Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kedi Temalı Quilts and Cats of Calico Bulmaca Deneyimi Sunuyor

 
 
Etrafta kedilerin dolaştığı ve rahatlatıcı bir deneyim yaşayabileceğiniz bu bulmaca strateji oyunu, bildiğiniz renk eşleştirme sistemini kullanıyor. Bu mekanikler ile dilediğiniz gibi oyunda bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Sevimli kedilerle tanışabileceğiniz ve onların yorganlarına dikebileceğiniz yapımda farklı farklı oyun modları bulunuyor. Bu oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de 4 oyuncuyla beraber oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yanınızda arkadaşlarınızı davet edebiliyor, onlarla beraber dikkat çekici bulmaca içeriklerine adım atabiliyor ve bu candan kedileri dilediğiniz şekilde sevebiliyorsunuz.
 
Bir yandan kumaş artıklarını istediğiniz şekilde dikmeye çalışırken, aynı zamanda bu bulmacaları çözmeye başlıyorsunuz. Elbette bu kumaş parçalarını eşleştirmeye çalışıyorsunuz ve üç rengi yan yana getirirseniz eşleştirme tamamlanıyor. Zaten bu tarz oyunları mobil platformlarda ve diğer platformlarda oldukça fazla görmüşsünüzdür. Renk eşleştirme sistemi ile beraber 3 aynı rengi yan yana getirdiğiniz zaman eşleştirme sağlanıyor ve böylece içerisinde bulunduğumuz tabloyu tamamlamaya çalışıyoruz. Rahatlatıcı bir deneyimle beraber yer aldığımız yapımda yorganları dikmeye çalışıyoruz. Bu yorganlarla beraber aynı zamanda arka planda bir hikayeyi deneyimleyebiliyor ve çok oyunculu mod ile beraber de diğer oyuncularla rekabet edebiliyoruz.
 
Dikkat çekici kedilerin ve kedi türlerinin yer aldığı yapımda elbette kedi temasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca bu kedilerle de etkileşime girebiliyoruz. Aslında bu kedilerle beraber yer alabildiğimiz ve bunları besleyip büyütebildiğimiz yapımında elbette kediler şehrinde tek başımıza veya yukarıda bahsettiğim gibi çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Çok oyunculu bir şekilde oynadığınız zaman elbette diğer oyuncularla beraber eşleşebiliyor, onlarla rekabet edebiliyor ve eşleştirme sistemi ile beraber de ön plana çıkmaya hazırlanıyorsunuz.
 
Basit bir sistemi olan bu yapımda elbette oynaması kolay ancak ustalaşması zor bir yapı yer alıyor. Çünkü burada yapacağınız hamleler tamamen stratejik olarak karşınıza çıkacak ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilecek. Yaptığınız hamlelerle ve planlamalarla beraber öncelikle üzerinde bulunduğunuz masayı renklerle doldurmanız gerekiyor. Bu renkler arasında kırmızı, turuncu, sarı, mavi, yeşil ve daha fazlası yer alıyor. Bu renklerin 3 tanesini aynı şekilde yan yana getirirseniz eşleştirmesi tamamlanmış oluyor ve böylece burada puanlar kazanabiliyorsunuz. Farklı puanları elde edebileceğiniz ve yüksek skorlara adım atabileceğiniz bu yapımda desenleri eşleştirme macerasında eğlenceli ve rahatlatıcı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyorsunuz.
 
 
 
Oyunun başından da anlaşılacağı üzere elbette kedi temalı bir yapı ile yer alıyor ve asıl görevimizin burada desenli kumaşları eşleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Kumaş atıklarından yorgan yapabileceğimiz ve kedilerin burada rahatlatıcı bir deneyim elde edebileceği yapımda her tasarladığımız tasarım ile beraber farklı şekillerde puanlar kazanabilir ve farklı skorlar elde etmek için de burada doğru şekilde doğru hamle yapmamız gerekiyor. Her yaptığımız doğru hamle ile beraber bulmaca içeriklerini çözmeye çalışıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikaye konusuna değinmeye hazırlanıyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda arka plan hikayesi pek de ön plana çıkmıyor. Siz de biliyorsunuz ki bu oyunlar hikayeleriyle ön plana çıkmak istemiyor ve bulmaca içerikleri ile beraber bizlere sunuluyor.
 
İlerleyen süreçte daha zorlu bir içeriğin sunacağı bu yapımında aynı zamanda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu etapların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Zaten ilk etapta oyuna alıştırma esnasında oyunun mekaniklerine alışabiliyor, neler yapmanız gerektiğini burada bakabiliyor ve ona göre kendi hamlelerinizi tartabiliyorsunuz. Bu kolaylık ve alıştırma esnasından sonra ise oyunda ilerleyen süreçte zorluk seviyesinin bir hayli arttığını ve kademeli olarak bu zorluk seviyesinin yükseldiğini görebiliyorsunuz. Bu da zaten genel olarak oyun tasarımları içerisinde yer alıyor.
Kediciklerle beraber ilgilenebileceğimiz ve düğmeleri dikerek yatak desenleri yapabileceğimiz bu yapımda aynı zamanda yorganları dikebiliyor, yatakları inşa edebiliyor ve kumaş parçalarını birleştirerek kediler için rahatlatıcı bir yuva yapmaya çalışıyoruz. Sevimli kedilerin dikkatini çekmeye çalıştığımız bu yapımda farklı kedi türleri yer alıyor ve renkleri de değişkenlik gösterebiliyor. Bu kediler bulmaca esnasında sağda solda koşuşturabiliyor, bizlerden ilgi bekleyebiliyor ve elimize attığımızda onları elimizle beraber sevip okşayabiliyoruz. Bu da kedilerin farklı şekillerde tepki vermesine sebep oluyor ve oyunda rahatlatıcı ve sıcak bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz. Kendimizi cana yakın ve samimi bir ortamda bulabileceğimiz yapımda kumaş parçalarından diktiğimiz yorganların burada kediler tarafından nasıl karşılandığını doğrudan görebiliyor ve gerçekten de tatlı bir an ile karşılaşabiliyoruz. Sürekli olarak kedileri etrafta dolaştıran ve yaptığımız hamlelere tepki veren bir ortamın olduğuna da değinebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı oyun modlarının olduğundan bahsettik. Hikaye modu içerisinde farklı kuralların yer aldığı ve aynı zamanda yeni mekaniklerin bizlere sunulduğu bir yapı yer alır. Yani ilk etapta eşleştirme sisteminin standart bir şekilde karşımıza çıkması ve daha sonrasında ise farklı kurallarla beraber eşleştirme sisteminin değişmesi gibi farklı şekillerde hikaye içeriği bizlere aktarılıyor ve bazı sürprizlerin olduğundan da bahsedebiliriz. Hikaye modu içerisinde ilk etapta gördüğümüz kolay mekanikler ilerleyen süreçte daha farklı bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve bu da oyunu çeşitlendiren ve özgürleştiren mekanikler arasında bulunuyor. Zaten oyunda sürekli olarak aynı şeyle uğraşmak belki de bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Ancak oyun içerisinde farklı mekaniklerin karşısına çıktığını söyleyebiliyor ve bu mekanikleri de alışmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Keşfedilmeye bekleyen bazı senaryo sistemlerinin yer aldığı yapımda oynanış senaryolarına ek olarak farklı şekillerde içerikler bizlere sunulmak istenir ve bununla beraber de oyunda güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Tek başımıza veya arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz ve hatta farklı yabancı oyuncularla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda diğer oyuncularla rekabet etmeyi tercih ederseniz ona göre kendi ustalığınızı burada konuşturmaya çalışıyor ve hamlelerinizi ona göre yapmaya kalkışıyorsunuz.

En uygun oyun modunu seçebileceğiniz ve arkadaşlarınızı davet edebileceğiniz yapımda istediğiniz gibi arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek veya rastgele oyuncularla beraber eşleşerek burada oyun modunu seçebiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda eşli ve sıralama maçları bulunuyor. Bu sıralama maçları ile beraber de geliştirici ekibin belirttiğine göre çapraz platform desteğinin bulunduğundan bahsedebiliriz. Çapraz platform desteği, bir oyunu birden fazla platformda oynayarak ve diğer oyuncularla eşleşerek güzel bir deneyim yaşatan destekler arasında bulunuyor. Aynı şekilde bu oyun için de bu çapraz platform desteğinin olduğundan bahsedebiliriz. Yani böylece çok oyunculu ve rekabetçi bir ortamda diğer oyuncularla beraber eşleşebiliyor, farklı platformlardaki eşleştiğimiz bu oyuncularla rekabet içerisine girebiliyor ve elimizdeki en iyi kozları kullanmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Sıralama maçlarında oynadığımız zaman elbette kaybetmemek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada en yüksek skoru elde ederek de listelerde üst sıralara çıkmaya hazırlanıyoruz. En uygun modeli seçebileceğimize, sakin bir ortamda becerilerimizi sergileyebileceğimize inandığımız bu yapımda farklı zorluk seviyelerinde oyuncularla kapışabiliyor, onlarla beraber ilerleyebiliyor ve farklı görevleri burada yerine getirerek elbette sıralama maçlarında üst yerlere çıkmaya hazırlanıyoruz.
 
Yeni maceralara atılabileceğimiz, özellikle de şehir içerisinde yer alabileceğimiz yapımda kedilerin insan yaşamına nasıl etki ettiğini ve kedilerin burada nasıl bir yapıya sahip olduğunu tamamen görebiliriz. Aynı zamanda arka planda yer alan hikaye, ara sahnelerle ve ara diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve bu ara sahnelerin kalitesi elbette daha çok çizgi tarzıyla karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun bağımsız bir geliştirici tarafından sunulacağından dolayı beklentileri düşük tutmakta ve dengelemekte fayda var.
 
Bu tarz oyunlar içerisinde hem arka plan hikayesinden hem de diğer unsurlardan eşit düzeyde beklenti içerisine girmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde oyunu oynayabilir ve ona göre hareket edebilirsiniz. İnsanların ve kedilerin dünyasında yer aldığımız yapımda karşımıza çıkan kedilere yardım etmeye çalışır ve yol boyunca yine arkadaşlarla ve karakterlerle tanışabiliyoruz. Burada karakterlerle beraber diyalog içerisine girebiliyor, o karakterlerin bize neler sunduğunu görmek için elbette ara sahneleri dinleyebiliyor ve onlardan da yardımlar isteyebiliyoruz. Bu şekilde kedileri daha iyi bir şekilde besleyebilir, büyütebilir ve onlara sıcak bir ortam sağlayabiliriz.

Oyun içerisinde kedilerle beraber vakit geçirebileceğiniz bir mekanik yer alıyor ve kediler oyun boyunca sürekli olarak hareket halinde oluyorlar. Bazı zamanlar kendi işlerine bakacak olsalar da elbette kedilerin etrafta dolandığını ve yaptığımız hamlelere karşı etkileşim verdiğini görebiliyoruz. Bu kedileri sürekli olarak sevebilir, onlarla ilgilenebilir ve yaptıkları hareketleri elbette burada sevimli bulabiliriz. Kendi rolümüzü oynayabileceğimiz ve yüksek skorlar elde edebileceğimiz yapımda kedilerin sağda solda koşuşturduğunu görmek dışında, elbette uyuduklarını ve şekerleme yaptıklarını da görebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde kedilerin rastgele hareket ettiğini ve yaptığımız hamlelere göre değişeceğini gösteren bir mekanik sisteminin yer aldığından bahsedebiliriz. Karşımıza çıkan bu kedileri dilediğimiz şekilde besleyebilir, onlara sevgi gösterebilir ve daha fazla etkileşime girerek onlarla ilgilenebiliriz. Bu da oyun içerisinde yer alan mekaniklerden bir tanesi ve ona göre de kendi hareketimizi sergileyebiliyoruz.

Bunun dışında oyunda geniş özelleştirme sistemi olduğundan bahsedebilir ve bu özelleştirme sistemleri ile beraber de kedilere daha fazla giydirip kuşandırabiliyoruz. Yani burada kedilerin farklı şekillerde olmasını sağlayabilir, kedilere farklı isimler verebilir, onlara çeşitli renklerde kıyafetler giydirebilir, şapkalar takabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz.
 
Dolayısıyla oyunda farklı kıyafetler ve kostümler giydirerek bu kedilerin etrafta daha renkli bir şekilde dolaşmasını sağlayabilir ve böylece oyunda daha farklı bir kedi algısı oluşturabiliriz. Ayrıca oyun içi başka bir oyuncu portresini ve arka planını da seçerek burada kendimize ait profil oluşturabilir ve böylece farklı şekillerde özelleştirme seçeneğinin yer aldığından da bahsedebiliriz. Bu özelleştirme seçenekleri elbette oyuncular tarafından çok önem arz ediyor çünkü gelişmişlik ve farklı olma hissiyatı gerçekten de oyunda yer alması gereken unsurlar arasında bulunuyor. Ancak bu şekilde oyunda ilerleme kaydedebilir ve daha hızlı bir şekilde oyunu bitirmeye hazırlanabiliriz.
 
 

Son olarak, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bulmacaları çözerken ve renkleri eşleştirirken arka planda yer alan müziklerin de ön plana çıktığını görebiliyoruz ve bu tarz oyunlardan müziklerin olmazsa olmaz olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü arka planda yer alan bu müziklerle beraber oyuna daha hızlı bir şekilde adapte olabilir ve böylece oyuna kendimize hızlı bir şekilde kaptırabiliriz. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun teması ve kedi içeriği ile beraber gerçekten de farklı bir yapıya sahip diyebiliriz. Aynı zamanda oyunun Steam sayfası açık durumda ve istek listenize ekleyerek çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Quilts and Cats of Calico
Çorak Toprakları Yeşillendireceğiniz Distant Bloom 27 Mart'ta Çıkacak Contra: Operation Galuga 12 Mart'ta Çıkıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız