Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Dövüş Mekanikleri, Yükseltme ve Dahası

 
 
Yayıncı SEGA ve geliştirici Ryu Ga Gotoku Studio tarafından biz oyun severlere sunulacak olan aksiyon macera oyunu Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name için yayınladığımız listenin devamını sizlere sunmak istiyoruz. Yine bu liste içerisinde oyunda yer alan beceri sistemi, kullanabileceğiniz araçlar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Önceki listemizde oyundaki savaş sisteminden, Ajan ve Yakuza savaş stillerinden, güçlü saldırılardan ve daha fazlasından bahsetmiştik. Şimdi ise bu listenin devamı niteliğinde yeni bir liste oluşturuyoruz ve sizlere farklı bilgileri sunmayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki bu liste oyun hakkındaki detayları sizlere daha net bir şekilde açıklasın ve faydalı olsun. Eğer ekstra bir bilgi vermek isterseniz bu oyun özelinde siz de yorumlarınızı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca kendi bildiklerinizi ve öğrendiklerinizi diğer arkadaşlara sunabilir ve farklı detayları bizlere aktarabilirsiniz.
 
Yetenek geliştirme
 
 
 
Aksiyon macera oyunları içinde elbette yeteneklerin geliştirilmesi ve becerilerin yükseltilmesi son derece önemli olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunda da aynı şekilde daha önce bahsettiğiniz gibi kılavuzlardan, eğitim kitaplarından, akademik kitaplardan, mangalardan, romanlardan ve daha fazlasından yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde bu içeriklerle kendi becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Oyun içinde bulunan bu mekanik sayesinde eğitimleriniz daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilir ve bu sayede kitaptan kitaba farklı özellikler elde edebilirsiniz. Oyun içindeki bu kitaplar elbette farklı fiyatlarla beraber karşınıza çıkıyor ve bunları diğer karakterlerden satın alabiliyor veya farklı noktalarda erişebiliyorsunuz. Çok değerli olan bu eğitim kitapları, becerilerinizi geliştirdiği için yüksek maliyete sahip olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisine bunları elde etmek için biraz fazla uğraşmanız gerekiyor. Bu kapsamda farklı bölgelere ilerleyebilir, farklı bölgelerdeki karakterlerden görevler alabilir ve bu bölgelerdeki düşmanları ortadan kaldırarak daha fazla para kazanabilirsiniz.
 
Oyunda farklı farklı kategorilere sahip kitaplar bulunuyor. Bu kitaplar elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı becerileri ve yetenekleri bünyesinde barındırıyor. Değerli cilt şeklinde karşımıza çıkan bu kitaplar becerilerin ayrıntılı açıklamalarını içeriyor ve bizleri de hangi becerileri geliştirmemiz konusuna ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında hangi becerilere sahip olmak istiyorsanız ve hangi becerinizi geliştirmek istiyorsanız belki o kitaba doğru yönelebilir ve her bir kitabında farklı becerileri sizlere sunduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca daha önce de bahsettiğimiz gibi ana karakterimiz Kazuma Kiryu ile yola koyuluyor ve bu karakterimiz geçmişini unutmak ve yeni bir sayfa açmak için elbette yola devam ediyoruz. Bu kısımda yine kitaplarla ilişkili olarak karşımızda bir detay bulunuyor. Burada karakterimiz hem geçmişten hem de yeni olaylardan ilham alarak farklı becerileri öğrenebiliyor ve aynı zamanda bu şekilde de yeni mekanikleri karşımıza getirebiliyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan ana karakterimiz geçmişte kullandığı ve geçmişte yaşadığı olaylardan ilham alarak bu becerilerin sahibi olabiliyor veya tamamen yeni bir sayfa açtığı olaylardan ilham alarak de yepyeni bir beceri setiyle beraber karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir beceri geliştirme ve yükselme ekranı bulunuyor ve bu ekranla beraber de oyunda farklı farklı noktalarda gelişim gösterebiliyoruz.
 
Bu beceriler oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu becerilerle ve yeteneklerle beraber oyunda farklı düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde çıkabiliyor ve onların saldırılarını bertaraf  edebiliyoruz. Yetenekleri yükseltmek için bahsettiğimiz gibi kitaplara doğru yönelebiliyor, farklı kategorilerden kitapları seçebiliyor ancak bu kitapların da bir servete mal olacağını söyleyebiliyoruz. Çünkü her bir kitap oldukça değerli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu kitapları elde etmek için de yüz binlerce yen kullanmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda ilerlememiz hem bu becerilerle hem de kazandığımız paralarla beraber ilişkili oluyor.
 
Kullanabileceğiniz araçlar
 
Spider
 
 
 
Oyun içerisinde kullanabileceğiniz farklı farklı araçlar bulunuyor. Bu araçlar savaş esnasında sizlere oldukça yardımcı olan aletler olarak karşımıza çıkıyor. Bu aletler oyunda kullanılabilecek oldukça işlevsel bir mekaniği bünyesinde barındırıyor ve farklı farklı araçlarla beraber de istediğimiz şekilde oyun içerisindeki ilerleyişimizi sürdürebiliyoruz. Oyunda yer alan Spider aracı üzerimize doğru gelen düşmanları geriye püskürtecek ve onları durduracak bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Düşmanları dizginlemek için kullanabileceğimiz bu alet ile beraber ince teller çıkaran bir yapıyla düşmanları aslında kenetleyebiliyoruz. Düşmanları adeta bir ağla bağlar gibi diğer bir deyişle bir örümcek adamın ağıyla beraber bir düşmanı sarmalayabiliyor ve tam da aklınızda oluşan o yapı burada yer alıyor. Bu sayede kısıtlanmış düşmanlarla beraber de onlara saldırabiliyor, onları istediğiniz gibi kendimize doğru çekebiliyor ve sert bir darbe indirebiliyorsunuz. Aynı zamanda kısıtlanmış ve bağlanmış düşmanları sağa sola doğru fırlatabiliyor veya yere doğru fırlatarak onların işini bitirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu alet ile beraber oldukça işlevsel bir dövüş sistemi içerisine girebiliyor ve böylece düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Bu araç ile beraber sadece düşmanları ortadan kaldırmak da kalmıyor aynı zamanda yerden silah almak veya düşmanlardan kendimizi uzaklaştırmak için de bu aracı kullanabiliyor ve çok işlevsel olarak bir şekilde karşı çıkan bu aletle beraber düşmanların saldırılarını dizginleyebiliyoruz. Kısıtlanmış olan düşmanları fırlatabileceğimiz ve düşmanların saldırılarını engelleyeceğimiz bu alet oyun içerisinde yer alan araçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor ve oyuncular tarafından sıkça kullanılabilecek bir alet olarak buradaki yerine alıyor diyebiliriz.
Biraz daha toparlamak ve açmak gerekiyorsak bu araç Örümcek Adamın kullandığı ağ sistemine benziyor diyebiliriz. Bu sistemle beraber düşmanların üzerine ağınızı (kablo) atabiliyor ve böylece düşmanları bağlayabiliyorsunuz. Elbette bağlanan düşmanlar herhangi bir hareket yapamıyor ancak belli bir süre içerisinde bağlanmış olan düşmanlara hamlenizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Çünkü bir düşman zamanla bu ağ sisteminden kurtulabiliyor ve kendi özgürlüğüne kavuşarak tekrardan saldırıya geçebiliyor. Dolayısıyla oyunda bağlanan düşmanlara istediğinizi yapabiliyor ve belli bir süre içerisinde de onları kolayca alt edebiliyorsunuz.
 
Serpent
 
 
 
Oyunda yer alan diğer bir dövüş mekaniği ise ayakkabılarımızda bulunan bir Jet sistemi. Bu jet sistemi ile beraber hızlı hareket edebiliyor ve hızlı hareketle beraber aynı zamanda düşmanlara büyük patlamalarla hasar verebiliyoruz. Ayakkabılarımızın içine gizlenmiş olan bu püskürtme mekanizması ile beraber yüksek hızda ilerleyebiliyor, jetin arkasından çıkan ateşleme sistemiyle burada düşmanların üzerine ateş yağdırabiliyor ve aynı zamanda kendimizi buradan uzaklaştırabiliyoruz. Ayakkabımızın altından çıkardığımız bu alevlerle beraber düşmanlara büyük hasarlar verebiliyor ve aynı zamanda sanki bir roket başlığını ateşlemiş gibi burada ayakkabılarımızı ateşleyebiliyoruz. Yıkıcı güce sahip bu sistem ile beraber düşmanlara toplu bir şekilde hasar verebiliyor ve ortada bir bomba bırakmış gibi bir hissiyat bırakabiliyoruz.
 
Bunun dışında yine bu sistemle beraber farklı sinerjiler oluşturabiliyor ve beceriyi birden fazla kez geliştirebiliyoruz. Eğer beceriyi geliştirirsek diğer birçok aletle beraber sinerji içerisine girebiliyor ve bu sinerji de daha önceki listemizde belirttiğimiz gibi farklı farklı komboları açığa çıkarabiliyor ve böylece düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz. Püskürtme mekanizması olarak karşımıza çıkan bu sistem oyunda kullanabilecek ve işlevsel araçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda bolca bu mekaniği kullanabilecek ve düşmanları bu sayede ortadan kaldırabileceksiniz.
 
Diğer taraftan yukarıda bıraktığımız görsel içerisinde de görebileceğiniz gibi ana karakterimiz Kazuma Kiryu ile beraber atıldığımız bu macerada ayakkabıdan çıkan o alevleri görebilir ve bu mekaniği nasıl işlediğine bir bakış atabilirsiniz. Elbette tam detaylarına oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bakabilecek ve deneyimleyebileceğiz.
 
Fierfly
 
 
 
Oyunda yer alan üçüncü bir mekanik Fierfly. Yine işlevsel bir sistemi bünyesinde barındıran bu araç yukarıda saydığımız örümcek ve Serpent gibi aletlerin haricinde üçüncü bir mekanik olarak karşımıza geliyor. Bu sistemle beraber elbette yine dövüş içerisinde farklı yapılarla beraber karşılaşabiliyor ve bu sistemle beraber sigaraya benzeyen küçük bir bomba ortaya bırakabiliyoruz. Bu bomba oyun içerisinde yer alan düşmanları sağa sola doğru fırlatabiliyor ve aynı zamanda düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor. Burada yer alan sistem dahilinde birden fazla kez küçük küçük pompalar fırlatabiliyor ve bu bombalarla beraber orada da geniş bir patlama yaşatabiliyorsunuz. Ancak bu bombalar aniden patlamıyor ve belirli bir süre sonra da bunları patlamaya hazırlanıyor. Yani bir nevi mayınlı bomba olarak da düşünebilirsiniz ve bu sayede düşmanların tam geldiği noktayı bunları bırakarak toplu bir şekilde ortadan kaldırma işlemine geçiş yapabilirsiniz.
 
Bu mekanik elbette bununla sınırlı kalmıyor aynı zamanda zincirleme bir patlama noktası oluşturmak için de bizlere imkan sağlıyor. Bu sistemle beraber bıraktığımız bombaları doğru zamanda ve doğru yerde fırlatırsak son derece etkili olabilecek bir araç haline gelebiliyor ve bu sayede de oldukça işlevsel bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer alan bir bomba sistemi ile beraber istediğimiz şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve dövüş anlarında eğer zor durumda kalırsak bu bomba sisteminden oldukça fazla yararlanabiliyoruz. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz iki farklı sistem dahilinde bu mekanik daha çok toplu bir şekilde ortadan kaldırmaya yönelik olarak karşımıza geliyor ve bu da oyuncular tarafından kullanılabilecek bir alet olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bee
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz 3 farklı  mekanik haricinde bir de yapay zeka tarafından desteklenen ve otonom bir savaş sistemine sahip yardımcı bir drone bulunuyor. Bu drone ile beraber istediğimiz şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor ve düşmanları rahatsız edebiliyor ve onların saldırı yapmasını engelleyebiliyorsunuz ve hatta onları rahatsız edebiliyorsunuz. Düşmanların dikkatini dağıtabileceğiniz ve daha fazla yardımcı unsurla beraber karşımıza çıkan bu drone düşmanlara karşı gelebiliyor, güvenilir bir araç olarak karşımıza çıkıyor ve düşmanlar nereye giderse gitsin onu takip etme işlemine koyulabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu drone bir düşmanı tespit etmek veya buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için oldukça işlevsel ve ideal bir araç olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda bu durum yapay zeka tarafından destekleniyor ve böylece yanımıza güvenilir bir araç olarak yer alıyor.
 
Düşmanları rahatsız edebileceğimiz ve ana karakterimiz Kazuma Kiryu’nun ajanlık görevlerine dahil edebileceğimiz bu drone ile beraber etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyor, güvenilir bir dostumuz olarak burada bulunuyor ve diğer karakterler ve düşmanlar nereye giderlerse gitsinler bu drone sayesinde onları bulabiliyor ve takip edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz ve etrafı gözetleyebileceğiniz işlevsel bir araç olarak bu dronelar karşımıza geliyor diyebiliriz.
 
Araçları yükseltme
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda saydığımız gibi 4 farklı araç bulunuyor ve bu araçlarla beraber düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyor ve farklı farklı araçların da her birinin kendine özgü işlevsel faydaları bulunuyor. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğimiz bu araçların aynı zamanda yükselme sistemleri de yer alıyor ve böylece onları farklı sinerjilerle beraber daha etkili bir şekilde kullanabiliyoruz. Elbette bu araçlar oyun içerisinde olmazsa olma  bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda dövüş sistemi içerisinde de daha farklı yapıyı bizlere aktarıyor. Bu sistemler ve araçlar sayesinde dövüş anında daha fazla yeteneğimizden faydalanabiliyor ve böylece dövüşler daha da zevkli hale gelebiliyor.
 
Bu araçlar oldukça işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan araçları istediğiniz bir şekilde yükseltebiliyoruz. Seviyesini yükseltebileceğimiz bu araçların her bir seviye arttırımı ile beraber gücü daha da artış gösterebiliyor ve daha fazla kullanım alanını bizlere aktarıyor. Örneğin bir aracı geliştirdiğimiz zaman daha fazla kullanım alanı bizlere sunuluyor ve daha fazla etkiyle beraber karşılaşabiliyoruz. Örneğin ilk aracı baz alırsak Örümcek Adamın kullandığı bu ağ sisteminin seviyesini yükseltirsek düşmanları daha uzun süre kilitli bir şekilde tutabiliyor ve düşmanların hamle yapmasını engelleyebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu araçların her birinin seviyesi yükseldiği zaman da hem etkilerini daha fazla zamana yayabiliyor hem de eğer hasar vermek istiyorsan hasarlarını da arttırabiliyoruz. Örneğin yukarıda bahsettiğimiz gibi küçük küçük bıraktığımız bombaların hasarları araç geliştirme sistemi ile beraber daha da artış gösterebiliyor ve bu sistem gerçekten de çok işlevsel olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Araçları yükseltmenin dışında aynı zamanda ek donanımlar ekleyebiliyoruz ve farklı kategorilerden seçebileceğimiz donanımları bu sisteme dahil edebiliyoruz. Örneğin ek işlevler ekleyerek bu sistemleri daha işlevsel hale getirebiliyor ve böylece oyunda düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz. Seviyesini yükselttiğimiz araçlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem mekaniklerin süresini arttırıyor hem de daha fazla gücü bizlere aktarıyor. Örneğin yine yukarıda bahsettiğimiz gibi Spider aracını yükseltirsek örümcek aygıtının seviyesine bağlı olarak daha fazla kabloyu etrafa fırlatabiliyor ve daha fazla düşmanı bu kapsamda kilitleyebiliyor. Hem süre arttırımı hem de daha fazla kablonun etrafı yayılması ile beraber elbette bizde rahat ve nefes alabiliyor ve böylece toplu olarak bu düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Ek donanımlarla beraber daha fazla yararlı aracın bizlere sunulduğu bu sistem sayesinde oyundaki dövüşler daha eğlenceli ve daha zevkli bir hale gelebiliyor.
 
Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli mekanikler arasında bunlar yer alıyor ve burada listemizin sonuna geliyoruz. Daha önceki listemizde de bahsettiğimiz gibi oyunda dövüş esnasında istediğimiz şekilde farklı araçları kullanabiliyor ve bu araçlarla beraber istediğimiz aksiyona dahil olabiliyoruz. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name'de aksiyon ve macera içeriği gerçekten de ön plana çıkıyor ve arka planda yer alan hikaye ile beraber de biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve ana karakterimizin yaşadığı çatışmaları bu yapımda öğrenebiliyoruz.
 
 
 
Serinin yeni oyunu olarak karşına çıkmayı hedefleyen ve çok beklenen oyunlar arasında yer alan Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name 9 Kasım'da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam ve Microsoft Store üzerinden) için çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi eğer eklemek istedikleriniz varsa yorumlar kısmında bunları belirtebilir ve farklı detaylarla beraber de diğer oyunculara bildiklerinizi aktarabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Like a Dragon: Ishin!
The Thaumaturge Çıkış Tarihi Açıklandı: Demo Sürümü Mevcut Steam'de Sleeping Dogs için Kaçırılmayacak FIrsat! Yüzde 85 İndirim

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Like a Dragon: Ishin!
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız