek ve bu özel öğelerle beraber yeteneklerimizi ve karakterimizi geliştirebileceğiz ve böylece daha etkili bir şekilde düşmanların karşısına ve bulmacaların karşına çıkabileceğiz.

Beyond the Long Night içerisinde her bölgede farklı farklı karakterler bulunacak ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçebileceğiz. Etkileşime geçtiğimiz bu karakterlerle beraber onlardan görevler alabileceğiniz ve yan görevlere dahil olabileceğiz. Bu yan görevler tabii ki isteğe bağlı olarak karşımıza çıkacak dolayısıyla bunları yapıp yapmamak tamamen bize bağlı olacak. Ancak yan görevler ana hikaye görevleri ile bağlantılı olacak dolayısıyla bu görevleri yapmak bizim açımızdan daha iyi olabilir diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde bir yandan etrafı keşfederken bir yandan görevleri yapmaya çalışırken tabii bir taraftan da hayatta kalmaya çalışacağız. Oyunda karşımıza sıklıkla düşman grupları ve düşmanlar çıkacak ve onları alt etmek için de çeşitli hamleler yapmak durumunda kalacağız. Oyun içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunacak ve bu bakış açısıyla beraber kamera bazen yakınlaşıp uzaklaşabilecek, bu durum tabii ki bulunduğumuz ortama ve bulunduğumuz aksiyon durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterecek.

Oyunda etraftan çeşitli nesneler bulabilecek ve bu nesnelerle beraber çeşitli yükseltmeler yapabileceğiz. Bu yükseltmeleri dilersek envanterimizde sürekli olarak tutabilecek ve bunları sonsuz sayıda toplayabileceğiz. Sonsuz sayıda topladığımız bu öğelerle beraber çeşitli kombinasyonlar yapabilecek ve bu kombinasyonlarla beraber düşmanların üstesinden daha kolay bir şekilde gelebileceğiz. Oyun içerisinde ateş edebilecek, nesne fırlatabilecek, sağa sola doğru hareket edebilecek ve yukarılara doğru uçabileceğiz.
 
 

13 Nisan tarihinde çıkış yapmayı bekleyen bu oyunu platform bulmaca ve aksiyon severler deneyebilir ve bir göz atabilir. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz anda bundan haberdar olmamanız mümkün değil. Eğer sizde bu tarz kaosa sürüklendiğiniz bir bulmaca platform aksiyon oyunundan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz.
 
- Harvest Island (14 Nisan: çiftçilik, macera, gizem, keşif)
 
 

Yobob ekibi tarafından geliştirilen ve Yobob Games tarafından yayınlanacak olan  çiftçilik, macera, gizem, keşif oyunu Harvest Island, 14 Nisan tarihinde geliyor. Üstten görünümlü piksel sanatlı bu macera oyunu içerisinde aynı zamanda çiftçilik simülasyonu unsurları da bulunuyor. Bu yapımda kendimize ait bir çiftlik yapabiliyor, koyunlarımızı kırpabiliyor, ineklerimizi sağabiliyor ve onlardan süt alabiliyor böylece tam bir çiftçilik simülasyonu unsurlarını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda tüm bunları yaparken bir yandan da bizlere geniş bir dünya sunuluyor. Bu dünyada etrafı gezip keşfedebiliyor, çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.

Hem çiftçilik simülasyonu hem de keşif unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde başka başka bölgelere adım atabiliyor ve buraları tamamen keşfetmek bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde diğer küçük adaları ziyaret edebiliyor, bu ziyaret ettiğimiz esnada farklı hayvanlarla ve karakterlerle arkadaşlık edebiliyoruz. Farklı yerlerde ve farklı bölgelerde etkileşime geçebileceğimiz birçok canlı bulunuyor. Bu canlılarla beraber çeşitli eşyalar toplayabiliyoruz, görevler alabiliyoruz ve etrafı keşfederek çeşitli öğeleri elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz öğeler ile beraber oyun içerisinde bizlere sunmanın hikayenin aslını öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 

Bir yandan rahatlatıcı bir yandan da keşif unsurlarına bizlere sunarak içimizi kabartan bir yapı ile karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde deniz kenarlarına da giriş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde deniz kenarlarında yengeçler, kaplumbağalar, karidesler ve daha fazlası yer alıyor yani oyun içerisinde karşılaşabileceğimiz çok sayıda canlı türü bizleri bekliyor olacak diyebilirim. O yüzden hem etrafı keşfedebiliyor hem kendimize ait çiftlik yapabiliyor hem de bizlere sunulan bu dünyayı deneyimleyebiliyoruz.

Oyun içerisinde Will adlı bir çocuk karakterin rolünü üstleniyor, bu çocuk karakterle beraber etrafı keşfedebiliyor, adayı gezmesine yardımcı olabiliyor ve elinden tutabiliyoruz. Oyunda bir taraftan babamız ve diğer taraftan da kız kardeşimiz bulunuyor. Bunlarla beraber de etrafı keşfedebiliyor ve ada seyahatine çıkabiliyoruz. Oyun içerisinde göründüğünden çok daha fazla detay bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine başka bölgelere gidebilecek, her bölgenin bir teması bulunacak ve gece ve gündüz döngüsü içerisinde yer alacak. Gece ve gündüz döngüsü sadece karanlık atmosfer ve ışıkların değişimi şeklinde olacak.
 
 

Piksel grafikli bu yapım içerisinde etrafı keşfederken çeşitli eşyalar ve nesneler toplayabileceğiz, topladığımız bu eşyaları ve nesneleri envanterimize atabileceğiz ve bu eşyaları da tanrılara adak olarak adayabileceğiz. Oyun içerisinde bir taraftan farklı bir yapı benimsendiğini yukarıda söylemiştim. Burada da bu mekanik sayesinde nasıl bir içerik bizlere sunulacak merak içerisindeyim. Tanrılara adak olarak adadığımız ve eşyalar bizlere ne gibi avantajlar sağlayacak şu an için bilmiyoruz, bakalım hep birlikte göreceğiz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi birçok tür aslında bu oyun içerisinde harmanlanıyor. Oyunda hem keşif unsurları hem macera hem simülasyon hem de çiftçilik unsurları yer alıyor. Birçok türün harmanlandığı bu oyun içerisinde yapacağımız çok şey bulunuyor. Dolayısıyla yapacaklarımız arasında etrafa keşfetmek, başka bölgelere geçiş yapmak ve seyahat etmek bunun yanı sıra deniz kenarlarına gidip çeşitli deniz canlıları toplamak, deniz kenarlarında veya göl kenarlarında balıkçılık yapmak bulunuyor. Yine oyun içerisinde toplayabileceğimiz ve yakalayabileceğiniz çok sayıda balık türü bulunuyor, kendimize ait bir çiftlik kurmak ve daha fazlası bu oyunda yer alıyor diyebilirim.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyundaki canlıların hareketleri tamamen o andaki doğal yaşamına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Yani bir balık eğer sığ bir gölde yüzüyorsa bu balığın hareketleri ona göre şekilleniyor ve biz de tutmak için o derece zorlanıyoruz veya daha rahat tutabiliyoruz. Bu tarz mekanikler de oyun içerisinde yer alacak bakalım nasıl bir deneyeyim bizlere sunulacak.

Oyun tabii ki karşımıza ilk etapta çiftçilik simülasyonu olarak çıkıyor. Dolayısıyla oyun, çiftçilik simülasyonunu bizlere sunmak için geniş bir içeriği bizlere aktarmaya çalışıyor. Oyunun aslında temel yapısında çiftçilik simülasyonu yer alıyor, bu çiftçilik simülasyonun yanına keşif ve macera unsurlarını katıyor, böylece bizlere açık bir dünyayı sunmaya çalışıyor. Sunduğu bu dünya sayesinde de bir yandan kendi geçimimizi sağlıyor diğer yandan da etrafı keşfederek çeşitli öğeleri ve unsurları bulabiliyoruz. Hem keşif macera hem de çiftçilik unsurlarıyla beraber kendimize ait bir dünya yaratıyoruz. Oyunda yine etrafta dolanabiliyor, baltalarla beraber ormanlara giriş yapabiliyor ve bunun yanı sıra kendimize olta, merdiven ve çeşitli aletler yapabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi bir tanrıya tapma olayı bulunuyor, bu adak adama olayı oyun içerisinde etraftan bulduğumuz nesnelerle beraber oluyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu mekanik aslında oyunun temelinde de bulunan bir yapıyı bizlere sunuyor. Dolayısıyla bunun işlemiş şekli oyun içerisinde her oyuncuya göre değişken gösterebiliyor.

Kısaca toparlayacak olursam oyunda geniş bir içerik yapısı bizleri bekliyor olacak. Piksel grafikli bu üstten görünümlü keşif macera çiftçilik oyunu içerisinde kendimize ait bir çiftlik kuracak, kurduğumuz bu çiftlikte beraber farklı hasatlar yapabilecek - kendi geçimimizi sağlayabileceğiz. Çiftçilik yaptığımız esnada etrafı keşfedebilecek, yeni bölgelere yelken açabileceğiz, etrafı keşfederek çeşitli unsurlar ve öğeler toplayabilecek, topladığımız bu öğeleri de tanrılara adak olarak adayabileceğiz ve akabinde çeşitli bonuslar kazanabileceğiz. Oyunda gece ve gündüz döngüsü bulunacak bu gece ve gündüz döngüsü bizlere hissettirilmeye çalışılacak. Yani gündüz güneş ışığının vuruş açılarından gece ise ay ışığının üzmelerinden yararlanabilecek ve yolumuza bu şekilde devam edebileceğiz.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi bir ailenin çocuğu olarak rol alacağız. Bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan etraftan bulduğumuz çeşitli unsurlarla beraber yeni aletler ve araçlar üretebileceğiz. Oyunda bulduğumuz denizlerden ve göllerden balıkçılık yapabileceğiz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde dinamik bir hava sistemi yer alacak. Bu hava sistemi ile beraber yağmur yağabilecek veya güneş açabilecek, zaman geçtikçe de yavaş yavaş yağmur şiddetini arttırabilecek veya azaltabilecek. Bu geçişler aslında bizlere hissettirilmeye çalışılacak.

Yapılacak çok şeyin olduğu  bu oyun içerisinde farklı farklı hayvanlarla ve karakterlerle etkileşime geçebilecek ve tanışabilecek - onlarla arkadaş olabilecek ve çeşitli aktiviteler yapabileceğiz. Oyunda herhangi aksiyon veya şiddet içerikli bir mekanik bulunmayacak. Dolayısıyla arkamıza yaslanabileceğimiz ve rahat bir şekilde oynayabileceğiniz bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde rahat rahat etrafı gezebilecek, farklı bölgelere adım atabilecek, yeni canlı türleri ile karşılaşabilecek, onlara ne olduğunu öğrenmeye çalışacak ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyun içerisinde geniş bir dünyayı keşfedebilecek, yeni bölgeler ve  etkileşime geçebileceğimiz canlılar da bizleri bekliyor olacak.
 
 

Bu tarz siz de piksel grafikli bir keşif macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bir yandan da çiftçilik ve balıkçılık yapmak istiyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Oyun 14 Nisan tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz zaman oyun çıktığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildirimler genellikle mail adresinize düşüyor, eğer mobil uygulamanız varsa üstten bildirim şeklinde de karşınıza gelebiliyor.
 
- GHOSTWARE: Arena of the Dead (12 Nisan: nişancı, aksiyon, bilim kurgu)
 
 

Daev Team tarafından geliştirilen ve Hyperstrange tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, bilim kurgu oyunu GHOSTWARE: Arena of the Dead, 12 Nisan tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. 1990'lardan ilham alan ve eski tarz grafiklere sahip olan bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde bizleri hızlı bir aksiyon ve macera yapısı bekliyor olacak. Oyun içerisinde hem retro tarzı hem de nişancı tarzı birbirine harmanlanacak ve bu yapım içerisinde arena tarzı bir shooter oyununa giriş yapacağız.

Geçmişimizden kaçmaya çalıştığımız ve karşımıza çıkan düşmanları alt edebildiğimiz bu oyun içerisinde Molly adlı bir karakter olarak oynayacağız. Bu karakterle büyük bir aksiyon ve maceraya giriş yapacak, bununla beraber de karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde eski tarz grafikler yer alacak ve bu tarz grafiklerle beraber yolumuza çıkan düşmanları ortadan kaldırarak temizlemeye çalışacağız. Oyunun yapısı her oyuncuya hitap etmeyebiliyor dolayısıyla bu yapım eski tarz grafiklerden hoşlanmayanlar ve daha yenilikçi bir yapı isteyenler için bu oyun yetersiz gelebilir.
 
 

Retro tarzını nişancı türü ile harmanlayan bu oyun içerisinde elimize silahımızı alabiliyor ve büyük bir yolculuğa doğru adamımızı atabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli tarzı silahlar bulunuyor ve bu silahlarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. 90'lardan ilham alan bu oyun içerisinde karşımıza çeşitli düşmanlar çıkabiliyor ve bu düşman türlerini silahımızla beraber alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölümler ve mekanlar bulunuyor, bu bölümlere geçiş yaparak yeni zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Her bölümde kısımda farklı temalar ve farklı zorluklar bizleri bekliyor dolayısıyla bir bölgeye giriş yaparken etrafı iyice incelemeli ve elimiz her zaman tetikte olmalı.

Oyun içerisinde bir de arka planda bizlere hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında geçmişimizden kaçmaya çalışıyor ve bu sayede hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine yapabileceğimiz çeşitli seçimler bulunuyor ve bu seçimlerle beraber gideceğimiz yolu kendinizi seçebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı arena kısımları bulunuyor, bu arena kısımları ile beraber elimize aldığımız silahlarla ortalığı kasıp kavurabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde tekli silahlardan taramalı silahlara buz tabancalarından farklı bilim kurgu temasına sahip silahlara kadar birçok silah türünü elimize alabiliyor ve ortadaki düşmanları alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyunda yine silahla öldürdüğümüz düşmanlar haricinde bir de parkur zorlukları bulunuyor. Bu parkur zorluklarını aşmak için de sağdan soldan atlayabiliyor ve duvarların üzerinde bir müddet yürüyebiliyoruz. Oyun içerisinden normal düşmanlar haricinde bir de patron savaşları yer alıyor. Bu patron savaşlarını aşmak için de çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor ve sağa sola doğru kaçmamız lazım. Oyundaki bu patronları alt etmek oldukça eğlenceli görünüyor ve bizlere daha çok Quake tarzı bir oyun yapısını sergiliyor diyebilirim.

Tek oyunculu bir oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde büyük maceralara atılabiliyor, bu maceralarla beraber hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı zindanlardan ksıımlara, arenalardan odalara ve daha fazlasına kadar çeşitli bölümler bulunuyor. Oyunda platform zorluklarının yanı sıra farklı tarzda düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanların her birinin farklı özellikleri ve becerileri yer alıyor. Onları alt etmek için öncelikle nasıl saldırdıklarını ve hamle yaptıklarını öğrenmemiz lazım dolayısıyla daha sonra bu düşmanları kolay alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde pompalı tüfeklerden taramalı tüfeklere kadar birçok silah türü yer alıyor. Bu silah türlerini oyun içerisinde ilerlediğimiz kısımlardan bulabiliyoruz.
 
 

Oyunda her bölüm bizlere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Arena arena ilerlediğimiz bu kısımlarda karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışıyor ve elimizdeki silahlara davranıyoruz. Oyun içerisinde farklı karakterler ile karşılaşabiliyor, karşımıza çıkan karakterlerle beraber konuşabiliyoruz. Arka planda bizlere bir hikaye anlatıldığı için bu hikayeyi karşılıklı konuştuğumuz karakterler aracılığıyla öğrenebiliyoruz. Karakter konuşmaları bu oyun içerisinde önem kazanıyor diyebilirim ancak tabi diyalogların içi önemli.

Oyun içerisinde yine farklı oyun modları yer alıyor ve bizlere tam bir Quake deneyimini sunmayı hedefliyor diyebilirim. Bu modlar arasında bayrak kapmaca, bölge ele geçirmece ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyun tam bir eski tarz nişancı- arena deneyimini bizlere aktarmayı hedefliyor.
 
 

Oyun içerisinde yine farklı farklı yerlere ilerleyebilecek ve bu bölümler arasında yeni bölgeler keşfetmeye çalışacağız. GHOSTWARE: Arena of the Dead içerisinde keşfettiğimiz alanlarda yeni öğeler kazanabilecek ve bu öğelerle beraber kendinizi geliştirebileceğiz. Oyun içerisinde farklı silah türlerini sağdan soldan bulabilecek, çeşitli gizli geçitleri açabilecek ve bu yapım içerisinde neler olup bittiğini öğrenebileceğiz. Oyunda etrafta keşfettiğimiz ve bulduğumuz öğeleri ve silahları dilersek envanterimizden alabilecek ve bu silahları ve öğeleri düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Oyun içerisinde yine arenalarda sağdan soldan toplayabileceğimiz çeşitli daire şeklinde nesneler bulunacak. Bunları da alarak kendimize çeşitli bonuslar katabileceğiz.

Atıldığımız bu yolculuk boyunca farklı farklı düşmanlarla karşılaşabilecek, her bölgede farklı düşman tipleri ile uğraşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunacak. Bu patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu ve daha çetin geçecek. Patronları alt etmek için öncelikle onların saldırı stillerini öğrenmemiz gerekecek ve daha sonra onlara nasıl saldırmamız gerektiğini kafamızda kurmamız gerekecek. Oyun içerisinde bulunan bu patronların her birinin farklı özelliği bulunacak. Dolayısıyla onları öncelikle iyi analiz etmemiz gerekecek.
 
 

Oyun içerisinde çok hızlı hareket edebilecek ve atlama - zıplama yeteneğimiz bulunacak. Dolayısıyla bunları düşmanlara- paotronlara karşı kullanmamız lazım. Çeşitli arenalarda kapıştığımız bu yapımın içerisinde elimizdeki silahlara davranarak ortalığı kasıp kavurabilecek ve düşmanları alt edebileceğiz.

Kısaca toparlayacak olursam oyun bizlere tam bir arena nişancı deneyimini sunacak. Eski tarz grafiklere sahip olmasından dolayı belki de her oyuncuya hitap etmeyebilir. Dolayısıyla yenilikçi ve yeni tarz oyunlar severler için bu oyun tatmin edici gelmeyebilir.

Oyun içerisinde eski tarzda ve eski görüntülerde çeşitli karakterler karşımıza çıkacak. Bu karakterlerle beraber etkileşime geçebilecek, etkileşime geçtiğimiz bu karakterler bizlere arka planda anlatılan hikaye kapsamında çeşitli bilgiler verecek ve bu bilgilerle beraber hikayenin gidişatını öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde farklı seçim kısımları bulunacak ve bu seçimlerle beraber gidişatımızı değiştirebileceğiz. Bunun yanı sıra atıldığımız bu macerada farklı bölgelere geçiş yapabilecek ve bu bölgeleri keşfedebileceğiz. Keşfettiğimiz alanlarda farklı silahlar ve çeşitli öğeler bulacak, bunları da envanterimize atarak düşmanlara karşı kullanacağız. Oyunda bir yandan sağdan soldan gelen düşmanları alt etmeye çalışırken diğer yandan da hikayeye kapsamında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli modlar bulunacak. Bu oyun modları arasında bayrak kapmaca ve bölge ele geçirmece yer alacak. Oyun içerisinde bayrak kapmaca zaten adı üstünde bir bölgede bayrağı kaparak kendi bölgenize getirmekten ibaret olacak. Bu yapım gayet eğlenceli bir deneyimimi üzere sunmayı hedefliyor diyebilirim.

Siz de bu tarz eski aksiyon nişancı oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun 12 Nisan tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor ve erken erişim sürümünde çıkış yapacak. Erken erişim sürümünde oyunun bir takım hataları bulunabilir. Dolayısıyla bu hataları geliştirici ekibe bildirmemiz gerekiyor. Geri bildirim yaptıktan sonra geliştirici ekip de bu hataları düzeltecek ve oyuna yeni mekanikler ekleyecek. Erken erişim sürümünün ne kadar süreceği hakkında bir bilgi yok ancak en az 5-6 ay erken erişim sürümünde kalacağını tahmin ediyorum.
 
- Voodolls (13 Nisan: kule savunma, çevrimiçi, strateji)
 
 

SideRift tarafından geliştirilen ve Tate Multimedia tarafından yayınlanacak olan kule savunma, çevrimiçi, strateji oyunu Voodolls, 13 Nisan tarihinde geliyor. Klasik kule savunma oyunlarından farklı olarak bu oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber kendi alanımızı ve bölgemizi savunmaya çalışıyor, oyun içerisinde karşımıza gelen karanlık ve gizemli düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli olarak oynayabileceğimiz bu kule savunma strateji oyunu içerisinde farklı farklı bölgelerden gelen düşmanlara karşı gelmeye çalışıyor, kendi bölgemizde bulunan alanı savunmaya ve burada hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde korku oyunlarından aşina olduğumuz woodo bebekler yer alıyor. Aksiyon strateji unsurlarının bulunduğu bu yapımda bu woodo bebekleri alt etmeye çalışıyor ve onlara karşı hem kendimizi hem de bölgemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyunda renkli bir tema benimsenmiş durumda. Dolayısıyla hem çevre hem karakterler hem de atmosfer tamamen renkli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu da oyunun ilgi çekici yanlarından biri diyebilirim.

Oyun içerisinde klasik kule savunma yapısı yer almıyor yani normal şartlarda kule savunma oyunları genellikle üstten görünümlü bir bölgeyi savunma şeklinde olarak karşımıza çıkıyordu ancak bu oyun içerisinde üçüncü - birinci şahıs kamera bakış açısıyla bir karakteri kontrol ediyor, bu karakterle beraber üzerimize gelen düşman gruplarını ve düşmanları alt etmeye çalışıyor ve kendi kulemizi yani bölgemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yapacağımız pek çok hamle bulunuyor, bu hamle ile beraber karşımıza çıkan woodo bebeklerini aldı ediyor ve onları geldiği yere geri gönderiyoruz.
 
 

Bir yandan korkunç düşmanların bulunduğu ve tuhaf tiplemelerin yer aldığı bu oyun içerisinde kendi karakterimizle beraber yanımıza arkadaşımıza alabiliyor ve arkadaşlarımızla beraber bu bölgeyi savunmaya koyulabiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi ile oynayabileceğimiz bu oyun içerisinde arkadaşlarla oynamak tabii ki daha zevkli oluyor.

Farklı farklı düşman türleri bu yapım içerisinde yer alıyor. Bu düşman türlerinin her birinin farklı özellikleri bulunuyor. Oyunda genellikle üzerimize düşmanların koştuğunu görebiliyoruz ve bunlarla beraber kendi bölgemizi korumaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde güvenliği sağlayacağımız bölge değişkenlik gösteriyor ve bu bölgeyi korumak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyunda tek oyunculu bir yapıyı oynamaktansa arkadaşlarla beraber bir ekip olarak yer almak daha zevkli olabiliyor. Oyunda arkadaşlarla beraber oynadığımız zaman kendi aramızda bir strateji belirleyebiliyor ve o strateji ve plana göre düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda yine farklı farklı kullanabileceğimiz çeşitli beceriler yer alıyor. Bu becerilerle beraber kitle kontrolünü elimize alabiliyoruz ve kitle kontrol becerileri ile beraber düşman gruplarına ortadan kaldırabiliyor ve kolayca bölgemize savunabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde dört oyuncuya kadar bir destek sunuluyor yani toplamda dört oyuncu olarak bir bölgede yer alıyor ve kendi bölgemizi ve kulemizi savunmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine kendi takım arkadaşlarınızla beraber güçlerimizi birleştirebiliyor ve farklı farklı yetenekler öğrenebiliyoruz. Oyunda yine kendi takım arkadaşlarımıza beraber bir sinerji oluşturabiliyor, bu sinerjiyle beraber zayıf yönlerimizi kapatabiliyor ve kişisel becerilerimizi bu sayede açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda üzerimize gelen düşman gruplarına karşı plan ve strateji yaparak takımımızla beraber onları kolay bir şekilde alt edebiliyoruz.

Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakterlerin özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu özellikleri ve becerileri ortaya çıkararak güçlendirebiliyor ve bunları yeni öğelerle ve nesnelerle kombin edebiliyoruz. Bu oyun içerisinde yeni silahlar bulabiliyor ve yeni beceriler elde edebiliyoruz. Dolayısıyla kendi karakterimizle beraber ve yeni becerilerle beraber savunmamızı oluşturabiliyoruz.
 
 

Oyunda kendimizi savunmamız gereken çok farklı düşman tipleri bulunuyor. Büyükten küçüğe doğru farklı düşman tipleri ile karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde ani olarak saldıran kırmızı yaratıklardan hızlı hızlı koşan bebeklere kadar birçok farklı tür bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde kendi bölgemizi ve alanımızı savunmak için çeşitli savunma araçları kurabileceğiz. Savunma araçları arasında taretler, tuzaklar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları kullanmak da tamamen bize ait olacak.

Oyunda kullanacağımız ve kurabileceğimiz taretlerin yerlerini biz belirliyor olacağız dolayısıyla nasıl bir strateji ve plan belirlemek istiyorsak ona göre hamle yapmamız gerekecek. Oyunda yine takım arkadaşlarımızla beraber bu taretlerin yerlerini belirleyebilir ve düşmanları geliş açılarına göre bu taretlerin kullanımını yapabiliriz. Oyunda yine bir dizi tuzaklar yer alıyor. Bu tuzaklarla beraber düşmanların geliş yollarına doğru kurabiliyor ve onları kolay bir şekilde alt edebiliyoruz ve yavaşlatabiliyoruz. Klasik kule savunma oyunlarında olduğu gibi ilk etapta 4-5 farklı savunma sistemi bulunuyor. Yani düşman grupları ilk olarak ilk savunma hattını geçtikten sonra ikinci savunma hattında geçmek zorunda kalacak. Dolayısıyla her bir savunma hattını tek tek savunabiliyor ve buralardan geçmemelerini sağlayabiliyoruz. Son savunma hattına geldikleri zaman da son bir çabayla beraber düşmanları ve düşman gruplarına alt etmeye çalışıyoruz.
 
 

Yine yukarıda bahsettiğim taret ve tuzaklar haricinde bir de savunma olarak kurabileceğimiz ateşleme kuleleri ve toplar bulunuyor. Bunlarla beraber düşmanları daha da yavaşlatıyor ve onları daha fazla alt etme şansımız olabiliyor. Oyun içerisinde çok iyi strateji ve plan belirlemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla düşmanlar üzerine doğrudan koşmak yerine onların hamlelerini önceden kestirmek, ona göre bir plan belirlemek daha mantıklı olacak.

Oyunda düşman dalgalarını ortadan kaldırmamız gerektiği için sürekli olarak savunma hattını iyi bir şekilde savunmamız gerekiyor. Bu yapım içerisinde arkadaşlarımızla beraber büyük bir uyum içinde olmamız gerekiyor. Oyun içerisinde savunmamız gereken farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin temaları ve yapıları birbirinden farklılık gösteriyor. Örneğin bir oyun içerisinde cehennemin dibindeyken ve her yer kırmızı ve karanlıktan ibaret iken diğer tarafta orman içerisine dalabiliyor ve yeşil bir örtünün arkasında kendi bölgemiz savunmaya çalışıyoruz.

Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ancak geliştirici ekibin belirttiğine göre bu kamera bakış açılarına iki yeni mod da ekleniyor. Yani oyun içerisinde üç farklı kamera bakış açısı yer alıyor. Düşmanların geliş açılarına ve oyundaki durumunuza göre bu kamera açılarını değiştirebiliyor ve aralarında geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla üçüncü şahıs kamera bakış açısı, birinci şahıs kamera bakış açısı ve diğer kamera modları arasında kolaylıkla geçiş sağlayabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde normal kule savunma mekaniğinin haricinde bir de arka planda hikaye yer alıyor. Bu hikaye modu kapsamında çeşitli bölgelere atılabiliyor ve çeşitli görevleri yapmaya çalışabiliyoruz. Ancak bu tarz oyunlarda tabii ki hikayenin çok arka planda kalabileceğini biliyoruz. Dolayısıyla bu oyunu hikayesi nedeniyle değil de kendi bölgemizi savunma amacıyla oynayabileceğimizi söyleyebilirim.

13 Nisan tarihinde PC platformuna çıkış yapacak olan bu kule savunma strateji aksiyon oyunu bizlere renkli ve eğlenceli deneyim sunacak gibi görünüyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ilginizi çektiyse bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıktığı gün bundan haberdar olabilirsiniz.
 
- Guardians Of Gaia (11 Nisan: üçüncü şahıs, çevrimiçi, dövüş, aksiyon)
 
 

Handmade Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan üçüncü şahıs, çevrimiçi, dövüş, aksiyon oyunu Guardians Of Gaia, 11 Nisan tarihinde geliyor. Renkli grafiklere ve çizgi film tarzı karakterleri ile karşımıza çıkan bu yapım içerisinde çevrimiçi bir yapı hisleri bekliyor olacak. Bu oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunacak, bu karakterlerden herhangi birini seçebilecek ve rakip oyuncularla beraber kapışabileceğiz. Oyun içerisinde PVP oyun modu bulunuyor ve bu oyun modu sayesinde çeşitli kapışmalar yaşayabiliyor ve büyük mücadeleler içerisine girebiliyoruz.

Çevrimiçi odaklı bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde elimize bir kılıç alabiliyor, yumuklarımızı konuşturabiliyor veya farklı nesneler fırlatabiliyoruz. Oyunda farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin her birinin yetenekleri ve becerileri farklılık gösteriyor. Oyunda kadın karakterlerden erkek karaktere ninja tarzı karakterlerden sumo karakterlere kadar birçok tarzda kullanabileceğimiz savaşçı bulunuyor. Bu savaşçılarla beraber takımımızı kurabiliyor, kurduğumuz takım ile diğer oyunculara karşı kapışabiliyor ve oyun içerisinde bir nevi hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
 

Üst düzey bir oyun deneyimi beklemediğimiz ve bunun yanı sıra animasyonların biraz alt seviyede karşımıza çıktığı bu yapım bağımsız bir ekip tarafından geliştiriliyor. Dolayısıyla oyundan beklentiniz çok yüksek olmasın, hayal kırıklığına uğramanız mümkün. Çünkü oyunun gerek fragmanlarına gerekse görüntülerine baktığımız zaman karakterlerin yürüyüş şekilleri - animasyonları, vuruş dinamikleri ve ortam orta düzeyli bir oyun hissiyatı veriyor yani üst düzey bir oyun deneyimi beklemememiz gerekiyor.

Oyun içerisinde kalkanlı savaşçıdan elinde alev kılıcı tutan bir kadın karaktere kadar birçok farklı tarzda savaşçı bulunuyor ve bu savaşçıları arasında seçim yapabiliyoruz. Oyun içerisinde bir ekip kurabiliyor, bu ekibimize arkadaşlarımızı davet edebiliyor ve bu arkadaşlarımızla beraber geniş bir dünyayı adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı türde düşmanlar karşımıza çıkabiliyor ve bunları alt etmek için de elimizdeki yeteneklere sarılabiliyoruz. Oyun içerisinde normal oyunculardan hariç bir de etrafta öldürebileceğimiz çeşitli yaratıklar bulunuyor. Bunları da alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Guardians Of Gaia içerisinde yine etraftan bir şeyler toplayabiliyor ve bunları avantajımıza kullanabiliyoruz. Oyunda yine en fazla 4 kişiye kadar bir takım oluşturabiliyor ve en fazla yanımıza 3 arkadaşımızı davet edebiliyoruz. Yine aynı şekilde karşı takım da 4 kişi olarak karşımıza çıkıyor yani dörde dört bir takım savaşı deneyimi elde edebiliyoruz diyebiliriz. Oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve karakterimizi rahat bir şekilde kontrol edebiliyoruz. Oyunda bir dizi farklı karakterler arasında seçim yapabiliyor ve bu savaşlar arasına dahil olabiliyoruz.

Takım tabanlı bu aksiyon macera oyunu içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan ise hem diğer oyuncuları hem de oyun içerisinde yer alan yaratıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde her bir karakterin farklı özelliği ve becerisi bulunuyor. Bu özelliklerle beraber istersek kılıcımız savurabiliyor istersek kalkanımızı gelen saldırılara karşı kullanabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz birçok karakter yer alıyor ve bunları kullanmak da tamamen bize ait oluyor.
 
 

Oyunda atıldığımız bu mücadelede kendi ekibimiz ile beraber bu arenaya hakim olmaya çalışıyor ve diğer oyuncularla beraber büyük bir mücadeleye girişebiliyoruz. Oyunda yine etrafta çeşitli yuvarlak nesneler yani çekirdekler bulunuyor, bu çekirdekleri ortadan kaldırmak için mücadele atılıyoruz. Oyunda çekirdeğe vurduğumuz esnada farklı yaratıklar çıkabiliyor ve bu çekirdekleri kim önce patlatırsa ve ortadan kaldırırsa o takım 1-0 önde başlıyor diyebiliriz.
Temel amacımızın oyun içerisinde yer alan çekirdekleri ortadan kaldırmak oldu bu oyunda farklı kristalleri ortadan kaldırabiliyor kristalleri ortadan kaldırdıktan sonra bu bölgelere hakim olmaya çalışıyor ve diğer takım oyuncularını alt etmeye başlıyoruz O yüzden hem bölge hakimiyetini ele geçirmeye hem de çekirdekleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz oynayan temel amacı aslında bu.

Oyun içerisinde yine her bir savaşta farklı deneyimler ve ganimetler elde edebiliyor ve bunları kullanabiliyoruz. Oyunda yine karakterimizin farklı farklı becerileri bulunuyor ve bu becerileri dilersek yükseltebiliyoruz ve yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda yeni becerilerin kilidini açmak için savaşlardan galip çıkmak gerekiyor ve galip çıktığımız savaşlardan da çeşitli ganimetler ve silahlar elde edebiliyoruz. oyunda farklı silahları elimize alabiliyor ve bunları takabiliyor ve ayrıca rakip oyunculara karşı gelebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde farklı tarzda silahlar bunları ve bu silahları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bir silah üzerinde ustalaşabiliyor ve farklı silahlar üzerine yeni beceriler açabiliyoruz bu tamamen bize kalmış. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi tarzımızı belirleyebiliyor ve ona göre karakterimizi de yanımıza alarak bu oyun içerisinde mücadeleye başlıyoruz.

Guardians Of Gaia içerisinde farklı bölgeler ve arenalar bulunuyor. Bu bölgelerde ve arenalarda hayatta kalmak biraz zorlu olabiliyor. Bu oyunda yine karlı bölgelerden çimenli ve güneşli bölgelere nehirlerden sahil kesimlerine kadar birçok farklı bölge bulunuyor. Bu bölgelerin her birinin teması farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve etrafın değiştiğini de görebiliyoruz. Oyun içerisinde her bir bölgenin kendine ait zorlukları bulunuyor ve bu zorlukları aşmak da tamamen bize kalıyor. Oyunda bir yandan çekirdekleri ortadan kaldırmaya çalışırken diğer yandan çevresel faktörleri de es geçmiyoruz. Dolayısıyla bize saldıran yaratıklar bulunabiliyor ve bu yaratıkları da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunda bir yandan çevre etmenleriyle uğraşıyor diğer yandan ise rakip oyuncularla beraber kapışabiliyoruz. Oyunda farklı silahları ve özelleştirmeleri deneyebiliyor ve bu özelleştirmelerle beraber yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda yine çeşitli öğeleri elimize alabiliyor böylece kendi avantajımıza kullanabiliyor ve özel saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Mücadele esnasında elimizde olan silahı değiştirebiliyor, yeni silaha geçiş yapabiliyor ve oyunun ortasında aslında bu değişimleri tamam gerçekleştirebiliyoruz.

Taktik ve stratejinin önemli olduğu bu oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi birçok özellik ve içerik bizleri bekliyor olacak. Kısaca toparlamak gerekirsek oyunda bir ekip kuruyoruz, bu ekip 4 kişiden oluşuyor - karşımızda da 4 kişilik bir ekip bulunuyor ve ekiple beraber bir araya geliyoruz. Bu takımla beraber çeşitli görevler yapmaya koyuluyoruz, bu görevler arasında etrafta bulunan çekirdekleri ortadan kaldırmak ve çevre etmenlerine karşı hayatta kalmak yer alıyor. Oyunda yine bu çekirdekleri yok ederken etraftan yaratıklar saldırabiliyor ve diğer taraftan da oyuncular bu çekirdeği yok etmeye çalışıyor.
 
 

İki takım da bu şekilde çekirdeği yok etmeye çalıştığından dolayı hem ortalık birbirine giriyor hem çevre etmenleri de bu işin içerisinde karışıyor yani ortalık savaş alanına dönüyor diyebiliriz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler ve arenalar bulunuyor. Bu arenalar birbirinden farklılık gösteriyor. Yine seçebileceğimiz ve kullanabileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor, bu karakterlere yeni silahlar ve beceriler kazandırabiliyoruz.

11 Nisan'da çıkış yapacak olan bu aksiyon dövüş oyununu dilerseniz siz de Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunda yukarıda da dediğim gibi beklentiniz çok yüksek olmasın dolayısıyla gerek animasyonlardan gerekse karakterlerin tasarımlarından bunu zaten anlayabiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
The Wolf Among Us - İnceleme Nisan ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #2

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız