Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Switch Satışlarında Yüzde 10'luk Bir Düşüş Beklediği Bildirildi

 
 
Nikkei Asia, Nintendo Switch satışları hakkında yeni bir rapor yayınladı. Bu rapora göre Nintendo'nun mevcut mali yılda, 20 milyon Switch konsolu satmayı beklediği bildiriliyor. 
 
20 milyon satış rakamı, 2021 mali yılına kıyasla yüzde 10'luk bir düşüşün göstergesi. Bunun yanı sıra 28,83 milyon Switch konsolunun satıldığı 2020 mali yılına göre ise yüzde 30'luk bir düşüş. 
 
Switch konsollarının mevcut yıldaki düşük satışların nedeni ise devam eden yarı iletken kıtlığından ve lojistik kesintilerden kaynaklandığı belirtiliyor. 
 
Nintendo, 31 Mart 2022'de sona eren bir sonraki çeyrek kazanç raporunu 10 Mayıs'ta yayınlayacak. Düşük donanım satışlarını telafi etmek için Nintendo, daha fazla oyun satmak istiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Psychonauts 2, Geliştirici Double Fine'ın En Çok Satan Oyunu Oldu Activision: Modern Warfare 2, Serinin En Gelişmiş Deneyimini Sunacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Venomstr

12.5.2022 12:31:35

0
O üstte yazan kişilerin hiçbiri Nintendo’nun ne olduğunu bilmiyor. Ömründe Nintendo konsolunu eline bile alamamış, sahip olamamış kişiler. Çoğu Nintendo’yu yeni çıkmış bir konsol sanıyor. Adını ilk kez duyuyorlar.

darkdiva

10.5.2022 13:21:42

+1
Amma boş yapılmış yine. Adamlar satıyor da 90+ puanları da götürüyor. Hayatında oynamayalar da burda boş yapıyor ancak.

BSC Misafiri

3.5.2022 21:29:43

0
Dreams Mario gibi platform oyunu mu ? Değil. Little big planet sadece Mario gibi oyna bitsin platform mu ? Değil. Pikmin, Animal Crossing demişsin her ikiside kaç nesildir olan oyunlar.Sadece gerçekçi oyunlar yapıyormuymuş Sony? Yapmıyormuş. Ne yapıyormuş konsolda ve VR’da yaratıcılığını kullanabileceğin düz platform oyunlarının ötesindr yapımlarıda varmış. Şimdi bu Nintendocu kitleyle böyle 0-6 yaş aradına hitap etmek lazım tane tane ki anlasınlar.

BSC Misafiri

3.5.2022 18:30:20

0
Eleman yazdığın yapımların platform türünde olduğunu söylemiş, ee haklı. Asıl senin geri dönüşün çok alakasız.

BSC Misafiri

2.5.2022 20:32:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Ne demek Sony’de farklı oyun yok ? Bu kadar taraflı olupta kör gözle bakmayın şu olaylara. Sony’de Little Big Planet, AstroBot,Tearaway,Puppeteer,Dreams gibi görebileceğiniz en özgün yapımlar var. Sadece VR’da bile denedikleri yaratıcı ve özgün bir sürü yapım var. Şu oyunlardan bir tanesi Nintendo’da olsa yere göğe sığdıramazdınız ama işte fanboy olmak farklı bir ruhsal hastalık tedaviside yok ne yazık ki.
Saydığın oyunların içeriğinin %90'ı platform oyunu bilmem farkındamısın ? Pikmin platform oyunu değil Animal Crossing'te değil. Özgünlük deyince sadece görsel stil anlamayın.

BSC Misafiri

2.5.2022 19:50:36

0
Ne demek Sony’de farklı oyun yok ? Bu kadar taraflı olupta kör gözle bakmayın şu olaylara. Sony’de Little Big Planet, Tearaway,AstroBot,Puppeteer,Dreams gibi görebileceğiniz en özgün yapımlar var. Sadece VR’da bile denedikleri yaratıcı ve özgün bir sürü yapım var. Şu oyunlardan bir tanesi Nintendo’da olsa yere göğe sığdıramazdınız ama işte fanboy olmak farklı bir ruhsal hastalık tedaviside yok ne yazık ki.

BSC Misafiri

2.5.2022 19:01:26

0
Yeni ip Nintendo gibi diğerleri de üretmeli fakat burada yeni ip diyince arkasına kamera konmuş açık dünya aşşağı yukarı aynı şeyleri yapan karakterler değil. Tema değişikliğini ip olarak yutturmaya çalışan bir endüstri ortaya çıktı. Mevzu oynanış olmalı. Nintendo gibi neden diğerlerinin oynanış bazında farklı oyunları yok bu büyük problem. Neden Animal Crossing, Pikmin gibi konseptleri Sony ve ya Microsoft stüdyolarından göremiyoruz. Gerçekçilik adı altında oyun satmak daha mı kolay cezbediyor diye mi yapıyorlar bunu nedir.

7ender

2.5.2022 15:29:30

+1
Feykler basmış konuyu.

BSC Misafiri

2.5.2022 14:51:52

0
Bebe oyunları yapıp duran bir ucube firma

BSC Misafiri

2.5.2022 14:48:49

0
Nintenbotslar konuşmuş ağlamaya devammmmmm :D marioya asgari ücret ödemeye devammmm cryymoreee

BSC Misafiri

2.5.2022 11:40:24

+1
bir kitle var, harbiden ağır gülüyorum, sanıyorlarki bir oyunun adı aynıysa, içeriği de aynıdır diye. lan adamlar her oyunu ile farklı bir mekanik getirdikleri mariolar yapmış her nesile, bu beyefendiler beğenmiyor. satış rakamlarından zaten ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz, sadece sizin ıqnuz ve zevkiniz bunu anlamaya yetmiyor, mesele bu, ağlamayın boşa

BSC Misafiri

1.5.2022 21:10:58

+1
İster inan ister inanma senelerin Nintendo kullanıcısıyım listeye Metroid ve Pikmin’i ekleyebilirim ama gerisi ilgimi çekmiyor. Yazdıklarının yarısıda yeni IP değil zaten geçmişten günümüze gelenler. Arms zaten eğlencelik bir oyun. Neden daha farklı ve özgün işler göremiyoruz cevabı burada zaten Nintendo kitlesi yobaz bir kitle en ufak bir eleştiri getirsen analarına sövülmüş gibi savunma moduna geçiyorlar. Herşeyden memnunlar Nintendo ne yapsa doğru yapıyordur tartışılamaz ve sorgulanamaz. Seneler sonrada hala aynı oyunları görmeyi şahsen midem almıyor ama bunlara kalsa ölene kadar Mario 64’ün yenilenmiş versiyonları oynanır.

BSC Misafiri

1.5.2022 19:53:34

0
Yeni İp konusu sıkıntılı hiç yapmıyorlar değil fakat artması lazım. Ya ben Nintendo kullanıyorum diyip Splatoon, Fire Emblem, Xenoblade, Arms, Smash Bros, Metroid, Pikmin, Astral Chain ve Animal Crossing'i yazmayan insanların şu konsolu kullandığına zaten inanmıyorum. Hep aynı fiks menü oyun yazmalar.

BSC Misafiri

1.5.2022 19:53:03

+1
Nintendo oyun dünyasının efendisidir, bedava verseler ps5 Xbox almam

BSC Misafiri

1.5.2022 18:11:37

+1
Bedava verseler almam

BSC Misafiri

1.5.2022 17:26:34

+1
Sene oldu 2022 daha başarım,kupa desteği yok. Online yönü hala çok çok zayıf. Bir Zelda hayranı olarak bıktım artık aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymalarından. Kıt zekalı fanların herşeye kabul demesi yüzünden senelerdir yeni bir IP yok. Adamlar kaç nesildir sürekli aynı markaların farklı oyunlarını yapıp satıyor koskoca şirketten hiç mi yeni bir fikir gelmiyor ? Mario,Zelda,Pokemon,Kirby,Donkey Kong başka birşey yok. Her nesilde 1 tane yeni IP yaratsalardı bile işimizi görürdü. Hala NES,SNES oyunlarını sömürme peşindeler. Görüp görebileceğimiz en dar kafalı firma sanırım Nintendo.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız