Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunları

 
Mart ayı içerisinde birçok yapım çıkış yapmayı bekliyor. Bu listemizde Mart ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunlarını derledik. Mart ayının ilk ve ikinci haftasının konularına aşağıdan ulaşabilirsiniz:
 
 
 
- WWE 2K23 (17 Mart: spor, güreş)
 
 

Visual Concepts tarafından geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanacak olan Amerikan güreş temalı spor oyunu WWE 2K23, 17 Mart tarihinde geliyor. Yeni nesil teknoloji geliştirmelerin sayesinde daha üst düzey bir güreş deneyimi sunacak olan bu yapımda seri içerisinde yer alan eski özellikler çok daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Bu Amerikan Güreşi oyununda serinin en yeni oyunu bizlere sunulacak ve geniş bir Süper Yıldız kadrosu da bizlere aktarılacak.

17 Mart tarihinde çıkış yapacak olan bu yapım bizlere gelişmiş özellikleri üst düzey grafikleri ve daha fazlasını sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde serinin önceki özellikleri alınıp geliştirilmiş ve bunun yanına da yeni mekanikler ve özellikler katılarak bizlere sunulmayı bekliyor. Oyun içerisinde oyuncuların en çok istediği ve beklediği War Games modu da bulunuyor.
 
 

Oyunda ister tek oyunculu olarak ister çok oyunculu olarak güreşlere dalabilir ve bu güreşler sayesinde diğer oyunculara alt etmeye başlayabilirsiniz. Oyun içerisinde yine farklı farklı hareketler yapabilecek, ringin üzerine çıkacak ve rakibin üzerine zıplayabilecek, yerden aldığımız merdiveni rakibin vücuduna doğru fırlatabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Yani klasik ve gelişmiş bir Amerikan Güreşi deneyimi bizleri bekliyor olacak.

Oyun içerisinde çıkışı ile beraber 178 kişilik bir kadro bizlere sunulacak. Geniş bir kadroya sahip olan bu yapım ilerleyen dönemlerde belki daha fazla süper yıldızı konuk alabilir. Dolayısıyla oyunda gerçekten geniş çaplı bir Süper Yıldız kadrosu olacak ve içlerinden herhangi birini seçerek kariyerinize başlayabiliyoruz (tabi kartları açarak). Bu geniş kadro ile beraber istediğiniz süper yıldızı seçebilecek, onunla beraber ilerleyebilecek ve yeni bir yıldız olarak tekrar yüzüne çıkabileceğiz.
 
 

Farklı farklı süper yıldızların bulunduğu bu oyun içerisinde gelişmiş grafikler, gelişmiş dövüş animasyonları ve mekanikleri, genişletilmiş kadro ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde farklı farklı ringler bulunacak ve bu ringlerin her birinde farklı özellikleri bulunacak. Karşımıza çeşitli güçte ve özellikte süper Yıldızlar da çıkacak ve bu güreşçilere karşı kendimizi koruyacak ve onlara karşı saldırılarda ve hamlelerde bulunabileceğiz. Oyun içerisinde savunma yapmak ve karşı saldırıda bulunmak temel amaç olacak. Dolayısıyla rakibin zayıflıklarından yararlanarak onların yapacağı hamleleri tahmin ederek biz de bir hamle yapmak durumunda kalacağız. Rakibi yatırmak ve alt etmek bizim işimiz olacak.

Uzun yıllardır süre gelen Amerikan Güreş sporu oyunu yeni dönemde çok fazla içeriği ve modu bizlere aktaracak. Oyun içerisinde ister tek oyunculu olarak ilerleyebilecek ve yeni bir kariyere başlayabilecek istersek de dört oyuncuya  kadar destek sunulan modlar içerisinde rakiplerle beraber kapışabileceğiz. Hem çevrimiçi eşli oyun modunu hem de bölümmüş ekran modunu destekleyen bu yapım içerisinde arkadaşımızla beraber bir olup karşıdaki oyunculara indirmeye çalışacak ve birlikte çeşitli hamleler yaparak - stratejiler geliştirerek rakipleri alt etmeye çalışacağız. Oyunu tek oyunculudan ziyade arkadaşlarla ve diğer oyuncularla beraber oynamak daha eğlenceli olacaktır diyebilirim.
 
 

Pek çok süper yıldızın bulunduğu bu yapım içerisinde Amerikan güreşi deneyimi elde edecek, istersek 3'e 3 4'e 4 çok oyunculu bir ortamda kapışacak ve daha fazlasını yapabileceğiz. Tam bir kaos ortamı sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde rakibi alt etmek için çeşitli hamleler yapabilecek, ringin üstünden atlayabilecek ve rakibi yere doğru serebileceğiz. Çok farklı mekaniklerin ve dövüş unsurlarının yer aldığı bu oyunda dilediğimiz hareket üzerinde ustalaşabilecek ve rakibi böylece kolaylıkla indirebileceğiz.

John Cena başta olmak üzere birçok süper yıldızın yer aldığı 170'den fazla Süper Yıldız bu yapımda bulunacak, bu süper yıldızlardan istediğimizi seçebilecek ve kariyer moduna başlayabileceğiz. Genişletilmiş sezon içerikleri, genişletilmiş kariyer modu ve geliştirilmiş grafiklerle beraber karşımıza çıkacak olan bu yapımda dünya çapında oyuncularla buluşacak, bu sayede en iyi olduğumuzu burada kanıtlamaya çalışacağız. Oyunda birçok süper yıldızla beraber ilerleyebilecek ve kendi kariyerimizi burada kurabilecek ve en iyi olduğumuzu göstermeye çalışacağız.
 
 

Farklı hikayelerin bulunduğu bu yapım içerisinde verdiğimiz kararlarla beraber kariyerimizi şekillendirecek ve bu seçimlerin de gerçekten önemli olduğunu hissedebileceğiz. Tabii geliştirici ekibin söylemi bu yönde. Bu durumu oyun içerisinde ve oynarken teyit edebileceğiz.

Oyun içerisinde diğer spor oyunlarında olduğu gibi çeşitli yıldızların bulunduğu kartlar bulunacak, bu kartlarla birçok Süper yıldızı seçebilecek ve bunun kilidini açabileceğiz. Bu kartlarla beraber açabileceğimiz yeni süper yıldızlarla kariyer modunu veya diğer modları oynayabilecek, hatta bu süper yıldızları geliştirebilecek ve yükseltebileceğiz. Topladığımız kartlar boyunca yeni süper yıldızların kilidini açabilecek ve mevcut süper yıldızlarımızın gelişmesine de katkıda bulunabileceğiz. 

Tek oyunculu mod içerisinde farklı farklı hikaye kısımları bulunacak, bu hikaye kısımlarında oyunun bizlere sunduğu hikaye ve kariyeri deneyimleyeceğiz. Burada vereceğimiz kararlar kariyerimizin gidişatına ve ulaşacağımız sonuca etki edecek. Kariyer modunun bu hikayesinin dışında çok oyunculu mod da bu yapım içerisinde yer alacak.
 
 

Amerikan güreşi oyunu içerisinde kariyerimize kendimiz şekillendireceğiz ve istediğimiz gibi bir dünya yıldızı olmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı Süper Yıldız kadroları kurabilecek, en güçlü olanları seçebilecek ve bunları ringe sürebileceğiz. Farklı farklı rakiplerle karşılaşabileceğimiz bu oyun içerisinde çeşitli şampiyonalara atılabileceğiz, haftalık olarak bizlere sunulacak olan etkinliklere katılabileceğiz ve çok daha fazlasını yapabileceğiz. Sorumluluğu en üst düzeyde hissettiğimiz ve dövüş unsurlarını en üst düzeyde bizlere sunulmaya çalışıldığı bu yapım içerisinde ringin yıldızı olmaya çalışacak ve karşımızdaki rakipleri birer birer alt etmeye başlayacağız.

Amerikan dövüş sporlarını severler için bu yapım şu anda ilaç gibi görünüyor. Amerikan spor simülasyonu oyunları günümüzde sadece birkaç yapım haricinde çıkış yapmıyor. Dolayısıyla tek bel bağladığımız nokta bu yapım diyebilirim. Oyun en iyi teknolojilerle beraber en iyi grafiklerle üst düzey bir dövüş deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor. Bunları hedefliyor diyorum çünkü bunu gerçekleştirmek için önce oyunun çıkış yapması ve oyuncuların bu mekanikleri denemesi gerekiyor. Bunun sonucunda da oyuncular vadettiği deneyimi alabilirlerse elbette oyunu beğenebilir ve bu sayede bu oyun rağbet görebilir.
 
 

Ring atmosferinin sunulduğu ve seyircilerin çığlıklar attığı bu oyun içerisinde farklı farklı süper yıldızları alabilecek ve televizyonlardan aşina olduğumuz süper yıldızlara erişebileceğiz ve bunların kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde çeşitli anlarda ara sahneler girecek, süper yıldızlar o beklenilen hareketleri yapabilecek ve şovunu seyircilere doğru gösterebilecek. Oyun içerisinde karşımıza çıkan rakiplerin üzerine doğrudan dalabilecek veya çeşitli stratejileri kafamızı kurarak belirleyecek ve ondan sonra hamlemizi yapmaya başlayacağız: Bu tamamen bizim isteğimize bağlı olacak.

Oyun tıpkı televizyonlarda gördüğümüz gibi bir deneyim sunmayı hedefliyor. TV'den aşina olduğumuz çok ünlü isimler bulunuyor ve bu isimleri almak ve çıkarmak da tamamen bizim işimiz oluyor. 17 Mart tarihinde çıkış yapacak bu oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından oyunu istek listenize ekleyebilir ve oyunu çıktığı gün kütüphanenizi ekleyebilir ve çıktığından da haberdar olabilirsiniz.
 
 

Geldiğimiz noktada oyun hakkında birçok haber ve ayrıntı çıktı. Bu haberlerden en önemlisini sizlere aktarmak istiyorum: Oyunun PC sürümü yeni nesil konsollardaki özelliklerin hepsini bizlere sunacak. Serinin daha önceki oyunlarında PC sürümü farklı bir deneyimi bizlere aktarıyordu ve konsol tarafında da farklı bir deneyim sunuyordu. Dolayısıyla bu ikilik şu anda ortadan kaldırılmış durumda ve her iki sürüm de bizlere aynı deneyimi sunmayı hedefliyor diyebilirim.

Güreş sporunu yeni teknoloji iyileştirmeleriyle deneyimleyeceğimiz bu oyuna yeni dahil olan isimler de bulunuyor. Yeni gelenler arasında LA Knight (daha önce Imapct Wrestling'de Eli Drake olarak güreşmişti) ve eski WCW yıldızı Rick Steiner'ın oğlu Bron Breakker yer alıyor. Diğer taraftan 2022 sürümünde yer almayan ancak 2023 sürümüyle beraber geri dönen süper yıldızlar arasında Cody Rhodes, the Bella Twins, Rob Van Dam, Lita ve Bruno Sammartino bulunuyor.
 
 

İlk etapta bizlere sunulacak 178 kişilik kadro, Ruthless Aggression Pack (dört güreşçi daha ekliyor) ve Bad Bunny Bonus Pack ile 183'e kadar genişletilebilecek. Ruthless Aggression paketi, oyunun Icon Edition sürümü ile birlikte gelecek.
 
- Anthology of Fear (17 Mart: korku, psikolojik, hayatta kalma)
 
 

OhDeer Studio, 100 GAMES tarafından geliştirilen ve 100 GAMES, Gamersky Games tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma psikolojik korku oyunu Anthology of Fear, 17 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Paranormal olayların yer aldığı bu tek kişilik korku oyunu içerisinde farklı farklı yerlere gidecek, bu yerleri keşfedecek ve psikolojik korku deneyimini açığa çıkaracağız. Oyun içerisinde rahatsız edici görüntüler, rahatsız edici sesler ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda bir soruşturmaya katılacak ve kardeşimizin ortadan kaybolma sebebini ve arka planda yaşananları çözmeye çalışacağız. Kardeşimizi bulmaya çalışacağımız bu hayatta kalma psikolojik korku oyunu içerisinde gerçekleri öğrenmeye çalışacak ve bunun yanı sıra bu trajediye ortak olacağız.

Yer yer korku öğelerinin tavan yaptığı bu oyun içerisinde büyük bir araştırmaya tanıklık edecek ve kardeşimizi ortaya çıkarmaya çalışacağız. Kardeşimizi bulmak için daha önce günler süren bir araştırma yapılmış ancak kimse bir şey bulamamış. Dolayısıyla bu konuda biz el atmaya başlayacak ve korku dolu psikolojik gerilim oyunu içerisine dalış yapacağız. Tek kişilik bir korku deneyimini sunmayı hedefleyen bu oyunda farklı farklı bölümlere ilerleyecek ve bu hikayeyi sona erdirmeye çalışacağız. Arka planda yer alan sırları ortaya çıkarmak için etrafı keşfedecek, çeşitli nesnelerle etkileşime geçecek ve korku dolu anılara şahitlik edeceğiz.
 
 

Kabuslarla dolu bir mekana ilerlediğimiz ve bu mekanın yavaş yavaş genişlediği bir ortamı bizlere sunan bu oyunda karanlık odalara ve mahallelere ilerleyecek, burada sağa sola bakabilecek ve etraftaki nesnelerle etkileşime geçebileceğiz. Trajik bir hikayeyi konu alan bu yapım içerisinde farklı farklı korku öğeleri bulunacak bu korku öğeleri yer yer de çok daha fazla yapacak ve sonlara doğru bu durum artış gösterecek diyebilirim. Zaten genellikle korku oyunları da bu şekilde başlar: İlk başta ufak bir korku kırıntısı bizlere bırakılır, karşımıza neler çıkacak nasıl bir korku sekansı gösterilecek bu gösterilir, daha sonra bu sekanslar artış gösterir ve patlama yaşar.

Kardeşimizi aradığınız bu yolculukta bir yandan hayatta kalmaya çalışacak diğer yandan ise korku dolu anlara şahit olacağız. Dikkatli olmamız gereken bu oyun içerisinde de bir nevi kabuslarla dolu bir bölgeye geçiş yapacak, bu bölgenin neresi olduğunu çözmeye başlayacak ve etraftaki bilgi kırıntıları ile beraber çeşitli unsurları ortaya çıkarmaya çalışacağız. Rahatsız edici olayların ve seslerin yer aldığı gibi yapım içerisinde korku dolu anlar bolca bulunacak.
 
 

Bölüm bölüm ilerlediğimiz bu oyun içerisinde her bir bölümde farklı bir sekans bizlere sunulacak, ilerlediğimiz ve geçebildiğimiz her bölüm sonrasında yeni bir başlangıç yapacak ve hikayeyi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Etrafı keşfedebileceğimiz bölümler arasında farklı farklı korku unsurları karşımıza gelecekle, gerek kaçarak gerekse korkarak bunları aşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde korku dolu anlar, dehşet verici çığlıklar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Bir yandan korkulu anlara eşlik ederken diğer yandan kaybolan kardeşimizi bulmaya çalışacak ve elimizden gelen fazlasını yapmaya başlayacağız.

Birinci şahıs bir kamera bakış açısına sahip bu oyunda ilk elden korku anlarına tanıklık edecek ve bu bölgenin gizemleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu bölgede elbette daha önce farklı farklı insanlar yaşamış dolayısıyla biz de bu eski yaşayanları başına ne geldiğini neden böyle bir hal aldığını bulmaya çalışacak. Etraftan bulduğumuz bilgi kırıntıları ile beraber bunları bir araya getirecek ve ortada bir düşünce yapısı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Korku oyunlarında zaten genellikle korku sekansları karşımıza gelir, korku sekanslarından sonra etrafı araştırmaya başlarız ve bulduğumuz bilgilerle beraber hikayeyi toparlamaya ve aklımızdaki plana devreye sokmaya başlarız.
 
 

Kardeşimizi ve gerçeği bulmaya çalıştığımız bu oyun içerisinde çeşitli Paranormal olaylar karşımıza gelecek. Ortadan kaybolması ile ilgili bulacağınız her bir dili bizlere yarar sağlayacak. Oyun içerisinde burada daha önce yaşamış olan ve Paranormal olaylara tanıklık etmiş olan kişilerin anılarına geçiş yapacak ve bu anılarla bağlantı olan kişileri araştırmaya koyulacağız. Oyunda daha önce burada yer alan nesnelerle etkileşime geçecek ve bu etkileşime geçtiğimiz nesnelerle beraber çeşitli bilgiler ve detaylar öğrenebileceğiz. Bolca gizemin ve sırların yer aldığı bu oyun içerisinde bulduğumuz her bir bilgi kırıntısı bizlere fayda sağlayacak ve bunları bir araya getirerek yap-bozun büyük parçasını ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Oyunda ilerledikçe yeni korku sekansları, yeni korku öğeleri ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Her bir ilerleyişte daha fazla korkunun dibine vuracağız. Bu oyun içerisinde elimize farklı farklı nesneleri alabilecek, bunları tabii ki araştırmanın sonucunda elde edebileceğiz. Elde ettiğiniz nesnelerle beraber önümüzdeki kapalı yollara açabilecek ve bize fayda sağlaması için telkinde bulunabileceğiz. Yine çevreyle etkileşime geçerek neler olur bittiğini öğrenebileceğiz ve bunun yanı sıra araştırmamıza devam edeceğiz.
 
 

Kapalı ve dar alanlardan geçtiğimiz ve bunun yanı sıra farklı farklı odaları bizlere sunan bu oyun içerisinde bölüm bölüm hikaye bizlere sunulacak. Her bir bölümde farklı korku sekansları, araştırmamız gereken odalar ve yerler olacak. Bu yerleri araştırarak ve tamamlayarak hikayemizi kafamıza toparlayacak ve geriye kalan kısımları ortaya çıkarmaya çalışacağız.
Sırlarla dolu psikolojik korku deneyiminde gerçekten korku severler için güzel bir deneyim sunulması hedefleniyor diyebilirim. Tabii her bir oyuncu ne yazık ki korku oyunlarını oynayamıyor dolayısıyla korku anlarından ve korku sekanslarından dolayı gerilen oyuncular gözlerini kapatarak oynayabilir. Dolayısıyla korku oyunlarını - psikolojik gelirim deneyimini hissetmek isteyen oyuncular bu yapama bir göz atabilir.

Hayatta kalma korku oyunu Türkçe dil desteği haricinde 13 farklı dil desteğini de bünyesinde barındırıyor. Türkçe alt yazı seçeneğine sahip olan bu oyunu bizler rahatlıkla deneyebilir ve hikayeyi anlamak konusunda sıkıntı yaşamayız. Yine bizim yerli projeler arasında genellikle korku oyunları oldukça popüler bir tür. Dilerseniz bu oyuna bir göz atarak yerli projelerle de karşılaştırma yapabilirsiniz.
 
 

Oyun içerisinde sürekli olarak diken üstünde duracak, karşımıza çıkacak olan korku sekanslarıyla beraber bu gerilim daha da artış gösterecek. Oyunda araştırmamız gereken bir de çeşitli gizemler olacak, arka planda bir yandan kardeşimizi araştırmaya koyulurken diğer yandan burada neler olup bittiğini araştıracak bunun yanı sıra sürekli olarak gergin seslerle beraber heyecanımız tavan yapacak. Oyun içerisinde bölüm bölüm ilerleyerek her bölümde keşfedeceğimiz çeşitli alanlar ve kısımlar olacak. Onlarla da çevreyle etkileşime geçerek ve o unsurları kullanarak elde edebileceğiz. Keşfettiğimiz her bir bilgi kırıntısı bizlere hikaye konusunda ilerleme sağlayacak yani bulduğumuz bu nesneleri belirli alanlarda kullanabileceğiz. Oyunda yıkık dökük bina odalarından farklı kısımlara ve daha fazlasına açılacağız. Bunun yanı sıra korku oyunlarının klasiği uzun koridorlarda yol alabileceğiz.

17 Mart tarihinde çıkış yapacak olan bu psikolojik korku oyununun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından oyunu istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bu yapımı  istek listenize eklerseniz çıkış yaptığı gün bir mail bildirimi alabilirsiniz ve bu sayede bundan haberdar olabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü mevcut. Bu demo sürümünü indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. 
 
- The Voidness - Lidar Horror Survival Game (17 Mart: aksiyon, macera, korku, psikolojik)
 
 

Steelkrill Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, korku, psikolojik gerilim oyunu The Voidness - Lidar Horror Survival Game, 17 Mart'ta çıkış yapacak. Bu ay çıkış yapacak olan korku oyunlarının bir yenisi olan The Voidness bizlere korku gerilim sekanslarını sunacak. Karanlık atmosferlere giriş yapabileceğimiz bilim kurgu temalı bu korku gerilim oyunu içerisinde elimizdeki bir cihazla beraber etrafı tarayabilecek ve burada neler olur bittiğini görebileceğiz. Elimizdeki cihazla beraber etrafı tarayarak burada paranormal olayların olup olmadığına bakabilecek ve oralarda birilerinin olup olmadığını görebileceğiz. Dolayısıyla eğer orada biri varsa bu cihaz içerisinde kırmızı bir şekilde görünecek ve bizim asla oraya gitmememiz gerekecek.

Çeşitli tehlikelerin ve tehditlerin yer aldığı bu oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan bu tehditlere karşı tetikte olmamız gerekecek, onlara karşı herhangi bir şey yapamayacağız ancak sadece nefesinizi tutacak ve onların gitmesini bekleyeceğiz. Elimizdeki çevre tarama cihazıyla beraber çevreyi tarayacak ve etrafta neler oluyor dinleyeceğiz. Etrafta tehlikelerin ve tehditlerin olup olmadığına bu cihazla beraber bakabilecek ve yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. Görmemizin tek yolu bu cihaz.
 
 

Karşımıza çıkan bu tehlikeleri aşmanın tek yolu onlardan sıyrılıp geçmek ve gitmesini beklemek bunun yanı sıra onlara karşı herhangi bir savunma mekanizmamız yer almayacak. Dolayısıyla tek çaremiz tabanlara vurup buradan toz olmak olacak. Oyun içerisinde çevreyi tarayacağımız cihazla beraber neler olup bittiğine bakabilecek, burada eğer bir tehlike varsa nefesimizi oyun içerisinde tutmamız gerekecek. Elimizde yer alan cihaz ve mikrofon sayesinde tehlikelere neler olduğunu bildiğine bulabilecek ancak gördüğümüz zaman onların karşısında nefes almamamız gerekecek. Düşmanlar bizi aldığımız nefesten dolayı bile nereye
saklandığımızı bulabilecek. Bu duruma oldukça oyun içerisinde dikkat etmemiz gerekecek.

Yalnız olmadığımız ve çeşitli  tehditlerinin yer aldığı bu oyun içerisinde bir yandan bilim kurgu teması işlenirken diğer yandan hayatta kalma korku gerilim deneyimi bizlere sunulacak. Oyun içerisinde serbestçe dolaşacağımız kısımlar olacak ve buraları keşfetmeye başlayacağız. Oyun içerisinde çeşitli alanları keşfedebilecek, burada neler olup bittiğine göz atabilecek, elimizdeki cihazla beraber çevreyi tarayabilecek, çeşitli işaretlemeler yapabilecek, etraftaki sırlara açığa çıkarabilecek, çeşitli nesneler ile etkileşime geçebilecek ve hikayeyi bu şekilde ilerleteceğiz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek ve neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz olacak.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız çeşitli yerlerde farklı farklı düşmanlar bulunacak, bu düşmanlara karşı saklanacak ve yeri geldiği zaman da kaçabileceğiz. Her bir boşluğu iyi değerlendirmeniz gerekecek. Dolayısıyla o düşmanlar her yerde olabilir. Ona göre hamlenizi yapmanız ve elinizi çabuk tutmanız gerekecek. Oyun içerisinde çeşitli jumpscare anları olaacak, korku dolu sesler ve çığlıklar duyabileceğiz. Dolayısıyla tam bir korku deneyimini bizlere aktaracak diyebilirim. Rahatsız edici seslerin olduğu bu oyun içerisinde geliştirici ekip tüm sorumluluğu oyuncuda olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla korku oyunlarını oynayamıyorsanız ve bu konuda rahatsızlıklarınız varsa bu tarz oyunlardan uzak durmanız gerekiyor.

Kasvetli alanlarda ilerlediğimiz ve karanlık odalarda dolandığımız bu korku oyunu içerisinde görmemizin tek yolu elimizdeki çevre tarama cihazı. Çevre tarama cihazı ile beraber yalnız olmadığımızı anlıyor ve etrafta neler olup bittiğini az çok bulabiliyoruz. Gerilimin üst düzeyde olduğu bu korku oyunu içerisinde bir uzmanın rolüne bürünüyor ve gezegendeki gizemi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 

İşlerin görüldüğü gibi gitmediği bu oyun içerisinde elimizdeki çevre tarama cihazına yükseltebiliyor, geliştirebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyunda her bir ilerleyişte farklı nesnelerle etkileşime geçebiliyor farklı tehdit unsurları ile karşılaşabiliyor ve bunları aşmak için de çeşitli planlar yapabiliyoruz. Attığımız her bir adımda dikkat etmemiz gereken bu oyun içerisinde çeşitli yükseltmeler bulabiliyor, bu yükseltmelerle beraber cihazımızı geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Tabii bunu yapmak için de etrafı araştırmamız ve keşfetmemiz gerekiyor.

Oyun içerisinde çeşitli alanlarda ve çeşitli bölgelerde farklı tehditler bulunabiliyor. Dolayısıyla köşe bucağı çevre tarama cihazıyla çok iyi bir şekilde analiz etmemiz ve taramamız gerekiyor. Bunlar her yerde olabilir ve bizim nefesimizi mikrofonumuz sayesinde bulabilir. Dolayısıyla eğer bir yerde saklanıyorsak ve sesli bir şekilde nefes alıyorsak bunu tehditler duyabilir ve yanımıza yaklaşabilir. Bu duruma da oyun içerisinde dikkat etmemiz gerekir.
 
 

Herhangi bir ses çıkartırsak oyun içerisinde bulunan tehlikeler de oradan üzerimize doğru gelebilir ve bizim de buradan kaçmamız gerekir. Karşılaştığımız tehditleri çıplak gözle göremiyoruz sadece elimizdeki çevre tarama cihazıyla görebiliyoruz. Dolayısıyla elimizdeki bu cihaz bizim hayatta kalmamızın temel anahtarı diyebilirim.

Oyun içerisinde yer alan çevre tarama cihazı farklı farklı özelliklere sahip. Bunun yanı sıra etraftaki şekillere ortaya çıkarmanın yolu da çevre tarama cihazından geçiyor. Hem sırları ortaya çıkarabileceğimiz hem de tehlikeleri açığa vurabileceğimiz bu tarama cihazıyla beraber oyunda ilerlemeye çalışıyor ve hikayeyi deneyimlemeye başlıyoruz. Oyunda bu çevre tarama cihazını etraftan bulduğumuz yükseltmeler ile geliştirip yeni görev yapabiliyor ve daha fazla özellikten yararlanmaya çalışıyoruz.
 
 

Bu oyun içerisinde düşmanlardan ve tehlikelerden saklanırken derin nefes almamaya çalışacağız çünkü derin nefes alırken bu düşmanlar bu sesi duyabilir ve bizim nerede olduğumuzu anlayabilir. Nefes alma olayı sadece gizlenirken karşımıza çıkıyor dolayısıyla bunu ilerlerken göremiyoruz. Bu mekanik sadece gizlenirken ve bir tehlike olduğunda devreye giriyor. Dolayısıyla nefes alışverişimize çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Oyun içerisinde farklı farklı alanlara ilerliyor ve her alanın keşfini derinlemesine yapabiliyoruz. Farklı odalardan ilerlediğimiz ve farklı kapıları açarak yeni alanlara geçtiğimiz bu oyunda buradaki korku kısımlarını deneyebiliyoruz. Bilim kurgu temasına sahip olan bu yapım içerisinde ilerlemek için çeşitli ihtiyaçlar da lazım olabiliyor. Dolayısıyla etrafı her zaman iyi keşfetmemiz ve iyi analiz etmemiz gerekiyor.
 
 

Tek oyunculu bir bilim kurgu korku deneyimini bizlere aktarmaya çalışan bu oyun içerisinde çeşitli gizemleri bulmaya çalışıyor, etrafı keşfetmeye çalışıyor ve tehlikelere karşı uzak durmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde bir çevre tarama cihazınız bulunuyor ve bu tarama cihazıyla beraber çeşitli tehlikelere ve işaretleri ortaya çıkarabiliyoruz. Tehditlerden kaçmaya çalışırken nefesimizi doğru bir şekilde alıp vermeye çalışıyor ve çok fazla ses yapmamaya başlıyoruz oyunun özü bundan oluşuyor.

Tabii ki korku oyunlarının olmazsa olmazı bir de bulmaca çözme sekansları bulunuyor. Bu sekanslar oyun içerisinde bolca bulunuyor ve bir odadan çıkmak için bu bulmacaları çözmemiz gerekiyor. Bu bulmacalar yeri geldiği zaman direkt olarak çıplak gözle görebiliyor ve çözmeye çalışıyoruz yeri geldiği zaman da elimizdeki tarama cihazıyla bu bulmacayı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bulmaca çözdüğümüz zaman da bir sonraki yere geçiş yaparak ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Çevreyi bolca analiz edeceğimiz ve keşfedebileceğimiz bu oyun içerisinde çeşitli yükseltmeler bulunuyor. Hikaye odaklı bu oyun içerisinde arka planda olan sırları açığa çıkarmaya çalışıyor, etraftan ipuçları bulmaya çalışıyor ve bulmacaları çözmeye başlıyoruz. Bulmacaları çözdükçe de diğer görevlere doğru ilerlemeye başlıyoruz. Oyun içerisinde çevre tarama cihazıyla dikey tarama yapabiliyor veya yatay tarama yapabiliyoruz. Tarama boyutunu arttırmak için çeşitli yükseltmeler kullanabiliyoruz. Her taradığımız çevre analiziyle beraber farklı farklı işaretler ve ipuçları da ortaya çıkabiliyor.

Oyun içerisinde yer yer kaydetme kısımları çıkıyor. Dolayısıyla oyun belirli aralıklarla oyunu kaydediyor ve geçemediğiniz kısımlarda tekrardan bu kayıt noktasından başlayabiliyorsunuz ve kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Karşımıza çıkacak engelleri aşabileceğimiz ve gizemli bulmacaları çözebileceğimiz bu oyun içerisinde büyük gerilim anları bizlere bekliyor olacak.
 
 

Oyun 17 Mart tarihinde biz oyun severlerle buluşacak. Erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak bu oyun tam sürüme ulaşması için biraz zamana ihtiyacı olacak. Tam sürüm tarihi şu anda belli değil geliştirici ekip bu konu hakkında herhangi bir bilgi vermemiş durumda. Dolayısıyla ortalama 6-7 ay gibi bir süreçten sonra oyun tam sürüme gelebilir.

Geliştirici ekipten not: "The Voidness, Steelkrill Studio içerisinde yer alan bir geliştirici tarafından yapılan bir korku oyunu. Bu oyunda çözülmesi gereken bulmacalar, gerilim dolu karşılaşmalar, envanter sistemi, dayanıklılık mekaniği, mikrofon mekaniği ve çok daha fazlası yer alıyor. Lütfen geri bildirimlerinizi ihmal etmeyin ve bizlere gönderin. Herhangi bir hata varsa detaylı bir şekilde açıklayın. Bu geri bildirimler geliştirme sürecini hızlandırmaya gerçekten yardımcı olacak. Çok teşekkür ederim."
 
- Project Dew (20 Mart: bulmaca, platform, macera)
 
 

SapX Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan bulmaca, platform, macera oyunu Project Dew, 20 Mart tarihinde geliyor. Yandan görünümlü bu iki boyutlu platform macera oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyecek, görsel roman tarzındaki anlatıma bakabilecek ve hikaye odaklı bir yapıyı deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde aksiyon ve macera unsurları bulunacak. Bunun yanı sıra çeşitli zorluklarda bulmaca detayları da karşımıza çıkacak. Birçok türü birbirine harmanlayan bu oyun içerisinde doğal afetler, okyanusların taşması, ormanların yok olması ve nesli tükenmekte olan bir türü kurtarma teması yer alacak.

Oyunda bir biyolog olarak yer alacağız, bu diyalogların amacı nesli tükenmekte olan bir türü tekrardan hayata getirmek ve bu türün yok olmamasını sağlamak olacak. Bu amaçla beraber ilerleyeceğimiz bu oyunda farklı farklı yerlere gidebileceğiz: Ormanlardan okyanuslara nehirlerden farklı bölgelere kadar birçok yere ilerleyecek ve görsel roman tarzındaki bu hikaye anlatımını deneyimleyebileceğiz. Oyun içinde kısım kısım karşımıza bulmacalar çıkacak bu bulmacaların zorlukları da kolaydan zora doğru bizlere sunulacak.
 
 

İki farklı biyoloğun yer aldığı bu oyun içerisinde farklı bir tarz bizlere aktarılmaya çalışılacak. Oyunda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı olacak, bu bakış açısıyla beraber çeşitli platform unsurlarını aşmaya çalışacak ve daha fazla maceramızda ilerlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde her bir bölgenin farklı platform unsurları bulunacak, bunun yanı sıra çeşitli bulmacalar da yer alacak. Bulmacalar çeşitli zorluklarda karşımıza çıkacak ancak bunlar tabii ki çok zor olmayacak. Dolayısıyla her oyuncu bu oyunu kolaylıkla deneyimleyebilecek ve hikayenin sonuna doğru gidebilecek.

Oyun içerisinde tükenmekte olan çeşitli türler bulunacak ve bu türleri tekrardan diriltmeye çalışacak ve bu türlerin yok olmamasını sağlamaya başlayacağız. Oyunda yukarıda saydığım aksiyon macera bulmaca unsurlarının dışında bir de farklı bir envanter sistemi bulunacak. Bu sistemle beraber oyunda çeşitli hamleler yapabilecek ve gidişatımıza yön verebileceğiz.
 
 

Doğal afetlerin yaşandığı ve türlerin yok olduğu bu dünyada iki biyolog olarak yol alacağımız bu oyun içerisinde dünyaya fayda sağlamak için çeşitli hamleler yapacak ve oyunda karşımıza çıkan farklı zorlukta platformları aşmaya başlayacağız. Tatmin edici bir grafik yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu oyun iki boyutlu olarak bizlere sunulacak ve Mart ayının sonlarına doğru  çıkışını gerçekleştirecek.

Oyun içerisinde yine karşımıza farklı farklı karakterler çıkacak, bu karakterlerle beraber etkileşime geçebileceğiz. Oyunda bunun yanı sıra farklı müzikler yer alacak ve bu müzikler sayesinde oyuna kendimiz daha iyi adapte edebileceğiz. Oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan bu karakterler ile beraber çeşitli diyaloglara girebilecek ve hikayeyi kapsamda çeşitli bilgiler elde edebileceğiz.
 
 

Atılacağımız bu macerada bölüm bölüm olarak ilerleyecek ve her bölümün kendine ait zorlukları ve platform unsurları bulunacak. Bu platform unsurları aşmak için tabii ki oyun içerisinde biraz vakit geçirmemiz gerekecek ve oyunun temelini anlamamız gerekecek. Oyun içerisinde her bölümde uymamız gereken çeşitli eşyalar olabilecek ve bunları da bölümü tamamlamak için kendi faydamıza kullanabileceğiz. Farklı görsel tarzıyla ve bölümleriyle karşımıza çıkacak bu oyunda bakalım bizleri ne gibi maceralar bekliyor hep birlikte göreceğiz.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı biyolog bulunacak, bu biyologlar arasında dilediğimiz anda geçiş yapabilecek ve iki biyoloğu da farklı şekillerde kullanabileceğiz. Oyun içerisinde tabii ki bunları kullanmak için önce platform unsurlarını öğrenmek ve oyuna birazcık adapte olmamız gerekecek ancak bundan sonraki süreçte bu iki karakterin de kullanımı bizlere daha kolay gelebilecek.

Hikaye odaklı bir yapıyı bizlere sergileyecek olan bu oyun içerisinde sadece İngilizce dil desteği bulunacak. Düşük sistem gereksinimleri ile karşımıza çıkacak bu oyun 20 Mart 2023 tarihinde biz oyun severlerle buluşacak. Oyun içerisinde iki farklı kadın karakter bulunacak ve doğa, kıyamet sonrası ve keşif gibi temaları bizlere aktarılacak. Hikayenin temel olduğu bu oyun içerisinde fütüristik bir dünya üzeri bekliyor olacak ve burada karşımıza çıkan olumsuz durumları tamamen dünyanın iyiliği için olumlu duruma çevirmeye çalışacağız.
 
 

İki boyutlu bulmaca oyunu içerisinde farklı farklı görsel roman unsurlarıyla karşılaşacak ve bu unsurları kolayca aşmaya çalışacağız. Dünyanın içerisinde bulunduğu bu zorlu süreçte iki biyolog olarak atılacağımız bu macerada dünyaya yarar sağlayacak, çeşitli projeler geliştirecek ve atılacağımız her bölümle beraber dünyayı kurtarmaya daha yakın olacağız. Oyun içerisinde çeşitli alanlarda diyaloglara girebilecek ve bu diyaloglar sayesinde neyin ne olduğunu öğrenebileceğiz. Kolay ve her oyuncu tarafından oynatabilen yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu oyun çıkış yaptığı gün bir göz atmanızı öneririm.

Oyun içerisinde en az dört farklı bölüm bulunacak her bir bölümde farklı etkide görsel unsurlar bulunacak. Oyun karanlık bir yapıya sahip olacak ve bu karanlık yapı biraz da mavi renklerle beraber bezenecek. Karanlık renklerin mavi ve beyazla bezenmesi ile birlikte karşımıza çıkacak olan bu oyunda farklı yapıda bir hikaye anlatımı ve platform - bulmaca unsurları da bizleri bekliyor olacak.

Ormanlardan okyanuslara buradan dağlara kadar birçok farklı kısımların bizleri beklediği oyun içerisinde bir nokta olarak ilerleyeceğiz ve (buna parlak nesne de diyebiliriz) bu nesneyle beraber yukarılara doğru tırmanabilecek ve çeşitli platformlar unsurların aşmaya çalışabileceğiz. Oyunda yine farklı farklı platform unsurları karşımıza çıkacak ve bu platformları aşmak için de oyunda birazcık vakit geçirmemiz gerekecek.
 
 

Bu tarz platform macera oyunlarına başlanıyorsanız ve diğer yandan hikaye anlatımıyla da bunların bezenmesinden zevk alıyorsanız bu yapıma bir şans verebilir ve bir göz atabilirsiniz. Oyun bağımsız bir proje olarak karşımıza çıkacak ve beklentinizi elbette düşük tutmakta fayda var.

Bağımsız bir geliştirici stüdyo tarafından karşımıza çıkacak olan bu ekip içerisinde resmi web sitesinde belirtilene göre 12 çalışan bulunuyor. Bu 12 çalışan her biri bu oyunu geliştirmek ve bizlere yayınlamak için uğraşıyor. Bakalım oyun çıkış yaptığında bizlere ne gibi bir deneyim sunacak, hep birlikte göreceğiz.
 
- Tchia (21 Mart: açık dünya, keşif, macera, bulmaca, platform)
 
 

Awaceb tarafından geliştirilen ve Awaceb, Kepler Interactive tarafından yayınlanacak olan açık dünya, keşif, macera, bulmaca, platform oyunu Tchia, 21 Mart tarihinde geliyor. Bir süredir geliştirme aşamasında olan ve sürekli olarak fragmanları yayınlanan bu yapım büyük bir açık dünya macerasını bizlere sunmayı hazırlanıyor. Oyun içerisinde bir kız karakteri kontrol ediyor ve bu tropik adada istediğimiz yere doğru yol alabiliyoruz. Oyunda çeşitli yeteneklerimiz bulunuyor ve bu yetenekleri kullanarak farklı farklı bölgelere gidebiliyor ve etraftaki olayları keşfedebiliyoruz.

Tropik bir açık dünya macerasını bizlere sunan bu oyun içerisinde yüksek yerlere tırmanabiliyor, yüksek yerlerden aşağıya doğru süzülebiliyor ve herhangi bir hayvanın veya nesnenin kontrolünü elimize geçirebiliyoruz. Renkli ve ilgi çekici sanat stilinin benimsenmesi ile beraber oyun içerisinde bizlere eğlenceli bir yapının sunulacağı görünüyor. Tüm hayvanların ve nesnelerin kontrolünü elimize geçirebildiğimiz bu oyun içerisinde bir köpeğin kontrolüne girebiliyor, köpeği istediğimiz gibi kontrol edebiliyor ve yeri kazmak için talimat verebiliyoruz.
 
Bu talimatla beraber çeşitli öğelerin kilidini açabiliyor ve farklı farklı keşiflerin yapılmasına ön ayak olabiliyoruz. Oyunda diğer yandan bir tekerleğin veya daha fazlasının kontrolünü elimize geçirebiliyor ve canlı cansız her bir unsurun kontrolünü elimize alabiliyoruz.
 
 

Renkli bir sanat stiline ve karakterlerine sahip bir oyun içerisinde elimizde bir de ukulele bulunuyor. Bunu dilediğimiz gibi çalabiliyor, etrafa güzel nameler sunabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Çevre fiziklerinin yer aldığı bu oyun  içerisinde serbest bir dünyada istediğimiz gibi dolaşabiliyor, etrafı keşfederken yüksek yerlere tırmanabiliyoruz, bununla beraber denizlere açılabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Kısacası bizlere büyük bir özgürlük sunuluyor diyebilirim.

Bu oyun içerisinde herhangi bir nesnenin veya hayvanın kontrolünü elimize geçirebiliyoruz. Oyunda yine farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve yeni karakterlerle burada buluşabiliyor ve bunlarla etkileşime geçebiliyoruz. Yeni insanlar tanıyabileceğimiz bu açık dünya macera oyunu içerisinde yeni Kaledonya mekanları bizlere tasvir ediliyor.
 
 

Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz bu küçük kız karakterimizin özel yetenekleri bulunuyor. Kız karakterin özel yeteneklerini kullanarak açık dünyada hem etrafı keşfedebiliyor hem de eğlenebiliyoruz. Farklı farklı oynanış mekaniklerini bizlere sunacak oyun içerisinde çeşitli derinliklerdeki sulara giriş yapabiliyor, dalabiliyor ve bir balık gibi yüzebiliyoruz. Çok fazla mekaniğin ve çok fazla keşfedilecek unsurun olduğu oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 30'dan fazla oynanabilir ve kontrolünü elimize geçirebileceğimiz hayvanın ve bunun yanı sıra da yüzlerce nesne bulunuyor. Bu sayı gerçekten de yüksek. Dolayısıyla oyun içerisinde eğlenebileceğimiz birçok yapı ve mekanik bizleri bekliyor olacak.
 
 

Oyunun temel amacı yeni bölgelere giderek buraları keşfetmek olacak. Keşif ve seyahat unsurlarının ön planda olduğu ve aslında bir temel amaç olduğu bu oyun içerisinde yeni bölgelere ilerleyebilecek, bu yeni bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebileceğiz. Yeni bir bölgede bir köpekle tanışabilecek, bu köpeğin kontrolünü elimize geçirebilecek ve bu köpekle beraber etrafı kazabilecek ve burada yeni şeyler keşfedebileceğiz. Farklı bölgeye gittiğimizde etrafta yüzlerce nesne bulabilecek, buradaki nesnelerin kontrolünü elimize geçirebilecek ve dilediğimiz gibi eğlenebileceğiz. Örneğin oyun içerisinde bir tekerleğin kontrolünü elimize alacak, bir tekerlek olacak ve  yüksek bir yerden kendimizi aşağıya doğru döne döne bırakabileceğiz. Oyun içerisinde bu kadar farklı mekaniklerin yer alması gerçekten de oyuncuları eğlendirebilecek bir yapının olacağını bizlere gösteriyor.
 
 

Tchia içerisinde sadece karalarda değil denizlerde de ilerleyebileceğiz. Oyunda teknemize atlayarak açık denizlere doğru açılabilecek ve yeni bölgeler keşfedebileceğiz. Bunun dışında göllerin ve suların içerisine girebilecek ve bir balık gibi yüzebileceğiz. Dilediğimiz gibi su altını da keşfedebileceğiz.

Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi elimizde bir ukulele olacak. Bu ukulele ile beraber yeni melodiler öğrenebilecek ve bunları çalabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı notalar ve bu notalarla beraber öğrenebileceğimiz çeşitli melodiler bulunacak. Bunları öğrenmek ise tamamen bizim işimiz olacak.
 
 

Tchia içerisinde farklı farklı bölgelere gidebilecek, ukulelemiz ile yeni melodiler çalabilecek ve yeni farklı karakterlerle tanışabileceğiz. Bu karakterler ile beraber etrafta neler olup bittiğini öğrenebilecek ve bizlere arka planda sunulacak olan hikayenin ilerlemesine yardımcı olabileceğiz. Oyunda her bir bölgede farklı karakterler bulunacak ve bu karakterlerle farklı şekillerde etkileşime geçebileceğiz.

Oyun içerisinde ilgi çeken diğer bir mekanik var. Bu mekanikle beraber herhangi bir yerde ukulele çalgısını elimize alabilecek, burada çeşitli melodiler çalarak hayvanları etrafımıza toplayabilecek veya yağmurun yağmasına ön ayak olabileceğiz. Dolayısıyla çaldığımız ve etrafa duyurduğumuz melodiler aslında bir olayın başlangıcına teslim edecek. Bu mekanik gerçekten de ilgi çekici olmuş. Dolayısıyla bu tarz farkı mekanikleri ve ilgi çekici olayları oyun içerisinde görebilecek ve deneyimleyebileceğiz. Bunların yer alması gerçekten de güzel bir ekleme.
 
 

Oyun içerisinde elbette yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı hikaye sunumları yer alacak. Bu hikayeler çeşitli ara sahnelerle ve karakter etkileşimleri ile beraber desteklenecek. Büyük bir açık dünyayı keşfedebileceğimiz ve farklı karakterlerle tanışabileceğimiz bu oyun içerisinde yine sıcak bir hikaye ile karşı karşıya kalacağız. Oyunda bunun dışında karakterimizi özelleştirilebilecek çeşitli öğeleri etraftan bulabilecek ve bunları keşfedebileceğiz. Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısına sahip bu oyun içerisinde yaptığımız değişiklikleri bizzat karakterimiz üzerinde görebilecek de ve bunların değişimine şahit olabileceğiz.

Oyun içerisinde yine farklı farklı görünümler elde edebilecek ve kılık kıyafetimizi değiştirebileceğiz. Kıyafetlerimizden botumuza kadar birçok şeyi değiştirebileceğimiz bu oyun içerisinde karakter özelleştirme sistemi de yer alacak. Oyunda yine farklı farklı araçların kilidini açabileceğiz, bu araçlar arasında el fenerleri, saatler, kameralar ve daha fazlası yer alacak. Bunları kullanmak da tamamen bize ait olacak.
 
 

Açık dünya macera oyununda bir de dinamik hava mekaniği bulunacak. Dinamik hava mekaniği sayesinde gündüz ve gecenin değişimini hissedebileceğiz. Gündüz güneş ışığının doğması ile beraber bizlere yansıyan görüntü, gece ise güneşin batması ile beraber Ay ışığının buradaki adayı aydınlatması gibi durumlar karşımıza çıkacak. Bu değişimler de oyun içerisinde bizlere hissettirilecek. Bu tarz mekanikler artık açık dünya oyunlarında beklediğimiz şeyler.

Tropik ada macerasına atıldığımız Tchia içerisinde kısaca toparlamak gerekirsem: Eğlenceli bir açık dünya macerası bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde çeşitli platformlar, bulmaca öğeleri bulunacak, amacımız ise etrafı keşfetmek olacak. Burada farklı farklı bölgelere ilerleyebilecek ve bu bölgelerde farklı karakterler ile etkileşime geçebileceğiz. Etkileşime geçtiğimiz karakterlerle çeşitli hikaye kırıntılarını açığa çıkarabileceğiz. Oyunda bizlere sunulacak olan hikayenin ilerlemesine yardımcı olabileceğiz.
 
 

Bu yapım içerisinde etrafı dilediğimiz gibi keşfedebilecek, tırmanma mekaniği sayesinde yukarılara tırmanabilecek ve bu sayede aşağıya doğru süzülebileceğiz. Oyunda yine hayvanların ve nesnelerin kontrolünü elimize alabilecek ve onları eğlence aracı olarak kullanabileceğiz. Oyun tamamen bu eğlenceli anlardan ibaret diyebilirim.

Bir süredir geliştirilen bu eğlenceli yapım 21 Mart tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam ve Epic Games sayfası açık durumda. Steam sayfasında oyunun fiyatı belli değil ve ön siparişlere açık değil ancak Epic Games sayfasında oyunun fiyatı 278 Türk lirası. Dolayısıyla ön sipariş vermek için Epic Games sayfasına gidebilirseniz ancak oyunu Steam sayfasından almak istiyorsanız oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyunu satın alabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mart ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları #2 Elden Ring için yeni genişleme paketi duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız