Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dune'un Ekip Üyeleri Filmin Yeni Yüzüklerin Efendisi Olabileceğini Söylüyor

 
Frank Herbert'ün yazdığı Dune serisinin bildiğiniz gibi bir filmi şu anda yapım aşamasında. Dune serisi kitap olarak zaten muazzam bir seri. Ancak filmi çekilmesi zor olduğu için şu ana kadar başarılı bir film uyarlaması göremedik. İnsanların şu andaki filme bu kadar heyecanlanmasının sebebi ise günümüz teknolojisi, oyuncular ve en önemli etken olan yönetmen Denis Villeneuve.
 
Bu seferki karşılaştırma ise Dune ve Yüzüklerin Efendisi arasında. Dune filminde çalışan birkaç isim Dune filminin yeni Yüzüklerin Efendisi olabileceğini söyledi. Bunun yine sadece heyecanı arttırmak için gereksiz bir reklam çalışması olduğunu düşünebiliriz, ancak bu sefer bu karşılaştırma doğru olabilir.
 
Hikaye anlamında iki eser de zaten muazzam, karşılaştırmaya gerek yok. Ancak Yüzüklerin Efendisi çıktığı zaman özellikle görüntü anlamında yeni bir dönem başlatmıştı. Bu yeni dönemi Dune da başlatabilir. Yönetmeni oldukça başarılı bir isim çünkü. Yapılan benzetmelerin sebebi de zaten bu yönde. Tasarımların ve görselliğin çok gerçekçi olduğu göz önüne alınarak Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırılıyor.
 
Ayrıca zamanında bilim kurgu eserlerinin en önemli isimlerinden biri olan Arthur C. Clarke, Dune kitap serisi için "Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanabilecek tek şaheser kurgu romandır." demişti. 
 
Filmin yönetmenliğini Blade Runner 2049 ve Arrival gibi filmden tanıdığımız Denis Villeneuve yapacak. Filmin oyuncu kadrosunda ise; Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård gibi isimler bulunuyor. Filmin 18 Aralık 2020'de vizyona girmesi bekleniyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Comic Book Dune frank herbert oyuncular konusu fragman ne zaman yayın tarihi oyuncu kadrosu
The Walking Dead: World Beyond Dizisi, Rick Grimes Filmi ile Bağlantılı Olabilir The Last of Us Dizisinde Direkt Olarak Oyundan Alınan Şok Edici Bir Sahne Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

13.8.2020 17:53:59

0
6 kıtap 6 fılm mı olucak

Gkn89

12.8.2020 20:46:23

0
Öylesi bir daha asla gelmez

Ziromen

12.8.2020 15:01:06

+1
Görsel olarak zamanında Avatar'ın yaptığını yapabilir ama Yüzüklerin Efendisi ayarında olacağını zannetmiyorum.

mrF_T

12.8.2020 12:47:27

0
Denis Villeneuve gerçekten çok başarılı bir yönetmen. Daha önce yönetmenliğini yaptığı filmler bunu gösteriyor zaten. Dune film serisi de bu konuda izleyenlerini üzmeyecektir. Peki, ortaya Yüzüklerin Efendisi gibi bir şaheser çıkar mı; onu da zaman gösterecek.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dune'un Film ve Dizi Haberleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız