Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Yetkilisi, Bill Gates'in Xbox Yorumuna Açıklık Getirdi

 
    Dün yayınladığımız haberimizde Bill Gates'in Xbox markasının terk edilip PC oyunculuğuna yönelinmesi gerektiği şeklindeki açıklamasını sizlere aktarmıştık.

Bu yorum ardından gelen pek çok yorum da Bill Gates'in açıklamasının Microsoft'un ileride böyle bir hamleyi yapacak olmasına delalet olduğuna işaret etti. Ancak iletişim şefi Frank Shaw, yorumların aksine farklı bir açıklamada bulunuyor:
 
"Bay Gates'in de belirttiği gibi Microsoft,  Xbox'ı merkezine alacak biçimde farklı platformlarda oyunlarla bağlı bir  oyun stratejisine sahip. Xbox'a, dünya çapındaki milyonlarca Xbox hayranına bağlı kalmaya devam edeceğiz."
 
Daha önce yayılan fısıltılarda Nokia şefi Stephen Elop'un şayet şirket başına geçerse Xbox bölümünü satacağına dair duyumlar almıştık. Ancak Nadella'nın işin başına geçmesi ve hemen ardından  Xbox, Xbox Live ve çekirdek ekibini Xbox Music, Xbox Video ve Microsoft Studios ile birlikte Phil Spencer'a emanet etmesi işin rengini değiştirdi. 
 
   2013 Kasım ayında çıkış yapan Xbox One her ne kadar Xbox 360'dan daha başarılı bir satış tablosu çizse de (aynı çıkış dönemine göre) PlayStation 4 karşısında zayıf bir duruş sergiliyor. Kim bilir belki de E3 fuarında Microsoft yapacağı bir kaç şovla oyuncuların ilgisini çekmeyi başarabilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Bugün 6 Mayıs DRM Karşıtları Günü WildStar'ın Açık Beta'sı Bu Hafta Başlıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

8.5.2014 11:26:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Keşke 1 tane daha konsol firması olsaydı.


Wii U var ya Wii U saksı mı?
saksı değil ama yaşlı, wii u nun tekrar canlanması lazım

obantr

7.5.2014 19:10:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Xbox markasinin oyun piyasasindan cekilmesi tum oyuncularin yararina olur. Xbox markasinin piyasada soz sahibi olmasi ile dlc, mikro odeme, multiplayer icin ici bosaltilmis oyunlar, bir nesil boyunca unreal engine ile yapilmis birbirinin kopyasi oyunlar, her yil birbirini tekrar eden birbirinin kopyasi fps ler gundemimize oturdu. Eski gunlere ancak bu anlayisin iflasindan sonra donebiliriz.

Bu adamlar e3 2013 te mevcut zihniyetlerinin gercekte ne oldugunu da ortaya koymuslardi. Bence hic bir oyuncu e3 2013 ms sunumunu unutmamalidir.

mehmedaltair

6.5.2014 22:48:02

+1
bill gates'e ne sövmüşlerdir bunlar

BSC Misafiri

6.5.2014 22:33:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Keşke 1 tane daha konsol firması olsaydı.
Wii U var ya Wii U saksı mı?

BSC Misafiri

6.5.2014 18:26:55

+1
Keşke 1 tane daha konsol firması olsaydı.

Noctis_Strife

6.5.2014 17:29:20

-1
Xbox'ın satılması piyasayı öldürür, kesinlikle çekilmemeleri gerekiyor, çekilmesini isteyen insan fanlıktan kör olmuştur.Bbugün rekabet olmasaydı oyuncular PS+'dan verilen bedava oyunlar diye bir şey olmazdı, aynı şekilde Microsoft'da bundan feyz almıştır ne kadar tırt oyunlar verselerde... Bu daha buzdağının görünen kısmı...

BSC Misafiri

6.5.2014 17:27:37

+1
şimdilik destekleyeceklerini biliyoruz ama ileride ne olacağı belli olmaz. Satış stratejileri ulu orta değil gizli yürütülür. xbox'ı satacağız ama siz yinede bizden ayrılmayın diyecek halleri yok Microsoft "kısıtlamaları kaldırmayacağız interneti olmayan 360 alsın" demişti sonra karar değiştirdi kaldırdı. xbox kötü gidişata devam ederse ipini çekerler çünkü pc var. Bill Gates'de böyle bir durumda destekleme sözü verdi

BSC MISAFIRI 2

6.5.2014 17:17:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel Talha ne yaptın abicim, PS4 fanboyları çok sevinmişti Xbox satılacak diye. Tüm kutlama hayalleri suya düştü şimdi...
Kutlama nerde ?

StrangerLovely

6.5.2014 17:14:53

0
Dediğim gibi. Satacak olsalar Phil Spencer'ı firmanın başına getirmez, yeni stüdyolar açmaz, E3'te de bu kadar oyun duyurulacağını söylemezlerdi. Demek ki planları var satmayacaklar.

edd121

6.5.2014 17:07:59

0
bende tam diğer konuya link i atıp kapak olsun diyecektim ama buraya gelmiş :D

OnrGrTR

6.5.2014 17:06:18

+1
Talha abi Allah aşkına haberleri sen yazmaya devam et çok daha samimi oluyor :D

bluelabel

6.5.2014 16:47:07

-1
Talha ne yaptın abicim, PS4 fanboyları çok sevinmişti Xbox satılacak diye. Tüm kutlama hayalleri suya düştü şimdi...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız