Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kotaku: Blizzard Diablo 4 ve Overwatch 2'ye Odaklanmak için StarCraft FPS Oyununu İptal Etti

 
Kotaku'nun üç güvenilir kaynaktan edindiği bilgilere göre, Blizzard son iki yıldır geliştirilen StarCraft birinci şahıs nişancı oyununu iptal etti. İptal edilmesindeki ana sebep şirketin Diablo ve Overwatch markalarına daha fazla kaynak ayırmak istemesi.
 
Kaynaklardan biri, Ares kod adı ile geliştirilen oyunu "StarCraft evreninde geçen Battlefield gibi" tanımladı ve oyuncuların insan ırkı Terran olarak, uzaylı Zerg'lere karşı savaşmasının planlandığını belirtti. Hatta oynanabilir Zerg ile denemeler de yapılmış. Oyunun oluşumunu geçen yıl gören bir kişi geliştirme sürecinin yavaş ilerlediğini söyledi ve ikinci kişi Blizzard'ın oyunu geçen hafta iptal etmesinin stüdyo içinde büyük bir şok etkisi yarattığını belirtirken üçüncü kişi de oyunun oldukça iyi göründüğünü belirtti.
 
StarCraft birinci şahıs nişancı oyunu ve duyurulmamış bir mobil projenin iptal edilmesi sonucunda kimsenin işine son verilmemiş ve şirket bu projelerdeki kişilerin büyük bir çoğunluğunu şu anda geliştirildiği iddia edilen Diablo 4 ve Overwatch 2 ekiplerine dahil etmeyi planlıyor. 
 
Kotaku, Kasım 2018'de Blizzard'ın planlarına yakın iki kişinden öğrenmiş olduğu bilgiler sonucu yaptığı haberde, Diablo 4 duyurusunun BlizzCon 2018'de yapılmasının planlandığını fakat son anda vazgeçildiğini rapor etmişti. Overwatch 2 hakkında daha önce pek bir şey duymamıştık fakat görünüşe göre geliyor. Kotaku Overwatch 2 ile ilgili sadece geniş PVE unsurlarına sahip olacağını duymuş. Birkaç Blizzard çalışanı PVE modunun Left 4 Dead'e benzer olacağını söylemiş. Kotaku ayrıca eğer planlar değişmezse Diablo 4 ve Overwatch 2'nin bu yılki BlizzCon'da tanıtılacağını da duymuş.
 
Bu Blizzard'ın iptal ettiği ilk StarCraft nişancı oyunu değil. Daha önce de 2002'de duyurulan StarCraft: Ghost adlı üçüncü şahıs nişancı gizlilik oyunu 2006'da iptal edilmişti. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku
Cooking Simulator Türkçe Dil Seçeneğiyle PC için Çıktı Omen of Sorrow PC'ye Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

antiretro

9.6.2019 12:12:28

0
yabanci sitelerda ilk diablo 4 haberleri ciktiginda dark souls tarzi olacak denmisti. Ama simdi tekrar baktim haberlere, ayni oyunu izometrik olarak degistirmisler klasik arpg seklinde olacak deniyor.

Johnny Silverhand

9.6.2019 10:38:32

0
Dark Souls derken. İzometrik kameradan komple çıkacaklar mı yani?

xenferious

9.6.2019 09:16:10

0
İyi ki iptal etmişler. Olmazdı bırakın starcraft böyle kalsın.

Sarohan

8.6.2019 12:06:34

0
Boş işlerle uğraşmaya devam blizört. Sen eski sen değilsin.

BSC Misafiri

8.6.2019 10:32:23

0
Burda kişisel olarak eleştirip yerden yere vurabilirim ama. Blzrt yıllarca brkletsede hoşuna gitmeyen projeye devasa yatırımlar yapsada biz oyuncular için çat diye projeyi durduruyor. Şimdi arkadaşlar overwatch 2 mantıklı oyun eskidi 2'gelmeliydi. Ve diablo 4 mobil platformlar için gelecekmiş.şimdi düşünelim istediğiniz kadar uğraşalım bakalım mobilde istediğimiz kadar zindan atıp istedigimizi istedigimiz kadar yapmamıza izin veren mmo rpg yada dungeon oyunu yok. Şimdi bütün dyngeon oyunları bütün mmo rpg oyunlar bir gün içinde kısıtlı gelişimler sunuyor. Mobil platformun eksiği ben ce diablo 4 ortalıgı ayağa kaldırır. Ve hala dungeon mmo rpg oyunlarında istedigimiz istedigimiz kadar yapacagımız bir oyun yok. Blzrtı canı gönülden tebrik ediyorum ve overwatch 2 gecrnin haberi ve diablo 4 ü sabırsızlık ile bekliyorum. Diablo varlıgından beri mobil plat form için biçilmiş kaftan bir oyun mobile bukadarmı yakışır.

Guest-BB2CECC18

8.6.2019 05:09:26

0
Geliştirecek bir şey kalmadı oyun gayet iyi sadece battle pass sistemi eklenebilirdi ama kutu açma olayından iyi para kırdıklarından sallamıyorlardır. Oyun artık satmıyor o yüzden yeni oyun çıkarıp hem oyunu hem kutu satacaklar.

Antikaruh

7.6.2019 18:20:14

+1
Konudan habersiz olan arkadaşlara bir bilgilendirme sunayım... Blizzardın eski çalışanlarının %90'ı firmadan ayrıldı geçtiğimiz bu 8 yıl içerisinde. Yani bir %10'luk kesim var, gerisi de Acti'nin sağladığı/toparlanan yan stüdyolar yeni yetmeler. Ümitleri çok yüksek tutmayınız.

BSC Misafiri

7.6.2019 12:58:57

0
Overwatch güzel fps oyun aslında.Ama kolsuz Lol bebeleri ile doldu....

kataaay

7.6.2019 12:52:19

0
Overwatch 2 büyük ihtimalle yeni nesil konsollar için geliştiriliyor. Bu nesilde çıkış yapması saçma olur ancak önümüzdeki nesil için oldukça mantıklı bir hamle olur.

antiretro

7.6.2019 07:44:29

0
Blizzard, Activision'a benzedi diye kiziyoruz ama hala cok titizler. Hoslarini gitmeyen projeyi milyon dolarlar harcasalar bile sak diye kapatiyorlar. blizzardin yeni bir franchise oyuna ihtiyaci vardi ve overwatch'in buyuk bir potansiyeli var. Diablo 4 de dark souls tarzi olacak sanirim.

BSC Misafiri

7.6.2019 02:45:55

+3
Offf inanılmaz saçma Overwatch 2 ne olum aşırı gereksiz.Şu anki oyun yeterince iyi durumda bence.Gerçi PvE olacak denmiş ama direk mod olarak eklesene o zaman güzel abim.

BSC Misafiri

7.6.2019 02:28:47

+6
Ya bu blizzard resmen şaka yine mi starcraft oyununu iptal ettiniz?Ghost yetmedi mi?Üstüne üstlük overwatch 2 için?Overwatch'ı zaten güzel bir şekilde sağıyorsunuz ikiye ne gerek vardı uğraşmasaydınız.Ona harcayacağınız vakti mobil oyun geliştirmeye ve firmanın saygınlığını kaybetmeye ayırırdınız.

Queen Hentai

7.6.2019 02:14:11

0
Overwatch 2 mi. Obaaaaaaaa. Gecenin sıcak haberi. (:

omris2013

7.6.2019 01:59:00

+1
Owerwatch 2 yerine şu anki oyunu geliştirmeye odaklansalar daha iyi olur çünkü şu anki oyun eskimiş değil bknz: cs go
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız