Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hideo Kojima Başka Bir Korku Oyunu Yapmak İstemiyor

 
   Japon video oyun tasarımcısı ve Metal Gear'ın yaratıcısı Hideo Kojima, Konami'den ayrılmadan önce Silent Hills oyunu üzerinde çalışıyordu ancak oyun çok fazla zaman geçmeden iptal edildi. Yayınladıkları P.T demosu ile de oyuncuları etkilemeyi başaran Hideo Kojima öyle görünüyor ki bu türde başka bir oyun yapmayacak. 
 
   Daha öncesinde de, Silent Hills benzeri bir oyun yapmak istemem, açıklamasında bulunan Hideo Kojima, IGN ile yaptığı röportajda başka bir korku oyunu yapmak istememesini bu sefer sebebiyle birlikte belirtti. 
 
"Ben çok kolay korkarım. Aslında, bu Alfred Hitchcock'un yanı sıra Steven Spielberg için de geçerli. Bizim için korkutucu bir şey yapmak kolay, çünkü korkunun ne olduğunu anlıyoruz. Ancak geliştirme sürecinde biz sürekli korkunç durumları hayal ediyoruz ve bu da beraberinde bana kötü rüyaları getiriyor. İşte bu yüzden korku oyunu yapmak istemiyorum."
 
   Hideo Kojima ayrıca kişisel olarak bir kişiyi en etkili korkutma yolunun ona daha önce görmediği veya bilmediği sıra dışı bir şeyi göstermek olduğunu belirtti. 
 
   Hideo Kojima şu anda Sony Interactive Entertainment çatısı altında açık dünya aksiyon türündeki Death Stranding'i geliştiriyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Hideo Kojima PlayStation 4 Sony Death Stranding
Yeni Tomb Raider Filmindeki Lara Croft'a İlk Bakış FIFA 18, Nintendo Switch'e Gelecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.2.2017 22:47:48

0
Bu adam daha önce hangi korku oyununu yaptı ve piyasaya çıktıda yenisini yapmak istemiyor ki? Hayatımda gördüğüm en boş konuşan oyun geliştiricilerinden birisi bu adam. Mgs serisi dışında bir oyunu varmı bu adamın elle tutulur olan? Mgs oyunlarından da hazetmeyen biri olarak bu adamın içi boş açıklamalarını okumaktan sıkıldım artık. Ya ortaya icraatını koy ya sus oyununu yap.

french press

8.2.2017 18:07:09

0
o ne la ilkokul çocuğu açıklamaları. annenle beraber uyu bari

BSC Misafiri

8.2.2017 03:08:09

0
Yaa hep gündemde kalma çabaları işte,Ne yapsın böyle popülerliğini sürdürüp gizli reklamlar yapıyorlar işte maksat kimse beni unutmasın, yeni oyunlarını kimse unutmasın falan filan..

BSC Misafiri

8.2.2017 01:33:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyunun çıkmamasına sevinin zira oyunda çok farklı frekanslar var kişi bu oyunu 5 saat oynasa akli dengesini kaybedip epilepsi geçirebilir durduk yere bu oyunun çıkması iyi olmuycakti fuckonami diyorsunuz ama adamlar düşündüğü için iptal etti psikoloji bozucu bir yapım çünkü ayrıca küçük yaşta çocukalarda oynuycağı için etkisinde kalırlar şahsen normal bir yetişgin bile dayanamaz bu oyuna demosu öyleyse full game olanını bir düşünün derim bu tarz bir gerçekçi grafiklerde oynamak bile insanı gerer vr ile kimse oynuyamaz bu oyunu çok değişik modellemeler var mesela avizeye dikilen 2 metre boyunda bir kadın bile psikojiyi bozuyor resmen yani tamamlanmış bir halini siz düşünün iptal edilmesi çok iyi oldu çünkü ruhsal sağlık açısından çok zararlı bir oyun heleki küçük çocuklar bu oyunu oynamamalı.
Bildiğin hikaye yazmışsın valla film senaryosu olur :D ama işin aslı öyle değil.

BSC Misafiri

8.2.2017 01:00:35

0
Bu oyunun çıkmamasına sevinin zira oyunda çok farklı frekanslar var kişi bu oyunu 5 saat oynasa akli dengesini kaybedip epilepsi geçirebilir durduk yere bu oyunun çıkması iyi olmuycakti fuckonami diyorsunuz ama adamlar düşündüğü için iptal etti psikoloji bozucu bir yapım çünkü ayrıca küçük yaşta çocukalarda oynuycağı için etkisinde kalırlar şahsen normal bir yetişgin bile dayanamaz bu oyuna demosu öyleyse full game olanını bir düşünün derim bu tarz bir gerçekçi grafiklerde oynamak bile insanı gerer vr ile kimse oynuyamaz bu oyunu çok değişik modellemeler var mesela avizeye dikilen 2 metre boyunda bir kadın bile psikojiyi bozuyor resmen yani tamamlanmış bir halini siz düşünün iptal edilmesi çok iyi oldu çünkü ruhsal sağlık açısından çok zararlı bir oyun heleki küçük çocuklar bu oyunu oynamamalı.

2K

7.2.2017 19:53:14

0
Sadece son MGS oyununu oynayıp yargıya varmayın Kojima hakkında, bende MGS hayranı olmama ve son oyun çok iyi olmasına rağmen aradığımı pek bulamadım ama adamı yargılamak ya da bu kadar 'abartılmasını' anlamak istiyorsanız eski oyunlara bakmanızı tavsiye ederim. Kojima abartılıyor çünkü MGS serisinde her zaman her şeyiyle ilgilenen bir adamdı ve son oyunda olmasa bile araya kendi tarzına uygun saçmalıklar koysa bile sinematikler uzun olmasına rağmen kendini izletiyor, hatta 3. oyun gibi duygulandığınız konsol karşısında 'vay be' diyeceğiniz anlara imza atmış birisi. Senaryo yazımında da her ne kadar karışık yazsa hatta yer yer bana göre hatalar bile olsa MGS serisi en karışık ve en iyi senaryolardan birine sahiptir ve anlatmaya çalıştığı, vermeye çalıştığı mesajlar olarak da boş bir seri değildir. Durum böyle olunca bir de yıllardır çalıştığı, emek harcadığı firmadan lak diye atılınca tabi ki son zamanlarda daha da göz önünde.

Lyzard

7.2.2017 19:08:01

+4
allahtan buradaki bircok insan MGS den bir sey anlamiyor da kendimi iyi hissediyorum ha. zaten sevselerdi kendimden suphe ederdim. adam oyun tarihinin gelmis gecmis belki de gelecek en iyi kurgusunu ve senaryosunu yazmis (hatta bu kaliteye yaklasabilen herhangi bir kitap/film ya da eser var midir tartisilir) burdaki call of duty ci tayfa da cikip kojimaya laf ediyor. ulan git iki kelime ingilizce ogren de ps1 deki mgs1 oyna bakalim, o karakterleri ve aralarindaki dialoglari anla da oyun nasil yazilirmis gor.

BSC Misafiri

7.2.2017 15:30:03

0
adam resmen popstar havasında konuşuyor şaka gibi. la sen naptın ki şu zamana akdar da böyle tavırlara giriyon mgs mgs diye kulaklarımızı deldiniz ulaşabildiğim tüm serisini denedim hiçte öyle başyapıtmış gibi bişey göremedim. acayip bir abartma var bu adama karşı çok enteresan.. şimdi biz böyle diyoruz diye birileri çıkarda hakarete varan sözlerle adamı savunursa hiç şaşırmam. oda ayrı bir tez konusu zaten

BSC Misafiri

7.2.2017 15:29:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: CaBr2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri MGS'yi doğru düzgün oynamayanlar yine doluşmuş. Adam MGS 5 ile seriyi müthiş bir şekilde bitirdi. Bir de adam koşup benimle röportaj yapın demiyor. Adamı çağırıyorlar. Ne var bunda? Neyse yeni oyununu bekliyoruz reyis.
Oyunun teknik güzelliğine optimizasyonuna diyecek laf yok ama oyunu kafasındaki şekliyle bitirmesine Konami müsade etmedi bunu herkes biliyor.
Zaten bir haberde birçok insan buna tuhaf gözle bakacak ama tabuları değiştireceğim gibi bir söz söylemişti. Çok farklı bir şey deneyecekti ama ne diyelim. #FucKonami

CaBr2

7.2.2017 13:53:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri MGS'yi doğru düzgün oynamayanlar yine doluşmuş. Adam MGS 5 ile seriyi müthiş bir şekilde bitirdi. Bir de adam koşup benimle röportaj yapın demiyor. Adamı çağırıyorlar. Ne var bunda? Neyse yeni oyununu bekliyoruz reyis.
Oyunun teknik güzelliğine optimizasyonuna diyecek laf yok ama oyunu kafasındaki şekliyle bitirmesine Konami müsade etmedi bunu herkes biliyor.

BSC Misafiri

7.2.2017 12:25:02

+2
MGS'yi doğru düzgün oynamayanlar yine doluşmuş. Adam MGS 5 ile seriyi müthiş bir şekilde bitirdi. Bir de adam koşup benimle röportaj yapın demiyor. Adamı çağırıyorlar. Ne var bunda? Neyse yeni oyununu bekliyoruz reyis.

BSC Misafiri

7.2.2017 12:24:59

+4
quote:

Orjinalden alıntı: Angel of the Lord Bu adam çok konuşuyor sanki. Bu kadar röportaj vs. içinde çalışmaya zaman buluyor mu acaba.. Oyun dünyasındaki yeteneğine laf edemem ama iki günde bir Kojima öyle Kojima böyle sıktı artık.
adam oyun sektörüne yıllarını vermiş senin gibiler anca oturduğu yerden klavyeden öter

BSC Misafiri

7.2.2017 12:24:35

0
ahaha adam bildiğin şımarmış kabus görüyorum diye yapmıyorum diyor resmen şımarık bahanesi.

Boone

7.2.2017 12:11:30

0
Tamam adam işinde çok iyi herkes bunun farkında ama çok abartılmadı mı artık. Bu adamı oyun dünyasının tanrısı ilan edip en ufak sözünü bile ayrı haber yapıyorsunuz. Hideo Kojima olmadan da güzel oyunlar yapan insanlar var. Fallout 4 zamanında Todd Howard'da baya ilgi görmüştü, çıkan oyunu hepimiz gördük. Yani Kojima yaptı diye Hype sınırları yükseltip dünyanın en mükemmel oyununu beklerseniz zaten oyunu beğenmeyeceksiniz onu söyleyeyim de.

Lord Melkor

7.2.2017 11:47:28

0
Herkes röportaj veriyor. Olay o değil. Olay bu adam ne derse her sitede haber olarak yayınlanması. Bu adamın mı suçu yani

Eric Cartman.

7.2.2017 10:45:45

0
"Death Stranding" oyununun akibeti, "No Man's Sky" gibi olacak. Yani balon gibi patlayacak. Görürsünüz. Oyun hakkında en ufak bir bilgi, paylaşım, ekran görüntüsü,...vb. yokken bu herifin kendisiyle alakalı haberlerin çıkması, şahsen bende antipati uyandırdı. Göze batıyor. Bir an önce çıksaydı da şu oyun... Ak koyun, kara koyun belli olsaydı.

dominnic

7.2.2017 09:34:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: KUMANDANASKER Kojima'yı Kojima yapan METAL GEAR SOLID serisinin hiç bir oyunu bana hitap etmemiştir. Bir kaç defa denememe rağmen her seferinde "bu ne ya" diyerek bırakmış biri olarak SILENT HILLS PT den cidden etkilenmiştim. Sanırım Kojima reisin bana hitap edecek tek oyunuydu. Şimdi Death Stranding geliyor. Bekleyip göreceğiz. Ama bu sıralar Kojima sürekli Steve Jobs havasında açıklamalarda bulunuyor, triplere giriyor. Bu adamı, tek adam gibi göstermeye başladı oyun dünyası. Bizim mi göremediğimiz bir şey var, anlamıyorum ki?
bu sonuncu mgs oyununu 1 saat oynayabildim boşa para verdim kaç aydır 1 kere bile girip oynamak gelmiyor içimden oynamicamda dediğin gibi bu oyun banada asla hitap etmiyor ilk defa satın aldığım bir oyunu bitirmedim öylece kenara attım inşallah death stranding harika bir oyun olur

Angel of the Lord

7.2.2017 08:40:51

+1
Bu adam çok konuşuyor sanki. Bu kadar röportaj vs. içinde çalışmaya zaman buluyor mu acaba.. Oyun dünyasındaki yeteneğine laf edemem ama iki günde bir Kojima öyle Kojima böyle sıktı artık.

ASKERTUNGA

7.2.2017 08:39:11

+2
Kojima'yı Kojima yapan METAL GEAR SOLID serisinin hiç bir oyunu bana hitap etmemiştir. Bir kaç defa denememe rağmen her seferinde "bu ne ya" diyerek bırakmış biri olarak SILENT HILLS PT den cidden etkilenmiştim. Sanırım Kojima reisin bana hitap edecek tek oyunuydu. Şimdi Death Stranding geliyor. Bekleyip göreceğiz. Ama bu sıralar Kojima sürekli Steve Jobs havasında açıklamalarda bulunuyor, triplere giriyor. Bu adamı, tek adam gibi göstermeye başladı oyun dünyası. Bizim mi göremediğimiz bir şey var, anlamıyorum ki?

Curtius

7.2.2017 07:58:02

0
Ben iyice bu adama ayar olmaya başladım.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Death Stranding
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız