Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

90'lardan ilham alan korku oyunu Greyhill Incident bizlere neler sunuyor?

 
Refugium Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan korku, aksiyon, nişancı oyunu Greyhill Incident, 9 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tek oyunculu hikaye odaklı korku oyunu severler için bu yapım tam bir klasik korku oyunu deneyimini bizlere aktarmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde hayatta kalma öğelerini kullanıyor, bu öğelerle beraber bir yandan elimize silahlar alabiliyor ve karşımıza gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
90'ların korku unsurları yer alıyor 
 
 

90'lardan ilham alan bu yapım o dönemlerin korku unsurlarını karşımıza çıkarıyor. O dönemlerde daha çok korku unsurları olarak uzaylı ve uzaylı istilası temaları işleniyordu. Şimdi ise bu temayı tekrardan işleme ve oynama vakti. Greyhill Incident karşımıza sürekli olarak uzaylı ve uzaylı grupları çıkacak, biz de bu grupları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulacağız. Oyunda sadece bu uzaylılardan kaçmanın dışında bir de elimize silah ve diğer unsurları alarak onlara karşı gelebilecek ve kendimizi savunabileceğiz. Bu sayede sürekli olarak koşmaktan ve gizlenmekten bıkan oyunculara yeni bir soluk getirecek diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde UFO ve uzaylı temaları sürekli olarak karşımıza çıkacak ve bu yapı ile beraber biz de kendimizi korku deneyimi içerisinde bulabileceğiz. Ryan Baker adlı karakteri kontrol ettiğimiz bu oyunda tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı bizleri bekliyor olacak. Bu yapı ile beraber kendimizi bu korku unsurlarına kaptırabilecek, karşımıza çıkan karakterlerle diyaloglara girebilecek ve buralarda neler bittiğini öğrenmeye çalışacağız.
 
Karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor 
 
 
 
Karanlık bir atmosferi bizlere aktaracak olan bu yapım içerisinde tabancadan beyzbol sopasına kadar kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunacak ve bunlarla beraber hem kendimizi koruyabilecek hem de karşıdan gelen uzaylı ve uzaylı gruplarını ortadan kaldırabileceğiz. Uzaylılara karşı sürekli olarak kendimizi savunmamız gerekecek çünkü oyunun temelinde bu yatıyor. Dolayısıyla elimize ne geçiyorsa onlara indirmek temel amaç.

Greyhill adlı bölgede geçecek olan bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hikaye odaklı bir yapı bizlere aktarılacak. Bu hikayeden biraz bahsedecek olursam: Greyhill isimli bölgede Paranormal olayların ortaya çıkması ile beraber aslında bizim işimiz başlıyor. Burada bu olayların ortaya çıkması ile beraber mahalle sakinleri oldukça korkuyor ve herhangi bir yere başvurmaktan da çekiniyor. Dolayısıyla  mahalle sakinleri kapı ve pencerelerini kapatarak bu durumun ortadan kalkmasını bekliyor. Burada ise bir korucu olarak biz devreye giriyoruz. Bu Paranormal olayların arkasında da hükümetin olduğu bildiriliyor ve bu kapsamda biz de kendimizi hem komplo teorileri içerisinde hem de korku dolu unsurlarıyla beraber bulabiliyoruz. Bizim de amacımız burada bu Paranormal olayları araştırmak, burada ortaya çıkan korku unsurlarını def etmek ve mahalle sakinlerini güvenme huzura kavuşturmak olacak.
 
Farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz 
 
 

Oyun içerisinde bu bölgede bulunan farklı farklı mahallelere ve sokaklara geçiş yapabilecek, buralarda farklı karakterlerle beraber karşılaşabileceğiz. Ayrıca burada bulunan karakterlerle beraber diyaloglara girebilecek ve onlardan çeşitli bilgiler ve ipuçları alabileceğiz. Bunun dışında bizlere çeşitli takviyeler sağlayabilecek ve bu kapsamda onlarla diyaloglara girmek oldukça önem arz edecek. Sürekli olarak farklı yerlere gidebileceğimiz ve farklı bölgeleri keşfedebileceğimiz bu yapım içerisinde elbette etrafı araştırmak ve etrafı göz atmak oldukça önem arz edecek. Ne kadar çok etrafı araştırırsak ve ne kadar çok karakterle beraber diyaloğa girebilirsek o kadar çok ilerleme katedebileceğiz.

Korku oyunlarının olmazsa olmazı elbette bulmacalar da karşımıza bu yapım içerisinde çıkacak. Bulmacaları çözmek için de etraftaki nesnelerden yararlanabilecek ve  etrafı araştırabileceğiz. Etrafı araştırmak yukarıda da bahsettiğim gibi çok önem arz edecek. Çünkü etrafı araştırırken kendimize yarar sağlayacak birçok öğe bulabilecek, bunlarla beraber de kendimizi daha da sağlama ve güvene alabileceğiz. Dolayısıyla sürekli olarak öğeleri kullanmak gerekecek ve bunları bulmak için de sağı solu kolaçan etmemiz lazım.
 
Etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor 
 
 

Ryan adlı karaktere rehberlik edebileceğimiz ve bu karakteri kontrol edebileceğimiz yapım içerisinde uzaylı ve uzaylı gruplarıyla karşılaşacak, mahalle sakinlerini güvene ve huzura kavuşturabilecek ve ortada bulunan komplo teorilerinde çürütmeye çalışacağız. Oyun içerisinde temel amacımız bunlar olacak ve buna göre hareket edebilecek, etrafı keşfedebilecek, sağa sola bakabilecek farklı mahallelere doğru adım atabilecek ve mahalle sakinleri ile beraber iletişime geçebileceğiz. Oyunda ayrıca evleri araştırabilecek, farklı binaların içerisine girebilecek, cephane arayabilecek ve bu cephanelerle beraber silahımızı ateşleyebileceğiz.
 
Karanlık bir atmosferin bulunduğu bu yapım içerisinde sürekli olarak kendimizi gergin hissedebilecek ve tüylerimizin diken diken olduğu anlar da karşımıza çıkacak. Oyunda sürekli olarak sağa sola bakma ihtiyacı hissedebileceğiz. Dolayısıyla oyundaki hem gergin atmosfer hem de arka planda yer alan müzikler bizleri oldukça etkileyebilecek. Kısacası Greyhill Incident oyunu tam bir korku deneyimini bizlere aktaracak diyebilirim.
 
Gizlilik mekanikleri de bulunuyor 
 
 

Öte yandan oyun içerisinde sadece silah ateşlemek haricinde bir de tabii ki bu korku unsurlarından kaçınmak ve gizlenmek için çeşitli mekanikler de bulunuyor. Bu yapım içerisinde karşımıza çeşitli uzaylılar çıkıyor ve bu uzaylılardan kaçınmak için etraftaki yapıların içerisine girebiliyor veya bir nesnenin arkasına saklanabiliyoruz. Gizlilik odaklı kısımların haricinde ise elimize silahımızı alabiliyor ve bu düşmanlara karşı silahımızı ateşleyebiliyoruz. Bunun dışında yine uzaylılardan kaçabiliyor, sağa sola doğru koşabiliyor ve onlara karşı savaş verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu düşmanlara karşı yapabileceğimiz farklı farklı eklemeler yer alıyor.
 
 

Oyun tam bir 90'ların korku sekansını bizlere aktarıyor ve sürekli olarak kendimizi karanlık bir atmosfer içerisinde bulabiliyoruz. Oyunda bir ışık kaynağı bulursak dua ediyor ve bu ışık kaynağına doğru yönelebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı binaların içerisine giriş yapabiliyor ve buralarda yer alan çeşitli nesneleri ve öğeleri araştırabiliyoruz. Etrafı keşfettikçe bu nesnelerin bizlere yararlı olduğunu görebiliyor ve bu nesnelerle beraber daha da ilerleme katedebiliyoruz.

Diğer taraftan kendimizi bir anda mısır tarlaları içerisinde ve büyük otların arasında bulabiliyor ve korkunç atmosferlere sahip binalara geçiş yapabiliyoruz. Oyunda aşırı derecede ürkütücü tiplemeler karşımıza çıkmıyor ancak bunların bir anda karşımıza çıkması ve bir anda karşımızda belirmesi oldukça korkunç sahnelere yer veriyor. Oyunda binalara giriş yaptıkça buralarda uzaylıların olduğunu görebiliyor ve bunları temizlemek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
  
Steam sayfası  
 
 

Bir süredir geliştirilen ve 9 Haziran tarihinde çıkış yapacak olan bu tek oyunculu hikaye odaklı korku oyunu Greyhill Incident, korku severler için güzel bir deneyimin kapısını aralıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası bulunuyor ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun, 9 Haziran'da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacak.  
 
Oynanış fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Greyhill Incident korku oynanış
Aksiyon Oyunu Panic in Sweets Land PC için Duyuruldu Lunapark yönetim oyunu Park Beyond 16 Haziran'da geliyor

Cpt. Alex Mason

12.5.2023 02:24:52

0
çok iyi gözüküyorr
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız