Microsoft Yetkilisi, Bill Gates'in Xbox Yorumuna Açıklık Getirdi

Talha Aynacı

 
    Dün yayınladığımız haberimizde Bill Gates'in Xbox markasının terk edilip PC oyunculuğuna yönelinmesi gerektiği şeklindeki açıklamasını sizlere aktarmıştık.

Bu yorum ardından gelen pek çok yorum da Bill Gates'in açıklamasının Microsoft'un ileride böyle bir hamleyi yapacak olmasına delalet olduğuna işaret etti. Ancak iletişim şefi Frank Shaw, yorumların aksine farklı bir açıklamada bulunuyor:
 
"Bay Gates'in de belirttiği gibi Microsoft,  Xbox'ı merkezine alacak biçimde farklı platformlarda oyunlarla bağlı bir  oyun stratejisine sahip. Xbox'a, dünya çapındaki milyonlarca Xbox hayranına bağlı kalmaya devam edeceğiz."
 
Daha önce yayılan fısıltılarda Nokia şefi Stephen Elop'un şayet şirket başına geçerse Xbox bölümünü satacağına dair duyumlar almıştık. Ancak Nadella'nın işin başına geçmesi ve hemen ardından  Xbox, Xbox Live ve çekirdek ekibini Xbox Music, Xbox Video ve Microsoft Studios ile birlikte Phil Spencer'a emanet etmesi işin rengini değiştirdi. 
 
   2013 Kasım ayında çıkış yapan Xbox One her ne kadar Xbox 360'dan daha başarılı bir satış tablosu çizse de (aynı çıkış dönemine göre) PlayStation 4 karşısında zayıf bir duruş sergiliyor. Kim bilir belki de E3 fuarında Microsoft yapacağı bir kaç şovla oyuncuların ilgisini çekmeyi başarabilir.