Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Iwata, "3DS iPhone'a Rakip Olsun Diye Düşünülmedi"

 

iphone4

 

    Çamur atmak kolaydır, yeni bir ürün çıkar, hemen o ürünün şundan esinlendiğini, çalıntı bir fikir olduğu söylenir. Bunun örneklerini pek çok kez gördük ve sonu gelmeyen teknoloji dünyasının her alanında görmeye devam edeceğiz.
 
    3DS duyurulduktan sonra bazı kesim 3DS'in Nintendo'nun Apple'ın mobil cihazı olan iPhone'a rakip olarak çıkartıldığı düşünüldü. Böyle bir düşünceden sonra Nintendo'nun bir şeyler demesini bekliyorduk ve mikrofonu alan Nintendo patronu Satoru Iwata açtı ağzını yumdu gözünü, işte Iwata'nın yanıtı;
 
    “Şahsen iPhone ve iPod kullanıcısıyım. Bunların bir rakip olarak ne anlama geldiğini biliyorum. Ancak 3DS'i tasarlarken aklımın ucundan bile geçmediler."
 
    “Bazıları bunun iPhone'a bir yanıt olduğunu düşünüyorsa, öyle düşünsünler. Bizim ana amacımız bu değildi, ancak böyle düşünüyorlarsa, bu onların fikri. Biz hiç bir zaman bir firmaya rakip veya bir ürünü bastırmak için yan ürün çıkarmayı düşünmeyiz. Eğer böyle düşünseydik, belirli dar bir alanda sıkışıp kalırdık. Biz daha geniş düşünmeyi tercih ediyoruz."
 
    “Biz Apple, Sony veya Microsoft' ile didişerek ufkumuzu daraltamayız. Sadece Nintendo'nun yaratabileceği, başka hiçbir firmanın düşünemeyeceği çeşitli deneyimler getirmeye çalışıyoruz. Bunun en son meyvesi 3DS oldu. Eğer bunun Apple'un bugün sunduklarına karşılık bir çözüm olduğunu düşünüyorsanız, bu diğer tüm ürünlere karşı oluşturulmuş bir çözüm denilebilir." 
 
    2011 Mart'ının sonundan önce çıkması planlanan 3DS için yenilikçi Nintendo'nun ağzı pek başkanı Iwata'nın cevabı biraz sert olmuş. 3DS hakkında ileri geri konuşmayın sakın...
 
 
 Röportaj Venture Beat'den

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo 3DS Nintendo 3DS Iwata iPhone
Twisted Metal, Move ve 3D Destekli Olmayacak Just Dance 2'nin İlk Trailer'ı Çıktı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız