Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Electronic Arts, Tales of Kenzera: ZAU Adlı Oyunu Duyurdu

 
 
Yayıncı Electronic Arts ve geliştirici Surgent Studios, yandan görünümlü platform oyunu Tales of Kenzera: ZAU'yu PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve PC (Steam, Epic Games Store) için duyurdu. Oyun İngilizce ve Swahili seslendirmeler ile İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Brezilya İspanyolcası, Meksika İspanyolcası, Japonca ve Swahili alt yazı seçenekleriyle 23 Nisan 2024 tarihinde 19,99 dolara piyasaya sürülecek.
 
Ön siparişler şu anda mevcut ve oyun içinde iki becerinin kilidini açan iki şaman puanını içeriyor. Ayrıca oyuncular "Kalunga's Blessing" görsel efektine ve oyunun hikayesini derinlemesine inceleyen Soulshifters dijital yardımcı çizgi romanı gibi diğer bonuslara da erişebiliyor. 
 
Bafta adayı aktör Abubakar Salim liderliğinde Surgent Studios ekibi tarafından geliştirilen ilk oyun geliyor. Bilgi çekici detayları ve grafiklere sahip olan bu yapım içerisinde tek oyunculu bir yapı bulunuyor ve bizleri aynı zamanda aksiyon ve macera içeriği aktarılmak isteniyor. Bunun dışında, platform öğeleri ilk başta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bizlere sunmak istiyor. Dolayısıyla, oyunda kolaydan zora doğru bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye ile beraber ilerleyebildiğimiz yapım içerisinde, babasının ölümünden sonra bir kahraman olarak yükselmeye hazırlanan Zau adlı bir kişiyle oynuyoruz. Ölüm tanrılarının yer aldığı ve savaşçı şamanların bulunduğu yapım içerisinde aynı zamanda büyülü ve kozmik güçlerin olduğunu görebiliyor ve farklı rehberlerin eşliğinde oyunda ustalaşmaya çalışıyoruz.
 

  
OYUN HAKKINDA 

Dikkat çekici bir dünyanın bizlere sunduğu yapım içerisinde, yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber karakterimizi bir sağa bir de sola ilerletebiliyoruz. Bu kapsamda hem platform unsurlarını aşmaya çalışıyor, hem de aksiyon içerikleriyle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyunda kozmik güçlerle beraber karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyor ve aynı zamanda gizli sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Zau karakteriyle beraber ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde, Metroidvania tarzı bir macera bulunuyor. Bu macera ile beraber de kendi becerilerimizi ve yeteneklerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda zor anlar yaşayabiliyor ve ruhsal bir iyileşme yolculuğunda karakterimizi burada kontrol edebiliyor ve o duygusal hissiyatı burada deneyimlemeye çalışıyoruz.
 
Tanıtım fragmanı 
 
 

Oyun içerisinde arka planda, yukarıda da bahsettiğim gibi bir hikaye yer alıyor. Burada, kederli ve duygusal bir çocuğun olduğundan bahsediyoruz. Merhum babası tarafından bir Bantu masalı okunurken atıldığımız bu macera içerisinde, babasının ölümü bu çocuğu oldukça etkiliyor. Ölüm tanrılarıyla beraber pazarlık arayışına girdiğimiz yapımda, bu çocuk babasını ölümden geri getirmek için elinden geleni yapmaya koyuluyor. Dolayısıyla, bir yandan bu amaç uğruna atıldığı macerada, tehlikeli bir yolculuk bizleri bekliyor. Hikayenin özü aslında bu temel etrafında dönüyor ve bununla beraber de biz de oyundaki yerimize almaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı etkileşim unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfetmeye başlıyoruz. Güzel ve tehlikeli topraklara doğru ilerleyebildiğimiz ve buraları dilediğimiz gibi keşfedebildiğimiz yapımda, hayat dolu ortamların olduğunu da söyleyebiliriz. Aynı zamanda, kayıp atalarımızın ruhunun da buralarda gezip tozduğunu deneyimleyebiliyoruz.

Tehlikeli topraklara doğru ilerlemeye başladığımız oyunda, hedefimize doğru doğrudan geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda kudretli varlıklarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Şaman dansı ile beraber kendi yeteneklerimizi ortaya çıkarabileceğimiz yapımda, büyüler ve çok daha farklı yetenekler bizleri bekliyor. Bunlarla beraber de oyunda ölüm dansları yapabiliyor, farklı yetenekleri açığa çıkarabiliyor ve kudretli bu yeteneklerle beraber büyük gücümüzü ortaya çıkarabiliyoruz.

Aksiyon, macera ve platform unsurlarını bünyesinde barındıran oyun içerisinde, savaşçı bir şaman olarak yer alıyor ve aynı zamanda burada kendi karakterimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Oyunda zorlu platformların olduğundan bahsedebiliyor ve ilgi çekici detaylarının bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz. Kayıp atalarımızın ruhları ile dolu bu bölge içerisinde, kendi babamızın ruhunu tekrardan geri getirmek ve yaşama geri döndürmek için burada geniş bir maceraya atılıyoruz. Bu geniş macera elbette zorlu bir içeriği bizlere sunmayı istiyor. Biz de bu zorlukların üstesinden gelmek için karakterimizin yeteneğinden ve becerilerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda, karakterimizle zıplayabiliyor, sağa sola doğru hamle yapabiliyor, düşmanların üzerine doğrudan atılabiliyor ve kendimizi savunmak için farklı hamlelere geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda temel hareketlerin yanı sıra dikkat çekici yeteneklerin de olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda, oyun içerisinde usta olmak için elimizden geleni yapmak, bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Abubakar Salim'in dokunaklı hikayesi boyunca yer alabileceğimiz yapım içerisinde, tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda, babamızın yıkıcı kaybı ile beraber yer aldığımız yeni dünya içerisinde buraları keşfetmeye çalışıyoruz. En iyi şekilde nasıl yol alacağımızı ve kendi yolumuzu belirleyebileceğimizi tamamen kendimiz seçebiliyor ve bununla beraber de zorlu bir başlangıçta adım atmaya çalışıyoruz. Ruhsal bir şifacı olmak ve kendi ruh sancılarımızı dindirmek için burada aslında kendi duygularımızla yüzleşebiliyor ve acılarımızla beraber burada büyük oranda mücadeleye giriyoruz. Bantu bilgisinden ilham alan ve her birinin kendine özgü hikayeleri bulunan bu oyunda aynı zamanda efsanevi karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber de oyunda etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda yer alan hikaye hem karakterler arası diyaloglarla hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda, oyunun ana hikayesinden elbette kesitler bizlere sunuluyor ve böylece oyundaki hikayeyi daha iyi bir şekilde anlayabiliyoruz.

Hikaye dışında elbette oyunun platform ve aksiyon unsurları oldukça ön plana çıkıyor. Burada sıradan bir savaşçı olarak atıldığımız oyunda ilerleyen süreçte bir usta savaşçı olmaya çalışıyoruz. Yolculuğumuz boyunca zorlu düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve burada irili ufaklı düşmanlarla beraber de kapışabiliyoruz. Aynı zamanda, düşmanları ortadan kaldırmak için elbette onların vuruş stillerini öğrenmemiz gerekiyor ve ardından onların saldırılarına karşılık vermemiz lazım. Elbette, oyun içerisinde kendi karakterimizi savunmak ve darbe almamak oldukça önemli. Bu tarz oyunlarda ne kadar çok darbe alırsak o kadar çok geriye dönüş yapabiliyor ve tekrar tekrar aynı bölümü oynamak durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla, bu tarz oyunlarda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve etraftan gelen düşmanlara karşı da her zaman temkinli olmamız lazım.

Oyunda bir yandan zamanı manipüle edebileceğimiz bir becerimiz bulunuyor. Bu beceriyle beraber zamanı hem bükebiliyor hem de farklı anlarda düşmanlarını üstesinden gelebiliyoruz. Ay maskesinin gücünü kullanarak da düşmanları kristalleştirebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici beceriler ve yetenekler bizleri bekliyor. Bu beceriler ve yeteneklerle beraber oyundan gerçekten de zevk alabiliyor ve aynı zamanda Güneş maskesi ile beraber de ateşli mızraklar fırlatabiliyoruz. Bu özelliklerle beraber oyunda çok çeşitli mekaniklerin olduğunu söyleyebiliyorum. Bu beceriler ve yeteneklerle beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Bu becerileri kullanırken geliştirici ekibin belirttiğine göre el yapımı animasyonlar bu beceriler ile beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla, mekanikleri kullanırken el yapımı animasyonların bizlerin karşısına çıkacağına doğrulayabiliyor ve bu sayede becerilerimize düşmanlara karşı kanıtlayabiliyoruz. Kanıtladığımız esnada ise düşmanların kaçıp gittiğini görebiliyor ve ortadan kaldırıldığını da deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bu becerilerin dışında aynı zamanda yolculuğumuz boyunca farklı maskeler bulabilir ve bu maskelerle beraber de farklı mistik güçlerin sahibi olabiliyoruz. Sıçrama, süzülme ve daha fazla beceri üzerinde ustalaşabileceğimiz yapım içerisinde yetenek ağacımız bulunuyor. Bu yetenek ağacı ile beraber hem yeni yeteneklerin kendilerini açabilir hem de yetenekler üzerinde usta olmaya çalışıyoruz. Fantastik bir kültürün yer aldığı yapım içerisinde mistik bir alemde ayakta kalmaya çalışıyor ve aynı zamanda Bantu masallarından ilham olan yapısıyla beraber keşfedilmemiş bir ortamı keşfetmeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız dünya kaosun ve düzensizliğin hakim olduğu bir dünya olarak karşımıza çıkıyor ve burada çok ödüllü besteci Nainita Desai'nin çeşitli müzikleri bizlere sunuluyor. Bu müziklerle beraber oyundaki yerimizi daha güzel bir şekilde alabilir ve arka planda yer alan müzikler bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda arka plan müzikleri, efektleri ve daha fazlası elbette bizleri oyuna daha hızlı bir şekilde bağlayabiliyor ve böylece oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Müzikler eşliğinde ilerleyebileceğimiz yapımda orijinal müziklerin olduğuna görebiliyoruz ve yandan görünümlü yapısı ile beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Farklı kültürleri deneyimlediğimiz ve kültürler arası etkileşime geçebileceğimiz yapımda güzel bir platformasyon deneyimi bizleri bekliyor.
 
Oyunda farklı alemlere doğru geçiş yapabilir ve buralarda farklı görevleri üstlenebiliyoruz. Ormanlardan farklı yıkılmış alanlara kadar farklı bölgelere doğru geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda burada farklı merkezlere doğru ilerleyebiliyoruz. Sürükleyici ortamların yer aldığı ve manzaraların ön plana çıktığı yapımda zengin sanat eserlerinin ve acımasız düşmanların olduğunu deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda bu yolculuk boyunca elbette çeşitli duygular içerisine girebilme fırsatı buluyoruz. Arka planda yer alan hikaye elbette bazı oyuncuların dikkatine çekecek türden olarak karşımıza çıkarken, bazı oyuncular sadece bu hikayeye dikkat etmiyor. Aynı zamanda oynanış unsurları da burada oldukça önem arz ediyor.
 
 

Kederli bir çocuğun yer aldığı yapım içerisinde babasının ölümünden sonraki süreçte yaşadığı zorluklar bizlere aktarılıyor ve ölüm tanrısı ile beraber burada yukarıda da bahsettiğimiz gibi çeşitli pazarlıklara girebiliyoruz. İlham verici ve heyecan verici bir yapıyla beraber atılacağımız yapım içerisinde Zau adlı karakter, hedefine doğru ilerlerken şaman dansını benimseyebilecek mi ve bu uğurda yoksa canını mı verecek? Hep birlikte göreceğiz. Oyunda aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları oyunda arena tarzı bölgelerde karşımıza çıkıyor ve patronlar içerisinde ejderhalar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu patronlarla beraber yüksek zorlukta kapışabiliyor, onların hareketlerini ezberlemek durumunda kalıyoruz ve kendimize ait bu saldırıları gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de zorlu bir yapıyla karşılaşacağımızı aktarabiliyoruz.

Dikkat çekici platform unsurları ile ve aksiyon içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, 23 Nisan 2024 tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir hikaye odaklı platform aksiyon macerasına kendinizi kaptırmak istiyorsanız, bu oyunu istek listenize ekleyebilir ve aynı zamanda bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda ön siparişleri açık olduğundan bahsettik. Siparişler 18 dolarlık bir fiyatla beraber karşımıza çıkıyor. Ancak ilerleyen süreçte bu fiyat elbette artış gösteriyor diyebiliriz. Dolayısıyla, satın almak istiyorsanız şimdiden almanızda ve kütüphanenize yer ayırmanızda fayda var diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun firması pc ps4 ps5 xbox Electronic arts
The First Descendant Önümüzdekı Yıl Geliyor Suicide Squad: Kill the Justice League için Yeni Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Electronic Arts
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız