Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hideo Kojima Death Stranding Hakkında Yeni Bilgiler Paylaştı

 
 
   "Oyunun temalarından birisi yaşam ve ölüm." dedi Kojima. "Bu yüzden oyunda ölünce insanların bunun son olmadığını bilmelerini istiyorum."
 
   Son fragman ile birlikte Sam (Norman Reedus) dev tarafından gerçekleştirilen bir patlamayı izliyor ve oradan suya batmış bir dünyada uyanıyor. Kojima tarafından belirtilene göre, burası oyuncuların her öldüğünde nakledikleri yer. Sam eşsiz bir yeteneğe sahip olduğu için burayı vücudu dışında birinci şahısta özgürce keşfedilebilir. "Bu noktada, ölü ya da canlı değilsin." dedi Kojima. "Bu, ekranda çıkan 'Devam?' ve sıfıra doğru geri sayan bir sayaç ile eşdeğerdir." Yaşam dünyasına dönmeye hazır olduğunuzda, vücudunuza tekrar geri dönebilirsiniz. 
 
   "Fragmanda gördüğünüz üzere bir krater bulunuyordu ve geri döndüğünüzde hala oradaydı. Dolayısıyla, her bir oyuncuya bağlı olarak, bir çok yerde kraterler olabilir." dedi Kojima ve "Ölüm sizi asla oyunun dışına çıkarmaz "diye ekledi.
 
   Son fragmanda yağmur yağıyordu ve görünüşe göre zamanı kontrol edebilme yeteneğine sahip ve insan vücudu yaşını saniyeler içinde bozabiliyor. Bizim dünyamızdan farklı olan Timefall adı verilen bu yağmur hikayenin merkezi bir parçasıdır. "Oyundaki çoğu insan yağmurdan haberdardır - ve [Sam] bu açıdan oldukça eşsizdir... Sanırım burada durmalıyım. Her şeyi ağzımdan kaçırıyorum." dedi Kojima ve Sam'in tekrar eden ağlama motifinin "o anda yalnızca üzgün olması" olduğunu belirtti.

   İlk fragmanda kıyıda bir bebek, ikinci fragmanda tüpün içinde bir bebek ve üçüncü fragmanda Sam'in yemek borusunda bir bebek bulunuyordu ve aynıydı. Kojima, "Bebek oyun mekaniğiyle ve hikayenin bütünüyle birleşiyor." dedi.
 
   Multiplayer'a ilişkin, "Bu çok fazla üzerinde konuşamayacağım bir konu ancak kesinlikle online için farklı bir şey denemek istiyorum." dedi Kojima ve oyunun önceliğinin single-player olduğunu da belirtti. "Bence halen tek kişilik oyunlardan hoşlanan birçok insan var, mikro ödemelerin yanı sıra."
 
   Son fragman oyunun girişinden kısa bir süre sonra gerçekleşiyor ve şu ana kadar gördüklerimizin en erken bölümü.
 
   "2017 yılındaki SAG-AFTRA grevi performans yakalama ve seslendirme kısmını erteletti." dedi Kojima. "Bu yüzden bizde sorun yaşadık çünkü Norman ve Mads mesaj atıp ne yapılacağını sorduklarında 'Bir grev var, bu konuda yapabileceğim bir şey yok.' diyebiliyordum. Grev sona erdiğinde, geçen hafta performans yakalama yeniden başladı."
 
   "Geçen yılı sadece dolaşarak ve eğlenerek geçirdiğimiz söyleyen çok fazla kişi görüyorum internette." dedi Kojima. "Birçok kişi zamanı ve parayı boşa harcadığımı söylüyor, ancak bu gerçeklikten çok uzak. Oynanışı göstermek için doğru anı bekliyoruz ancak şu anda proje ile yolumuza devam ediyoruz."
 
   2017'deki geliştirme sürecine ilişkin, Kojima: "Geçtiğimiz yıl boyunca, Decima [oyun motoru] üzerinde çalışıyoruz. Bilmediğimiz şeyler var, onlara [motorun yaratıcıları Guerrilla Games'e] sorular soruyoruz ve bazı isteklerde bulunuyoruz. Bizim tarafımızda, tabii ki, Decima motorunu onların kullandıklarından çok farklı şekilde kullanıyoruz, özellikle de ara sahneler söz konusu olduğunda. Böylece kendi işlerimizi burada yapıyoruz ve onlara gönderip onlardan geri bildirim alıyoruz. Şu anda bu şekilde ilerliyoruz.
 
   Oyun hakkında çok az ve çok geç bilgi paylaşılmasından dolayı hayranların kızgın olmalarına ilişkin, Kojima: "İnsanların şu şekilde konuşması beni çok üzüyor. 'Oh, sadece eğleniyorsun, şaka yapıyorsun ve para harcıyorsun.' Birçok insana sorabilirsiniz, ancak gerçekten bunu oldukça hızlı yaptığımı düşünüyorum. Eğer bir şirketiniz varsa, eğer oyun motorunuz varsa, halihazırda araçları ve ekibi bir araya getirmişsinizdir ve o zaman bile AAA bir oyunun geliştirilmesi üç ila beş yıl sürmesi oldukça standart bir durumdur. Bazı oyunlar için, 10 yıla kadar sürebilir."
 
   "Eğer fragmanlar halen karışık geliyorsa, Kojima "Her şey mantıklı. Her şey bir araya gelecek." diye belirtiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Hideo Kojima PlayStation 4 Sony Death Stranding
Assassin's Creed IV: Black Flag Uplay'de Ücretsiz Steam Küratörler'e Gelen Büyük Güncelleme İle Steam'de Keşif Yapmanız Kolaylaşıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.12.2017 11:46:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri gene içi boş sözlerle balonu güzelcene şişirmiş. Oyun çıkınca bu edebiyat parçalamalarının ne akdar boş ve anlamsız olduğu, aynı diğer oyunlar gibi sıradan, oynayıp bir köşeye atılacak bir oyun olduğu ortaya çıkacak. Yok ölüm bilmemne yav he he
Sunum çok önemli. Galiba biraz dışardan bakan insanların uzaklaşmasını sağlayabliecek cümleler var röportajda ama ben okuduktan sonra yazmaya çalışan biri olarak lan böyle insanda merak ve ilggi uyandıran ama aslında basit görünen bu yağmur konsepti nasıl benim aklıma gelmedi dedim ve hayranlıkla karışık haset ettim. Sadece videolarını izlediğim mgs serisinin etkisinden 6 ay kurtulamamıştım.

BSC Misafiri

13.12.2017 08:09:22

0
gene içi boş sözlerle balonu güzelcene şişirmiş. Oyun çıkınca bu edebiyat parçalamalarının ne akdar boş ve anlamsız olduğu, aynı diğer oyunlar gibi sıradan, oynayıp bir köşeye atılacak bir oyun olduğu ortaya çıkacak. Yok ölüm bilmemne yav he he

HHarunTasar

13.12.2017 01:03:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: C.H.N Umarım istedikleri satış başarısını yakalayamaz da pc'ye de gelir. Zeh Zeh Zeh En son bunu nioh için söylemiştim umarım tutar.
PS4 Exc PC gelmez. Oyun motoru Sony'nin Guerrilla games'in oyunu tamamen Sony Finansa ediyor ve Kojima neden Sony şirketini seçtiğini anlattığı röportajda açıkça oyunun tamamen PS4 platformu için hazırlandığını dile getirdi.

BSC Misafiri

12.12.2017 17:32:49

+1
quote:

Orjinalden alıntı: C.H.N Umarım istedikleri satış başarısını yakalayamaz da pc'ye de gelir. Zeh Zeh Zeh En son bunu nioh için söylemiştim umarım tutar.
Böyle büyük oyunların pek geleceğini sanmıyorum..Ama inşallah gelir..Şu da var Hadi bu oyun PC'ye geldi diyelim, Daha onlarca kaliteli exc. oyun konsolda duruyor..Yani bence uğraşmaya değmez al PC'nin yanına 2. el bir ps4 takıl kafana göre..

C.H.N

12.12.2017 15:50:05

0
Umarım istedikleri satış başarısını yakalayamaz da pc'ye de gelir. Zeh Zeh Zeh En son bunu nioh için söylemiştim umarım tutar.

deadlight54

12.12.2017 15:34:53

0
Kojima-san Metal Gear Solid V: Phantom Pain'deki hayal kırıklığını bu oyun ile unutturacaktır. Phantom Pain'i şu sıralar oynuyorum, böyle bir oyunun potansiyeli nasıl çöpe atılmış anlamıyorum. Gerçi Phantom Pain'in hayal kırıklığı olmasının sebebi Konami denen şerefsiz firmaydı ama neyse. Death Stranding bilimsel teorileri de arkasına alarak, güzel bir bilim kurgu-aksiyon oyunu çıkartacak anlaşılan.

BSC Misafiri

12.12.2017 14:37:43

+1
Oyunun kalitesinden zerre endişe duyan biri değilim ancak hayranların beklentilerini çok yüksekte tutması ve sürekli olarak hem şahsen hem de sosyal medya üzerinden sorularla geliştirici üzerinde baskı kurulması üçüncü oynanış içermeyen ve konu üzerinde sağlıklı bilgi sahibi olamayacağımız videolar tanıtmalarına neden oldu. Özellikle Kojima kariyerinin önemini ve ağırlığını bilen prensip sahibi bir insan, başlamış olduğu Silent Hills'i ve özellikle kendi eseri olan Metal Gear'ı bırakıp ayrılmak kolay olmamıştır. Ben Metal Gear serisini seven biri değilim, Kojima'da takdir ettiğim Silent Hills ve özellikle Death Stranding'te özgünlüğe önem verip yapımına çok büyük özen göstermesi. Nintendo'nun da bazı önemli stüdyolarında olan ve benim çok takdir ettiğim yaklaşım tarzı budur. Kojima'yı sabırla beklemeye devam.

BSC Misafiri

12.12.2017 14:37:12

0
Efsane

Guest-2C5CD639E

12.12.2017 11:28:44

+1
AAA bir oyunun geliştirilmesi üç ila beş yıl sürmesi oldukça standart bir durumdur. Bazı oyunlar için, 10 yıla kadar sürebilir." Adam haklı o eski 3-5 ayda oyun yapan eski teknoloji yok maalesef beklemekten başka çaremiz yok.

gokhanvai

12.12.2017 10:51:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: omris2013 efsane olacak inşallah bu japon'ların beyni çalışıyor ona şüphe yok :)
Bu güne kadar akıl almaz animeler yapan insanların akıllarından şüphe etmek, doğru olmaz :D

cdk3y

12.12.2017 10:08:49

0
Kojima lütfen oyunun süresini biraz uzun yapıver de doya doya oynayalım

omris2013

12.12.2017 09:46:19

+3
efsane olacak inşallah bu japon'ların beyni çalışıyor ona şüphe yok :)

Thejoker58906

12.12.2017 09:26:31

0
Bilgiler ile beynim iyicene yandı :) beynimiz iyice yakacak oyunda reis anlaşılan sabırsızlıkla bekliyorum

The_Rahip

12.12.2017 08:16:45

0
Aksiyon-Macera-Bilimkurgu-Gerilim. Kojima ne varsa harmanlıyor sanırım beynimizi fena tokatlanacak. Temel bilgilerden biraz paylaşmış ama nerede duracağınıda iyi biliyor çakallllll.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Death Stranding
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız