Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya'da Konsol ve Oyun Satışları 11 Yıl Sonra İlk Defa Artış Gösterdi


     Oyun dünyası günden güne büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Bu durum satışlarda da etkisini gösteriyor.

     2017'yi geride bırakmamızla birlikte yıllık istatistikler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Yayınlanan son rapora göre Japon konsol ve oyun pazarı son 11 yıllık dönemde ilk defa artış gösterdi. 2016'da konsol satışları baz alındığında 1.05 milyar $'a ulaşılırken 2017'de bu rakam 1.81 milyar $'a yükseldi. Oyun satışlarında da geçtiğimiz yıl 1.63 milyar $'ı gören Japon oyun pazarı geçtiğimiz yılı 1.69 milyar $'la kapattı. Satışların ivmelenmesinde hem PlayStation 4'e olan ilginin devam etmesi hem de Nintendo Switch'in çıkış yapması önemli nedenler olarak ön plana çıkıyor.

     Japon oyun marketinde satış rakamlarının bir önceki yıla oranla arttığı son dönem bundan 11 yıl önce yani 2006'ydı. O yıl Nintendo DS Lite, Nintendo Wii ve PlayStation 3 oyun dünyasına giriş yapmış ve Japon pazarında da büyük ilgi görmüştü.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak kotaku Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Dissidia Final Fantasy NT'nin Season Pass İçeriği Detaylandırıldı Punch-Out'tan Esinlenen Pato Box, Switch İçin 2018'de Çıkacak

BSC Misafiri

11.1.2018 17:49:10

+1
Son 8 yıl içinde ilk defa bir ev konsolu oyunu(Splatoon 2) Japonya'da 2 milyon satış rakamını aşabildi. Japonya'da en çok satan 10 oyunun 5'i 3DS'in, 4'ü Switch'in ve 1'i de PS4'e ait. Asıl büyük gelişme bu yılın ilk haftasında burun farkıyla rakiplerine yenilip satışlarını %100 artırarak 210 tane satabilen One X'ten geldi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız