Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Yeni Patentleri NX Hakkındaki Söylentileri Güçlendiriyor

   NeoGAF tarafından keşfedilen Nintendo'ya ait Ocak 2016 patentleri gün yüzüne çıktı ve bu patentler Eurogamer tarafından ortaya atılan söylentileri güçlendirecek cinsten.
 
   Bunlardan ilki ise sökülüp takılabilir olan kontrolcü aksesuarı. Tablet şeklinde olan konsolun sağ tarafından takılan aksesuar Nintendo 3DS konsolunda bulunan ekstra circle pad aksesuarını da andırıyor.
 
 
   İkinci alınan patent ise farklı olarak hareket tabanlı teknolojiyi destekleyen bir patent. Aksesuar takılı olmadığında kullanılan bu teknoloji yanda bulunan kamera sayesinde hareketleri algılayıp menü ve oyunlarda bulunacağı görünüyor. Aşağıdan birkaç görseline göz atabilirsiniz. 
 
 
 
 
 
   Eurogamer'ın paylaştığı bilgide NX'in çok güçlü bir taşınabilir el konsolu olacağı belirtilip Nvidia'nın mobil işlemcisi Tegra'nın yer alacağı ve bir aparat sayesinde televizyona bağlanıp büyük ekranda da oyun oynatacağı söylenmişti.
 
  MCV'nin Nintendo'ya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de NX'in çıkışından sonraki 6 aylık süreçte konsola Mario ve Pokemon oyunu geleceği de söyleniyor. Şu ana kadar NX için onaylanan 4 oyun bulunmakta bunlar ise; The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Just Dance 2017, 2017 yılında çıkış yapacak yeni Sonic oyunu ve Dragon Quest X.
 
   NX'in 2017 Mart ayında çıkış yapması bekleniyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Titanfall 2'nin Hikaye Modundan 5 Dakikalık Oynanış Videosu Geldi No Man's Sky İlk İnceleme Puanları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.8.2016 11:40:58

+1
quote:

Orjinalden alıntı: konsoldede yemisim nintendoyu,bakin buraya yaziyorum nintento nx ergen konsolu olacak ve kabini gecemeyecek ,xbox zaten cuvalladi, gelecek ps4 neo ve ps5 ïn
konsoldede bunama belirtileri gösteriyorsun. Ne yiyeceğini ve ne diyeceğini bile bilmeyecek duruma gelmişsin. Erteleme şu doktor randevularını...

BSC Misafiri

13.8.2016 11:40:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: mementopolis Nintendo yeni şeyler denensin ama bu salakça şeyleri hayatımıza sokmasın . Bu ne ya...
Bunun gibi sayısı yüzlere dayanmış patent var Nintendo'da kardeş, Wii kumanda ve içeriğindeki patentler yüzünden onlarca kez dava edilmiş ve davaların da hepsini kazandıktan sonra oyun dünyasına dair hemen her fikri patent kapsamıyla koruma altına alıyor firma. Parçaları sökülüp takılabilir oyun kumandası fikri ile ilgili en mantıklı söylenti aşağıdaki linkteki gibi. http://www.eurogamer.net/articles/2016-07-28-nx-is-different-and-different-is-nintendos-best-option

freshmind

12.8.2016 22:09:46

0
Birleşip çıkabilen parçalar, elle kontrol, yok dışarıda el konsolu evde masaüstü, tegra k1, masaüstü doc'ta nasıl bir çözüm sunuldu ? Güç farklılıkları ne alemde iki farklı fazının... Öyle müthiş pratik falan olursa, sunumu iyi olursa, fiyatı iyi olursa belki bir nebze. Ama bu kadar kompleks bir yapının bu kadar fazla etmenin iç içe girdiği bir yapının sunumunu kötü yapar, pratiklik manasında çuvallarlarsa, fiyatı yine nintendo kafasında çıkarsa Wii U'dan bile daha başarısız olacağını düşünüyorum. Bunu geçmişte de gördük. Bu tarz caf caflı şeyler ilk bakışta hoşa gidebiliyor ama günün sonunda oyuncu adam yine basit, hızlı ve sarfiyatsız bir şekilde oyununu oynamak istiyor. Bunu veremeyen hiç bir konsol veya yan donanım bu güne kadar başarılı olamadı.(Wii U, kinect, move vs vs )

İdrak İstimlak

12.8.2016 21:26:48

0
Nintendo candir, heyecandir, bekliyoruz efenimmm...

ryoshi

12.8.2016 20:19:17

0
8 jenerasyon oyun konsolu satis rakamlari Nintendo 3ds ile wii u nun satis rakami 73 milyon ps4 ile ps vita satis rakami 47 milyon xbox one 20 milyon oyun satis rakamlarini aciklamasam daha iyi

lextor

12.8.2016 19:04:32

0
Biz Nintendo'yu bizi eğlendirdiği için, farklı şeyler sunduğu için seviyoruz. Umarım WiiU gibi bir faciaya daha imza atmaz Nintendo. Merakla bekliyorum...

Kennnn

12.8.2016 18:57:28

0
Bu aletin patlayacağini düşünüyorsunuz ama yem ev hem el konsolu aynı anda satın almış oluyorsunuz bu büyük bir oyun listesi demek. Artık Wii U sahip olup 3ds'te yer alan oyunlara iç geçirmeyecek kimse. Her oyunu oynayabileceksiniz muhtemelen daha önce çıkmış 3ds oyunlarını da daha yüksek çözünürlük desteğiyle oynarsınız. Bence çok güzel bir alet. Nintendo bu işi kıvıracak.

Bowser Zeki

12.8.2016 15:49:12

+1
Bir kerede laf atılmasın herhangi bir Nintendo paylaşımın altına yaa

mementopolis

12.8.2016 14:33:00

0
Nintendo yeni şeyler denensin ama bu salakça şeyleri hayatımıza sokmasın . Bu ne ya...

Kreuger

12.8.2016 13:50:13

+2
yemisim nintendoyu,bakin buraya yaziyorum nintento nx ergen konsolu olacak ve kabini gecemeyecek ,xbox zaten cuvalladi, gelecek ps4 neo ve ps5 ïn

MDugur

12.8.2016 12:41:10

0
Bir kere Nintendo, Sony ve Microsoft ile yarışacak üst düzey bir konsol çıkarmaya çalışmaz. Çünkü asıl kitlesi çözünürlük, über grafik falan beklemiyor. Her zaman diğerlerinden farklı olmaya çalışan bir firma ve bence bunu iyi başarıyor her ne kadar Wii U patlasa da Nintendo taşınabilir cihazların başarısını görüp o yönde ilerlemek istiyor ki bence doğru bir karar. Benim bile dikkatimi çekti. Zaten piyasada aynı tarz iki konsol var, üçüncüsüne gerek yok.

GT_55

12.8.2016 12:04:27

+1
Hazır olun ikinci wii u vakası geliyor.

BSC Misafiri

12.8.2016 11:34:09

0
Bu Nintendo firması Super Nintendo dönemindeki gibi 16bit oyunlar çıkarsa (şimdi çıkaracağı oyunların dragon quest x, zelda breath of wild 16bit versiyonları ve vs vs vs,)yemin ediyorum başkalarını bilmem ama ben çok memnun kalacağım :)) bıraksın bu yeni çağa ayak uydurma işlerini, yeni versiyon oyunlarının 16bit versiyon şeklinde tatlı grafiklerle süslenmiş versiyonları daha iyi iş yapacaktır ??

InViSiBLePLaYeR

12.8.2016 10:59:34

0
Bence Android tabanlı bir işletim sistemi olursa çok güzel olur zaten 3. parti oyun desteği yok gibi bir şey Nintendo'da en azında Google Play'den de oyun indirilebilirse cihaz büyük ilgi çeker.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız