Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lunapark yönetim oyunu Park Beyond 16 Haziran'da geliyor

 
Limbic Entertainment tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Europe tarafından yayınlanacak olan lunapark temalı yönetim, simülasyon oyunu Park Beyond, 16 Haziran tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Kendi lunaparkımızı inşa edebileceğimiz, büyütebileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bu yapım içerisinde tam ve detaylı yönetim unsurları bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda her bir yapıya tek tek odaklanabiliyor ve o yapının kurulumunu gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde diğer simülasyon ve inşa etme oyunlarında olduğu gibi çok detaylı içerikler bizlere aktarılıyor ve her yapının tüm detaylarına hakim olabiliyoruz.
 
Kendimize ait geniş bir lunapark bölgesi inşa edebiliyoruz 
 
 

Oyunda kendi lunaparkımızı genişletebiliyor, bu kapsamda farklı eğlence unsurlarını konumlandırabiliyor ve buralara dikebiliyoruz. Lunapark içerisinde inşa edebileceğimiz çeşit çeşit eğlence odaklı yapılar yer alıyor ve bu yapılara istediğimiz şekilde yön verebiliyoruz. Lunaparkta kurabileceğimiz unsurlar arasında hız trenleri, çarpışan arabalar, çarklar ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber lunaparkımızı genişletebiliyor ve daha fazla insanı buraya çekebiliyoruz. Bu sayede daha fazla para kazanma şansı elde edebiliyoruz.

Oyunda lunapark içerisinde bulunan her bir yapıyı tek tek özelleştirebiliyor, bu yapının detaylarına inebiliyor ve yönünü istediğimiz şekilde ayarlayabiliyoruz. Detaylı simülasyon unsurlarının yer aldığı bu yapım içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında çeşitli görevler de yapabiliyoruz. Bu görevleri yerine getirerek daha fazla paranın sahibi olabiliyor, bu paralarla da yeni binalar dikebiliyoruz. Bu sayede daha fazla kişiyi parkımıza çekebiliyor, daha fazla eğlencenin dibine vurabilecek yapılar inşa edebiliyor ve daha fazla paranın kaynağına erişebiliyoruz.
 
Personelleri de biz ayarlıyoruz 
 
 
 
Simülasyon unsurlarının yer aldığı ve yönetim içeriklerinin de bulunduğu yapımda yukarıda bahsettiğim eğlence araçları dışında mağazalar, satış alanları ve daha fazlasını da kurabiliyoruz. Bunları kurmakla yetinmiyor bunların içerisinde hangi personelin çalışacağı, hangi ürünlerin satılacağı ve daha fazla detayı ayarlayabiliyoruz. Tüm unsurlarla beraber aslında kendimize ait geniş bir lunapark bölgesi inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğimiz bölgenin her bir detayına dokunabiliyoruz.
 
Renkli bir sanat stili ile karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde güneşli bir hava ve ferahlatıcı bir atmosfer bizleri bekliyor. Tam bir lunapark ortamında hissedebileceğimiz bu yapım içerisinde istediğimiz şekilde parkı özelleştirilebiliyor, geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Oyun içerisinde birçok eğlence malzemesi yer alıyor ve bunlarla beraber lunaparkımızı büyütebiliyoruz. 
 
Diğer inşa etme oyunlarında yer alan sistemler burada da bulunuyor
 
 

Yönetim ve inşa etme unsurlarına sahip oyunları severler için bu yapım gayet ideal bir deneyimi sunmayı hedefliyor diyebilirim. Oyun içerisinde lunapark teması işleniyor ve bu temaya ait çeşitli yapılar yer alıyor. Diğer şehir inşa etme ve yönetim oyunlarıyla beraber aynı özelliklere hemen hemen sahip ancak burada lunapark teması ve eğlence teması işleniyor ve bu kapsamda karşımıza çeşitli görevler ve yapılar çıkıyor. Biz de bu görevleri ve yapılara göre kendi parkımızı inşa edebiliyor ve bunu halka sunabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok eğlence aracı inşa edebilirsek ve dikebilirsek o kadar çok kazanç sağlayabiliyor ve bu kapsamda çeşitli görevleri yerine getirebiliyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde kolay ve anlaşılır bir oyun sistemi yer alacak. Biz de bu kapsamda oyuna kısa sürede alışabilecek ve kendi bölgemizi büyütmeye başlayacağız. Siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunların çok detaylı sistemleri bulunur ve u sistemler dahilinde birçok detaya hakim olmamız belki uzun süreler alabilir. Dolayısıyla geliştirici ekibin bunun daha kolay ve anlaşılır bir şekilde olduğunu ve bu oyuna özel farklı ve sade bir anlatımın uygulandığı belirtiyor. Tabi bu durumu oyun çıkış yaptığı zaman görebilecek ve deneyimleyebileceğiz.
 
 

16 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak olan Park Beyond içerisinde kendimize ait bir eğlence bölgesi inşa edebiliyor, inşa ettiğimiz bu bölgeyle beraber her bir unsura dokunabiliyoruz, hız trenleri inşa edebiliyor, bu hız treninin raylarını istediğimiz şekilde ayarlayabiliyor, her bir detayına yön verebiliyor ve tüm dokunuşları biz yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yapabildiğimiz bu detaylarla beraber insanların nasıl eğlenmesi gerektiğini aslında biz belirliyoruz. Tüm yönetim unsurlarının elimizde olduğu bu yapımda her bir unsuru tek tek düşünebiliyor ve nasıl kazanç sağlarız gibi soruların planını ve stratejisini yapabiliyoruz.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleme yapabilirsiniz. Bunun dışında oyun ön siparişleri de açık durumda. Oyunu standart sürümü 749 Türk lirası, Delux sürümü ise 1.199 Türk lirasından satışta. Oyun tek oyunculu bir yapıyı bizlere aktarmayı hedefliyor ve bu kapsamda çeşitli Steam başarımlarını da bünyesinde barındırıyor. Oyun Türkçe dilini desteklemiyor bunun dışında 14 farklı dil desteğine sahip durumda. Bu diller arasında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Arapça, Japonca, Korece, Lehçe, Rusça, basitleştirilmiş ve geleneksel Çince, Brezilya portekizcesi, Latin Amerika İspanyolcası ve Kastilya İspanyolcası yer alıyor.
 
 

Oyunu ayrıca ön sipariş verenler çeşitli bonuslara sahip olabiliyor ve bu bonuslar arasında ise Pac-Man temalı bir set, mağaza dekorasyonları, makine görünümleri ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde ayrıca bir bilet sistemi yer alıyor ve bu bilet sistemi ile beraber çeşitli ödüllerin ve içeriklerin kilidini açabiliyoruz. Tabii bunları açmak için de oyunda yer alan görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve bu görevlerle beraber puanları elde etmeye başlıyoruz.
 
Park Beyond, 16 Haziran'da PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. 
 
Oynanış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon park yönetim
90'lardan ilham alan korku oyunu Greyhill Incident bizlere neler sunuyor? No More Heroes geliştiricisi Marvelous dijital etkinlikle yeni oyunlarını duyuracak!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Park Beyond
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız