Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Little Nightmares benzeri yeni oyun geliyor: İşte tüm detaylar

 
Frozen Line tarafından geliştirilen ve Ravenage Games tarafından yayınlanacak olan platform, bulmaca, macera oyunu Daydream: Forgotten Sorrow, 14 Haziran'da geliyor. Little Nightmares benzeri bir yapıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu platform oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyecek ve bu bölgelerdeki zorlukları aşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı kameraya bakış açıları ile beraber ilerlemeye koyulacak, karşımıza çıkacak olan platform zorluklarını aşmaya başlayacak ve karakterimizle beraber sağa sola doğru zıplamaya çalışacağız.

Little Nightmares benzeri bir yapım

Bilinmeyen bir dünyaya doğru yolculuk yaptığımız bu yapım içerisinde bir karakteri kontrol edecek, bu karakterinle beraber sağa sola doğru ilerleyebilecek ve etrafı keşfedebileceğiz. Daha çok yandan görünümlü bir yapıyı bizlere aktaracak olan bu oyun içerisinde çeşitli zorluklar ve zamanlama gerektiren sekanslar bizlere aktarılacak. Oyunda tıpkı Little Nightmares oyununda olduğu gibi çeşitli platform zorlukları, arkamızdan bizleri kovalayan tuhaf yaratıklar ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Yine çevre detayları da Little Nightmares oyunuyla benzerlik gösterecek. Dolayısıyla bu oyunun tamamen Little Nightmares oyunundan ilham aldığını görebiliyoruz.

Platform zorlukları ve bulmacalar yer alıyor
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli platform zorlukları ve bulmacalar bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine çeşitli bulmacaları çözecek, bu bulmacaları çözmek için de etrafı keşfetmeye koyulacak aynı zamanda bu bulmacaları çözerken arkamızdan tuhaf yaratıkları atlatmaya çalışacağız. Bulmaca sekansları bunlarla da sınırlı kalmayacak diğer taraftan bir yerden bir yere atlamak durumunda kaldığımız çeşitli platform zorlukları da karşımıza çıkacak. Bunları da aşmak için elbette karakterimizi doğru zamanda doğru şekilde atlatmaya çalışacak  ve hızlı koşarak da bu yerlere aşmaya başlayacağız.

Oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve ilerlediğimiz bu bölgelerin her birinin kendine ait yapısı ve teması bulunuyor. Bir yerde kendimizi ormanın içinde koşarak bulurken diğer yandan ise bir anda kendimizi evin mutfağında bulabiliyor ve burada ilerlemeye koyuluyoruz. Kabuslarla dolu bir dünyada uyandığımız ve bu kabuslardan kaçmaya çalıştığımız yapım içerisinde oyuncak ayı arkadaşımızla beraber ilerlemeye başlıyor ve bu kapsamda zorlu bir deneyim bizlere aktarılıyor.
 
 

Bilinmeyeni açığa çıkarabileceğimiz ve arka planda bizlere bir hikayenin anlatıldığı bir yapım içerisinde farklı farklı tuzaklar ve çözmemiz gereken çeşitli bulmacalar bulunuyor. Bu bulmacalardan bazıları karşımıza çeşitli mekanizmaları getiriyor ve bu mekanizmaları aşmak için de öncelikle bunun nasıl çalıştığını öğrenmeye çalışıyor ve buralara çeşitli ağırlıklar takabiliyoruz. Diğer taraftan bir kapıyı açmak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve kapıyı için anahtar bulmamız gereken çeşitli bulmaca türleri de oyunda yer alıyor. Yani oyun içerisinde yapabileceğimiz ve aşmamız gereken çok farklı bulmaca türleri bizleri bekliyor.

Her bölgede oynanış dinamikleri değişiyor

Macera boyunca farklı farklı yaratıklarla karşılaşabiliyor ve zorlukları da bu kapsamda aşmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı farklı bölgelere ilerliyor ve bu bölgeleri keşfederek zorlukları aşmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı oynanış dinamikleri bulunuyor ve her bölge içerisinde yeni zorluklarla beraber bu durum değişiklik gösteriyor. Örneğin karanlık bir bölgeye geçiş yapıyor, burada elimize bir meşale alabiliyor ve karşımıza gelen yaratıkları elimizdeki meşale ile beraber uzaklaştırabiliyoruz. Elimizdeki meşaleyi sürekli olarak savurarak düşmanları def edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı oynanış mekanikleri ve yapmamız gereken eylemler bulunuyor. Bu da oyuna çeşitlilik kadar unsurlardan bir tanesi.

Karanlık bir atmosfer ve ilgi çekici grafikler
 
 

Oyun içerisinde ilgi çekici grafikler ve karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor. Daha çok çizgi tarz bir yapı ile karşımıza çıkacak olan bu yapımda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve karanlık bir atmosfer ve temasıyla beraber de dikkatleri üzerine çekiyor. Bilinmeyen bir yolculuğa geçiş yaptığımız ve oyuncak ayımızla beraber ilerlemeye başladığımız bu yapım içerisinde büyük gizemler karşımıza çıkıyor ve bu gizemleri ortaya çıkarmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Arka planda anlatılan hikaye daha çok dokunaklı ve duygusal bir hikaye olarak bizlere aktarılıyor.
 
Daydream: Forgotten Sorrow'da yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli bulmacalar ve zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor ve bu sayede diğer bölgeye doğru adım atmaya başlıyoruz. Oyunda bulmacaların zorluğu kolaydan zora doğru artış gösteriyor ve oyunun ilerleyen kısımlarında bu bulmacalar daha karmaşık bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda çeşitli bulmacalar arasında mekanizmaları birleştirmek, uygun parçalara doğru yere takmak, nesneyi doğru şekilde yönlendirmek ve daha fazlası yer alıyor. Bu tarz bulmacalarla beraber doğru şekilde doğru parçaları yerine takabiliyor ve nesneleri uygun şekilde birleştirerek bu bulmacaları aşabiliyoruz.

Oyuncak ayıya çeşitli komutlar verebiliyoruz
 
 

Oyun içerisinde yine yukarıda bahsettiğim gibi oyuncak ayımızla beraber ilerleyebiliyor ve aslında oyuncak ayımızla beraber yardımlaşabiliyoruz. Zorlu bulmaca kısımlarında da oyuncak ayımız bizlere ilerlememiz konusunda yardımcı olabiliyor. Bu kısımlarda oyuncak ayınızı seçebiliyor, onu başka bir yere doğru fırlatabiliyor ve ona çeşitli komutlar verebiliyoruz. Yani zorlandığımız kısımlarda ve aşamadığımız kısımlarda oyuncak ayımızı o yöne doğru fırlatarak ondan çeşitli yardımlar alabiliyoruz. Bu da oyuna gayet güzel bir ekleme olmuş ve ek olarak bu durum bulmacalar üzerinde ne kadar çok çalışıldığının göstergesi.
 
Oyun kısa bir ertelemeye maruz kalıyor 

Çeşitli zorluklara göğüs gereceğimiz ve platform zorluklarıyla uğraşacağımız bu yapım daha önce 24 Mayıs tarihinde çıkış yapacaktı ancak geliştirici ekip yepyeni bir duyuruyla beraber oyunu 14 Haziran'a ertelediğini belirtti. Oyun artık 14  Haziran itibarıyla PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series ve Xbox One platformlarına geliyor. Bunun yanı sıra Switch sürümünün de ilerleyen zamanlarda yayınlanması planlanıyor. Ancak bu sürümün ne zaman çıkacağına dair herhangi bir detay şu an için bulunmuyor.
 
 

Siz de bu tarz platform aksiyon ve bulmaca oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyun Little Nightmares oyunuyla benzerlik gösteriyor. Daha önce Little Nightmares oyununu oynadıysanız ve bu oyuna da bir şans verebilirseniz iki oyun arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları ortaya çıkarabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Bunu yanı sıra oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Ek olarak oyun Türkçe dil desteğine sahip olarak karşımıza çıkacak ve oyunu tamamen Türkçe bir şekilde oynayabileceğiz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Daydream: Forgotten Sorrow
Yeni Şirinler oyunu duyuruldu: Çıkış ayı belli oldu Telltale oyunu The Expanse'in ilk bölüm tarihi açıklandı: Çıkış tarihi ve tüm detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Daydream: Forgotten Sorrow
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız