Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ninja Gaiden Benzeri 6 Oyun

 
Team Ninja tarafından geliştirilen ve ilk olarak NES için çıkış yapan Ninja Gaiden, oyun dünyasında türünün en popülerleri arasında yer alıyor. Hack and slash türünün öncüsü olarak karşımıza çıkan oyun 3D bir aksiyonu oyunculara sunuyor.
 
Ninja Gaiden, yeni nesil hariç hemen hemen her platformda bulunuyor. Yeniden düzenlenen bu sürüm Xbox 360''da Ninja Gaiden Black ve PlayStation 3''te ise Ninja Gaiden Sigma olarak yayınlandı.
 
Farklı isimlerle farklı platformlara çıkış yapan oyun hayranları ilk etapta hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz. Çünkü oyuncular bunu serinin bir diğer oyunu olarak düşünüyordu. Her ne olursa olsun Ninja Gaiden ve Ninja Gaiden üçlemesi eleştirmenlerce beğenilen bir yapım oldu.
 
Hack and slash türüne yeni başlayanlar veya türü severler Ninja Gaiden gibi oyunlar arıyorsanız, bu liste tam size göre. Bu listemizde sizlere Ninja Gaiden benzeri 6 oyunu derledik. İşte oyunlar:
 
1- The Messenger
 
 
 
The Messenger, Ninja Gaiden'a benzer grafikleriyle öne çıkan 2D bir platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun, uzaktaki bir dağın zirvesine doğru yola çıkan ve bir parşömen teslim etmekle görevlendirilen The Messenger'ı (Haberci-ulak) konu alıyor. Yol boyunca, Quarble adındaki sevimli bir iblis ve bir dükkan sahibi size yardım ediyor. Quarble ve gizemli dükkan sahibinin yardımıyla, düşman ordularıyla savaşıyor ve kullanmak için yeni beceriler kazanıyorsunuz.
 
Orijinal olarak NES platformuna çıkan Ninja Gaiden gibi bir oyun deneyimlemek istiyorsanız The Messenger bu işlevi görebilir. Klasik bir aksiyon platform oyunu olarak giriş yapan oyun ilerleyen süreçte sürpriz dolu geniş bir yolculuk macerasına dönüşüyor.
 
2- Devil May Cry
 
 
 
Devil May Cry, ilk olarak 2001 yılında piyasaya sürülen türün en iyi oyunları arasında yer alıyor. Oyun ve seri şeytani saldırılara bir son vermek için dünyayı dolaşan bir iblis avcısı olan Dante'yi konu alıyor. Oyun, hack and slash ve şık dövüş stiliyle ön plana çıkıyor.
 
Aksiyon tabanlı savaşa odaklanan bu yapımda oyuncular çeşitli komboları kullanarak düşman ordularını alt edebiliyor. Kombolarınız ve özel hamlelerinizle beraber düşmanlar daha kolay ortadan kaldırılabiliyor.
 
3- Metal Gear Rising: Revengeance 
 
 
 
Metal Gear Solid serisinin daha aksiyon odaklı bir sürümü olan Metal Gear Rising: Revengeance, oyuncuları yarı insan ve yarı cyborg olan Raiden’ın hikayesini sunuyor. Kojima Productions tarafından geliştirilen bu yapımda oyuncular şık ve gösterişli bir kılıç ile düşmanları alt edebiliyor.
 
Blade Mode adlı bir özellik bulunan oyunda zamanı yavaşlatabiliyor ve kılıcınızı çevreye hasar vermek için savurabiliyorsunuz. Böylece düşmanın her bir bölgesini kılıç darbeleriyle kesebiliyorsunuz. 
 
Hem yenilikçi hem de heyecan verici bir dövüş sistemine sahip olan Metal Gear Rising, Metacritic'te 83 puanla öne çıkıyor.
 
4-  Nioh
 
 
 
Ninja Gaiden'ı geliştiren Team Ninja ekibi tarafından oyunculara sunulan Nioh, tam da türü severler için. Nioh'da, bir büyücünün Amrita olarak bilinen güçlü bir malzemeyle güçlenmesine tanık oluyor ve bunu önlemek için Japonya'ya doğru yola koyulan İrlandalı William Adams olarak oynuyorsunuz.
 
Zorluğuyla da ön plana çıkan Nioh içerisinde Ninja Gaiden'da yer alan silahların benzerleri bulunuyor. Kılıçlar, menzilli silahlar ve daha fazlası yer alan yapımda büyük ödüller kazanmak isteyen oyunculara da yer var. Revenant adlı düşmanları avlayarak büyük ödüller kazanabilirsiniz. Ancak dikkat edin bu düşmanlar sizinle aynı becerileri kullanabilir.
 
5- God Of War
 
 
 
Spartalı savaşçı Kratos'u konu alan ve oyun dünyasında adını sıkça duyduğumuz God Of War, Ninja Gaiden benzeri oyunlar arasında yer alıyor. PlayStation'ın bir yüzü haline gelen oyun, inanılmaz vahşi ve patron dövüşleriyle ön plana çıkıyor. Yolculuğunuz sırasında bir çift zincirli bıçak kullanıyorsunuz.
 
Oyun içinde kırmızı küreleri kullanarak bıçakları yükseltebiliyor, yeni kombinasyonların ve düşmanları öldürmenin yeni yollarını açabiliyorsunuz.  Oyun, silahlarla kombolar yapma ve QTE sistemi (Sınırlı bir süre içerisinde belirtilen tuşlara basma) ile düşmanları alt etme etrafında dönüyor. QTE'leri sorunsuz bir şekilde yaparsanız ekstra sağlık küreleri veya bonus kırmızı küreler kazanabilirsiniz.
 
Oyundaki patronlar (boss) devasa büyüklükte yer alıyor. Kratos'tan çok daha büyük olan bu patronları alt etmek için QTE'leri sorunsuz bir şekilde yapmanız gerekiyor. Her ne kadar düşmanları indirmek zor olsa da türü severlere inanılmaz bir deneyim sunuyor.
 
6- Cyber Shadow
 
 
 
Cyber Shadow, Ninja Gaiden'ın alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Acımasız sentetik bir ordu tarafından istila edilen Dünyayı kurtarmak için Shadow yola koyuluyor. Oyundaki tek yol arkadaşın ise L-Gion adlı bir robot.
 
Geliştirici Aarne Hunziker oyunu şu şekilde tanımlıyor: "Cyber Shadow, Mario'nun bölüm tasarımlarına, Ninja Gaiden'in beceri ve aksiyon sistemine, Batman'in görsellerine ve Contra'nın düşman tasarımlarına sahip bir yapım." 
 
Ninja Gaiden'a benzer bir alternatif arıyorsanız bu oyuna da yer verebilirsiniz. 
 
Listemizin burada sonuna geliyoruz. Bu listemizde sizlere Ninja Gaiden'a benzer 6 oyunu derledik. Elbette bu yapımlar dışında Ninja Gaiden'a benzer birçok oyun bulunuyor. Bunun için bir başka liste daha yapabiliriz.
 
Listede Ninja Gaiden'a benzer oyunlar arasında olmasını istediğiniz yapımlar var ise bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Ninja Gaiden: Master Collection Ninja Gaiden Sigma Ninja Gaiden Sigma 2 Ninja Gaiden 3: Razor's Edge
Nişancı Oyunu HIGH ON LIFE'ın Çıkış Tarihi Açıklandı 505 Games, D3 Go'yu satın aldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

28.6.2022 14:11:39

0
ninja gaidenden sonra dmc bana nedense çok hantal gelmeye başladı .yakın zamanda 3 oyununuda oynadım doyamadım keşke yeni ninja gaiden çıksa

BSC Misafiri

28.6.2022 12:45:03

0
bu tarz güzel yazıların devamını bekliyoruz. elinize sağlık
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ninja Gaiden: Master Collection ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız