Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçekten Ölen Bir Dünyada Hayatta Kalmak: Eco

 
     Haziran ayında duyurusu gerçekleştirilen ve nihayet Kickstarter aracılığıyla bağış kampanyası başlatılan ekosistem simulatoru Eco, belki de uzun süredir arayıp da bulamadığınız oyun. Üstelik etkileşimli ve paylaşımlı dünyasıyla dikkatleri üstüne daha da çekecek!

Doğal kaynakları fütursuzca kullanmanız tükenmelerine yol açacak, dengesiz ağaç kesimleri diyarın çoraklaşmasına sebep olacak. Ton balığı avını abarttınız mı? Sayenizde Ton balıklarının nesli tükendi bile!  Bir ırmağın kenarına fabrika mı kurdunuz? Sayenizde burayı terk etmek zorunda kalacaklar. Unutmayın bu online bir dünya ve diğer oyuncuların da bu dünya üzerindeki hareketleri etkisini hissettirecek.
 

 Eco'nun dünyası kıyamete yaklaşmış bir diyar. Dünyanın sonu...Bu diyarda mevcut kaynaklar son derece kısıtlı ve tam anlamıyla gerçekçi olarak işleyen ekosistemde sizinle aynı haritayı paylaşan oyuncularla bir araya gelmeniz ve kanunlar, kurallar çerçevesinde işleyen bir medeniyet kurmanız mühim. Bu yüzden oyun haritada verilecek kararları oyuncuların oylamasına sunacak.
 
Eco'nun 24 saat yaşayan dünyasında hayvanlar ve bitkiler canlılığını devam ettiriyor. Otlar büyüyor, hayvanlar otlanıyor, avlanıyor. İnsanlar bu diyara girdiğinde karmaşıklaşan yapıda plansız hareketler dünyanın dengesizleşmesine, nesillerin tükenmesine ve toprağın çoraklaşmasına sebep oluyor. Sonuç ise oyunu barındıran sunucunun gerçekten de, kalıcı olarak ölmesi olarak nitelendirilmiş.
 

Konsept olarak oldukça ilgi çekici duran yapımın Kickstarter bağış sayfasına buradan ulaşabilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Şayet vadedilenleri yerine getirebilirse Eco, hayatta kalma & simulasyon türü bir oyun olarak uzun süre adından söz ettirecek bir yapım olacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
eco ekoloj hayatta kalma survival online pc steam
Halo 5: Guardians'ın Senaryo Modu Halo 4'ten İki Kat Uzun Olacak World of Warcraft'ın Sıradaki Ek Paketi İçin Planlar Hazır
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.8.2015 22:41:26

0
Oyun güzelde, şu kickstarter sayfası linkini bir düzeltmediniz.

BSC Misafiri

9.8.2015 15:23:35

0
Anno 2070 oynayan arakdaşlar bilir ordada seçtiğiniz faction a göre dünyayı kötü etkiliyordunuz ordaki sistemi bir survival oyununa getirmişler ve güzel bir oyun olacağa benziyor biraz şunu anlatmaya çalışmışlar sanki dünyada aynı şeyler yapılıyor ve bakın ne gibi etkileri oluyor

ybguclu

9.8.2015 12:04:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: Angel of the Lord Bağımsız yapımlarda online olayı nasıl oluyor? Öyle büyük sunucular kiralayamazlar herhalde?
Bu arkadaş bağımsız yapımcı olayını yanlış anlamış galiba

Angel of the Lord

9.8.2015 08:52:22

0
Bağımsız yapımlarda online olayı nasıl oluyor? Öyle büyük sunucular kiralayamazlar herhalde?

Mr xXx

9.8.2015 02:24:55

0
Kötü niyetli kişiler gelipte troller ise sıkıntı büyük

2K

9.8.2015 02:24:11

0
Birbiri ardına çıkan early access ve hayatta kalma oyunlarından gına gelmişti ama oyunun oldukça parlak ve orijinal fikirleri var gibi gözüküyor umarım dediklerini gerçekleştirebilir.

winxperror

9.8.2015 02:07:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Tmm güzelde gruptan biri bize uymuyo onu serverdan mı atıcaz yoksa idare etmek zorunda mı kalıcaz? Atma olmaz ise idare etmek de bir zorluk olabilir aslında
Gerçek dünya gibi düşün

donetouch

8.8.2015 23:50:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hoş ama , minecraftada cok ozendi bu yapimcilar her şey pixel pixel
Sanki şimdiye kadar çıkan tüm oyunlar tamamen özgündü. Her yapım başka bir yapımdan illaki etkilenir.

BSC Misafiri

8.8.2015 18:07:31

0
Tmm güzelde gruptan biri bize uymuyo onu serverdan mı atıcaz yoksa idare etmek zorunda mı kalıcaz? Atma olmaz ise idare etmek de bir zorluk olabilir aslında

obantr

8.8.2015 17:04:39

0
Dünya yok olsa ne olacak zaten teknoloji gelişince (1000 yıl sonra :D) başka gezegenlere gidebiliriz. :D Şaka Şaka :D

StrangerLovely

8.8.2015 16:00:06

+1
Harika bir sistem düşünmüş bence yapımcılar ama bence yapmaları gereken 1-2 şey daha var. Mesela ilk olarak oyun dünyasının oyuncuyu çevreyi kirletmeye, bozmaya, yok etmeye yönlendirmeli, yani mesela üstteki arkadaşın dediği gibi kendi halinde etrafa zarar vermeden hem yaşayıp hem düzgün bir medeniyet kurup hem de canlı kalmanın zor olduğu, zirveye giden kolay yolun (zirveden kastım level, para veya oyunda başarıyı simgeleyen şey ne ise o) yakıp yıkıp kötü adam olmanın olacağı bir dünya yapılmalı. Öbür türlü çok zevkli olmaz gibime geliyor. Bir diğer sorun da troller, bu oyunda trolleri kontrol altına alamazlarsa çok küfürler edilir çok dünyalar kurur gider, mesela hayvanların soyunun tükenmesi olayı çok kolayca suistimal edilebilir gibime geldi ama oyun çıksın göreceğiz bakalım herhalde yapımcı bunları benden çok düşünmüştür.

BSC Misafiri

8.8.2015 15:44:36

0
nasıl yani ağaç kesince direkt mi etki ediyor? çok saçma değilmi?

agathadaemonn

8.8.2015 14:50:35

0
Yalnız mükemmel bir fırsat sunuyor oyun, biraz da sosyal deney gibi olacak sanırım. Büyük ihtimalle tüm sunucularda yok edecektir insanlar çevreyi. Benim yapacağım şey belli, her zamanki gibi gider kıyıda köşede bir ormanda kulübe yaparım kendime, orada yaşarım mis gibi. Ayrıca oyunun kare kare olması benim için sıkıntı olmasa da, aslında 7 Days to Die gibi yapsalar daha güzel olur, o da önceden kare kareydi, sonradan değiştirdiler yapıyı.

WiiSmash

8.8.2015 13:37:19

+3
troller oyunun içine eder gibime geliyor umarım yanılırım

BSC Misafiri

8.8.2015 13:06:02

+1
toplanıp sunucuyu kullanılmaz hale getirelim :D

BSC Misafiri

8.8.2015 12:46:53

0
Hoş ama , minecraftada cok ozendi bu yapimcilar her şey pixel pixel
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Eco
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız