Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima Productions Yeni Oyununu Epey Yakında Duyuracak

 
Metal Gear Solid serisi ve Death Stranding'in arkasındaki stüdyo Kojima Productions yeni oyununu duyurmaya hazırlanıyor.

YouTube kanalı Al Hub ile röportaj gerçekleştiren Kojima Productions sanat yönetmeni Yoji Shinkawa, bir şey üzerinde çalıştıklarını ve bunu muhtemelen epey yakın bir zamanda duyurabileceklerini belirtti.
 
Kojima Productions yeni bir proje geliştirdiğini Ekim 2020'de doğrulamış ve Tokyo stüdyosu için sınıfının en iyisi yetenekli geliştiriciler aradıklarını açıklamıştı.
 
Hideo Kojima uzun bir zamandır yeni projesinin sinyalini veriyor. Death Stranding'in çıkış yaptığı Kasım 2019'da, gelecekteki projesine hazırlık için korku filmleri izlediğini ifade etti. Nisan 2020'de ise bir gün devrimsel bir korku oyunu yapmak istediğinden bahsetti. Bir ay sonra ise planlama aşamasında olan bir oyunun iptal edildiğini açıkladı.
 
Hideo Kojima'nın sosyal medya üzerinden paylaştığı bazı görseller Death Stranding'in devam oyununu işaret ediyordu. Death Stranding aktörü Norman Reedus da Hideo Kojima ile birlikte başka bir projede çalışmak için görüştüklerini söylemişti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Push Square Hideo Kojima PlayStation 4 Sony Death Stranding
Subnautica, The Witness, Abzu ve Daha Fazlası PlayStation Store'da Ücretsiz Monster Hunter Rise Çıkış Fragmanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hedysseus

1.4.2021 14:32:52

0
Doksanlardan beri oyun oynarımdan sonrasını okumadım.

bigbooss

1.4.2021 14:19:09

0
uzatmayacam. hikayesi falan filan boşverin, MGS5 oynanış olarak türünün en iyisidir. keşke bu tarz bir tane daha oyun yapsa şu adam.

Dante

30.3.2021 14:27:00

+1
Yine birbirini yiyecek bir konu bulmus ulkem insani. Siz de haklisiniz be.

-Dark Poison-

30.3.2021 12:26:48

0
MGS1 ve MGS3 ü çıktığı zaman oynayıp,MGS4,5 i görsen o zaman daha da için yanardı.MGS3'ün 2004 yılında çıktığına inanamazdın.O hayatta kalma,kamuflajın ve ormanın bütün oyuna yedirilmesi,muhteşem soundtrack,muhteşem karakterler,müthiş boss savaşları,ve epik final.Hala öyle bir oyun daha yapılmadı.... Ahh be Kojima ne seviyeden nereye düştün,keşke yeniden yapılsa MGS1 ve 3.Özelikle 3 ün daha çok hastasıydım.HErşey zamnında güzel belikide, o da ayrı bir tartışma konusu. :)

kataaay

28.3.2021 01:16:14

0
Ya birader gelmişsin burada daha ilk oyunlarını oynamadığın bir seri hakkında boş boş sallıyorsun, adam yerine koyup cevap veriyoruz. Zaten sırf bu nedenle ciddiye alınmaması gereken bir kişi olduğun belli. Çıkar göster modundaki bu cevabını da ciddeye alamayacağım, polemik yaratmak istediğin çok belli üslubundan, bu nedenle daha yazarsan cevap da vermeyeceğim. Benim işim mi sana oyunun taktiksel ve oynanış çeşitliliğini anlatmak, git inceleme videolarını izle ya da inceleme yazısı oku. Herkes haksız bir sen haklısın, narsist.

Umit_22

28.3.2021 01:08:30

0
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=49Ec3WuJ8hk Yapay zekaya gel. Çok müthiş gerçekten.

Umit_22

28.3.2021 01:01:33

0
Anlatsana şu oyunun taktiksel olayını. Ben strateji oyunları da çok oynarım. Bu oyunda sizin görüpte benim görmediğim nasıl bir taktiksellik var anlatta bilelim. Mesela Batman in yapay zekası durumdan şüphelendiği zaman iki npc sırt sırta verip kendi rotasından çıkıp her köşeyi araştırmaya başlıyor. Hadi anlat

kataaay

28.3.2021 00:55:26

0
Acaba bu kadar kişinin oynanış ve taktikselliğini övdüğü bir şeyi sizin gömüyor oluşunuz sizin bir şeyi görememenizden olabilir? Ya da farklı olmalıyım kompleksi ya da narsistlikten olsa gerek .

Umit_22

28.3.2021 00:50:55

0
Ghost recon un berbat olması bu oyunun berbat olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten yorumda demişim ki önceki serileri bilmiyorum ama bu oyun berbat. Taktiksel felan değil oyun. Oyunda biraz gözlemleme yaptın mı düşmanların çizdiği tek bir rotanın olduğunu bariz görüyorsun. On dakikada herkesin hareketini ezberlemiş oluyorum. Bir yere sızmak bu oyunda çok basit. Ben eğlencesine milleti teker teker avlıyorum silahsız. Yapay zeka kötü kardeşim. Batman Arkham serisinde düşmanların yapay zekası bu oyundan daha iyi. Tür dediğin de gizlilik oyunu. Hitman oyunu gizlilik olarak bu türdeki tüm oyunlara basar geçer. Taktiksel olarakta. Hayır yanı oyunu oynayıp görmesek yazdığın övgülere inanacaz. Olmamış kardeşim işte. Hadi hepsini geçtim arkadaş! Bir bölümde gösterdiği üsdeki herkesi avlamışım hedefe gitmişim istenilen her şeyi yapmışım. Sonra bir görev geliyor, o da ne! Aynı yer. Aynı adamlar aynı hareketler. La zaten ben burayı geçtim. Bitti gitti. Heo tekrar aynı üsse görev veriyorsun hem de düşmanların durdukları yer aynı hem de hareketleri aynı.yav bi yürü gidin ya taktiksele gel yapaya gel oyuna gel Yav he he çok iyi oyun çok ta güzel oyun . tamam mı oldu mu

gamerasi

27.3.2021 06:05:32

+2
Kojima eleştirilebilir, bunda herhangi bir sorun yok, ortaya sunduklarını da beğenmeyebilirsiniz. Kojima sizin gibiler için içerik üretmiyor zaten. Bu haber de sevenleri için. Sevdiğiniz yönetmenlerin oyunlarını oynayın. MGS 1, MGS 2, ve MGS 3 tüm zamanların en iyi oyunları arasında gösterilirken adını duymadım demek, komik kaçmanın dışında başka şeyler de barındırıyor, hadi neyse.

Spawn2

27.3.2021 05:22:29

0
Death Stranding'i 1 saat önce bitirmiş biri olarak söylüyorum ki.. Kojima'nın gerçekten akıl almaz bir hayal gücü var. Senaryo ve hikaye anlamında film tadında bir oyun yapmış. Ama 7/10 Sakız gibi uzayan, uzatmak için sürekli basit senaryoları tekrarlatan, saçma yerleri oldukça fazla. 1 saat dualsense'e dokunmadan izlediğim ara sahneler oldu. 41 saat sürmüş bitirmem, belki de 30 saati delivery yapmakla 7-8 saati ara sahne izlemekle geçti. 2-3 saati de hadi boss savaşları / yükçüler (aynı şeyler) diyelim. Sürekli benzer, aynı mekanlar falan filan.. Metal Gear Solid Phantom Pain ile çok benzer şeyler besliyor. Yeni yapımda da %90 aynı hataya düşeceklerdir. Değişik bir hikaye, değişik bir dünya ile bizi içine çekip hype yaptıracaklar. Sonuç; yine grafiksel ve story anlamında sağlam, ama oynadığımız şeyin yarısının boş olduğunu çıkınca anlayacağız gibi.. Umarım yanılırım.

mahsur kalan adam

27.3.2021 02:58:01

+2
Lütfen Talha aynacı ve Bradalar kanalında Hideo Kojima videolarını izle ve sonra boş mu dolu mu karar ver

1655

26.3.2021 22:18:37

0
Death Stranding çıkmadan önce taşımacılık falan filan muhabbeti diye ön yargılı bakmıştım, oyunun amacı ve birbirini tekrar eden görevler konusunda yine bir zaman sonra sıkıcı oluyordu. Ama oyunun hikaye anlatımı ve sinematikleri çok iyiydi bence, bu yüzden oyunun oynanış kısmında ki sıkıcılığı unutturuyordu bunlar. Kısaca işin içinde Kojima varsa bol sinematikli bir oyun bekliyorum ben.

yaratıc1KLAVYE

26.3.2021 22:00:29

0
Ben taşımacılıktan sonra döşemecilik tarzında türünün ilk ve son örneği olacak bir oyun bekliyorum Kojima oğlandan.

kataaay

26.3.2021 19:21:58

+1
Bir kişiye fikrini sorup, ona oyun önerisinde bulunmanın ne sakıncası var . Ki size göre büyütülmüş, birçok kişye bir kült MGS. Sıkıntıyı biraz da kendinizde aramanız gerek. MGS 5 belli başlı eksikleri olan bir oyun, özellikle hikayesi zayıf ancak oynanış ve yapay zeka konusunda laf etmek oldukça komik. Çıktığı yıla kadar ki oyunlar içinde en iyi oynanış ve yapay zekaya sahip oyunlardan birisi, özellikle yapay zeka konusunu tartışmaya bile gerek yok diye düşünüyorum.

AktifProje

26.3.2021 19:10:55

+5
Kargoculuk similatörü diye hakkını yediler bu oyunun. death stranding hayatımda oynadığıma memnun olduğum oyunlar arasında. hikayesi, sunumu 10/10. oyunun dünyasında neler olduğunu, yaşanılan zorlukları anlatabilmek için ilk bölümleri biraz düşük tempolu dizayn edilmiş. belki tek hatası bu. sonrasında oyunun hikayesi yağ gibi akıyor. kojima'nın yeni yapacağı oyunuda gözüm kapalı alırım.

brigand35

26.3.2021 18:20:46

0
Su adam ve yapımları ilgimi cekmiyor ama seveni çok saygı duyuyorum bana hitap etmiyor

BSC Misafiri

26.3.2021 18:19:23

+1
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay 7 oyundan oluşan bir seriye, yedinci oyundan girip hikaye olmadığını iddia etmeniz takdire şayan . MGS serisi hikaye anlamında çok kaliteliyken MGS 5 seriye oranla zayıf bir oyun, bunun nedeniyse Konami adlı şirketin oyunun yapımcısı Kojima ile kavga edip, Kojima'nın oyunu tam bitirmesine engel olması. Oynanış ve yapay zeka anlamında piyasanın en iyi taktiksel oyunlarından birisi olan MGS 5'i gömeni de gördüm ya, diyecek bir şey yok hocam size. Mesela size göre bu türde daha iyi olan oyun ne? Size tavsiyem bu alanda alternatifi olan ve piyasada çığır açan Ghost Recon Breakpoint gibi oyunları oynamanız
Her suçu da Konami'ye atmayın. Adam kaç sene bir oyunu çıkaramamış, bitirememişken üstüne onaysız başka projelere gizlice harcamalar yapmış deniyordu. Kojima'yı severim ama bir numara olduğu şirkette kredisini tüketene kadar ne yaptıysa artık.

BSC Misafiri

26.3.2021 18:14:18

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Castaza MGS 5'in çıkışına kadar Kojima ismini duymamışsın. Bir de doksanlardan beri oyun oynarım diyorsun. Ne oynadın sen doksanlardan beri? Metal-Gear serisini nasıl bilmez bir oyuncu?Gerçekten inanılmaz ya. Bu arada Hitman ile MGS 5 yapay zekalarını kıyaslayıp MGS 5 yapay zekasını gömmen beynimi yaktı gerçekten. Gidip 7. oyun ile seriye dalmışsın bir de hikaye değerlendirmesi yapıyorsun. Hikaye açısından Konami ile olan sorunlar sebebiyle serinin en zayıf oyunu olsa da, taktiksel oynanış, yapay zeka alanında gelmiş geçmiş en iyi işlerden biridir MGS 5. Senin yorumunu da benim aklımı almadı. Pes artık ne diyim.
kutunun içine girip yürüye yürüye ilerlediğimiz oyunun yapay zekası çok iyi gerçekten.

BSC Misafiri

26.3.2021 18:14:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay 7 oyundan oluşan bir seriye, yedinci oyundan girip hikaye olmadığını iddia etmeniz takdire şayan . MGS serisi hikaye anlamında çok kaliteliyken MGS 5 seriye oranla zayıf bir oyun, bunun nedeniyse Konami adlı şirketin oyunun yapımcısı Kojima ile kavga edip, Kojima'nın oyunu tam bitirmesine engel olması. Oynanış ve yapay zeka anlamında piyasanın en iyi taktiksel oyunlarından birisi olan MGS 5'i gömeni de gördüm ya, diyecek bir şey yok hocam size. Mesela size göre bu türde daha iyi olan oyun ne? Size tavsiyem bu alanda alternatifi olan ve piyasada çığır açan Ghost Recon Breakpoint gibi oyunları oynamanız
eğer birisi herkesçe büyütülmüş, çok popüler bir oyunun beğenmediği yönlerini söylerse, ona hemen sen git şunu şunu oyna deyip muhahaha gifi atmalıyız.

BSC Misafiri

26.3.2021 18:14:08

0
yine kargoculuk olmasın lütfen

lextor

26.3.2021 17:50:34

0
Açık dünya olmasında mok olsada oynarız. Açık dünya her yiğidin harcı değil. Kojima Ds ve MGS V te becerememişti açık dünyayı. Her şey iyiydi ancak "abi açık dünya olsun" iliklere kadar hissediliyordu. Bomboş içerik vs. Ds biraz iyiydi yine o yalnızlık hissi iyi verilmişti. Bekliyoruz Kojima emmi.

Guest-386561231

26.3.2021 17:43:10

0
İnternet ortamında yalan söylemek dünyanın en kolay işi. Liseli bir kardeşimiz muhtemelen kendisi.

Castaza

26.3.2021 17:31:55

+3
MGS 5'in çıkışına kadar Kojima ismini duymamışsın. Bir de doksanlardan beri oyun oynarım diyorsun. Ne oynadın sen doksanlardan beri? Metal-Gear serisini nasıl bilmez bir oyuncu?Gerçekten inanılmaz ya. Bu arada Hitman ile MGS 5 yapay zekalarını kıyaslayıp MGS 5 yapay zekasını gömmen beynimi yaktı gerçekten. Gidip 7. oyun ile seriye dalmışsın bir de hikaye değerlendirmesi yapıyorsun. Hikaye açısından Konami ile olan sorunlar sebebiyle serinin en zayıf oyunu olsa da, taktiksel oynanış, yapay zeka alanında gelmiş geçmiş en iyi işlerden biridir MGS 5. Senin yorumunu da benim aklımı almadı. Pes artık ne diyim.

BSC Misafiri

26.3.2021 17:27:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gene hiç bir şey anlamayıp sanat deyip methiyeler düzeceğiz :) Hatta EXC olursa izleyin GoTY adayı bile yapılır :) Multi platform olursa da zerre tutmayacak..
7 tane metal gear oynamamış masum
Peace Walker dahil serinin içinden geçtim, bak dalgana.

Guest-386561231

26.3.2021 17:24:38

+1
Yapay zeka berbat mı?

kataaay

26.3.2021 17:07:55

+4
7 oyundan oluşan bir seriye, yedinci oyundan girip hikaye olmadığını iddia etmeniz takdire şayan . MGS serisi hikaye anlamında çok kaliteliyken MGS 5 seriye oranla zayıf bir oyun, bunun nedeniyse Konami adlı şirketin oyunun yapımcısı Kojima ile kavga edip, Kojima'nın oyunu tam bitirmesine engel olması. Oynanış ve yapay zeka anlamında piyasanın en iyi taktiksel oyunlarından birisi olan MGS 5'i gömeni de gördüm ya, diyecek bir şey yok hocam size. Mesela size göre bu türde daha iyi olan oyun ne? Size tavsiyem bu alanda alternatifi olan ve piyasada çığır açan Ghost Recon Breakpoint gibi oyunları oynamanız

Umit_22

26.3.2021 16:20:50

+3
Doksanlardan beri oyun oynarım kojima ismini MGS 5 e kadar duymadım. Oynamadığım çok az kült oyun vardır. MGS 5 çıkmadan önce her yerde yaygara koparıldı ve o sayede adını duydum. Dedim şu oyunu PlayStation da oynayayım. Oynamaz olaydım. Dünyanın en balon oyunlarından biri. Adam oyunlarda sinematiği en iyi yapan kişi denmiş. Bırak sinematiğin güzel olmasını oyun Afganistan savaşında geçmesine rağmen oyunda bir tane Afgan yok :) Oynanışı berbat , sinematiği berbat , hikâyesi berbat, yapay zeka berbat! Daha önceki serileri bilmiyorum ama MGS 5 tam anlamıyla rezalet. Ki hayatımda en sevdiğim oyunlardan biri Hitman dir yani. Durağan oyunlar beni sıkmaz ama bu oyun yemin ediyorum baydı beni . Yarısına bile gelemedim sildim oyunu. Adam boş grafik kasmis. Hayır yani bu oyun böyle çıkmışken millet nasıl deadth stranding hype trenine bindi aklım almıyor :) Oynamaman iyi olmuş

BSC Misafiri

26.3.2021 16:18:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gene hiç bir şey anlamayıp sanat deyip methiyeler düzeceğiz :) Hatta EXC olursa izleyin GoTY adayı bile yapılır :) Multi platform olursa da zerre tutmayacak..
7 tane metal gear oynamamış masum

busterr

26.3.2021 16:00:38

+2
Şu Kojima’nın egosu geyiğine bitiyorum, bilmeyenler için aşağıya birkaçını koydum [simage=1]http://store.donanimhaber.com/ac/ee/6c/acee6ca70c465ce880780611b78311c0.jpeg[/simage] [simage=1]http://store.donanimhaber.com/a0/87/86/a08786b65772c2aef8e47219e36c4a97.jpeg[/simage] [simage=1]http://store.donanimhaber.com/fe/aa/89/feaa892b5561c788d4e0e47baa5bc5ec.jpeg[/simage]

encuni

26.3.2021 15:30:19

+1
death stranding e ps5 60 fps ve dual sense desteği beklıyoruz. Oyun tam dualsens lik

Castaza

26.3.2021 14:10:19

+4
Oyunlarını seversiniz, sevmezsiniz bu zevk meselesi. Ama oyun dünyasının yönetmenlik anlamında özel bir ismidir Kojima. Onun gibi sinematik ve oyun dizaynı yönetmenliği yapan kişi sayısı gerçekten çok az. Oyunların büyük ölçüde hikayeden uzaklaştığı şu sektörde kendisi büyük bir saygıyı hak ediyor kesinlikle. Egosu yüksek buna katılıyorum. Ancak oyun dünyasından defolsun gitsin, sektörün başına bela gibi yorumlar çok acımasız. Sinema sektöründe onlarca büyük yönetmen sayabiliriz. Ancak oyun dünyasında bu sayı bir elin parmağını geçmez. Kojima bu sektörde olduğu için biz oyuncular kesinlikle şanslıyız.

-Dark Poison-

26.3.2021 13:31:11

+1
Zamanında hastası olduğum,en sevdiğim yapımcılardan biriydi Video Kojima.Ama yıllarca beklediği MGS4'de 10 saat video izletdikten sonra(ki bu konudaki guines rekoru bu oyuna aittir),adamın oyunlarını oynamayı bıraktım.MGS5'e bile hala başlamadım.Bi film çekse,iki üç övgü alsa kurtulurduk,onu da yapmadı. Sam Houser&Dan Houser biladerler vardır Rockstar'ı bugün ki haline getiren kişilerdir,bu Kojima kadar adı geçmez hiçbir yerde.Hakeza çok sevdiğim Vince Zampella,adam modern shooterların online fpslerin/modern tekli fpslerin babasıdır,SWJF Orderla da Tps türünde enfes iş çıkartmıştır,her türden A+ oyunu vardır,geçende oscara bile aday gösterildi Kojima kadar adı geçmez ve kolay kolay bir yere de çıkmaz.Hakeza arkadaşın dediği gibi Hidetaki Miyazaki vardır.Adamın yaptığı her oyun hakkıyla GOTY adayıdır,hiçbir yere çıkmaz.Kojima heryerdedir,her yere her an video koyabilir...

BSC Misafiri

26.3.2021 13:23:41

0
Gene hiç bir şey anlamayıp sanat deyip methiyeler düzeceğiz :) Hatta EXC olursa izleyin GoTY adayı bile yapılır :) Multi platform olursa da zerre tutmayacak..

BSC Misafiri

26.3.2021 12:41:26

0
Bu adam ne kadar hızlı oyun üretiyor yaa, Rockstarda 10 yılda bir oyun çıkaracak..

Guest-DDF6E77A0

26.3.2021 12:28:12

+3
Kojima yine değişik bir şeyler yapar. Alışılagelmişin dışına çıkan nadir adamlardan biri o yüzden seviyorum dışarıda aynı oyunu yapan bin tane farklı eleman var zaten. Death Stranding gibi benzersiz bir IP'nin devamı gelse güzel olur.

Curtius

26.3.2021 12:21:42

+3
oyun aleminin en balon adamı, ne zaman patlayacak merakla bekliyorum

JourneyToTheWest

26.3.2021 10:22:37

+5
Adamda bir ego var firmasının adını bile kojima yapmış.Kojimaoğullarından hallice olmasında ne gibi bir sorun olabilir diyebilirsiniz.Phantom pain oynayanlar bilir her bölüm bittiğinde credits ekranı çıkar ve bu adamın adını soyadını en başta görürsünüz.Başka bir oyunda böyle bir şeye rastlamadım ben."Bakın bu oyunu ben yaptım, bakın ben kojimayım, şimdi kojima olarak bir aforizma çekecem karşıki dağlar yıkılacak." Silent hill'in yaratıcısı oyun stüdyosu kuruyor ismi bokeh adam kendi adını koymuyor.Hideki kamiyanın şirketinin adı platinum games.Suda 51'in ki grasshoper gibi gibi ünlü yapımcıların bile böyle bir şey yaptığı yokken bu adam oyunlarına kendini npc olarak koyması ise destekler nitelikte.İyi hoş güzel oyun yapıyorsun son death stranding'i saymazsak da yani dünyada şu adamın kendini gazladığı ve ana akım oyun medyasının bu adamı gazladığı gibi kimse gazlanmıyor.Bak mesela batman arkham serisinin yazan ve yöneteni sefton hill bu kadar bilinmez.Shinji mikami de bile böyle ego yok adam bundan daha fazla ip'ye imza attığı halde.Bir ara film çekmeye niyetlendi oyunları bırakacam dedi, "dedim aha kurtarıyoz şundan" yok ne film çektiği var ne bir şey yine geldi oyun dünyasının başına bela oldu.Yeni korku oyununa da bol bol kendini koyar artık sağa sola ismini yazar billboardlara vs.

mahsur kalan adam

26.3.2021 10:20:10

0
Death Stranding devamı olsun isterim ama FPS olmasın yeter ki

Source

26.3.2021 09:23:22

+2
Kojima reis bu sefer korku oyunu yapacak

BSC Misafiri

26.3.2021 08:03:32

+16
bakalım bu sefer nasıl saçmalayacaklar merakla bekliyoruz :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Death Stranding
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız