Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games Store'a Daha Fazla Özel Oyun Gelecek

 
Epic Games Store, oyunların PC versiyonları tarafındaki özel anlaşmalarına hız kesmeden devam edecek.

Şirketin sözcüsü PC Gamer'a yaptığı açıklamada "Önümüzdeki iki yılda, şimdiye kadar yayınladığımızdan daha fazla özel oyunumuz olacak." diye belirtti.

PC Gamer'ın hesaplamalarına göre şu anda Epic Games Store'dan alabileceğiniz ve Steam'de olmayan 65 oyun var. Epic Games Store'a özel olan ve bir yıl veya 6 ay sonra Steam'e gelen 50 oyun var. Buna Fortnite ve Unreal Tournament gibi Epic Games'in kendi yaptığı oyunlar dahil değil ancak Ubisoft ve Microsoft'un mağazalarında da yayınlanan oyunlar dahil.
 
21 tane de henüz çıkış yapmamış özel oyun bulunuyor. Bunlardan bazıları yine Ubisoft Store'a da gelecek ancak Steam'e gelmeyecek Ubisoft oyunları. Epic Games'in yayıncılığını üstleneceği oyunlar da kendi mağazasına özel olacaktır.
 
Chivalry 2 -- Süreli özel (bir yıl)
Kena: Bridge of Spirits -- Süreli özel
Darkest Dungeon 2 -- Erken erişim bitene kadar özel
Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy -- Süreli özel (bir yıl)
Solar Ash -- Süreli özel
The Eternal Cylinder -- Çıkışında Epic Games Store'a özel
Monkey Barrels -- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Saturnalia -- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Oddworld: Soulstorm-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
The Wolf Among Us 2-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Jett: The Far Shore-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Vampire: The Masquerade - Swansong-- Bloodlines 2 özel değil
Prince of Persia: The Sands of Time Remake -- Ubisoft Store'a da gelecek
Far Cry 6 -- Ubisoft Store'a da gelecek
Rainbow Six Quarantine -- Ubisoft Store'a da gelecek
The Settlers -- Ubisoft Store'a da gelecek
Riders Republic -- Ubisoft Store'a da gelecek
Yeni Remedy oyunu #1 -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni Remedy oyunu #2 -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni Playdead oyunu -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni genDesign oyunu -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
 
Epic Games sözcüsünün yaptığı açıklama, henüz duyurulmamış daha bir sürü özel oyun anlaşmasının yolda olduğunu işaret ediyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Final Fantasy XIV: Endwalker Genişlemesi Duyuruldu GeForce Now Türkiye Sunucuları Mart'ta Erişime Açılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

8.2.2021 14:49:15

0
Bu işin gidişatı bu yönde ilerliyor.Film ve dizi sektöründe de böyle olmadi mı? Netflix vardı, disney+ geldi.Sonra o çıktı bu çıktı.Her birinin kendine özel içeriği var.Üye olmazsam olmam ama onlar da batmıyor üye olmadım diye.Kafamızı kuma gömünce dünya bizi görmüyor olmuyor.Türkiyede bile baya baya içerik platformu ciktı dizi yönünde.Sony zamanında cok eleştiriliyordu Pclere oyun gelmiyor diye.Ama artık görüyoruz ki Pc bile kendi içinde exclusive içeriklere bölünüyor.Fakat Sony'deki o kalite exclusive anlayışı hala gelebilmiş değil.Şöyle de bir avantaj ortaya çıkıyor: rekabetin getirdiği fiyat indirimleri... Mesela Satisfactory.Bu oyuna ocak ayının başında başladım.Steam ile arasında 5 liralık fark vardı Epic'in.Hani fiyat farkı yok denilmiş ya bazen o farklar oluyor.Bazen 10 lira Epic'in daha ucuza sattığını gördüm.Sonuçta ben bütçeme ve cebime bakarım.Evet sonuçta Epictan almadım o oyunu steamden aldım ama Epic batmadı yani.Diğer bir oyun Man Eater.Ps4te ve Epuc'te bulunuyor sadece.Steam'e yok.Konusu ve oynadığımız karakter bir köpek balığı olunca cok orijinal geldi fikri.Gittim Epic'ten 50den 45e düştü aldım.Ne olacak yani? Öldü mü steam? :D Geliştiricilere ulaşma yokmuş orada.Ben bu zamana kadar hiç kullanma ihtiyacı duymadım ama bir oyunun geliştiricisine ulaşmak istersem 2 email veya tweet uzaklığındalar.Hani bu da diyelim tek başına bir firmaya kendini adamaya güçlü bir neden olsun.Eee bu iş ileride daha da dallanacak.Yarın bir gün göreceksiniz geliştiriciler de kendi ortamında satmak isteyecek ve öyle de olacak.Sadede gelirsek oyuncular olarak verdiğimiz paraların çok da önemi yok.Sony için diyorlardı ya gerizekalı mı neden daha fazla para kazanmak varken sadece kendi konsoluna çıkarsın.O işte olmuyor görmüş olduk.Hele hele bizim 3 kuruş globalde bulgar levasının bile 4 katı gerisinde bulunan paramızın Epic için veya başka firmalar için hiç de önemi yok.Aksini sananlar sadece kafasını kuma gömüyor.Anca oynamadığınızla kalırsınız.Bütçeniz önemliyse nerede ucuzsa oradan alın geçin.Ama yok benim halim vaktim iyi diyorsanız nereden aldığınızın da önemi bulunmuyor, istediğiniz gibi takılırsınız.Ps pro, xbox gamepass, steam, epic ve diğer hizmet satan mağazalar üyelikleriyle hiçbir şeyi kaçırmıyorum.Ücretsiz oyunumu da ediniyorum, uygun fiyatlı olanı da satın alıp oynuyorum.Bütçesi olan için en mantıklı yol budur.Steam dışındaki herşey torrent muhabbeti içinse yukarıda dediğim gibi kumdan çıkarmayın başınızı.Dünya sizi görmüyor...

esmerbuyucu

8.2.2021 14:21:29

+1
Sizin sorununuz herhangi bir şekilde alternatifin olması maalesef. Neymiş rahatım bozulucakmış, Steam'de yoksa torrent akarmış... Komisyon avantajını fiyatları indirerek yapamaz çünkü o bahsettiğin "Steam" denen mağazanın kuralına göre aynı fiyatlardan satmak zorunda. Bunu egale etmek için indirim çeki veriyorlar. Epic'in kendini tercih ettirmek için en önemli avantajı özel-tüzel-genel ne olursa mağazasına doldurmak. İster alırsınız ister fanatiklik uğruna almazsınız. Epic'i eleştirip Steam'in ultra-faşist politika izlemesini istemenizden her şey aşikar gerçi.

TossA CoinTo Your Witcher

8.2.2021 02:19:30

+1
Şu yatırımın onda birini de launcher a ek özellikler getirmek için kullansan be epic cim. forum olur achievment olur. Az çaba görsek.

BSC Misafiri

7.2.2021 12:21:36

+3
Bedava verdikleri oyunlar 7.75e düşen oyunlar sen bir oyuna 7.75 veremiyorsan oejinalciyim diye dolaşma biz zaten o oyunları 4,5 sene önce steamdan alıp bitirmiştim zaten launcheri çöp olan işlemcileri çokça kullanan epic çöpünde mutluluklar

Numenorian Man

7.2.2021 11:05:28

+2
Epic'e sövmek için bahane arayan toto yangınları basmış burayı. Adamlar bedava oyun veriyor bedava. BEDAVA. Steam bir kere şöyle bir şey yaptı mı. %25 indirim olsa atlıyorsunuz. Millet 100-150 tane oyunla kütüphanesini doldurdu. Yetmiyor kupon da veriyor. Nasıl kafalarınız var sizin tekel meraklıları.

Deswaaa

7.2.2021 10:56:00

+3
İstediği kadar özel olsun steam çıkıp da alıyorum o çöp epic store pc bile kurmadım steam gelmiyorsa da torrent master race

ullu

7.2.2021 00:29:02

0
microsoft & valve vs Ubisoft & epic games. Sony ve ps dengelere bozacak coğrafi güce sahip :d

sh4dy_081991

6.2.2021 23:43:53

+1
PC'ye daha fazla oyunun gelmesininin kapısını açar umarım Epic bu nesilde, yapımcıların PC'ye hiç çıkarmayacakları oyunlar Epic Store özel diye çıkıyor bakıyorsun. Benim umurumda olmaz steam ya da epic falan, rekabet olsun yeterki piyasada. Bize faydası dokunur.

R-10

6.2.2021 23:21:51

+1
Ama bedava oyun veriyor

HIGHER

6.2.2021 22:53:35

0
Bence oyuncular açısından iyi bir şey bu özel oyunların gelmesi, bu sayede rekabet olur.

BSC Misafiri

6.2.2021 20:43:55

+2
Steam yapsa anası yerden yere vurulur neyse.

Shovel Knight

6.2.2021 20:40:31

+5
marifetmiş gibi söylüyorlar birde tam mal bunlar görende özel oyun diye god of war falan yapıyor sanacaklar parayla ambargo koyup özel oyunumuz diyorlar

BSC Misafiri

6.2.2021 20:13:36

+2
Epic game sayesinde Metro Exodus oyununu bütün DLC'ler içinde 65 tl ye falan almıştım, 60 tl indirimli, ne kadar oyuncu dostu EPİC!

wassuplaying

6.2.2021 18:30:49

+4
Launcher, launcher, ve yine launcher. Artık şu konuya önem verin. Bunu düzeltmeden birçok kişiyi çekemezler kendilerine. Epic'te denemek istediğim bir sürü oyun oldu ama açıp oyunu indirmek bile istemiyorum.

Settlers

6.2.2021 16:51:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: pharm4vita Settlers i bekliyorum.cikis tarihi henuz aciklanmadi ama
Bende dört gözle bekliyorum. Ön sipariş bile verdim. Ama bir iki ay evvel belirsiz bir tarihe ertelediler oyunu.

FU-Frank Underwood

6.2.2021 16:30:35

+10
PC oyunculuğunu virüsü epig. Oyuncuları kutuplaştırma , özel oyunların forumunun olmaması , geliştirici ekiple hiçbir şekilde etkileşime girilememesi , herhangi bir eleştiride erişimin kısıtlanması (yorum gizleme vb.) , oyunun metacritic puanlarının sadece en yüksek puan vereni ve olumlu yorumları göstermesi gibi uzar gider bu liste. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu taktiği hepimizin tanıdığı biriside yapıyor, ikisi de virüs(!)

Ornitorenk_Perry

6.2.2021 16:26:36

0
Son 4 sıradaki oyunları merakla bekliyorum.

Punisher155

6.2.2021 15:59:57

+3
Steam sever olarak benim için bile çok da sorun değil bu durum, PC platformu oyunlar açısından altın çağını yaşıyor herşey çıkıyor neredeyse, yetişemiyorum da açıkcası hala sırada bekleyen bir sürü oyun var. Rahatlık açısından ben de isterim hepsi Steam'de de olsun diye ama olsun buna da şükür.

Six Feet Under.

6.2.2021 14:55:22

0
Korsan oynamis olmuyorsun hocam Tim Sweeney odedi oyunlarin parasini bizim icin 🤣

BSC Misafiri

6.2.2021 14:30:15

+3
Eskiden bu tarz oyunlar PC yi tamamen es geçerdi. Ya çıkmaz yada aylar sonra PC ye gelirdi. En azından şimdi PC ye daha çok oyun yapıyorlar şükretmek lazım.

pharm4vita

6.2.2021 14:08:01

0
Settlers i bekliyorum.cikis tarihi henuz aciklanmadi ama

Jer Aders

6.2.2021 13:55:26

+7
Pc cephesinin kanseri bunlar tez vakitte biterler umarım.

BSC Misafiri

6.2.2021 13:21:26

0
Remedy oyunlarına üzüldüm gerçekten epic yayıncılığını epic üstlenirse steamada gelmez remedy sevdiğim bir firmaydı yaptığı oyunlarında beğenmediğim hiç olmadı artık üstteki arkadaşın dediği gibi korsanda oynariz

Basteryus

6.2.2021 13:20:02

+2
Şu oyunları "kafesleme" muhabbetinden vazgeçmediği sürece şahsen Epic'i alternatif olarak düşüneceğimi sanmıyorum. Biz platformlar arası özel oyunlar olmasın derken adamlar oyunları kendi mağazalarına özel tutmak için anlaşmalar yaparak platform içerisinde ayrım yarattı. Madem komisyon avantajın var, bunu oyunların fiyatlandırmasında kullan isteyen fiyat avantajından seni seçsin. PR bütçeni bedava oyunlara ayırarak bi kullanıcı kitlesi de oluşturmuşsun ne güzel. Ama yok hala özel oyunlara devam. Steam'in şu "1 aydan uzun sürede getirmezsen mağazaya kabul etmem" kuralını uygulamasını isterdim ama o da lafta kaldı heralde.

BSC Misafiri

6.2.2021 13:03:33

+1
Valla benim sevdiğim oyunlar gelmiyor ya o bana yeter bir kaç tane beklediğim oyunlar geliyor ama onlarda önemli değil 1 sene bekleriz acelesi yok

BSC Misafiri

6.2.2021 13:03:27

0
ubi steami saldı herhalde artık

Babblebabble

6.2.2021 12:47:51

+13
Yeni Remedy oyunlarını da Epic'e özel çıkan diğerleri gibi fitgirl sponsorluğunda oynayacağız demek ki. Sen kimsin köpek nerede oyun oynayacağıma karar veriyorsun. Konu bu olunca korsanda 1 gram vicdan azabı çekmiyorum ya da hiç oynamıyorum bile. Oyununu her platforma koyup üstüne bölgesel fiyatlandırma yapanlar geri zekalı, anasının şeyinden akıllı çıkan da bir tek bunlar sanki. Vr gözlüğünün mağazasına bile özel oyun yapanlar varmış, yeni öğrendim. Bu ne psikopatlıktır arkadaş.

RealArek

6.2.2021 12:23:56

+5
Listede World War Z eksik bide en sinir olduğum şeylerden biri çoğu ürün özel anlaşmayla Epic için özel olması oyunu kendileri yapsa neyse ama sadece bir yerde o oyunun olması çok sinir bozucu aynısını Valve yapsa yer yerinden oynar.

Hudson51

6.2.2021 12:11:34

+3
Ortada çok net bir şey var ki Epic Games özel anlaşmaları oyunların satışlarına ve bilinirliklerine çok olmasa da bir miktar ket vuruyor. Özellikle The Outer Worlds ve Metro Exodus da bu çok netti. Yakında Hitman 3 de de ne olacağı belli olacak. Açıkçası burada önemli olan da geliştiricinin karı değil, benim ne kadar ucuza alabildiğim ve indirim dönemlerinde Epic'in hediye ettiği kuponları da düşününce böyle devam diyebilirim Ayrıca Remedy, genDesign ve Playdead'in yeni oyunlarını da merakla bekliyorum. Özellikle de genDesign'ın...
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız